Bodrogzug a zöld árral - májusi hétvége Tokajban {3 nap/ 2 éj}
2019-05-17-tól 2019-05-19-ig
Helian - túrázás
Vizitúra
2
könnyű
van szabad hely
Helian - túraidőtartam
3

Helian - túraidőtartam
2
időtartam
A Bodrogzug a Tisza és a Bodrog összefolyása közötti meseszép, vadregényes, ligetfás, mocsaras terület, mely a tavaszi olvadások, esőzések idején víz alá kerül, csak engedéllyel látogatható, fokozottan védett ártér.

Helian
Normál ár
39.900 Ft / fő
Előleg 20.000 Ft / fő
Jelentkezési határidőFelkeltette az érdeklődésed a túra? Szeretnél életre szóló élményekkel gazdagodni? Nincs más dolgod, mint kattints a "Jelentkezem" gombra és pár egyszerű lépéssel meg is vagy!

Részvételi díj

A részvételi díj tartalmazza: 

  • 2 éjszaka szállás díját színvonalas vendégházban
  • 2 bőséges parasztreggelit
  • 2 napra a kajakok bérleti díját, mentőmellényt, evezőt
  • egy meleg bográcsos vacsorát 
  • 5 tételes tokaji borkóstolót
  • 1 napra a védett területre szóló belépési engedély díját 
  • a túravezetést 

A részvételi díj nem tartalmazza: 

  • az utazás költségét a helyszínre
  • a további étkezések díját 


Hasznos Információk

Létszám: 8-15 fő

Utazás: egyénileg

Szállás: színvonalas vendégházban, 2-4-8 ágyas szobákban, saját fürdővel. Amennyiben 2 ágyas elhelyezést szeretnél, akkor azt jelezd a foglalásnál, az ilyen típusú szobák száma korlátozott.

Étkezés: A részvételi díj tartalmaz két bőséges parasztreggelit, és egy meleg bográcsos vacsorát. A vendégházban jól felszerelt konyha van (hűtővel).  Nap közbeni szendvicsről mindenki gondoskodjon! 

Nehézség: A túra főleg az ártéren, esetleg a lassú folyású Bodrog folyón kerül lebonyolításra. Ez tökéletesen megfelel kezdők számára, a túrán való részvételhez nem szükséges előzetes tapasztalat. A túravezető viszont nagyon tapasztalt, hosszú évek óta vezet túrákat, félelemre semmi ok, a legnagyobb biztonságban leszel!

FONTOS:  A Bodrog ártere védett természeti terület, fokozott jelentőségű vízimadár élőhelyként a nemzetközi Ramsari területek listájára is felkerült, csak a Tokaj-Bodrogzug Tájvédelmi Körzet engedélyével látogatható. A szükséges engedélyeket mi előzetesen beszereztük, de a résztvevők létszáma korlátozott. A jelentkezéseket a befizetések sorrendjében fogadjuk.

HAJÓINK: A túrát tengeri kajakokkal szervezzük. A kajakokban az ember súlypontja mélyebben van, mint a kenuban, ezért a tengeri kajak stabilitása lényegesen jobb, ráadásul sokkal kényelmesebb, és közelebb ülsz a vízhez, mintha egy fotelből szemlélnéd az elsuhanó vízi világot

Hazsnos információk
Éles Krisztián
Éles Krisztián
túravezető
Krisztián több, mint 30 éve vízen van, sík- és vadvízi túravezetőként bejárta Európának azt a felét, ami ebben a körben érdekes lehet.
15 éve tengeri kajaktúrákat szervez és vezet, ismeri Horvátországot, mint a tenyerét, valamint Görögország rejtélyes szigetcsoportjait és Mallorca gyönyörű homokos partjait. Ha nem a tengeren van, akkor a hazai vizek varázslatos világával igyekszik megismertetni a túrázókat, vagy éppenséggel télen snowboardozni tanít. Vele biztonságban vagy a legnagyobb hullámokban is. Az igazi élmények a komfortzónán kívül kezdődnek..... Mire vársz még? A többit személyesen.

Részletes program

1. nap: Érkezés Tokajba

Péntek este utazás Tokajba, a szállás elfoglalása után fakultatív programként séta Tokaj belvárosában.

2. nap: Ismerkedés a Bodrog zuggal

Szombat reggel, a helyi gazdáktól vásárolt termékekből (parasztkolbász, szalonna, kecsketúró és sajt, friss zöldség és kenyér) készült bőségtál elfogyasztása után, beszállunk a tengeri kajakokba és beevezünk a Tájvédelmi Körzethez tartozó, végtelen nyugalmat árasztó Bodrog árterületre. Félúton rövid pihenőt tartunk, majd visszaevezünk a kiindulópontra. A szálláson, egy kis pihenő után, bográcsban készült vacsora vár bennünket. A tokaji borok a hely egyedülálló mikroklímájának köszönhetően messze földön híresek, ennek örömére az este elmaradhatatlan részeként, egy öt tételes borkóstolóval koronázzuk meg a napot.


3. nap: Kalandok a Bodrog-folyón

Vasárnap ismét bőséges reggelivel indítjuk a napot, hogy az aznapi evezésre is legyen erőnk. Ezen a napon a Bodrog folyó menti élővilágát, újabb lélegzetelállító területeit fedezzük fel. Ezen a napon is félúton tartunk egy kis pihenőt, majd visszaevezünk a szálláshelyünkre. A túra befejeztével hazautazás.


Törzsutas kedvezmény
Törzsutas vagy?
Utazz Velünk és válj törzsutassá! Mi itt a Helian-nál megbecsüljük a hűséges túrázóinkat, ezért már a 3. utazástól számítva igényelhető az 5%-os kedvezményre feljogosító törzsutas kedvezményünk, ami az 5. utazástól számítva már 7%-ra rúg. Megéri Nálunk szervezni a túráid!


Jelentkezem!


Túra neve


Keresés
A Helian - utazási iroda Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Helian - utazási iroda Csapata