India - körutazás az Arany háromszög mentén {9 nap/8 éj}
dátum: 2024-03-09 - 2024-03-17
Helian - túrázás
Egzotikus utazás
1
könnyű
kevés hely van
Helian - túraidőtartam
9

Helian - túraidőtartam
8
időtartam
India - körutazás az Arany háromszög mentén {9 nap/8 éj}
2024-03-09 - 2024-03-17
Egzotikus utazás | 9 nap / 8 éj
Nehézségi szint: könnyű
kevés hely van
235.000 Ft / fő
Jelentkezési határidő: 2024-02-20
Foglaláskor csupán előleg fizetendő.
Lejárt a jelentkezési határidő.
Kérdésem van
Kis csoportos utazás India TOP3 látnivalójával! Utazz kora tavaszból a nyárba márciusban. India kihagyhatatlan helyszínei a Taj Mahal, Jaipur a rózsaszín város, és Radzsasztán varázslatos világa, amit Indiából egy hét alatt látni lehet, azt látni fogjátok.

India kihagyhatatlan helyszínei a Taj Mahal, Jaipur a rózsaszín város, és Radzsasztán varázslatos világa, amit Indiából egy hét alatt látni lehet, azt látni fogjátok.   Légy része a csodának, éld át India elképesztő - 5000 évre visszatekintő - kulturális gazdagságát hét intenzív nap alatt! India ősi városai és spirituális helyszínei biztosan magukkal ragadnak, amelyekről már sokat hallottál. Az utazáson egy Indiát jól ismerő magyar idegenvezető osztja meg veled páratlan tapasztalatát és tudását. Mindezt most olyan áron kínáljuk, amely páratlan, mint az indiai csoda maga.


Helian
Normál ár
235.000 Ft / fő
Előleg 90.000 Ft / fő
Jelentkezési határidő 2024-02-20
Felkeltette az érdeklődésed a túra? Szeretnél életre szóló élményekkel gazdagodni? Nincs más dolgod, mint kattints a "Jelentkezem" gombra és pár egyszerű lépéssel meg is vagy!
Lejárt a jelentkezési határidő.

Érdeklődöm!

Útvonal

Látnivalók
 • Delhi, a világ második legnépesebb országának fővárosa
 • a híres Taj Mahal, a szerelem szentélye
 • a Világörökségi helyszín: Fatehpur Sikri 
 • Jaipur, a rózsaszín város
 • Mandawa városa - egy radzsasztáni ékszerdoboz

Részletes program

1. nap: Budapest – Delhi repülővel

Indulás a Ferihegyi repülőtérről Isztanbuli átszállással Indiába. A repülőjegy megvásárlásában, ill. a vízumügyintézésben irodánk igény szerint utasainknak segítséget nyújt. 

2. nap: Budapest – Delhi

Érkezés Delhibe a kora reggeli, órákban. Indiai barátaink már várnak ránk, a szállás elfoglalása után nekivágunk, hogy felfedezzük a világ második legnépesebb országának fővárosát, amely pontosan ugyanolyan sokszínű képet varázsol elénk, mint az ország maga. Ez a kép gazdag kulturális és építészeti értékekben, jól mutatja ennek a hatalmas országnak az elképesztő diverzitását. Két része – Újdelhi és Ó-delhi – rendkívül jól harmonizál egymással a hatalmas kontraszt ellenére is. Látogatást teszünk mindenekelőtt Ó-Delhiben, elhaladunk a híres Vörös Erőd mellett, ahol India függetlenségét kiáltották ki 1947-ben. A Nagy Mogulok által épített erődítmény ma is impozáns, 3 km kerületével, és közel 30 méter magas falaival. Megnézzük a Jama Masjidot, - péntek mecsetet, amely 1658-ban épült, és a legnagyobb indiai mecset, itt tért át Germanusz professzorunk az iszlám hitre, közel 20.000 ember tud itt imádkozni egyszerre. Végigbuszozunk a Janpath-on, majd a Rashtrapati Bhawan, a Parlament és az államigazgatás épületei mellett haladunk el, és megnézzük a híres India kaput, amely annak a 70.000 indiai katonának állít emléket, akik az első világháborúban haltak hősi halált. Ezután a 12. században épült Qutab Minart a keressük fel, a soha nem rozsdásodó vasoszloppal – India egyik szokatlan csodájával. Szállás Delhiben.


3. nap: Delhi - Bharatpur

A reggeli órákban meglátogatjuk a híres Bangla Sahib Gurudwara és Lotus templomba, ami impozáns arany kupolájával méltán az egyik leghíresebb indiai templom. Ide csak mezítláb és fedett fővel léphetünk be. Bharapur felé vesszük az irányt, viszont útközben még megállunk, hogy meglátogassuk Fatehpur Sikrit, India úgynevezett ’szellemvárosát’. Ezt a rózsaszín várost még annak idején 1571-ben építette Akbar mogul császár, remélve, hogy ez az impozáns palotaváros egy nap a Mogul Birodalom fővárosa lehet. A várost körülbelül 14 évig lakták, mielőtt vízhiány miatt elhagyatottá vált és érdekes módon ez a mai napig változatlan. A szellemváros ma már UNESCO világörökségi helyszín. Innen Bharatpurba érkezünk, ahol a ma esti szállásunk lesz. Ezt a várost minden ornitológus ismeri és magasan jegyzi a bakancslistáján, mert a világ egyik legjobb madármegfigyelő helye. Valaha Bháratpur maharadzsái ezt kihasználva, nagyszabású vadászatokat rendeztek, amely jelentős pusztítást végzett az állományban. A feljegyzések szerint itt vadászott Lord Curzon brit alkirály, de a 20. század elején is még 5000 példány pusztulásáról vannak említések, amikor Lord Linglithgow tiszteletére rendeztek vadászatot.Amennyiben marad rá idő, és van rá igény fakultatív módon lehet meglátogatni a rezervátumot, ennek költségét az utazás nem tartalmazza! Este lehetőség nyílik egy kicsit felfedezni a várost, amely a 17. és a 18 században fontos Jat erősség volt, és még a nagy Mogul birodalomnak is sikerrel állt ellent.  

4. nap: Agra – Fatehpur Sikri - Bharatpur

Reggelit követően elindulunk, hogy megnézzük utunk egyik fénypontját a csodálatos Taj Mahalt - az örök szerelem márványba öntött szentélyét. Leírhatatlan, időtlen, és olyan varázsa van, hogy a látogató akár egy napot is el tud itt tölteni anélkül, hogy egy pillanatot is feleslegesnek érezne. A Taj Mahal semmivel sem összehasonlítható hangulatával felvértezve elindulunk magunk mögött hagyva Taj időtlen csodáját, hogy megnézzünk egy újabb világörökségi helyszínt – Fatehpur Sikri – t, a csodálatos és elhagyatott néhai nagymogul fővárosát. A Nagy Akbar által építtetett és elhagyott középkori települést a 16. században fővárosnak szánták, de a vízhiány a város elhagyására kényszerítette a mogulokat. Miután Akbar elhagyta a várost, az soha többé nem nyerte vissza korábbi fényét, csillogását, és a legépebben megmaradt szellemvárosa lett Indiának. Utunkat innen a közeli Bharatpurban fejezzük be, ahol a szállásunk lesz ma éjszaka.

 


5. nap: Bharatpur – Abhaneri – Jaipur

A reggelit követően elindulunk a „rózsaszín város”  - Jaipur felé. Útközben megállunk Abhaneriben, amely a lépcsős kútjáról, a Baoliról híres. Ezek a Baolik több mint ezer éves múltra is visszatekintenek. A Chand Baori  - Abhaneri kútja 13 emelet mély, 3500 lépcsőfokból áll, és a 8. és 9. század fordulóján építették, hogy megbízható vízforrásként szolgáljon a környék esővízének összegyűjtésével. A legnagyobb egész Indiában, és gyönyörű példát szolgáltat az ősi indiai építészetből. Manapság leginkább találkozóhelyként funkcionál, nyári hűsölések illetve különböző vallási ceremóniák helyszíne és egyben India egyik legkülönlegesebb látnivalója, mely a legújabb Batman filmben, A sötét lovag felemelkedésben is látható volt. Jaipurba megérkezve elfogaljuk a szállásunkat, majd kicsit kalandozhatunk a bazárban kedvünkre. Jaipurt II. Maharadzsa Jai Singh alapította 1727-ben és Maharadzsa Ram Singh rendelte el a város rózsaszínűre festését, amikor a walesi koronaherceg a később VII. Edward 1876-ban meglátogatta. A királyi örökség a mai napig látható az építészetben és a kultúrában Jaipurban. 


6. nap: Jaipur

Reggelit követően egy kirándulást teszünk az Amber erődbe. Amber vára Jaipurtól 7 km-re északra található egy hegytetőn, a harcias Kuchwaha radzsputok innen irányították birodalmukat 1037 és 1728 között. A városi palotát hosszú, védelmi célú külső falrendszer határolja. Jaipurban éltek a radzsasztáni maharadzsák, ők hagyták hátra a csodálatos palotakomplexumokat a városban és környékén. Jaipur India első építészek által megtervezett városa volt. Az alapító maharadzsa, Jai Singh megszállottja volt a csillagászatnak, a matematikának, melynek jegyeit nem csak Jaipur mandala formára épített elhelyezkedése, de utcáinak futása is tükrözi. Jaipur rendkívül sok és látványos épületegyüttest tudhat magáénak, mely minden évben igen sok turistát vonz a városba. Délután Jaipur városát járjuk be, megállunk a híres Hawa Mahal-nál (Jaipur jelképe a Szelek palotája), majd a városi palotába megyünk. Ugyancsak felkeressük a Jantar Mantar-t amely az égitestek mozgásának megfigyelésére szolgáló építményeket foglalja magában az 1700-as évek elejéről. Este érdemes még egy riksás kirándulást tenni a városban.


7. nap: Jaipur – Mandawa

Reggel elutazunk Mandawába, amely egy tipikus kis radzsasztáni ékszerdoboz. A Shekhawati régió egy távoli kis hercegsége volt, amely a kereskedelemnek a késő középkorban itt áthaladó hatalmas luxuscikkekkel megrakott karavánoknak köszönhette virágzását. A selyem út egyik állomása volt Kína és a Közel-Kelet között. A kereskedők igyekeztek hivalkodni a jómódjukkal, és a házaikat (Haveli) nemcsak díszes faragások ékesítik, hanem a freskókról is híresekké váltak. Érkezés után bejelentkezünk a hotelbe, és a nap hátralévő részében szabad program van.


8. nap: Mandawa – Delhi

Reggel meglátogatjuk a Haveliket (kereskedőházakat). Ezek a paloták kiváló példái a csodálatos „Ezeregyéjszakát” idéző radzsput építészetnek, és a gyönyörű Shekhawati festészetnek. Délután visszatérünk Delhibe, és a szállodában tudjuk magunkat felfrissíteni. Ez az utolsó esténk a varászlatos Indiában, élvezzük az indiai fűszeres este hangulatát!


9. nap: Delhi – Budapest

A hajnali órákban transzfer a repülőtérre, utazás haza Budapestre. Érkezés a kora délutáni órákban.

Részvételi díj

A részvételi díj tartalmazza: 

 •  7 éjszaka szállást középkategóriás hotelekben, kétágyas szobákban reggelivel
 • Minden transzfert, városnéző túrát és kirándulást légkondicionált járművekkel
 • magyar nyelvű idegenvezetést
 • Indiai, angolul beszélő idegenvezetőt a főbb látványosságoknál
 • Indiai állami adókat 
 • a szervezés költségét és az ÁFA-t 

A részvételi díj nem tartalmazza: 

 • Repülőjegyet illetve a repülőtéri illetéket
 • Biztosítást (kötelező)
 • a vízum díját (80 $)
 • a belépőjegyek árát (83 $ átutalással előzetesen fizetendő)
 • az elefánt háton való sétát Jaipurban 
 • Külön fényképezőgép, vagy videó kamera díjat (egyes látnivalóknál)
 • További italok, étkezések árait
Lejárt a jelentkezési határidő.

Érdeklődöm!Miért válaszd ezt a túrát?

India kihagyhatatlan helyszínei a Taj Mahal, Jaipur a rózsaszín város, és Radzsasztán varázslatos világa, amit Indiából egy hét alatt látni lehet, azt látni fogjátok.   Légy része a csodának, éld át India elképesztő - 5000 évre visszatekintő - kulturális gazdagságát hét intenzív nap alatt! India ősi városai és spirituális helyszínei biztosan magukkal ragadnak, amelyekről már sokat hallottál. Az utazáson egy Indiát jól ismerő magyar idegenvezető osztja meg veled páratlan tapasztalatát és tudását. Mindezt most olyan áron kínáljuk, amely páratlan, mint az indiai csoda maga.

Látnivalók

 • Delhi, a világ második legnépesebb országának fővárosa
 • a híres Taj Mahal, a szerelem szentélye
 • a Világörökségi helyszín: Fatehpur Sikri 
 • Jaipur, a rózsaszín város
 • Mandawa városa - egy radzsasztáni ékszerdoboz

Hasznos Információk

Létszám: 10-15 fő

Utazás: odautazás repülővel a Budapest-Isztambul - Delhi útvonalon. A repülőjegy költsége kb. 200.000 Ft-tól, de ez nagyban függ a vásárlás napjától. Indián belül helyi transzferekkel, légkondicionált buszokkal utazunk. 

Ajánlott légitársaság és járat: 

2024.03.09, odaút: Turkish Airlines légitársaság

13:50 - 18:00 - 20:15 - 4:40 Budapest (BUD) - Isztambul (IST) - Delhi (DEL) kb. 2 óra 15 perc várakozás

2023.03.17, hazaút: Turkish Airlines légitársaság

6:10 - 10:45 - 12:50 - 12:55 Delhi (DEL) - Isztambul (IST) - Budapest (BUD) kb. 2 óra 15 perc várakozás

Szállás: középkategóriás szállodákban, 2 ágyas szobákban. Egyágyas felár: 60.000 Ft

Ellátás: a program ára a reggeliket, és egy búcsúvacsorát tartalmaz. Ahol egyénileg kell megoldani az étkezést, ott mindig ajánlunk majd jó éttermeket! Egy átlagos étkezés ára 1.400-1.800 Ft.

Költőpénz: átlagosan napi 3-4000 Ft költőpénz elegendő, de ez több és kevesebb is lehet, attól függ, ki hol eszik majd, mennyi szuvenírt szeretne venni és mik az igényei. A belépőjegyek ára egységesen 83 USA dollár, amit mi is előre utalunk az Indiai partnerünknek, ezért ezt előzetesen bekérjük az utasainktól. Ezt átutalással kell fizetni a részvétetli díjjal együtt!

Vízum: Indiába online vízumigénylést fogadnak el, amely az Indiai Nagykövetség honlapján lehetséges. A turista vízum ára 80 $ (kb. 24.000 Ft). A vízum intézésében utazási irodánk szívesen nyújt segítséget, az ügyintézés díja 3.000 Ft/fő.

FIGYELEM! Az utazás részvételi díját  370 Ft/ 1 USD árfolyamon kalkuláltuk. Ha a dollár (USD) ára az utazás indulását megelőző 35. napon ezt meghaladja, akkor árkorrekcióra kényszerülhetünk.

A belépőjegyek ára 83 USD amit az előzetes foglalások miatt még indulás előtt előre kell kifizetni, könnyebbé téve a bejutásokat a látványosságokhoz, mint pl. a Taj Mahal

Felszerelés/Ruházat/Időjárás: Lásd az oldal alján!

FONTOS: az utazáson való részvétel feltétele a biztosítás megléte. Ezt az idegenvezető ellenőrizheti induláskor!

Hazsnos információk

A túra vezetője

Nemes Viktória
Nemes Viktória
Viki nemrég csatlakozott a csapatunkhoz, de munkásságát már régóta figyeltük, tudtuk, hogy Indiáról nagy tudással rendelkezik, szeret utazni, és jól tud bánni az emberekkel. Miután mind a földrajzban, mind a biológiában, kultúrtörténetben otthonosan mozog, és India a szakterülete, ezért örömmel vettük, hogy elfogadta a meghívásunkat a Helian csapatához.
Végzettségemet tekintve Geográfus vagyok, a PTE Földrajzi Intézetében végeztem, de a földrajz mellett a biológia szakot is kipróbáltam. A természet, a növény,- és állatvilág mindig is közel állt a szívemhez, ha tehetem, a szabadidőmet valahol a szabadban töltöm. Jelenleg a Pécsi Állatkertben dolgozom, mint zoopedagógus és a Soproni Egyetem Erdőmérnöki Karán erdőpedagógiai szakvezető képzésben veszek részt. Szeretem átadni azt a tudást, amit magam is kapok, megszerzek, akár mesélés, akár játék formájában. Természetesen az utazás sem áll távol tőlem, hiszen nincs is izgalmasabb annál, mint más kultúrákat, új helyeket megismerni, felfedezni. Számos helyen jártam már magam is, sátras túrákon az Alpokban, Olaszországban, Szlovéniában. Volt szerencsém felfedezni Anglia, Skócia, Izland tájait de Erdély, Székelyföld ugyancsak nagyon közel áll a szívemhez, ahova rendszeresen járok vissza felfedezni annak szépségeit, varázsát és medvéit. Egy másik nagy kedvencem India, ahova rendkívül izgalmas utazásokat tehettem. Volt szerencsém kalandozni Delhiben, Goán, Mumbai és Kolkata hatalmas városában, Jaipurban, Agrában és a Himalája lábainál fekvő Darjeelingben. A PhD kutatásomat is India témakörében végeztem.

Részletes program

1. nap: Budapest – Delhi repülővel

Indulás a Ferihegyi repülőtérről Isztanbuli átszállással Indiába. A repülőjegy megvásárlásában, ill. a vízumügyintézésben irodánk igény szerint utasainknak segítséget nyújt. 

2. nap: Budapest – Delhi

Érkezés Delhibe a kora reggeli, órákban. Indiai barátaink már várnak ránk, a szállás elfoglalása után nekivágunk, hogy felfedezzük a világ második legnépesebb országának fővárosát, amely pontosan ugyanolyan sokszínű képet varázsol elénk, mint az ország maga. Ez a kép gazdag kulturális és építészeti értékekben, jól mutatja ennek a hatalmas országnak az elképesztő diverzitását. Két része – Újdelhi és Ó-delhi – rendkívül jól harmonizál egymással a hatalmas kontraszt ellenére is. Látogatást teszünk mindenekelőtt Ó-Delhiben, elhaladunk a híres Vörös Erőd mellett, ahol India függetlenségét kiáltották ki 1947-ben. A Nagy Mogulok által épített erődítmény ma is impozáns, 3 km kerületével, és közel 30 méter magas falaival. Megnézzük a Jama Masjidot, - péntek mecsetet, amely 1658-ban épült, és a legnagyobb indiai mecset, itt tért át Germanusz professzorunk az iszlám hitre, közel 20.000 ember tud itt imádkozni egyszerre. Végigbuszozunk a Janpath-on, majd a Rashtrapati Bhawan, a Parlament és az államigazgatás épületei mellett haladunk el, és megnézzük a híres India kaput, amely annak a 70.000 indiai katonának állít emléket, akik az első világháborúban haltak hősi halált. Ezután a 12. században épült Qutab Minart a keressük fel, a soha nem rozsdásodó vasoszloppal – India egyik szokatlan csodájával. Szállás Delhiben.


3. nap: Delhi - Bharatpur

A reggeli órákban meglátogatjuk a híres Bangla Sahib Gurudwara és Lotus templomba, ami impozáns arany kupolájával méltán az egyik leghíresebb indiai templom. Ide csak mezítláb és fedett fővel léphetünk be. Bharapur felé vesszük az irányt, viszont útközben még megállunk, hogy meglátogassuk Fatehpur Sikrit, India úgynevezett ’szellemvárosát’. Ezt a rózsaszín várost még annak idején 1571-ben építette Akbar mogul császár, remélve, hogy ez az impozáns palotaváros egy nap a Mogul Birodalom fővárosa lehet. A várost körülbelül 14 évig lakták, mielőtt vízhiány miatt elhagyatottá vált és érdekes módon ez a mai napig változatlan. A szellemváros ma már UNESCO világörökségi helyszín. Innen Bharatpurba érkezünk, ahol a ma esti szállásunk lesz. Ezt a várost minden ornitológus ismeri és magasan jegyzi a bakancslistáján, mert a világ egyik legjobb madármegfigyelő helye. Valaha Bháratpur maharadzsái ezt kihasználva, nagyszabású vadászatokat rendeztek, amely jelentős pusztítást végzett az állományban. A feljegyzések szerint itt vadászott Lord Curzon brit alkirály, de a 20. század elején is még 5000 példány pusztulásáról vannak említések, amikor Lord Linglithgow tiszteletére rendeztek vadászatot.Amennyiben marad rá idő, és van rá igény fakultatív módon lehet meglátogatni a rezervátumot, ennek költségét az utazás nem tartalmazza! Este lehetőség nyílik egy kicsit felfedezni a várost, amely a 17. és a 18 században fontos Jat erősség volt, és még a nagy Mogul birodalomnak is sikerrel állt ellent.  

4. nap: Agra – Fatehpur Sikri - Bharatpur

Reggelit követően elindulunk, hogy megnézzük utunk egyik fénypontját a csodálatos Taj Mahalt - az örök szerelem márványba öntött szentélyét. Leírhatatlan, időtlen, és olyan varázsa van, hogy a látogató akár egy napot is el tud itt tölteni anélkül, hogy egy pillanatot is feleslegesnek érezne. A Taj Mahal semmivel sem összehasonlítható hangulatával felvértezve elindulunk magunk mögött hagyva Taj időtlen csodáját, hogy megnézzünk egy újabb világörökségi helyszínt – Fatehpur Sikri – t, a csodálatos és elhagyatott néhai nagymogul fővárosát. A Nagy Akbar által építtetett és elhagyott középkori települést a 16. században fővárosnak szánták, de a vízhiány a város elhagyására kényszerítette a mogulokat. Miután Akbar elhagyta a várost, az soha többé nem nyerte vissza korábbi fényét, csillogását, és a legépebben megmaradt szellemvárosa lett Indiának. Utunkat innen a közeli Bharatpurban fejezzük be, ahol a szállásunk lesz ma éjszaka.

 


5. nap: Bharatpur – Abhaneri – Jaipur

A reggelit követően elindulunk a „rózsaszín város”  - Jaipur felé. Útközben megállunk Abhaneriben, amely a lépcsős kútjáról, a Baoliról híres. Ezek a Baolik több mint ezer éves múltra is visszatekintenek. A Chand Baori  - Abhaneri kútja 13 emelet mély, 3500 lépcsőfokból áll, és a 8. és 9. század fordulóján építették, hogy megbízható vízforrásként szolgáljon a környék esővízének összegyűjtésével. A legnagyobb egész Indiában, és gyönyörű példát szolgáltat az ősi indiai építészetből. Manapság leginkább találkozóhelyként funkcionál, nyári hűsölések illetve különböző vallási ceremóniák helyszíne és egyben India egyik legkülönlegesebb látnivalója, mely a legújabb Batman filmben, A sötét lovag felemelkedésben is látható volt. Jaipurba megérkezve elfogaljuk a szállásunkat, majd kicsit kalandozhatunk a bazárban kedvünkre. Jaipurt II. Maharadzsa Jai Singh alapította 1727-ben és Maharadzsa Ram Singh rendelte el a város rózsaszínűre festését, amikor a walesi koronaherceg a később VII. Edward 1876-ban meglátogatta. A királyi örökség a mai napig látható az építészetben és a kultúrában Jaipurban. 


6. nap: Jaipur

Reggelit követően egy kirándulást teszünk az Amber erődbe. Amber vára Jaipurtól 7 km-re északra található egy hegytetőn, a harcias Kuchwaha radzsputok innen irányították birodalmukat 1037 és 1728 között. A városi palotát hosszú, védelmi célú külső falrendszer határolja. Jaipurban éltek a radzsasztáni maharadzsák, ők hagyták hátra a csodálatos palotakomplexumokat a városban és környékén. Jaipur India első építészek által megtervezett városa volt. Az alapító maharadzsa, Jai Singh megszállottja volt a csillagászatnak, a matematikának, melynek jegyeit nem csak Jaipur mandala formára épített elhelyezkedése, de utcáinak futása is tükrözi. Jaipur rendkívül sok és látványos épületegyüttest tudhat magáénak, mely minden évben igen sok turistát vonz a városba. Délután Jaipur városát járjuk be, megállunk a híres Hawa Mahal-nál (Jaipur jelképe a Szelek palotája), majd a városi palotába megyünk. Ugyancsak felkeressük a Jantar Mantar-t amely az égitestek mozgásának megfigyelésére szolgáló építményeket foglalja magában az 1700-as évek elejéről. Este érdemes még egy riksás kirándulást tenni a városban.


7. nap: Jaipur – Mandawa

Reggel elutazunk Mandawába, amely egy tipikus kis radzsasztáni ékszerdoboz. A Shekhawati régió egy távoli kis hercegsége volt, amely a kereskedelemnek a késő középkorban itt áthaladó hatalmas luxuscikkekkel megrakott karavánoknak köszönhette virágzását. A selyem út egyik állomása volt Kína és a Közel-Kelet között. A kereskedők igyekeztek hivalkodni a jómódjukkal, és a házaikat (Haveli) nemcsak díszes faragások ékesítik, hanem a freskókról is híresekké váltak. Érkezés után bejelentkezünk a hotelbe, és a nap hátralévő részében szabad program van.


8. nap: Mandawa – Delhi

Reggel meglátogatjuk a Haveliket (kereskedőházakat). Ezek a paloták kiváló példái a csodálatos „Ezeregyéjszakát” idéző radzsput építészetnek, és a gyönyörű Shekhawati festészetnek. Délután visszatérünk Delhibe, és a szállodában tudjuk magunkat felfrissíteni. Ez az utolsó esténk a varászlatos Indiában, élvezzük az indiai fűszeres este hangulatát!


9. nap: Delhi – Budapest

A hajnali órákban transzfer a repülőtérre, utazás haza Budapestre. Érkezés a kora délutáni órákban.

Fontos információk

Mit tartalmaz a részvételi díj?

A részvételi díj tartalmazza: 

 •  7 éjszaka szállást középkategóriás hotelekben, kétágyas szobákban reggelivel
 • Minden transzfert, városnéző túrát és kirándulást légkondicionált járművekkel
 • magyar nyelvű idegenvezetést
 • Indiai, angolul beszélő idegenvezetőt a főbb látványosságoknál
 • Indiai állami adókat 
 • a szervezés költségét és az ÁFA-t 

A részvételi díj nem tartalmazza: 

 • Repülőjegyet illetve a repülőtéri illetéket
 • Biztosítást (kötelező)
 • a vízum díját (80 $)
 • a belépőjegyek árát (83 $ átutalással előzetesen fizetendő)
 • az elefánt háton való sétát Jaipurban 
 • Külön fényképezőgép, vagy videó kamera díjat (egyes látnivalóknál)
 • További italok, étkezések árait
Egyéb tudnivalók

Általános jellemzők:

India a világ hetedik legnagyobb országa, területe 3,2 millió négyzetkilométer, azaz közel 35-ször akkora, mint Magyarország. Delhi Budapesttől 5354 kilométer távolságra van. India a világ második legnépesebb országa, jelenleg meghaladja az 1,3 milliárdot, de az előrejelzések szerint hamarosan Kínát is meg fogják előzni a lakosság számát tekintve. Ma a világ minden hatodik lakosa indiai. 1947-ben, India függetlenné válásakor még csak 350 millióan éltek az országban. Ma a lakosság 50 százaléka 25 év alatti. A népsűrűség messze Delhi régiójában a legnagyobb, 9300 fő/négyzetkilométer. Delhi lakossága 16,7 millió és a lélekszám rohamosan növekszik egyrészt a migráció, másrészt a várható élettartam növekedése miatt. Delhi a második legnagyobb indiai város, Mumbai után. Az utazás során mi az ún. Aranyháromszögre koncentrálunk, amely főleg az ország északnyugati részének három városából - Delhi, Agra, Jaipur - álló turistalátványosság. A „háromszög” elnevezés arra utal, hogy a három város a térképen hozzávetőleg egyenlő szárú háromszög alakzatát kelti. Az arany jelző pedig azt érzékelteti, hogy a három város a kulturális és történelmi értékek rendkívüli kincstárának tekinthető. A külföldi utazók többsége India felfedezését az Arany háromszöggel kezdi, és az országot jól ismerő turisztikai szakember szerint ez ésszerű döntés. Különösen vonatkozik ez a tapasztalatlanabb utazókra, hiszen az Arany háromszög népszerűsége és nagy látogatottsága miatt Indiában itt a turisztikai infrastruktúra a legfejlettebb, és itt lehet a legkonszolidáltabb keretek között utazgatni.

A három városból álló program nagyon megfelelő bevezető India légkörének megismeréséhez, itt feltehetően kisebb sokk éri az utazót, és kellő betekintést nyer az ország sokszínűségébe is. A legtöbb utazó az Arany háromszög felfedezése után tervbe veszi India más részeinek későbbi meglátogatását, mert megtanulja értékelni a sok nyomorúság mellett azt, hogy mennyi minden fantasztikus látnivaló van még az országban, sokan évekig visszajárnak, és szinte beleszerelmesednek ebbe a csodálatos világba.

Közbiztonság:

Az Arany háromszög térségében a közbiztonság nem rossz, de azért Delhiben, amely több mint 10 milliós metropolisz nem árt óvatosnak lenni, mert a közbiztonság némileg romló tendenciát mutat. A fővárosban sajnos előfordulnak lopások és nők elleni erőszakos cselekmények. Tanácsosabb az útlevelet szállodai széfben őrizni, a lopások megelőzése miatt, és csak egy fénymásolatot magunkkal hordani. Hasznos az útlevél lényeges oldalairól fénymásolatot készíteni, vagy még itthon beszkennelni és elmenteni a levelezőprogramunkra. A fővárosban tanácsosabb elkerülni sötétben egyes negyedek rosszul megvilágított mellékutcáit. A női utazók sötétedés után egyedül lehetőleg ne sétáljanak a főváros utcáin. Elég sok Indiában a koldus, de őket le lehet rázni, ők nem veszélyesek, legfeljebb egy idő után zavaróak.

Időeltolódás:

Az időeltolódás India és Magyarország között meglepően kevés. Alapértelmezetten mindössze 4,5 óra. Figyelem: ez csak az eredeti, avagy a magyarországi „téli” időszámítás idején érvényes, vagyis amikor mi utazunk 4,5 órával jár előbbre az idő, mint itthon.

Telefon

Az országokban a magyar mobiltelefonok általában működnek, noha van úgy, hogy csak sms küldés/fogadás lehetséges. Az utcai készülékekről ugyanakkor kifejezetten olcsó és jó minőségű a telefonálás.

Elektromos áram

Indiában a hálózati feszültség 220-240 V 50 Hz. Mindez azt jelenti, hogy Indiához nem kell semmilyen trafó vagy átalakító. A Magyarországi készülékek és töltők tökéletesen működnek Indiában is. Tudni kell, hogy Indiában gyakori az áramkimaradás. Továbbá, feszültségingadozás meglehetősen nagy. A legtöbb konnektorba kéthengeres csatlakozótűvel rendelkező dugó illeszkedik. Fontos tudni, hogy egyes hotelszobában csak egyetlen konnektor van. Ebben az esetben jól jön egy T elosztó. Az is előfordul, hogy a konnektor túl magasan van. Előfordulhat, hogy egyes konnektorokba nem fér bele a hosszabbítónk dugója. Ennek oka az, hogy némely konnektor egy mm-vel szűkebb. Erre ne keressünk racionális magyarázatot, ez India! Fontos, hogy ne felejtsük el a konnektor melletti konnektor-áramtalanító kapcsolót felkapcsolni.

Időjárás:

Az Aranyháromszög meglátogatása szempontjából az október és a március közötti időszak a legkellemesebb. A hőmérséklet várható értéke a 15-29 fok lehet. Ebben az időszakban túl sok csapadékra sem kell számítani, a híres monszun csak június környékén érkezik meg a térségbe. 

Étkezés – Higiénia 

Utazásunk csak a reggelit árát tartalmazza, a további étkezések önellátóak.

Kötelező védőoltást nem írnak elő, az alábbi betegségek ellen megfontolandó a védőoltás beszerzése: tetanusz, hepatitis A és B. További info: www.oek.hu

Az indiai utazásnak nincsenek komoly egészségügyi kockázatai manapság, ha a turista kellően körültekintő. A tapasztalatok alapján a gyomorfertőzés (egy kiadós hasmenés) fordul elő a leggyakrabban. Az ivóvíz nem iható, még fogmosásra is lehetőleg palackos vizet fogyasszunk, ehhez mindenhol hozzá lehet jutni. Érdemes vinni antibakteriális gélt. Ilyesmit lehet itthon venni patikákban. Kötelező védőoltást nem írnak elő, az alábbi betegségek ellen megfontolandó a védőoltás beszerzése: tetanusz, hepatitis A és B. További info: https://oltokozpont.hu/hu

A szemét eltakarítása sok helyen probléma, az erre érzékenyeknek javasolt a megfelelő zárt cipő választása. Hasznos megfelelő gyógyszerekkel készülni, sokaknak szükségük lehet például Imodiumra, főleg azoknak, akik szeretik kipróbálni a különféle helyi ételeket és italokat. Nem minden európai gyomra van felkészülve ezekre az étkezési élményekre.

Pénzügy: 

Indiában a hivatalos pénznem a rúpia, aminek a váltópénze, a paise ritkán kerül használatba. Rúpiából a legnagyobb címlet az ezres, ezt nagyon kevés helyen fogadják el, azaz pénzváltásnál ne fogadjunk el ilyet. Viszont tízes, húszas és ötvenes bankjegyekből hasznos sokat bespájzolni, mert ezekre nagyobb szükség van. Felesleges itthon próbálkoznia az indiai fizetőeszköz, a rúpia beszerzésével. Körülményes lenne amúgy is, ráadásul hivatalosan tilos bevinni rúpiát az országba. Egyébként az országból indiai rúpia kivitele nem engedélyezett. A repülőtéren a rúpiát váltják vissza dollárra, euróra stb.

Egyformán érdemes eurót vagy dollárt vinni. Az 500 eurós bankjegyet nem szívesen fogadják el. Indiában a repülőtéren érkezéskor is tudunk pénzt váltani, bár gyakran sorba kell állni ehhez. Pénzváltáskor győződjünk meg arról, hogy épek-e a bankjegyek. Pénzváltáskor kérhetnek útlevelet.

1 indiai rúpia (INR) = 3,91 forint (HUF)

1 amerikai dollár (USD) = 73 indiai rúpia

1 euró = 83 indiai rúpia

(A linkekre rákattintva láthatók a friss árfolyamok)

India kisebb városaiban, turisták által nem látogatott településeken gyakran egyáltalán nincs pénzváltóhely. A bankkártyát egyre több helyen elfogadják Indiában, szállodában szinte mindenhol, de kisebb üzletekben is. 

Felszerelés/Ruházat:

 • könnyű, de a testet fedő hosszúnadrág, ing, blúz, mert egyes szent helyekre csak ebben engednek be
 • esőkabát
 • kényelmes cipő,
 • szandál vagy papucs
 • fejfedő (kalap, sapka, kendő, sál)
 • napszemüveg
 • elemlámpa (az esetleges áramszünetek alkalmával is hasznos lehet)
 • törölköző
 • nedves törlőkendő
 • Füldugó a zajok ellen a rossz alvóknak időnként praktikus lehet
 • egy kis belső „fertőtlenítő” pálinkaFontos tudnivalók

Általános jellemzők:

India a világ hetedik legnagyobb országa, területe 3,2 millió négyzetkilométer, azaz közel 35-ször akkora, mint Magyarország. Delhi Budapesttől 5354 kilométer távolságra van. India a világ második legnépesebb országa, jelenleg meghaladja az 1,3 milliárdot, de az előrejelzések szerint hamarosan Kínát is meg fogják előzni a lakosság számát tekintve. Ma a világ minden hatodik lakosa indiai. 1947-ben, India függetlenné válásakor még csak 350 millióan éltek az országban. Ma a lakosság 50 százaléka 25 év alatti. A népsűrűség messze Delhi régiójában a legnagyobb, 9300 fő/négyzetkilométer. Delhi lakossága 16,7 millió és a lélekszám rohamosan növekszik egyrészt a migráció, másrészt a várható élettartam növekedése miatt. Delhi a második legnagyobb indiai város, Mumbai után. Az utazás során mi az ún. Aranyháromszögre koncentrálunk, amely főleg az ország északnyugati részének három városából - Delhi, Agra, Jaipur - álló turistalátványosság. A „háromszög” elnevezés arra utal, hogy a három város a térképen hozzávetőleg egyenlő szárú háromszög alakzatát kelti. Az arany jelző pedig azt érzékelteti, hogy a három város a kulturális és történelmi értékek rendkívüli kincstárának tekinthető. A külföldi utazók többsége India felfedezését az Arany háromszöggel kezdi, és az országot jól ismerő turisztikai szakember szerint ez ésszerű döntés. Különösen vonatkozik ez a tapasztalatlanabb utazókra, hiszen az Arany háromszög népszerűsége és nagy látogatottsága miatt Indiában itt a turisztikai infrastruktúra a legfejlettebb, és itt lehet a legkonszolidáltabb keretek között utazgatni.

A három városból álló program nagyon megfelelő bevezető India légkörének megismeréséhez, itt feltehetően kisebb sokk éri az utazót, és kellő betekintést nyer az ország sokszínűségébe is. A legtöbb utazó az Arany háromszög felfedezése után tervbe veszi India más részeinek későbbi meglátogatását, mert megtanulja értékelni a sok nyomorúság mellett azt, hogy mennyi minden fantasztikus látnivaló van még az országban, sokan évekig visszajárnak, és szinte beleszerelmesednek ebbe a csodálatos világba.

Közbiztonság:

Az Arany háromszög térségében a közbiztonság nem rossz, de azért Delhiben, amely több mint 10 milliós metropolisz nem árt óvatosnak lenni, mert a közbiztonság némileg romló tendenciát mutat. A fővárosban sajnos előfordulnak lopások és nők elleni erőszakos cselekmények. Tanácsosabb az útlevelet szállodai széfben őrizni, a lopások megelőzése miatt, és csak egy fénymásolatot magunkkal hordani. Hasznos az útlevél lényeges oldalairól fénymásolatot készíteni, vagy még itthon beszkennelni és elmenteni a levelezőprogramunkra. A fővárosban tanácsosabb elkerülni sötétben egyes negyedek rosszul megvilágított mellékutcáit. A női utazók sötétedés után egyedül lehetőleg ne sétáljanak a főváros utcáin. Elég sok Indiában a koldus, de őket le lehet rázni, ők nem veszélyesek, legfeljebb egy idő után zavaróak.

Időeltolódás:

Az időeltolódás India és Magyarország között meglepően kevés. Alapértelmezetten mindössze 4,5 óra. Figyelem: ez csak az eredeti, avagy a magyarországi „téli” időszámítás idején érvényes, vagyis amikor mi utazunk 4,5 órával jár előbbre az idő, mint itthon.

Telefon

Az országokban a magyar mobiltelefonok általában működnek, noha van úgy, hogy csak sms küldés/fogadás lehetséges. Az utcai készülékekről ugyanakkor kifejezetten olcsó és jó minőségű a telefonálás.

Elektromos áram

Indiában a hálózati feszültség 220-240 V 50 Hz. Mindez azt jelenti, hogy Indiához nem kell semmilyen trafó vagy átalakító. A Magyarországi készülékek és töltők tökéletesen működnek Indiában is. Tudni kell, hogy Indiában gyakori az áramkimaradás. Továbbá, feszültségingadozás meglehetősen nagy. A legtöbb konnektorba kéthengeres csatlakozótűvel rendelkező dugó illeszkedik. Fontos tudni, hogy egyes hotelszobában csak egyetlen konnektor van. Ebben az esetben jól jön egy T elosztó. Az is előfordul, hogy a konnektor túl magasan van. Előfordulhat, hogy egyes konnektorokba nem fér bele a hosszabbítónk dugója. Ennek oka az, hogy némely konnektor egy mm-vel szűkebb. Erre ne keressünk racionális magyarázatot, ez India! Fontos, hogy ne felejtsük el a konnektor melletti konnektor-áramtalanító kapcsolót felkapcsolni.

Időjárás:

Az Aranyháromszög meglátogatása szempontjából az október és a március közötti időszak a legkellemesebb. A hőmérséklet várható értéke a 15-29 fok lehet. Ebben az időszakban túl sok csapadékra sem kell számítani, a híres monszun csak június környékén érkezik meg a térségbe. 

Étkezés – Higiénia 

Utazásunk csak a reggelit árát tartalmazza, a további étkezések önellátóak.

Kötelező védőoltást nem írnak elő, az alábbi betegségek ellen megfontolandó a védőoltás beszerzése: tetanusz, hepatitis A és B. További info: www.oek.hu

Az indiai utazásnak nincsenek komoly egészségügyi kockázatai manapság, ha a turista kellően körültekintő. A tapasztalatok alapján a gyomorfertőzés (egy kiadós hasmenés) fordul elő a leggyakrabban. Az ivóvíz nem iható, még fogmosásra is lehetőleg palackos vizet fogyasszunk, ehhez mindenhol hozzá lehet jutni. Érdemes vinni antibakteriális gélt. Ilyesmit lehet itthon venni patikákban. Kötelező védőoltást nem írnak elő, az alábbi betegségek ellen megfontolandó a védőoltás beszerzése: tetanusz, hepatitis A és B. További info: https://oltokozpont.hu/hu

A szemét eltakarítása sok helyen probléma, az erre érzékenyeknek javasolt a megfelelő zárt cipő választása. Hasznos megfelelő gyógyszerekkel készülni, sokaknak szükségük lehet például Imodiumra, főleg azoknak, akik szeretik kipróbálni a különféle helyi ételeket és italokat. Nem minden európai gyomra van felkészülve ezekre az étkezési élményekre.

Pénzügy: 

Indiában a hivatalos pénznem a rúpia, aminek a váltópénze, a paise ritkán kerül használatba. Rúpiából a legnagyobb címlet az ezres, ezt nagyon kevés helyen fogadják el, azaz pénzváltásnál ne fogadjunk el ilyet. Viszont tízes, húszas és ötvenes bankjegyekből hasznos sokat bespájzolni, mert ezekre nagyobb szükség van. Felesleges itthon próbálkoznia az indiai fizetőeszköz, a rúpia beszerzésével. Körülményes lenne amúgy is, ráadásul hivatalosan tilos bevinni rúpiát az országba. Egyébként az országból indiai rúpia kivitele nem engedélyezett. A repülőtéren a rúpiát váltják vissza dollárra, euróra stb.

Egyformán érdemes eurót vagy dollárt vinni. Az 500 eurós bankjegyet nem szívesen fogadják el. Indiában a repülőtéren érkezéskor is tudunk pénzt váltani, bár gyakran sorba kell állni ehhez. Pénzváltáskor győződjünk meg arról, hogy épek-e a bankjegyek. Pénzváltáskor kérhetnek útlevelet.

1 indiai rúpia (INR) = 3,91 forint (HUF)

1 amerikai dollár (USD) = 73 indiai rúpia

1 euró = 83 indiai rúpia

(A linkekre rákattintva láthatók a friss árfolyamok)

India kisebb városaiban, turisták által nem látogatott településeken gyakran egyáltalán nincs pénzváltóhely. A bankkártyát egyre több helyen elfogadják Indiában, szállodában szinte mindenhol, de kisebb üzletekben is. 

Felszerelés/Ruházat:

 • könnyű, de a testet fedő hosszúnadrág, ing, blúz, mert egyes szent helyekre csak ebben engednek be
 • esőkabát
 • kényelmes cipő,
 • szandál vagy papucs
 • fejfedő (kalap, sapka, kendő, sál)
 • napszemüveg
 • elemlámpa (az esetleges áramszünetek alkalmával is hasznos lehet)
 • törölköző
 • nedves törlőkendő
 • Füldugó a zajok ellen a rossz alvóknak időnként praktikus lehet
 • egy kis belső „fertőtlenítő” pálinka
Törzsutas kedvezmény
Törzsutas vagy?
Utazz Velünk és válj törzsutassá! Mi itt a Helian-nál megbecsüljük a hűséges túrázóinkat, ezért már a 3. utazástól számítva igényelhető az 5%-os kedvezményre feljogosító törzsutas kedvezményünk, ami az 5. utazástól számítva már 7%-ra rúg. Megéri Nálunk szervezni a túráid!


Lejárt a jelentkezési határidő.

Érdeklődöm!Túra neve


Keresés
A Helian - utazási iroda Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Helian - utazási iroda Csapata