1 napos vízitúra a Fekete-vízen
2021-05-15-tól 2021-05-15-ig
Helian - túrázás
Vizitúra
1
könnyű
kevés hely van
Helian - túraidőtartam
1

Helian - túraidőtartam
0
időtartam
Vízitúrát a Fekete-vízen csak nálunk találsz! Ha nincs időd hosszabb vízitúrára, de szívesen eveznél egyet a déli határvidéken, jelentkezz 1 napos könnyű vízitúránkra ezen a különleges, érintetlen tájon.

Helian
Normál ár
5.500 Ft / fő
Előleg
A részvételi díj jelentkezéskor, egy összegben fizetendő!
Jelentkezési határidő 2021-05-08Felkeltette az érdeklődésed a túra? Szeretnél életre szóló élményekkel gazdagodni? Nincs más dolgod, mint kattints a "Jelentkezem" gombra és pár egyszerű lépéssel meg is vagy!

Részvételi díj

A részvételi díj tartalmazza: 

 • A kenuk/kajakok részvételi díját
 • A felszerelés (mentőmellény, evezők) díját
 • A felszerelés szállítását a kezdőpontra és onnan vissza a látogatóközpontig
 • A túraszervezés költségét
 • A túravezetés költségét

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • Az utazást
 • Étkezést, italok árát


Miért válaszd ezt a túrát?

A Fekete-víz a Dráva egy kisebb mellékfolyója, amely kellően vadregényes, kis kacskaringós, a vízmélység azonban itt is elérheti a két métert is. ENnek ellenére kezdőknek, családoknak ideális, mert nincs sodrás, és az állatvilág legalább olyan bőségben van jelen, mint a Dráván, a szélessége a néhány mátertől maximum 10 méter, így egy borulás esetén is könnyen ki lehet evickélni a partra. A túra hossza attól is függ, hogy a felső, vagy az alső szakaszt tudjuk evezni 7-10 km, ami kb. 3-3,5 órát vesz igénybe. Remek hétvégi program a családnak, és utána megnézheted az Ős-Dráva Látogatóközpontot, és ebédelhetsz eegy jót a Kémesi halászcsárdában.

Látnivalók

A Dráva árterének élővilága

A Szaporcai Ős-Dráva Látogatóközpont

Hasznos Információk

Létszám: 8-24 fő (minimum létszám 8 fő)

Utazás: egyénileg az Ős-Dráva Látogatóközponthoz, Szaporcára. 

Megközelítés: A Látogatóközpont az M60-as autópálya pécsi leágazójától 35 km-re található. Az autópályáról letérve az 58-as úton Harkányig autózunk, erről letérve Kovácshida és Kémes falvakon át Szaporcára érünk. Innen már táblák mutatják a Látogatóközpont felé vezető utat, kb. 1600 m-re található a komplexum, a falu határában.

HAJÓK: túráinkat két személyes tengeri kajakkal és/vagy négyszemélyes túrakenuval szervezzük. Választható kajak vagy kenu a jelentkezéskor. 

Étkezés: egyénileg. A közelben csárda és 2 km-re bolt is található. Igény esetén étkezés is kérhető, ezzel kapcsolatban írj nekünk!

Felszerelés/Ruházat: a hajókhoz szükséges felszerelést (mentőmellény, evező, vízhatlan hordó) mi biztosítjuk, az ezen felüli hasznos felszerelések listáját lsd. a lap alján!

Hazsnos információk
Benovics Gábor
Benovics Gábor
túravezető
Gábor az egyik legtapasztaltabb túravezetőnk, aki szinte minden kontinensen megfordult már, de azt is jól ismeri, ahol még soha nem járt, hiszen térképen is utazik már gyerekkora óta, és a Pécsi Tudományegyetem Földrajzi Intézetében végezte doktorandusz tanulmányait. Az utazási iroda szervezésének egyik motorja, de a pécsi Vagabond Világjáró Klubban is rendszeresen találkozhatsz vele, mint előadóval, vagy mint szervezővel.
Vezet magashegyi trekkinget, kerékpártúrákat és vízitúrákat egyaránt. Négy nyelven beszél, és a honlapon megtalálható fotók jelentős részét is ő készítette. ----------- Az életem folyamatos utazás, ha nem testben, akkor lélekben - a térképeket böngészve. A térkép a barátom, ha figyeltem, új kalandra hívott, távoli tájakra csábított, és én mindig újabb és újabb utakat terveztem és tervezek ma is. Az élet rövid, és a világ még mindig olyan sok értéket tartogat a látó ember számára, hogy úgy érzem még nagyon sok idegen tájat és kultúrát kell felfedeznem. Az élményeket, a felhalmozott tudást szívesen megosztom másokkal, szeretném megmutatni azokat a csodákat, amiket láttam, átadni valamit, hogy minél többen érezzék a fontosságát ennek a világnak a megőrzésére. A Himalája hegyei között éppen úgy otthon érzem magam, mint a Kiskunság homokbuckái között, az Adria szigetein, mint a Mekong deltavidékén, New York felhőkarcolói között, mint a Dráva vízi világában.

Részletes program

Vízitúra a Fekete-vízen

Útvonal: Szaporcai híd – Dráva torkolat – Szaporcai híd/ vagy Cúni dúzzasztó - Branyahídvég híd (Táv: 7-10 fkm, Menetidő: kb. 3-4 óra)

Ezt a nagyon könnyű túrát családoknak és kezdőknek is ajánljuk! Gyülekezés az Ős-Dráva Látogatóközpontban a recepciónál. A túravezető tájékoztat mindenkit a túrával kapcsolatos tudnivalókról, elmondja a betartandó szabályokat, és elosztja a csapatokat. Ezután elsétálunk a hídhoz, vagy autóval elmegyünk a kb. 500 méterre lévő Cúni duzzasztóhoz, ahol a csapatok egymás után vízre szállnak. A part vízállástól és időjárástól függően némi óvatosságot igényelhet, mert a víz nem mély ugyan, de a part lehet sáros és csúszós. Ezután lassan elkezdünk evezni a Fekete-vízen, elhaladunk kis öblöcskék, horgászok mellett, ha csendben vagyunk - láthatunk vízimadarakat, kócsagokat, szürke gémeket, jégmadarat. Ez a túra remek bevezetést jelenthet a kezdők számára, hiszen sodrás nincs, technikai nehézségre nem kell számítani, családoknak gyerekekkel is biztonságos, és kiválóan kiegészíti a Látogatóközpont programját. 


Fontos tudnivalók

Szükséges felszerelés:

 

Ruházat:

 • esőkabát 
 • szandál vagy cipő evezéshez (aminek nem árt a víz és a sár)
 • sapka vagy kendő a nap ellen
 • meleg ruházat hűvösebb időre
 • fürdőruha

 

Felszerelés:

 • napvédő krém
 • szúnyog és kullancsriasztó
 • szemüvegeseknek pánt a szemüvegre
 • napszemüveg
 • szivacs vagy polifoam darab a fenék alá a hajóban
 • enni és innivaló a hajóba
Törzsutas kedvezmény
Törzsutas vagy?
Utazz Velünk és válj törzsutassá! Mi itt a Helian-nál megbecsüljük a hűséges túrázóinkat, ezért már a 3. utazástól számítva igényelhető az 5%-os kedvezményre feljogosító törzsutas kedvezményünk, ami az 5. utazástól számítva már 7%-ra rúg. Megéri Nálunk szervezni a túráid!


Jelentkezem!


Túra neve


Keresés
A Helian - utazási iroda Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Helian - utazási iroda Csapata