Vízitúra a Bodrog ártéren {4 nap/ 3 éj}
2019-06-06-tól 2019-06-09-ig
Helian - túrázás
Vizitúra
2
könnyű
van szabad hely
Helian - túraidőtartam
4

Helian - túraidőtartam
3
időtartam
4 napos evezés a Bordogzugban tengeri kajakokkal! A túra kezdőknek és haladóknak egyaránt ajánlott! Szállás vendégházban, profi túravezetés és bográcsos vacsora is lesz!

Helian
Normál ár
54.900 Ft / fő
Előleg 21.960 Ft / fő
Jelentkezési határidő 2019-04-29Felkeltette az érdeklődésed a túra? Szeretnél életre szóló élményekkel gazdagodni? Nincs más dolgod, mint kattints a "Jelentkezem" gombra és pár egyszerű lépéssel meg is vagy!
Lejárt a jelentkezési határidő.

Érdeklődöm!

Részvételi díj

A részvételi díj tartalmazza: 

 • 3 éjszaka szállás díját színvonalas vendégházban
 • 3 bőséges parasztreggelit
 • 3 napra a kajakok bérleti díját, mentőmellényt, evezőt
 • egy meleg bográcsos vacsorát és egy éttermi vacsorát
 • 5 tételes tokaji borkóstolót
 • 2 napra a védett területre szóló belépési engedély díját 
 • a túravezetést 

A részvételi díj nem tartalmazza: 

 • az utazás költségét a helyszínre
 • a további étkezések díját 
Lejárt a jelentkezési határidő.

Érdeklődöm!Miért válaszd ezt a túrát?

Ha eleged van a hétköznapokból, de nem szeretnéd feladni a mindennapi kényelmet, akkor itt a helyed! A helyszín a Bodrog fokozottan védett ártere, a kizárólag engedéllyel látogatható Tokaj-Bodrogzug Tájvédelmi Körzet. A Tisza évenkénti többszöri áradása nyomán tavasszal a folyó környéke hatalmas tóvá alakul, a magasabb vízállás lehetővé teszi, hogy olyan érintetlen kis zugokba is beevezzünk, ahová nyáron a sűrű vízi növényzet miatt nem lehet eljutni. Túránkon jó eséllyel találkozhatunk a hazai madárvilág gyönyörű egyedeivel, kócsagokkal, gémekkel.

Látnivalók

 • a Tokaj-Bodrogzug Tájvédelmi Körzet fantasztikus élővilága és környezete
 • Tokaj városa 
 • a híres Tokaji aszú borok kóstolása
 • a Tisza és a Bodrog folyók összefolyása

Hasznos Információk

Létszám: 8-15 fő

Utazás: egyénileg

Szállás: színvonalas vendégházban, 2-4-8 ágyas szobákban, saját fürdővel. Amennyiben 2 ágyas elhelyezést szeretnél, akkor azt jelezd a foglalásnál, az ilyen típusú szobák száma korlátozott.

Étkezés: A részvételi díj tartalmaz 3 bőséges parasztreggelit, egy meleg bográcsos vacsorát és egy éttermi vacsorát italfogyasztás nélkül.  A vendégházban jól felszerelt konyha van (hűtővel).  Nap közbeni szendvicsről mindenki gondoskodjon! Vasárnap egy helyi csárdában fogunk vacsorázni, ez egyénileg fizetendő. 

Nehézség: A túra főleg az ártéren, esetleg a lassú folyású Bodrog folyón kerül lebonyolításra. Ez tökéletesen megfelel kezdők számára, a túrán való részvételhez nem szükséges előzetes tapasztalat. A túravezető viszont nagyon tapasztalt, hosszú évek óta vezet túrákat, félelemre semmi ok, a legnagyobb biztonságban leszel!

FONTOS:  A Bodrog ártere védett természeti terület, fokozott jelentőségű vízimadár élőhelyként a nemzetközi Ramsari területek listájára is felkerült, csak a Tokaj-Bodrogzug Tájvédelmi Körzet engedélyével látogatható. A szükséges engedélyeket mi előzetesen beszereztük, de a résztvevők létszáma korlátozott. A jelentkezéseket a befizetések sorrendjében fogadjuk.

HAJÓINK: A túrát tengeri kajakokkal szervezzük. A kajakokban az ember súlypontja mélyebben van, mint a kenuban, ezért a tengeri kajak stabilitása lényegesen jobb, ráadásul sokkal kényelmesebb, és közelebb ülsz a vízhez, mintha egy fotelből szemlélnéd az elsuhanó vízi világot

Hazsnos információk
Éles Krisztián
Éles Krisztián
túravezető
Krisztián több, mint 30 éve vízen van, sík- és vadvízi túravezetőként bejárta Európának azt a felét, ami ebben a körben érdekes lehet.
15 éve tengeri kajaktúrákat szervez és vezet, ismeri Horvátországot, mint a tenyerét, valamint Görögország rejtélyes szigetcsoportjait és Mallorca gyönyörű homokos partjait. Ha nem a tengeren van, akkor a hazai vizek varázslatos világával igyekszik megismertetni a túrázókat, vagy éppenséggel télen snowboardozni tanít. Vele biztonságban vagy a legnagyobb hullámokban is. Az igazi élmények a komfortzónán kívül kezdődnek..... Mire vársz még? A többit személyesen.

Részletes program

1. nap: Érkezés Tokajba

Érkezés egyénileg Tokajba, a szállás elfoglalása. Tokaj-Hegyalja Magyarország történelmileg leghíresebb borvidéke, immár a Világörökség része. Az első nap este is érdemes már egy sétát tenni a kis girbe-gurba belvárosi utcácskákon, hiszen nevéhez méltón tele van jobbnál-jobb pincékkel, vagy egy kellemes tavaszi estén kiülni a Tisza partra. 

2. nap: Ismerkedés a Bodrog zuggal

A helyi gazdáktól vásárolt termékekből (parasztkolbász, szalonna, kecsketúró és sajt, friss zöldség és kenyér) készült bőségtál elfogyasztása utánbeszállunk a tengeri kajakokba és beevezünk a Tájvédelmi Körzethez tartozó, végtelen nyugalmat árasztó Bodrog árterületre, ahol a Bodrog vízi világának kusza, szövevényes labirintusában kalandozunk. Itt el lehet sajátítani a manőverezés fortélyait, sodrás nincs, a vízmélység általában alacsony, félelemre nincs oka senkinek, a kezdőknek ez kiváló terep. Félúton rövid pihenőt tartunk, lehetőség nyílik, egy kis falatozásra majd visszaevezünk a kiindulópontra. A szálláson, egy kis pihenő után, bográcsban készült vacsora vár minket. A tokaji borok a hely egyedülálló mikroklímájának köszönhetően messze földön híresek, ennek örömére az este elmaradhatatlan részeként, egy öt tételes borkóstolóval koronázzuk meg a napot.


3. nap: Kalandok a Bodrog-folyón

Ma is egy jó kis magyaros és bőséges reggelivel indítjuk a napot, hogy az aznapi evezésre is legyen erőnk. Második nap a Bodrog folyó menti élővilágát fedezzük fel. A vacsorát egy Bodrog-parti csárdában fogyasztjuk el, majd indulunk tovább a Bodrog parton található szállásunkra.


4. nap: Bodrog ártér „kis titkai”

Hétfőn a túra 3. napján reggel vár az elmaradhatatlan bőséges reggeli, majd ismét vízre szállás és felfedezzük a Bodrog árterületnek újabb lélegzetelállító részeit. Ezen a napon is félúton tartunk egy kis pihenőt, majd visszaevezünk a szálláshelyünkre.  A túra befejeztével elbúcsúzunk Tokajtól, utazás haza egyénileg. 

Törzsutas kedvezmény
Törzsutas vagy?
Utazz Velünk és válj törzsutassá! Mi itt a Helian-nál megbecsüljük a hűséges túrázóinkat, ezért már a 3. utazástól számítva igényelhető az 5%-os kedvezményre feljogosító törzsutas kedvezményünk, ami az 5. utazástól számítva már 7%-ra rúg. Megéri Nálunk szervezni a túráid!


Lejárt a jelentkezési határidő.

Érdeklődöm!Túra neve


Keresés
A Helian - utazási iroda Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Helian - utazási iroda Csapata