2020. április - Bemutatkoznak az elektromos kerékpárjaink

2020. április - Bemutatkoznak az elektromos kerékpárjaink

2019. őszén új kerékpárokkal bővült a flottánk, mostantól elektromos kerékpárokat is bérelhettek tőlünk. Célunk, hogy azok a lelkes utasok is részt tudjanak venni a túráinkon, akik esetleg korábban nem mertek jelentkezni egy nehezebb túránkra, mert úgy érezték nem elég jó a kondíciójuk vagy esetleg régebbi sérülésük miatt nem tudták volna tartani a lépést a többiekkel.

 

 

Miért válaszd az elektromos kerékpárt?

- ugyanazt a túrát sokkal könyedebben tudod végigtekerni, mint hagyományos kerékpárral

- nem fulladsz ki a nap végén, lesz még erőd körülnézni a túra végpontján, sétálni a városban, vagy megnézni az esti fényeket

- nem kell attól tartanod, hogy a csoport Rád fog várni és mindig Te leszel az utolsó

- rosszabb idő esetén gyorsabban végigtekerheted a távot, és a szállásra érhetsz

 

 

 

 

Mit kell tudni az elektromos kerékpárjainkról?

 

Műszaki paraméterek: 

típusnév: Gepida Alboin 1000 CRS e-bike (pedelec)

Javasolt használat: főleg aszfalton vagy nem túlzottan rossz minőségű terepen

Bérlés díja: 7.000 Ft/nap (kaució: 100.000 Ft)

Férfi és női vázas is elérhető!

Kerékméret: 28''

Sebesség: 10

5 fokozatú elektromos váltó!

Villa: SUNTOUR NEX E 25-63 mm

Motor: BOSCH Performance Line

Akkumlátor kapacitás: 500 Wh

Fék: SHIMANO DEORE hidraulikus tárcsafék

Nyereg: SELLE ROYAL Ariel Gel

Váltókar: SHIMANO DEORE SL-T6000

Hátsó váltó: SHIMANO SLX 10 RD-M670

Max. sebesség rásegítéssel: 25 km/h

Súly: 23 kg

 

 

Mi a különbség a Pedelec és az ebike között?

Létezik olyan elektromos bicikli, amit pedelecnek hívunk, és van olyan, amit ebikenak. Legfőbb különbség a kettő közt, hogy amíg az első (pedelec) kizárólag akkor szolgáltat rásegítés, ha tekerjük, addig az ebike egy gázkar segítségével tekerés nélkül is képes haladni. Ennél is fontosabb, hogy a pedelec használatához nincs szükség jogosítványra és biztosításra, ha a motor teljesítménye nem éri el a 300W-ot. A mi bringáink Pedelec típusúak, tehát nem elég ráülni, tekerni is kell! :)

 

 

 

 

Milyen távolságokat tudunk kerékpározni ezekkel a bringákkal? 

A válasz attól függ, hogy milyen sebességben és terepen használjuk a kerékpárt. Ez olyan, mint a gépkocsinál, ha hegynek fölfelé nagy sebességgel autózunk, akkor többet fogyaszt, mintha "gazdaságosan" vezetjük, tehát közepes sebességgel sík terepen. Az e-bike is ilyen, hegyi terepen nagyobb fokozatban gyorsabban lemerül, mint sík terepen kisebb sebességen hajtva. De alapvetően elmondható, hogy 60-100 km az a távolság, amit biztosan bírni fog az akkumlátor, tehát a mi túráinkon ezek a kerékpárok megfelelőek lesznek.

 

Hogyan tudom tölteni ezeket a kerékpárokat?

A töltés nagyon egyszerű, mivel az akkumlátor egy kulccsal levehető a kerékpárról, így a túra végén egyszerűen csak leemeljük és magunkkal visszuk a szobánkba, ahol egy adapter segítségével csatlakoztatjuk a hálózathoz. Az akkumlátor mutatja a töltési szintet is egy kis kijelzőn, tehát azt is látni fogjuk, hogy feltöltött-e vagy még mennyi van vissza a töltésből. Nagy könnyebbség, hogy a kerékpártól teljesen függetlenül történik a töltés, nem kell a bringát becipelnünk egy helyiségbe, ahol van konnektor. Szállításkor ezeket az akkumlátorokat le is szoktuk szerelni, egyrészt, hogy nehogy megsérüljenek, másrészt hogy ne érje őket nagy mennyiségű eső/nedvesség. 

 

 

Aki egyszer kipróbálta, nagyon könnyen megszereti, ezt tapasztalatból mondjuk! :)

 

Ha kedvet kaptál, akkor érdeklődj nálunk az info@helian.hu e-mail címen, az elektromos bringáink bármely programukra bérelhetőek. Részletes leírást itt találsz róluk.

 

Oszd meg velünk te is véleményed!
Név *
E-mail *
Üzenet *
Elküldöm a véleményem!Blog menü
Blog, hírek
Mégis mi értelme egy túrának vagy egy külföldi utazásnak, ha nem örökítjük meg azt az utókor számára? A blog oldalunk azért hoztuk létre, hogy Veled is megoszthassuk a túráinkon szerzett élményeinket.
Túra neve


Keresés
A Helian - utazási iroda Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Helian - utazási iroda Csapata