1 napos vízitúra a Fekete-vízen
2019-07-21-tól 2019-07-21-ig
Helian - túrázás
Vizitúra
1
könnyű
van szabad hely
Helian - túraidőtartam
1

Helian - túraidőtartam
0
időtartam
Vízitúrát a Fekete-vízen csak nálunk találsz! Ha nincs időd hosszabb vízitúrára, de szívesen eveznél egyet a déli határvidéken, jelentkezz 1 napos könnyű vízitúránkra ezen a különleges, érintetlen tájon.

Helian
Normál ár
4.600 Ft / fő
Előleg
A részvételi díj jelentkezéskor, egy összegben fizetendő!
Jelentkezési határidő 2019-07-15Felkeltette az érdeklődésed a túra? Szeretnél életre szóló élményekkel gazdagodni? Nincs más dolgod, mint kattints a "Jelentkezem" gombra és pár egyszerű lépéssel meg is vagy!

Részvételi díj

A részvételi díj tartalmazza: 

 • A kenuk/kajakok részvételi díját
 • A felszerelés (mentőmellény, evezők) díját
 • A felszerelés szállítását a kezdőpontra és onnan vissza a látogatóközpontig
 • A túraszervezés költségét
 • A túravezetés költségét

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • Az utazást
 • Étkezést, italok árát


Miért válaszd ezt a túrát?

A Fekete-víz túra erősen vízállásfüggő, viszont, ha magas a vízállás a Dráván, akkor remekül evezhető, és kezdőknek, családoknak ideális, mert nincs sodrás, és az állatvilág legalább olyan bőségben van jelen, mint a Dráván. A túra hossza mindössze 10 km, ami kb. 3-3,5 órát vesz igénybe. Remek hétvégi program a családnak, és utána megnézheted az Ős-Dráva Látogatóközpontot, és ebédelhetsz eegy jót a Kémesi halászcsárdában.

Látnivalók

A Dráva árterének élővilága

A Szaporcai Ős-Dráva Látogatóközpont

Hasznos Információk

Létszám: 8-24 fő (minimum létszám 8 fő)

Utazás: egyénileg az Ős-Dráva Látogatóközponthoz, Szaporcára. 

Megközelítés: A Látogatóközpont az M60-as autópálya pécsi leágazójától 35 km-re található. Az autópályáról letérve az 58-as úton Harkányig autózunk, erről letérve Kovácshida és Kémes falvakon át Szaporcára érünk. Innen már táblák mutatják a Látogatóközpont felé vezető utat, kb. 1600 m-re található a komplexum, a falu határában.

HAJÓK: túráinkat 4 db két személyes kajakkal és 8 db négyszemélyes kenuval szervezzük. Választható kajak vagy kenu a jelentkezéskor. Kezdőknek inkább a borulásbiztos kajakokat ajánljuk.

Étkezés: egyénileg. A közelben csárda és 2 km-re bolt is található. Igény esetén étkezés is kérhető, ezzel kapcsolatban írj nekünk!

Felszerelés/Ruházat: a hajókhoz szükséges felszerelést (mentőmellény, evező, vízhatlan hordó) mi biztosítjuk, az ezen felüli hasznos felszerelések listáját lsd. a lap alján!

Hazsnos információk
Bélaváry Zsolt
Bélaváry Zsolt
túravezető
Zsolt az ország egyik legtapasztaltabb vízitúra vezetője. Mindent tud a sík és vadvízről egyaránt, amit tudni érdemes. Azokat, akik ma oktatják a túravezetést, valaha ő oktatta. Nála bármely folyón biztonságban érezheted magad.
Amikor nem nálunk vezet túrát, akkor a Pécsi Tudományegyetem testnevelés szakos hallgatóira és intézményeire figyel. A folyókról szóló élményekkel teli történeteit napokig hallgathatod. --------- "A civilizációs fejlődés olyan stádiumba ért, hogy ellehetetlenítette a normális életet. A szétforgácsolt, rohanó élet, a kimondottan egészségtelen, túlságosan városiasodott létforma egyre nyilvánvalóbb ártalmainak enyhítésére / kezelésére van szükség. Erre talán a legkiválóbb lehetőségeket az outdoor és extrém sportok biztosítják. Újfajta próbatételekre ad lehetőséget a természetben és eddig ismeretlen, - vagy elérhetetlennek tűnő helyek - hódíthatók meg. Egyetemi tanárként, snowboard oktatóként, sík- és vadvízi túravezetőként ('96-tól), nemzetközi vízitúra vezető instruktorként (2000 óta) próbálok egyre több lehetőséget biztosítani a természetben történő kalandkeresésre, a korlátlan szabadság elérésére."

Részletes program

Vízitúra a Fekete-vízen

Útvonal: Szaporcai híd – Dráva torkolat – Szaporcai híd (Táv: 10 fkm, Menetidő: kb. 3-4 óra)

Ezt a nagyon könnyű túrát családoknak és kezdőknek is ajánljuk! Gyülekezés az Ős-Dráva Látogatóközpontban a recepciónál. A túravezető tájékoztat mindenkit a túrával kapcsolatos tudnivalókról, elmondja a betartandó szabályokat, és elosztja a csapatokat. Ezután elsétálunk a hídhoz, ahol a csapatok egymás után vízre szállnak. A part vízállástól és időjárástól függően némi óvatosságot igényelhet, mert a víz nem mély ugyan, de a part lehet sáros és csúszós. Ezután lassan elkezdünk evezni a Fekete-vízen lefelé a folyással megegyező irányba. Elhaladunk kis öblöcskék, horgászok mellett, ha csendben vagyunk - láthatunk vízimadarakat, kócsagokat, szürke gémeket. A Drávához közeledve beérünk az ártéri eredőbe, itt kicsit kalandozunk, majd a torkolat előtt visszafordulunk, és visszaevezünk a szaporcai hídhoz. Ez a túra remek bevezetést jelenthet a kezdők számára, hiszen sodrás nincs, technikai nehézségre nem kell számítani, családoknak gyerekekkel is biztonságos, és kiválóan kiegészíti a Látogatóközpont programját. 


Fontos tudnivalók

Szükséges felszerelés:

 

Ruházat:

 • esőkabát 
 • szandál vagy cipő evezéshez (aminek nem árt a víz és a sár)
 • sapka vagy kendő a nap ellen
 • meleg ruházat hűvösebb időre
 • fürdőruha

 

Felszerelés:

 • napvédő krém
 • szúnyog és kullancsriasztó
 • szemüvegeseknek pánt a szemüvegre
 • napszemüveg
 • szivacs vagy polifoam darab a fenék alá a hajóban
 • enni és innivaló a hajóba
Éld át velünk a kalandot!
Fekete-víz vízitúra


Törzsutas kedvezmény
Törzsutas vagy?
Utazz Velünk és válj törzsutassá! Mi itt a Helian-nál megbecsüljük a hűséges túrázóinkat, ezért már a 3. utazástól számítva igényelhető az 5%-os kedvezményre feljogosító törzsutas kedvezményünk, ami az 5. utazástól számítva már 7%-ra rúg. Megéri Nálunk szervezni a túráid!


Jelentkezem!


Túra neve


Keresés
A Helian - utazási iroda Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Helian - utazási iroda Csapata