2018. március - Dani és Ádám útnak indul Pécsről Mongóliába kerékpárral

2018. március - Dani és Ádám útnak indul Pécsről Mongóliába kerékpárral

Ma szűk baráti és családi körben búcsút vettünk Rozs Danitól és Scherer Ádámtól, akik fejükbe vették, hogy fél év alatt elkerekeznek Pécsről egészen Mongóliáig.

Helian: Honnan jött az ötlet, hogy éppen Mongóliát válasszátok úticélnak?

Ádám: Ez egy gyerekkori álom volt – még a suliban, az általános iskolában gondolkoztunk a dolgon, kevés információm volt annak idején Belső-Ázsiáról, keveset tudtam arról, milyen emberek laknak ott, a TV-ben is keveset hallottunk róla, számunkra ez egy „fehér folt” volt a térképen, ami feldófedezésre vált, adott volt, hogy arra kellene menni.

Dani: Maga az útvonal a lényeg, ami Mongóliába vezet, nem is elsősorban csak Mongólia. Bár az még kérdéses, hogy biztosan eljutunk- odáig. Most elindulunk, aztán majd meglátjuk.

Helian: Mi lesz a tervezett útvonal?

Dani: Át a Balkánon – Horvátország, Bosznia, Montenegró, Albánia, Makedónia, Görögország, majd Isztambul.

Ádám: Törökország után a Kaukázus következik, Grúzia, Azerbajdzsán, onnan átkompozunk Kazahsztánba, ezen keresztül a kínai határig, ott felkanyarodunk Oroszország felé, majd azon keresztül Mongólia.

Dani: Az ötlet megvolt, hogy Keletre megyünk, de végül az egészet együtt találtuk ki. Kazahsztán az Ádám fejében volt meg – 12-13 éves korodban - nem?

Helian: Mennyi időre terveztek?

Kb. félévre tervezünk…

 

Dani: Az első szakaszon még tudunk tervezni, olyan napi 100 km-t tervezünk, aztán majd Kazahsztánban attól is függ milyenek lesznek az utak, lehet, hogy csak 20 km-t fogunk tudni haladni…az ázsiai szakasz, az biztosan nagyon más lesz…

Helian: Van-e valami különleges felszerelés vagy kabala, amit visztek?

Ádám: Kabala az nincsen nekem igazából, majd talán útközben, ha lesz valami kedves apróság, amit magunkkal vizünk esetleg…

Helian: Hogy oldjátok meg az elektromos készülékek töltését – telefon, fényképezőgép…van népelemes töltőtök?

Dani: Van 2 db. mobil töltőm, ha azok fel vannak töltve, akkor erről szinte bármit útközben s fel tudunk tölteni…

Helian: Hogy jöttök haza?

Ádám: Ez még bizonytalan, a távoli ködbe vész, még nem tudjuk….

Helian: Mi a célja az útnak?

Ádám és Dani együtt: Elmenekülni a hétköznapok elől, kikapcsolódni, nem dolgozni.

A kislányok átadták a Helian zászlót (talán kabalának :)...

Sok sikert kívánunk hozzá, majd feltesszük a Blogra, Facebookra stb.

Jó utat Dani és Ádám!

Oszd meg velünk te is véleményed!
Név *
E-mail *
Üzenet *
Elküldöm a véleményem!Hasonló bejegyzéseink


2017. Toszkán kalandok– kerekezés a borok hazájában
Az első kerekezős napunk a híres Chianti útvonalon halad végig, érintjük Radda in Chiantit, Gaiole in Chiantit és természetesen nem hagyjuk ki a híres kastélyt – Castello di Broliot sem, amelynek utolsó tulajdonosa a híres vasbáró ugyancsak érdemeket szerzett ennek a bornak a kialakulása kapcsán.
Blog menü
Blog, hírek
Mégis mi értelme egy túrának vagy egy külföldi utazásnak, ha nem örökítjük meg azt az utókor számára? A blog oldalunk azért hoztuk létre, hogy Veled is megoszthassuk a túráinkon szerzett élményeinket.
Kategóriák
kerékpártúrák
Túra neve


Keresés
A Helian - utazási iroda Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Helian - utazási iroda Csapata