Rólunk

Kik vagyunk mi?

A Helian NaTour Utazási Iroda családi vállalkozásként működik, egy sport, - és természetszerető házaspár lelkes munkájával, akik mellesleg három eleven kisgyermek szülei. Mivel adott a családias a légkör, ezért az emberi-üzleti kapcsolataik is ezen értékrendek szerint épülnek föl – sok utassal/partnerrel baráti a viszonyuk. Kis irodaként fontos számukra az emberi lépték és a minőség, arra törekednek, hogy magas színvonalú utazásokat szervezzenek, különleges helyi értékeket is felkutatva. Programjaikat sok esetben együtt találják ki és személyesen járják be, saját tapasztalatok és élmények alapján alakul ki a teljes kínálatuk. Céljuk, hogy ezt a csodálatos bolygót környezetkímélőbb módon: gyalog, kerékpárral, vagy éppen kajakkal megismertetni.

Dóra – a feleség - eredetileg műszaki végzettségű, aki szereti a szakmáját, de talán az utazást még ennél is jobban szereti. Ő irányítja az iroda adminisztrációját, kezeli a számlákat, és tartja a kapcsolatot az ügyfelekkel. Emellett tudatos környezetvédő, ezt a szemléletet igyekszik az iroda működtetésébe is átvinni.

Gábor - a családfő - idegenforgalmi végzettséggel, széleskörű nyelvismerettel gondolta úgy, hogy a világjárás során szerzett tapasztalatait itt fogja kamatoztatni. Kedvenc időtöltése az új utak kitalálása, megtervezése és a térképek böngészése! Gyakran találkozhattok vele túrákon, de az új útvonal bejárás, fotózás is az Ő feladata.

Milyen programokat szervezünk?

Az utazási irodánk fő profilja a kerékpár-, gyalog-, vízitúrák és egzotikus kalandtúrák szervezése Magyarországon és külföldön. A Helian szó a napraforgóból származik, és mi mindig igyekszünk ott lenni, ahol a nap süt, ahol a kaland, a szabadság a mozgás szeretete élménnyé és boldogsággá alakul át az útjaink során.

Miért minket válassz?

nem szervezünk nagy csoportos utakat, inkább a minőségre szavazunk, és a biztonságra. Olyan túrákat szervezünk, amin mi is szívesen részt vennénk, és amiről tudjuk, hogy neked is örömet fog okozni

• levesszük a válladról a szervezés nehézségeit, az engedélyek beszerzésének szinte lehetetlen küldetését, és velünk olyan kis titkos gyönyörű helyekre juthatsz el, ahova magadtól esetleg nem tudnál

• irodánk elkötelezett híve a környezetvédelemnek, útjainkat ezen elv alapján tudatosan próbáljuk szervezni – helyi termelőket és vendéglátókat támogatunk, nem szervezünk luxus kategóriás utakat sok csillagos hotelekbe

Válassz minket, ha egy vidám, családias légkörű utazásra vágysz, szereted a sportos kalandokat és megismerkednél hasonló gondolkodású emberekkel! Sok utasunk szerzett nálunk új barátokat és később már együtt jelentkeztek az útjainkra!
helian - rólunk helian - bemutatkozás helian - bemutatkozás
Az utazás lényege, hogy váratlan dolgok történjenek. Ez a kívánatos, ettől érdekes az egész. Alkalmazkodj a helyzethez, és próbáld meg kihozni belőle a maximumot.
Belényi Dániel
Ismerd meg csapatunk!
Takácsné Ludvig Ottilia
Takácsné Ludvig Ottilia
Ottit a Bringásvándor túravezetőjeként ismertük meg. Segített nekünk a Giro d'Italia felvezető programján is, mint túravezető. Rendkívül barátságos, aktív személyiség, aki folyamatosan túrákon van, a mozgás az élete. A gyerekek is imádják, sokat tanulhatnak tőle az iskolában, és kint a természetben is. A mecseki e-bike túráinkon biztosan fogsz vele találkozni, nála kevesebben ismerik jobban a környék túraútvonalait.
Tovább
Szőllősi Szabolcs
Szőllősi Szabolcs
Végzős tanárhallgató vagyok a PTE TTK karon. Baján születtem és kisebb nagyobb kihagyásokkal itt is élek. Már gyerekkorom óta meghatározó szerepet játszik a mindennapjaimban az ártér közelsége. Ha volt rá időnk, és energiánk, mindig hajóba pattantunk és kint voltunk a Dunán. Télen-nyáron. Ez a bajai ember számára egyfajta életérzés.
Tovább
Szalagyi Zita
Szalagyi Zita
Zita már tősgyökeres Kanári-szigeti lakosnak számít, hiszen 10 éve kalauzol magyarokat itt az örök tavasz szigetén. Mindent ismer, amit tudni kell a szigetről, azt is, amit a turisták általában keresnek, de a rejtett kis titkokat is feltárja előtted, ha igényed van rá. A kerékpártúra kivételével mindenhol otthon érzi magát, és biztos lehetsz benne, hogy nála jobb vezetőt nem találsz itt Gran Canarián.
Tovább
Seres Milán
Seres Milán
Az Alföldön születtem és ott is nőttem fel, de igazán a hegyek közt érzem otthon magam. Mindegy, hogy a Mecsek vagy a Dolomitok, a lényeg, hogy érezzem a természet közelségét, a hegyek különleges hangulatát. Földrajz tanárként végeztem, de már 2004 óta a pécsi túrázók, hegymászók és terepfutók szolgálatában állok, azaz a Nomád túraboltban dolgozom. Hajnalban és hétvégén a Mecsekben futom a köröket, vagy járom a túraösvényeket. A Helian csapatát már 7 éve erősítem, főleg kerékpáros túrákat kísérek busszal vagy gyalogtúrát vezetek a környező országokban.
Tovább
Seres Árpád
Seres Árpád
Árpi igazi bezdáni (délvidéki) magyar ember. Hihetetlen jó humora van, mindig mindenről pozitívan gondolkodik, és a vendégszeretete és készségessége határtalan. Nála senki nem ismeri jobban az ottani életet, a bezdáni magyarság helyzetét, a település történetét, a vizek világát. A házi pálinkája pedig embert próbáló. Biztosan barátokként fogtok elválni tőle a túra végén
Pusztai Tünde
Pusztai Tünde
Pusztai Tünde - ARTutazó - művészettörténész vagyok, szakterületem a 17. századi németalföldi festészet. 16 évet éltem Hollandiában, tanulmányaimat az utrechti egyetemen végeztem. Szakmámban a tárlatvezetéseket élvezem leginkább. Nagy öröm azt látni, hogy a téma iránti lelkesedésem a résztvevőket is inspirálhatja. Amikor megnyílunk a művészet felé, a múzeumlátogatások beszélgetésekké, személyes, mégis közösségi élményekké válnak.
Molnár András
Molnár András
Visionary, Researcher & Counselor. Trail enthusiast, hiking & pilgrimage guide and instructor. Trail signage, development & IT expert. Co-chair of the WTN Trails & Knowledge Task Team. Chief editor of the trail network & signage concept of Hungary (2012-14), coordinated planning & development of the international Mary Way route network (2007-2009). Recent academic work includes trail network analysis & visitor monitoring.
Molnár Gyula
Molnár Gyula
Az elmúlt évtizedet különböző sportokkal töltöttem: triatlonoztam, jó párszor egyéniben és többször csapatban is teljesítettem Ironman versenyt. Snowboardoztam, közben iskolai csoportokat is oktattam. Emellett az országúti és MTB kerékpározás is napi szenvedélyeim közé tartozik, de ha éppen át lehet úszni a Balatont, akkor azt sem hagyom ki.
Tovább
Kőszegi Tamás
Kőszegi Tamás
Tamás főként Európában mozog otthonosan: például Olaszországban, ahol télen síoktatóként, nyáron szörfoktatóként tevékenykedik, valamint Franciaországban, ahol ösztöndíjas volt Bretagne-ban. Beszél németül, angolul, franciául, olaszul és spanyolul, ami nagyban segíti az adott vidék és kultúra felfedezésében, valamint a nem várt helyzetek megoldásában.
Kőnig Ferenc
Kőnig Ferenc
Kőnig Feri nagyon széleskörben alkalmazható túravezető, találkozhatsz vele buszvezetőként is, de lehet, hogy vele utazol Toszkánában vagy Dél-Olaszországban, vagy a Bodeni-tónál. Terhelhetősége, tájékozódóképessége, toleranciája alapján is kiváló túravezető. Számos országban megfordult, és nyitottságára jellemző, mindenhol bővítette a baráti körét. Nem mellesleg jó néptáncos is.
Tovább
Kajor Balázs
Kajor Balázs
Amikor kint vagyok a szabadban, jár a lábam és a kezem… akkor érzem magam igazán élőnek. Olyankor az idő lassabban telik, és a jelen pillanatát is könnyebbnek, teljesebbnek érzékelem. Szeretek új utakon járni, időnként megpihenni, azután valami ismeretlenbe kezdeni. Hosszú időszak különböző kommunikációs munkáit váltottam fel néhány éve aktívabb, mozgással teli életvitelre. A döntés helyesnek bizonyult. Számomra nagyon fontos, hogy a tevékenység, amiben éppen benne vagyok, abból a lehető legtöbbet és legjobbat hozzuk ki. Közösségi embernek tartom magam, de ugyanúgy tudok örülni az egyedüllétnek is. Főleg, ha egy kamera keresőjén át szemlélődöm. Jelenleg élménypedagógiával, táboroztatással, és túrák vezetésével foglalkozom, illetve egy közösségi mozgásstúdiót szervezünk Budapesten. Éltem Szlovéniában, Belgiumban, Németországban, Finnországban. Rendszeresen visszajárok az Alpokba és Lappföldre, az általam legkedveltebb európai tájakra. Itthon az Őrséget, a Dunakanyart és a Káli-medencét szeretem a leginkább.
Tovább
Juhász Balázs
Juhász Balázs
Több mint 30 éve foglalkozik szenvedélyes fotografálással. Kezdetektől utazó, kutató fotográfusnak készült, de az idők során a fotózás szinte minden területén kipróbálhatta magát. Több sikeres könyv szerzője, munkáit hazai és nemzetközi kiállítások követték Budapesttől, Párizson és Delhin keresztül egészen Tokióig. Második könyve, az Álmom India nyitotta fel szemét a gyorsan változó világra, az eltűnő félben lévő kultúrákra. Azóta feladatának érzi ezek megörökítését, az értékek megőrzését.
Tovább
Hoffer Erik
Hoffer Erik
Valamikor régen a Bükk lábánál kezdtem beleszeretni a természetbe. Az emberek világa sohasem töltött el annyi megnyugvással, izgalommal, szépséggel, mint az erdő, a folyók, ahol felnőttem. Nagyobb gyermekként csodálkoztam rá először az Alpok hatalmas hegyeire, s ez olyan vágyakozást hozott a szívembe, amely azóta sem csillapodott.
Tovább
Halász Gábor
Halász Gábor
Idegenforgalmi menedzser és biológia-földrajz szakos tanár vagyok. Iskoláimat Pécsett végeztem, jelenleg egy általános iskolában tanítok. Kisebb megszakításokkal közel 30 éve foglalkozom idegenvezetéssel.
Tovább
Gyöngyösi Eszter
Gyöngyösi Eszter
Eszter 2023-ban csatlakozik a csapatunkhoz. Ambiciózus fiatal lány, aki már komoly túravezetői múlttal rendelkezik. Alapos és nagyon szorgalmas, mérnök létére nem ijed meg attól sem, ha a defektes kerékpárodat kell megjavítani. Amikor teheti úton van, és szorgosan gyűjti a tapasztalatokat. Kedves, toleráns, nyugodtan rábízhatod magad.
Tovább
Fekete László
Fekete László
Fekete Laszló vagyok, a vízhez és azon belul a vízisporthoz több mint 30 éve kötődök mint jelenleg is aktív síkvizi verseny kajakos. Mernökként dolgozom és a sport tökéletes kikapcsolódast biztosit az irodai és szamitógépes világot követően. A vizi tura tapasztalatokat az utazasi iroda legjobbjaitól sikerült megszereznem. Jól beszélek angolul, szívesen vállalok külföldi csoportokat is.
Farkas Roland
Farkas Roland
Roland négy földrész 38 országában járt, szenvedélyes utazó, főállású tűzoltó és életmentő, nyugodtan rábízhatod magad bármelyik túrán! Jó fotós, sokfelé megfordult tapasztalt utazó.
Tovább
Éles Krisztián
Éles Krisztián
Krisztián több, mint 30 éve vízen van, sík- és vadvízi túravezetőként bejárta Európának azt a felét, ami ebben a körben érdekes lehet.
Tovább
Dolencsics Vivien
Dolencsics Vivien
Tovább
Benovics-Nagy Dóra
Benovics-Nagy Dóra
Dorka a kínálatunkban szereplő túrák jelentős részét Gáborral közösen járta be és állította össze. Ő a legtudatosabb környezetvédőnk, kiegyensúlyozottsága és vidámsága erőt ad a csapatnak.
Tovább
Benovics Gábor
Benovics Gábor
Gábor az egyik legtapasztaltabb túravezetőnk, aki szinte minden kontinensen megfordult már, de azt is jól ismeri, ahol még soha nem járt, hiszen térképen is utazik már gyerekkora óta, és a Pécsi Tudományegyetem Földrajzi Intézetében végezte doktorandusz tanulmányait. Az utazási iroda szervezésének egyik motorja, de a pécsi Vagabond Világjáró Klubban is rendszeresen találkozhatsz vele, mint előadóval, vagy mint szervezővel.
Tovább
Bélaváry Zsolt
Bélaváry Zsolt
Zsolt az ország egyik legtapasztaltabb vízitúra vezetője. Mindent tud a sík és vadvízről egyaránt, amit tudni érdemes. Azokat, akik ma oktatják a túravezetést, valaha ő oktatta. Nála bármely folyón biztonságban érezheted magad.
Tovább
Bajnok Gábor
Bajnok Gábor
Gábor nagyon tapasztalt sokat látott túravezető, aki igazán szereti, amit csinál. Soha semmit nem tesz félszívvel a lelkesedése már karizmatikus és magával ragadó. Vele nincs lehetetlen, ő is hisz abban, hogy bármire képes, és te is az leszel vele. Mindig ott van, ha segítség kell, és életfilozófiája az emberek segítése, a környezet védelme és a természet szeretete és tisztelete.
Tovább
Rólunk mondták
Katalin
Katalin
Duna menti kerékpártúra
Köszönjük az utazást, most érkeztünk haza, igen jól sikerült a kerékpártúra. Zsolt, a kísérőnk is nagyon kedves volt, minden kitűnően sikerült!
Andrea
Andrea
1 napos vízitúra a Dráván
Szuper volt, nagyon élveztük mind, a 8 évestől a 48-ig ;) Nem fáztunk, de komolyabb égési sérülések nélkül megúsztok, Zsolt nagyon jófej volt,hagyott minket élni,de ott volt, ha kellett.:) engem egy hatalmas bögöly csípés is emlékeztet a túrára,de még így is remek volt. A Dráva egy csoda. 2020. július Köszönjük!
Kedves József
Nagyon klassz szervezés! Minden problémánkat azonnal megoldották. Barátságosak, segítőkészek. Mindenkinek ajánlom teljes bizalommal!
Honnan indulunk
2017
Országosan ismert irodává válunk, több mint 30 kerékpártúrából, számos kajaktúrából és gyalogtúrából lehet választani, közel 25 különféle célországban.
2013
A beutaztatás fokozatosan csökken, de elindul a külföldi kerékpártúrák fejlesztése, változik a tulajdonosi összetétel, kialakul a végleges csapat.
2012
Fejlődik a vízitúra kínálat. Irodánk számos hazai és nemzetközi turisztikai vásáron vesz részt kiállítóként, partnerként.
2011
2011-ben átalakulunk Bt.-ből Kft.-vé, két új tulajdonossal bővül az iroda.
2008
Az eredmények alapján további fejlesztések, jó színvonalú kerékpárpark és egy kerékpárszállító utánfutó beszerzése.
2004
Kezdeti sikerek a beutaztatásban, elsősorban a német piacra összpontosít az iroda, kerékpártúrák szervezésével Magyarországon. Stabil bevétel - ígéretes indulás.
2003
Az alapítás éve
Túra neve


Keresés
A Helian - utazási iroda Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Helian - utazási iroda Csapata