Rólunk

Kik vagyunk mi?

Egy kis csapat, akik évekkel ezelőtt elhatározták, hogy megvalósítják az álmaikat, és az utazási, túrázási és idegenforgalmi tapasztalataikat egy aktív utazási iroda működtetésében hasznosítják.

Utazási irodánk fő profilja a kerékpár-, gyalog- és vízitúrák és egzotikus kalandtúrák szervezése Magyarországon és külföldön. A Helian szó a napraforgóból származik, és mi mindig igyekszünk ott lenni, ahol a nap süt, ahol a kaland, a szabadság a mozgás szeretete élménnyé és boldogsággá alakul át az útjaink során.

Irodánk elkötelezett híve a környezetvédelemnek, útjainkat ezen elv alapján tudatosan próbáljuk szervezni. A túravezetőinket nagy alapossággal választjuk ki, akikre rábízhatjátok magatokat, akik sok éves tapasztalattal, nyelvtudással rendelkeznek, és mindig a ti érdekeiteket tartják szem előtt. Arra törekszünk, hogy ti - az utasaink minél többet kapjatok a befizetett részvételi díjért cserébe. Nem szervezünk nagy csoportokat, inkább a minőségre szavazunk, és a biztonságra. Olyan túrákat szervezünk, amin mi is szívesen részt veszünk, és amiről tudjuk, hogy neked is örömet fog okozni, igaz ezek a túrák szinte kivétel nélkül valami aktivitással, sporttevékenységgel vannak kapcsolatban. Nálunk nincsenek 30-40 fős csoportok, és mi néha megázunk, elfáradunk, de sokkal többet adunk, mint egy átlagos iroda. Levesszük a válladról a szervezés nehézségeit, az engedélyek beszerzésének szinte lehetetlen küldetését, és velünk olyan kis titkos gyönyörű helyekre juthatsz el, ahova magadtól esetleg nem tudnál.
helian - rólunk helian - bemutatkozás
Az utazás lényege, hogy váratlan dolgok történjenek. Ez a kívánatos, ettől érdekes az egész. Alkalmazkodj a helyzethez, és próbáld meg kihozni belőle a maximumot.
Belényi Dániel
Ismerd meg csapatunk!
Tanwar Manish
Tanwar Manish
Manish Tanwar Indiai születésű idegenvezetőnk, jelenleg is Új-Delhiben, a fővárosban él. Itt kezdett el az egyetemen magyarul tanulni, később egy ösztöndíj segítségével Budapesten töltött három évet, ahol folytatta a tanulmányait és tökéletesítette a nyelvtudását. Hét éve vezet csoportokat Indiában, Bangladesben, Nepálban és Sri Lankán.
Tovább
Szuromi  Mátyás
Szuromi Mátyás
A Dunakanyarban nőttem fel, a Pilis hegyei között, már gyerekkoromban sokat túráztunk és kenuztunk a családommal. A Dunát Passautól Mohácsig jól ismerem, sok időt töltöttem kenuban a Duna hullámain lapátolva.
Tovább
Szalagyi  Zita
Szalagyi Zita
Zita már tősgyökeres Kanári-szigeti lakosnak számít, hiszen 10 éve kalauzol magyarokat itt az örök tavasz szigetén. Mindent ismer, amit tudni kell a szigetről, azt is, amit a turisták általában keresnek, de a rejtett kis titkokat is feltárja előtted, ha igényed van rá. A kerékpártúra kivételével mindenhol otthon érzi magát, és biztos lehetsz benne, hogy nála jobb vezetőt nem találsz itt Gran Canarián.
Tovább
Seres  Milán
Seres Milán
Milán nagyon megbízható, precíz, fiatal túravezető, akire biztosan számíthatsz. A kritikus pillanatokban kiegyensúlyozottsága és nyugalma aranyat ér.
Tovább
Moraru  Norbert P
Moraru Norbert P
,,Hargitai Medvepásztor” néven ismerik. Egész évben ideje egy részét a medvéknek, madaraknak és más vadállatoknak szenteli, webkamerákat üzemeltet a környéken, melyen folyamatosan követhetjük a medvék és más vadállatok életét, de saját medveleseiből szívesen megmutatja őket élőben is. Télen viszont, amíg a medvék téli álmukat alusszák, hótalppal oson az erdőkben, és az ébren lévő állatok nyomai után kutat. Édesapjával kiskora óta járja a környék erdőit, ismeri azok minden kis zeg-zugát. Természetfotózással, -filmezéssel foglalkozik, vadállomány felmérésekben és nagy ragadozó kutatásokban vesz részt. A Filmdzsungel Nyomkereső című sorozatának rendezője és főszereplője.
Molnár Róbert
Molnár Róbert
Róbert szakképesítései: • IML- international mountain leader (a vizsgaim Walesben, Angliában, Franciaországban és Svájcban voltak, ennek a része a nemzetközi hótalpas túra vezető is. • Ausztráliában – „Bushwalking guide in trackless and remote areas” • International snowsport instructor - Nordic skiing • Wilderness First Responder (WFR) ez egy elsősegély vizsga, ami kimondottan a vadonban folytatott szabadidős tevékenységekre/extrém sportokra van kitalálva
Tovább
Kőszegi  Tamás
Kőszegi Tamás
Tamás főként Európában mozog otthonosan: például Olaszországban, ahol télen síoktatóként, nyáron szörfoktatóként tevékenykedik, valamint Franciaországban, ahol ösztöndíjas volt Bretagne-ban. Beszél németül, angolul, franciául, olaszul és spanyolul, ami nagyban segíti az adott vidék és kultúra felfedezésében, valamint a nem várt helyzetek megoldásában.
Kiss Alexandra
Kiss Alexandra
Szandra sokat látott utazó, többször bejárta Törökországot, járt Írországban, egy évet élt Franciaországban és a balkáni térséget is végig kerékpározta. Ezen kívül utazott Ausztráliában, Új-Kaledóniában és Balin is megfordult már.
Tovább
Juhász Balázs
Juhász Balázs
Juhász Balázs fotóművész több mint 7 éve vezet fotóstúrákat szerte a világban, most irodánkkal partnerségben vezeti a fotóstúrákat továbbra is a világ számos pontjára, és olyan felvételeket készít, illetve hozzásegít téged is ezeknek a fortélyoknak az elsajátításához, hogy leesik tőle az állad. Nála jobb fotós mentort keresve sem találnál!
Tovább
Horvai  Valér
Horvai Valér
Valér Gambiában, a Kiang West Nemzeti Parkban zoológusként -, Malawiban pedig AIDS központban dolgozott, itthon biológusként keresi a kenyerét és mindent tud az állatokról, amit tudni érdemes! Emellett nagyszerűen fotózik, számos kiállítása is volt már.
Tovább
Farkas Roland
Farkas Roland
Roland négy földrész 34 országában járt, szenvedélyes utazó, főállású tűzoltó és életmentő, nyugodtan rábízhatod magad bármelyik túrán! Jó fotós, emellett Délkelet-Ázsia a specialitása, de Európában is sokfelé megfordult tapasztalt utazó.
Tovább
Éles Krisztián
Éles Krisztián
Krisztián több, mint 30 éve vízen van, sík- és vadvízi túravezetőként bejárta Európának azt a felét, ami ebben a körben érdekes lehet.
Tovább
Bíró Előd
Bíró Előd
Előd hat éves kora óta síel, télen a hétvégék nagy részét a Madarasi Hargitán tölti. A síelés minden ágazatába belekóstolt már, sítúrázóként megmászta az Alpok legmagasabb túraútvonalát, a Haute Route-at, freeride sí versenyeken vett részt, ahol többször állt már a dobogó különböző fokain, és e mellett ismer pár látványos freestyle trükköt is. Telente pár hetet Franciaországban tölt, ahol különböző síterepeken mélyíti el sítudását, oktat és a sítúrák szervezésébe is besegít. Többször vett részt nemzetközileg elismert lavina oktatáson, ahol a magashegyi síelés biztonságos műveléséről tanult.
Benovics-Nagy  Dóra
Benovics-Nagy Dóra
Dorka a kínálatunkban szereplő túrák jelentős részét Gáborral közösen járta be és állította össze. Ő a legtudatosabb környezetvédőnk, kiegyensúlyozottsága és vidámsága erőt ad a csapatnak.
Tovább
Benovics Gábor
Benovics Gábor
Gábor az egyik legtapasztaltabb túravezetőnk, aki szinte minden kontinensen megfordult már, de azt is jól ismeri, ahol még soha nem járt. :) Az utazási iroda szervezésének egyik motorja, de a pécsi Vagabond Világjáró Klubban is rendszeresen találkozhatsz vele, mint előadóval, vagy mint szervezővel.
Tovább
Bélaváry  Zsolt
Bélaváry Zsolt
Zsolt az ország egyik legtapasztaltabb vízitúra vezetője. Mindent tud a sík és vadvízről egyaránt, amit tudni érdemes. Azokat, akik ma oktatják a túravezetést, valaha ő oktatta. Nála bármely folyón biztonságban érezheted magad.
Tovább
Rólunk mondták
Tamás
Tamás
Kerékpárral a Duna mentén 3 országon át
Nagyon jól éreztük magunkat a hétvégi túrán. Köszönet Gábornak a szervezésért és lelkiismeretes munkájáért. Feleségem már hétfőn este azt kérdezte milyen túrát találtam megint....?
Katalin
Katalin
Duna menti kerékpártúra
Köszönjük az utazást, most érkeztünk haza, igen jól sikerült a kerékpártúra. Zsolt, a kísérőnk is nagyon kedves volt, minden kitűnően sikerült!
Edina
Edina
Kubai kerékpártúra
„A Kubai kerékpártúra életem egyik legnagyobb élménye volt, azóta is nagyon sokszor eszembe jut, és szebbé teszi a napomat” 2016. október
Honnan indulunk
2017
Országosan ismert irodává válunk, több mint 30 kerékpártúrából, számos kajaktúrából és gyalogtúrából lehet választani, közel 25 különféle célországban.
2013
A beutaztatás fokozatosan csökken, de elindul a külföldi kerékpártúrák fejlesztése, változik a tulajdonosi összetétel, kialakul a végleges csapat.
2012
Fejlődik a vízitúra kínálat. Irodánk számos hazai és nemzetközi turisztikai vásáron vesz részt kiállítóként, partnerként.
2011
2011-ben átalakulunk Bt.-ből Kft.-vé, két új tulajdonossal bővül az iroda.
2008
Az eredmények alapján további fejlesztések, jó színvonalú kerékpárpark és egy kerékpárszállító utánfutó beszerzése.
2004
Kezdeti sikerek a beutaztatásban, elsősorban a német piacra összpontosít az iroda, kerékpártúrák szervezésével Magyarországon. Stabil bevétel - ígéretes indulás.
2003
Az alapítás éve
Túra neve


Keresés
A Helian - utazási iroda Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Helian - utazási iroda Csapata