Kajaktúra a Tisza-tónál - Darvak vonulása
2018-10-13-tól 2018-10-14-ig
Helian - túrázás
Vizitúra
1
könnyű
van szabad hely
Helian - túraidőtartam
2

Helian - túraidőtartam
1
időtartam
Mint minden évben, idén is meglessük költöző madaraink utolsó nagy gyülekezőjét, mielőtt útra kelnének hosszú útjukra Afrikába. Az ősz eddigre már a földszínek millió árnyalatával borítja be a tájat. Ahogy a madaraknak is, nekünk is ez az utolsó hazai vízi túránk erre a szezonra.

Helian
Normál ár
26.900 Ft / fő
Előleg
A részvételi díj jelentkezéskor, egy összegben fizetendő!
Jelentkezési határidő 2018-10-08Felkeltette az érdeklődésed a túra? Szeretnél életre szóló élményekkel gazdagodni? Nincs más dolgod, mint kattints a "Jelentkezem" gombra és pár egyszerű lépéssel meg is vagy!
Lejárt a jelentkezési határidő.

Érdeklődöm!

Részvételi díj

A részvételi díj tartalmazza:
  • a kajakokat és a hozzájuk tartozó felszerelést
  • 2 napos evezést túravezetéssel
  • 1 éjszaka szállást
  • a szombat esti kemencés vacsorát
A részvételi díj nem tartalmazza:
  • a napközbeni étkezést
  • az utazás költségét
  • az Ökocentrum belépőt

 

Lejárt a jelentkezési határidő.

Érdeklődöm!Látnivalók

A Tisza-tó ad otthont európai értelemben is az egyik legjelentősebb madárrezervátumnak. Jelentős része motoros hajtású járművel nem is látogatható, így ideális és egyedülálló otthont biztosít a szárnyasoknak. Számos apró csatorna keresztezi, térkép nélkül garantáltan eltéved a nádlabirintusba látogató. A Tisza-tó az UNESCO védelme alatt álló Hortobágyi Nemzeti Park részét képezi.

Hasznos Információk

Létszám: 10-15 fő (minimum létszám: 10 fő)

A túra kiindulópontja, a szállás helye: Tiszafüred

Szállás: vendégházban, 6 személyes faházban, közös fürdővel. A kertben nyitott jacuzziban lazíthatunk a túra után!

Étkezés: A részvételi díj tartalmaz egy kemencés vacsorát a szálláshely kertjében. A reggeliről és egyéb étkezésekről mindenki egyénileg gondoskodik. A vízitúrákra érdemes szendviccsel, innivalóval készülni.

Szükséges felszerelés/ruházat: lsd. a lap alján

Hazsnos információk
Éles Krisztián
Éles Krisztián
túravezető
Krisztián több, mint 30 éve vízen van, sík- és vadvízi túravezetőként bejárta Európának azt a felét, ami ebben a körben érdekes lehet.
15 éve tengeri kajaktúrákat szervez és vezet, ismeri Horvátországot, mint a tenyerét, valamint Görögország rejtélyes szigetcsoportjait és Mallorca gyönyörű homokos partjait. Ha nem a tengeren van, akkor a hazai vizek varázslatos világával igyekszik megismertetni a túrázókat, vagy éppenséggel télen snowboardozni tanít. Vele biztonságban vagy a legnagyobb hullámokban is. Az igazi élmények a komfortzónán kívül kezdődnek..... Mire vársz még? A többit személyesen.

Részletes program

1. nap: érkezés Tiszafüredre, evezés a legnagyobb tavon

Érkezés a reggeli órákban a Tisza-tóhoz, a szállásra. Rövid ismerkedés és evezés oktatás után Tiszafüreden szállunk vízre, amíg el nem érjük az egyik legnagyobb belső tavat, ahol becslések szerint is százezernyi példány készülődik, gyűjt erőt, mielőtt útra kelne Afrikába. Sehol máshol nincs esély, hogy ilyen sokszínű populációval találkozzunk hazai vizeken. Este kiadós kemencés vacsora elfogyasztása után, jakuzziban pihentetjük megfáradt tagjainkat, majd lágyan simogató borozgatással töltjük az időt.


2. nap: kajaktúra a Tisza-tó rejtettebb vizein, délután a Poroszlói Ökocentrum megtekintése

Vasárnapra sem maradunk látnivalók nélkül, felváltva kajakozunk szűk vízi folyosókon és végeláthatatlan tavakon. Hazaindulás előtt fakultatív programként még megtekinthetjük a Poroszlói Ökocentrumot, ami többek között Európa legnagyobb édesvízi akváriumát rejti.


Törzsutas kedvezmény
Törzsutas vagy?
Utazz Velünk és válj törzsutassá! Mi itt a Helian-nál megbecsüljük a hűséges túrázóinkat, ezért már a 3. utazástól számítva igényelhető az 5%-os kedvezményre feljogosító törzsutas kedvezményünk, ami az 5. utazástól számítva már 7%-ra rúg. Megéri Nálunk szervezni a túráid!


Lejárt a jelentkezési határidő.

Érdeklődöm!Túra neve


Keresés
A Helian - utazási iroda Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Helian - utazási iroda Csapata