Rólunk

Kik vagyunk mi?

Egy kis csapat, akik évekkel ezelőtt elhatározták, hogy megvalósítják az álmaikat, és az utazási, túrázási és idegenforgalmi tapasztalataikat egy aktív utazási iroda működtetésében hasznosítják.

Utazási irodánk fő profilja a kerékpár-, gyalog- és vízitúrák és egzotikus kalandtúrák szervezése Magyarországon és külföldön. A Helian szó a napraforgóból származik, és mi mindig igyekszünk ott lenni, ahol a nap süt, ahol a kaland, a szabadság a mozgás szeretete élménnyé és boldogsággá alakul át az útjaink során.

Irodánk elkötelezett híve a környezetvédelemnek, útjainkat ezen elv alapján tudatosan próbáljuk szervezni. A túravezetőinket nagy alapossággal választjuk ki, akikre rábízhatjátok magatokat, akik sok éves tapasztalattal, nyelvtudással rendelkeznek, és mindig a ti érdekeiteket tartják szem előtt. Arra törekszünk, hogy ti - az utasaink minél többet kapjatok a befizetett részvételi díjért cserébe. Nem szervezünk nagy csoportokat, inkább a minőségre szavazunk, és a biztonságra. Olyan túrákat szervezünk, amin mi is szívesen részt veszünk, és amiről tudjuk, hogy neked is örömet fog okozni, igaz ezek a túrák szinte kivétel nélkül valami aktivitással, sporttevékenységgel vannak kapcsolatban. Nálunk nincsenek 30-40 fős csoportok, és mi néha megázunk, elfáradunk, de sokkal többet adunk, mint egy átlagos iroda. Levesszük a válladról a szervezés nehézségeit, az engedélyek beszerzésének szinte lehetetlen küldetését, és velünk olyan kis titkos gyönyörű helyekre juthatsz el, ahova magadtól esetleg nem tudnál.
helian - rólunk helian - bemutatkozás
Az utazás lényege, hogy váratlan dolgok történjenek. Ez a kívánatos, ettől érdekes az egész. Alkalmazkodj a helyzethez, és próbáld meg kihozni belőle a maximumot.
Belényi Dániel
Ismerd meg csapatunk!
Szalay  Gergely Vince
Szalay Gergely Vince
Vince második otthona India, jelenleg is ott él és hivatásos idegenvezetőként dolgozik. Ha nem éppen túrákat vezet, akkor szívesen tanul nyelveket, az orosz, angol, német mellett beszél hindiül/urdúul is. Szabadidejében szívesen zenél és olvas.
Tovább
Seres  Milán
Seres Milán
Milán nagyon megbízható, precíz, fiatal túravezető, akire biztosan számíthatsz. A kritikus pillanatokban kiegyensúlyozottsága és nyugalma aranyat ér.
Tovább
Molnár Róbert
Molnár Róbert
Róbert szakképesítései: • IML- international mountain leader (a vizsgaim Walesben, Angliában, Franciaországban és Svájcban voltak, ennek a része a nemzetközi hótalpas túra vezető is. • Ausztráliában – „Bushwalking guide in trackless and remote areas” • International snowsport instructor - Nordic skiing • Wilderness First Responder (WFR) ez egy elsősegély vizsga, ami kimondottan a vadonban folytatott szabadidős tevékenységekre/extrém sportokra van kitalálva
Tovább
Kőszegi  Tamás
Kőszegi Tamás
Tamás főként Európában mozog otthonosan: például Olaszországban, ahol télen síoktatóként, nyáron szörfoktatóként tevékenykedik, valamint Franciaországban, ahol ösztöndíjas volt Bretagne-ban. Beszél németül, angolul, franciául, olaszul és spanyolul, ami nagyban segíti az adott vidék és kultúra felfedezésében, valamint a nem várt helyzetek megoldásában.
Kiss Alexandra
Kiss Alexandra
Szandra sokat látott utazó, többször bejárta Törökországot, járt Írországban, egy évet élt Franciaországban és a balkáni térséget is végig kerékpározta. Ezen kívül utazott Ausztráliában, Új-Kaledóniában és Balin is megfordult már.
Tovább
Horvai  Valér
Horvai Valér
Valér Gambiában, a Kiang West Nemzeti Parkban zoológusként -, Malawiban pedig AIDS központban dolgozott, itthon biológusként keresi a kenyerét és mindent tud az állatokról, amit tudni érdemes! Emellett nagyszerűen fotózik, számos kiállítása is volt már.
Tovább
Farkas Roland
Farkas Roland
Roland négy földrész 27 országában járt, szenvedélyes utazó, főállású tűzoltó és életmentő, nyugodtan rábízhatod magad bármelyik túrán! Jó fotós, emellett Délkelet-Ázsia a specialitása, de Európában is sokfelé megfordult tapasztalt utazó.
Tovább
Éles Krisztián
Éles Krisztián
Krisztián több, mint 30 éve vízen van, sík- és vadvízi túravezetőként bejárta Európának azt a felét, ami ebben a körben érdekes lehet.
Tovább
Benovics-Nagy  Dóra
Benovics-Nagy Dóra
Dorka a kínálatunkban szereplő túrák jelentős részét Gáborral közösen járta be és állította össze. Ő a legtudatosabb környezetvédőnk, kiegyensúlyozottsága és vidámsága erőt ad a csapatnak.
Tovább
Benovics Gábor
Benovics Gábor
Gábor az egyik legtapasztaltabb túravezetőnk, aki szinte minden kontinensen megfordult már, de azt is jól ismeri, ahol még soha nem járt. :) Az utazási iroda szervezésének egyik motorja, de a pécsi Vagabond Világjáró Klubban is rendszeresen találkozhatsz vele, mint előadóval, vagy mint szervezővel.
Tovább
Bélaváry  Zsolt
Bélaváry Zsolt
Zsolt az ország egyik legtapasztaltabb vízitúra vezetője. Mindent tud a sík és vadvízről egyaránt, amit tudni érdemes. Azokat, akik ma oktatják a túravezetést, valaha ő oktatta. Nála bármely folyón biztonságban érezheted magad.
Tovább
Rólunk mondták
Tamás
Tamás
Kerékpárral a Duna mentén 3 országon át
Nagyon jól éreztük magunkat a hétvégi túrán. Köszönet Gábornak a szervezésért és lelkiismeretes munkájáért. Feleségem már hétfőn este azt kérdezte milyen túrát találtam megint....?
Imre
Imre
Szarvasbőgés Gemencen
A Heliannal tapasztaltuk a legjobb szervezést, és a legnagyobb figyelmességet az utasok irányába. Tényleg mindent elkövettek azért, hogy mi jól érezzük magunkat a kenutúrán és a kerékpártúrán. Kár, hogy még nem sokan ismerik őket, pedig minőségben nem maradnak el a többi utazási iroda mögött.
Edina
Edina
Kubai kerékpártúra
„A Kubai kerékpártúra életem egyik legnagyobb élménye volt, azóta is nagyon sokszor eszembe jut, és szebbé teszi a napomat” 2016. október
Honnan indulunk
2017
Országosan ismert irodává válunk, több mint 30 kerékpártúrából, számos kajaktúrából és gyalogtúrából lehet választani, közel 25 különféle célországban.
2013
A beutaztatás fokozatosan csökken, de elindul a külföldi kerékpártúrák fejlesztése, változik a tulajdonosi összetétel, kialakul a végleges csapat.
2012
Fejlődik a vízitúra kínálat. Irodánk számos hazai és nemzetközi turisztikai vásáron vesz részt kiállítóként, partnerként.
2011
2011-ben átalakulunk Bt.-ből Kft.-vé, két új tulajdonossal bővül az iroda.
2008
Az eredmények alapján további fejlesztések, jó színvonalú kerékpárpark és egy kerékpárszállító utánfutó beszerzése.
2004
Kezdeti sikerek a beutaztatásban, elsősorban a német piacra összpontosít az iroda, kerékpártúrák szervezésével Magyarországon. Stabil bevétel - ígéretes indulás.
2003
Az alapítás éve
Túra neve


Keresés
A Helian - utazási iroda Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Helian - utazási iroda Csapata