Evezés a Hévíz-patakon (1 nap)
dátum: 2022-03-14
Helian - túrázás
Vizitúra
1
könnyű
van szabad hely
Helian - túraidőtartam
1

Helian - túraidőtartam
0
időtartam
Tengeri kajaktúra a csodálatos téli Hévíz-patakon, amely sosem fagy be még a téli mínuszokban sem! A túrát tengeri kajakokkal szervezzük, amely biztonságos és stabil, kezdőknek is megfelelő.

Helian
Normál ár
10.900 Ft / fő
Előleg
A részvételi díj jelentkezéskor, egy összegben fizetendő!
Jelentkezési határidő 2022-03-11Felkeltette az érdeklődésed a túra? Szeretnél életre szóló élményekkel gazdagodni? Nincs más dolgod, mint kattints a "Jelentkezem" gombra és pár egyszerű lépéssel meg is vagy!
Lejárt a jelentkezési határidő.

Érdeklődöm!

Részvételi díj

A részvételi díj tartalmazza:

 • a kajakbérlés és egyéb felszerelés díját (lapát, mentőmellény)
 • a szervezés költségét
 • a túravezetést 
 • a nemzeti parknak fizetendő díjat

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • az utazást Hévízre
 • étkezések díját 
Lejárt a jelentkezési határidő.

Érdeklődöm!Miért válaszd ezt a túrát?

A hévíz-patak nemcsak az országban, de a világon is elég egyedi. Nem sok olyan hely van, ahol a havas tájon evezhetsz a tavirózsák között. Mivel a patak vizét a mindig meleg vizű termál tó biztosítja, télen a lefolyó felett a tóhoz közel sejtelmes páraréteg lebeg, így, főleg decemberben még varászlatos misztikus gőzölgő patakon a tavirózsák között evezünk. Ezt ráadásul csak ilyenkor teheted meg, mivel a vízimadarak védelme miatt csak erre a téli időszakra ad engedélyt a Balaton-felvidéki Nemzeti Park, ráadásul idén már ezt is korlátozzák - tegyük hozzá - szerencsére!

Látnivalók

 • A Hévíz-patak tavirózsái a sejtelmes párás 22 fokos vízen.
 • Időnként a téli madárvilággal is találkozhatsz
 • Ne felejtsd el nem messze innen játszódott a Téli berek - Fekete István méltán híres regénye, egy kicsit te is részévé válhatsz!

Hasznos Információk

Hasznos információk: 

Létszám: 8-25 fő (minimum létszám: 8 fő)

Gyerekkedvezmény: 12 éven aluli gyermekeknek 8.000 Ft/fő a túra díja

Utazás: egyénileg. Találkozó reggel 9:00-kor Hévízen a Hévíz-patak bal partján, a közeli parkolónál. Erről részletes tájékoztató küldünk az indulás előtt kb. egy héttel. Visszaérkezés kb. 14-15:00-kor várható.

Felszerelés: lsd. a lap alján

Fontos: A Nemzeti Park erősen korlátozta a részvevők lehetséges számát, miután az utóbbi években túlságosan népszerű lett a téli Hévíz-patak evezés. Ezért 2018-tól minden résztvevőnek 1000 Ft-os díjat kell fizetni a Balaton-felvidéki Nemzeti Parknak. Az igénylést legkésőbb a túra indulása előtt két héttel le kell adni a Nemzeti park számára. Az igénylés után a díjnak be kell érkeznie a Nemzeti Parkhoz, számlát és igazolást állítanak ki, amit postáznak. A vízre szálláskor, közben és a túra végén is ellenőrizhetik az igazolás/engedély meglétét, valamint a túrázóknak karszalagot kell viselniük, amit szintén postáznak nekünk és mi osztjuk ki a túra megkezdése előtt a helyszínen. 

 

Hazsnos információk
Éles Krisztián
Éles Krisztián
túravezető
Krisztián több, mint 30 éve vízen van, sík- és vadvízi túravezetőként bejárta Európának azt a felét, ami ebben a körben érdekes lehet.
15 éve tengeri kajaktúrákat szervez és vezet, ismeri Horvátországot, mint a tenyerét, valamint Görögország rejtélyes szigetcsoportjait és Mallorca gyönyörű homokos partjait. Ha nem a tengeren van, akkor a hazai vizek varázslatos világával igyekszik megismertetni a túrázókat, vagy éppenséggel télen snowboardozni tanít. Vele biztonságban vagy a legnagyobb hullámokban is. Az igazi élmények a komfortzónán kívül kezdődnek..... Mire vársz még? A többit személyesen.

Részletes program

Érkezés Hévízre egyénileg evezés kb. 4 óra a Hévíz-patakon

Hévíz-patak a legjobb téli vízitúra útvonal, a patak felső szakasza sosem fagy be! Ha szerencsénk van igazi misztikus hangulatban lehet részünk, ahogy a havas fehér tájban gőzölgő patakon evezünk, kerülgetjük a nádasokat és a vízi madarakat. Az evezés után a Hévízi Tófürdőben lazíthatjuk le izmainkat és gőzölöghetünk tovább. Igazi családbarát, könnyen teljesíthető túra! Találkozás a reggeli órákban a Hévízi-tóval szemben, a patak bal partján. Továbbsétálva a kerítés mellett, eljutsz a zsiliphez (300 m), itt fogunk majd vízre szállni, ideális túrainduló hely. Az autókat innen a sofőrök továbbviszik a végállomásig, 76 sz. főút hídjáig, majd a túravezető visszahozza őket. Ez alatt, a többiek felkészülnek a túrára. Miután teljes a csapat, evezésoktatás és nekivágunk a 10-11 km-es távnak. A patak sekély vizű, a meder 2-8 m széles.

 


Fontos tudnivalók

Szükséges felszerelés:

 • meleg ruha és váltó ruha 
 • inni és ennivaló az útra
 • esőkabát
 • sapka, kesztyű
 • törölköző
 • megfelelő lábbeli
 • fényképezőgép/vagy a telefonod a gőzölgő folyóban a tavirózsák rendkívül látványosak
 • bátraknak illetve azoknak, akik a programután szeretnének a Hévízi-tóban fürdeni - fürdőruha 
Törzsutas kedvezmény
Törzsutas vagy?
Utazz Velünk és válj törzsutassá! Mi itt a Helian-nál megbecsüljük a hűséges túrázóinkat, ezért már a 3. utazástól számítva igényelhető az 5%-os kedvezményre feljogosító törzsutas kedvezményünk, ami az 5. utazástól számítva már 7%-ra rúg. Megéri Nálunk szervezni a túráid!


Lejárt a jelentkezési határidő.

Érdeklődöm!Túra neve


Keresés
A Helian - utazási iroda Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Helian - utazási iroda Csapata