Inn menti kerékpártúra - Svájc és Tirol
2020-08-05-tól 2020-08-09-ig
Helian - túrázás
Kerékpártúra
3
közepes
van szabad hely
Helian - túraidőtartam
5

Helian - túraidőtartam
4
időtartam
5 napos program, amelyben 4 napot kerékpározunk az Inn mentén, mesés tiroli környezetben. Utazás kényelmes busszal, kerékpárszállítás, 4 éjszaka szállás vendégházban reggelivel, kerékpáros térkép a csoportnak.

Helian
Normál ár
165.000 Ft / fő
Előleg 66.000 Ft / fő
Jelentkezési határidő 2020-07-01Felkeltette az érdeklődésed a túra? Szeretnél életre szóló élményekkel gazdagodni? Nincs más dolgod, mint kattints a "Jelentkezem" gombra és pár egyszerű lépéssel meg is vagy!

Részvételi díj

A részvételi díj tartalmazza: 

 • az utazás költségét oda-vissza Pécsről Budapesten át
 • 4 éjszaka szállást reggelivel
 • a helyi adókat
 • a csomagok szállítását kísérőautóval
 • a kerékpárok szállítását utánfutóval
 • kerékpáros térképet és részletes leírást a csoport részére
 • a túraszervezést

A részvételi díj nem tartalmazza:                                   

 • a reggelin felüli étkezések díját
 • a belépőket
 • a biztosítás költségét


Miért válaszd ezt a túrát?

Ha az összes folyómenti túra közül egyet kellene választani, akkor ez bizonyosan a legszebb egész Közép-Európában. Cserébe nehezebb, mint a Dráva-menti és sokkal nehezebb, mint a Duna-menti. Aki végigtekeri és az időjárás kegyes hozzá, az mégis minden pillanatát élvezni fogja, mert valóban leírhatatlanul szép és változatos a táj. Az Inn – a zöld folyó – menti kerékpártúra végigvezet az Inn eredetétől Tirol fővárosáig - Innsbruckig.  A kb. 180 km-es út alatt szerencsére sokat gurulunk is lefelé (jó fékek!), hiszen több mint 1200 méter szintkülönbség van a kezdő,- és a végpont között. Elektromos kerékpárral még a rosszabb kondíciójú, de azért biztos kerékpáros tudással rendelkező bringásoknak is ajánlható túra, akik élvezni szeretnék a gyönyörű muskátlis alpesi házikók, csúcsos kolostorok, várkastélyok látványát a két,- háromezer méter magas hegyekkel a háttérben.  Az úton olyan világhírű üdülőhely is az útvonalunkon található, mint St. Moritz, de Innsbruck is temérdek látnivalót tartogat.

Látnivalók

 • A Maloja hágó és St.Moritz közötti azúrkék tavak
 • St.Moritz világhírű üdülőhelye
 • Guarda mesebeli falucskája
 • Innsbruck

Hasznos Információk

Létszám: 7-8 fő, KIS CSOPORT!

Utazás: Budapestről indulva kisbusszal utazunk Svájcba, Zernezbe, majd az utolsó napon Innsbuckból vissza Budapestre.

Szállás: panziókban, 2 ágyas szobákban

Étkezés: a túra ára tartalmazza a reggelit is! A kerékpártúrákra szendvics és innivaló (minimum 1 liter/fő) szükséges. A kísérőautó kérés esetén majd bevásárol nekünk! Esténként nagyobb városokban lesz a szállás, ahol több étterem is található.

Fontos! A túra részvételi díját 340 Ft/ 1 EUR árfolyamon kalkuláltuk. Ha az euró (EUR) ára az utazás indulását megelőző 35. napon ezt meghaladja, akkor árkorrekcióra kényszerülhetünk. 

Csomagszállítás: a túra alatt kísérőautó viszi a csomagokat így a kerékpáron csak a napi felszerelést kell vinni

Kerékpárszállítás: utazási irodánk biztosítja a kerékpárok szállítását Budapestről a túra kezdőpontjára, majd vissza. 

Felszerelés/Ruházat: lsd. a lap alján

Kerékpárbérlés: amennyiben nem rendelkezel saját kerékpárral, vagy nem tudod a túra kezdőpontjára (Budapest) szállítani, úgy lehetőség van kerékpárbérlésre. Itt megtekintheted kerékpárjainkat, kérdés esetén írj nekünk!

Kerékpárút: Ez az Inn menti kerékpárút egy nagyon jól kiépített, jelzett folyó menti túra. Svájcban és Ausztriában az aszfaltozott szakaszok mellett gyakran találkozhatunk murvás, köves szakaszokkal, amitől nem kell megijedni, mert nagyon jól járhatóak, szépen karbantartott utak. De érdemes vastagabb,  erősebb kiképzésű gumikkal készülni ezekre a szakaszokra, mert esősebb, nedvesebb időben csúszósabb, rázósabb is lehet.

Túravezetés: Erre a túrára külön túravezetést nem adunk, a lényeg, hogy a kísérőautó minden problémát megold. Minden résztvevő részletes térképet kap, és a saját tempójában tekerheti végig a szakaszokat. Így a gyorsabbaknak nem kell a lassabb tempójú kerekesekhez alkalmazkodni és viszont. A lényeg, hogy mindenki jól érezze magát, tökéletesen ki tudjon kapcsolódni, minden szervezést mi biztosítunk, Nektek csak kerékpározni kell és élvezni a táj szépségét! 

Hazsnos információk

Részletes program

1. nap: Budapest – Zernez autóbusszal (kb. 900 km), szállás: Zernez

A kora reggeli órákban indulunk Budapestről, és elég hosszú út – közel 900 km-t kell utaznunk a ma esti szállásunkig, a Svájcban fekvő Zernezig.  A településen található a Svájci Nemzeti Park látogatóközpontja is.

2. nap: busszal: Zernez – Maloja-hágó, kerékpártúra: Maloja-hágó – St. Moritz – Zernez (Táv: 56 km), szállás: Zernez

Ma a kerékpárjaink még egy kicsit buszoznak velünk együtt, hiszen a reggeli után a Maloja-hágóig utazunk, ahonnan megkezdjük az ereszkedést lefelé az Inn mentén. A kiindulópontunk 1815 méterrel a tengerszint felett található, gyönyörű hegyi tavak mentén, mint a Silser és a Silvaplanersee mentén gurulunk le egészen a csodálatos luxus hegyi üdülőig – St. Moritzig. A világ egyik leghíresebb üdülőhelye, ahol először intézményesítették a téli sportokkal összefüggésben az üdülést 1864 körül. Divatos, elegáns és exkluzív, kozmopolita hangulatú város. Száraz, szikrázó éghajlata legendás. Eredetileg pezsgő ásványvízforrásának köszönhette hírnevét, ma a természet, a kultúra, a sport, az üzleti és a békebeli lét vonzó keveréke. Kétszer is otthont adott a téli olimpiáknak – 1928-ban és 1948-ban. Innen S-chanf felé vesszük az irányt, a kis települést elhagyva hamarosan egy murvás szakaszhoz érünk, amely  kisebb nagyobb emelkedőkkel, lejtőkkel kell számolni. Innen már nincs messze Zernez, ahol ma este is megszállunk.


3. nap: kerékpártúra: Zernez – Martina (Táv: 52 km) busszal: Martina - Immst, szállás: Immst

Zernezt elhagyva egy ideig a zöldes színű vidáman rohanó Inn mentén tekerünk keresztül az erdőn, majd Schushba érünk. Ezután ismét murvás szakasz következik, Lanvinig, ahonnan egy meredek szakasznak nézünk elébe. Közel 300 méter szintet haladunk felfelé Guardáig, az egész Inn menti útvonal legnehezebb részét hagyjuk magunk mögött. Utunk a Svájci Nemzeti Parkon visz keresztül, amely Közép-Európa legrégebbi nemzeti parkja, és bármilyen meglepően hangzik, máig az egyetlen. Guarda egy igazi Engadini település meseszerű kis házikóival, nemzeti védelem alatt áll az egész település. Ardezig ismét lefelé gurulunk. Ardez látványossága és emblémája a Steinsberg várromja, amely egy sziklaormon trónol a táj felett. Innen megint felfelé tekergünk Ftanig, majd vége a megpróbáltatásoknak az Inn menti kerékpárút két legnagyobb emelkedőjét ma le is tudtuk. Cserébe az egész szakasz aszfaltozott úton halad. Scuol igazi wellness központ, ahol a település 5 kútjából ingyen ihatunk a legjobb svájci ásványvizekből, és tölthetjük meg palackjainkat. Raschvella és San Nicla között ismét van egy nehezebb szakaszunk, ahol morzsalékos murvás út vár ránk, itt a nagyon meredek szakaszon érdemes akár le is szállni a bringáról, nehogy elcsússzunk. Martinára már a főúton érkezünk be. Itt vár ránk a busz, és elmegyünk Immstig - a szállásunkig. A városka ugyancsak híres az ásványvízéről, itt is 14 kutat lehet a belvárosban találni. A Rózsakert-szurdok ugyancsak figyelemre méltó természeti látványosság, könnyen megközelíthető.


4. nap: busszal: Immst – Pfunds, kerékpártúra: Pfunds – Immst (Táv: 54 km), szállás: Immst

Busszal visszatérünk Pfunds településig, a városka múzeuma egy 14. századi parasztházban található. Az út nagy része a mai nap folyamán sokkal könnyebben járható, aszfaltozott úton halad, és nem lesznek a tegnapihoz hasonló hosszú meredek emelkedők sem. Ez már Tirol – Ausztria. Landeck, a kerület székhelye a természeti park szélén helyezkedik el, 817 méteres tengerszint feletti magasságban. Tehát az indulási pontunktól már 1000 métert jöttünk lefelé a folyót követve. A vár 1290 körül épült közvetlenül a régi római út, a Claudia Augusta mentén. Innen aszfaltozott, javarészt a forgalomtól védett kerékpárúton tekerhetünk, élvezve a táj szépségét. Imst egy kis letérő az útról, a Gurgl folyócska torkolatától felfelé. A szállásunk ugyanott lesz, ahol tegnap.


5. nap: kerékpártúra: Immst – Innsbruck (Táv: 58 km), utazás busszal haza

Érdemes korán indulnunk, hogy maradjon még időnk Innsbruckban is körülnézni. Ma is főként aszfaltozott úton tekerünk, gyakran kerékpárúton, néha alsóbbrendű utakon. Stams -  Melk mellett - az egyik leghíresebb kolostor Ausztriában. A ciszterciták kolostorának két hagymakupolája már messziről feltűnik, érdemes megállni, megpihenni és bekukkantani a kolostorba. Innsbruckba, Tirol fővárosába kora délután érkezünk, a város egyik jelképe a kis utcákkal, régi házakkal tarkított óvárosban álló aranytető (Goldenes Dach), amely a 15. században épült. A császár és felesége egykoron az erkélyéről figyelte a főtér eseményeit. A ház falát festmények borítják, 2657 aranyozott sárgaréz lap fedi a tetejét. Az óvárosban magasodik a rokokó stílusú Hofburg palota, amelyben megnézhetjük a császári portrékkal díszített nagytermet, lakosztályt, kápolnát, sétálhatunk gyönyörű kertjében. Délután felpakoljuk a kerékpárokat, és elindulunk haza Budapestre. Érkezés a késő esti órákban. 


Fontos tudnivalók

Az ország:

 • Svájc:

 Svájc területe 41.300 négyzetkilométer, tehát jóval kisebb hazánknál, de a lakosságszám nem sokkal marad el (8,5 millió), annak ellenére, hogy az ország nagy részét magas hegyek alkotják. A lakosság 23 százaléka külföldi, ami nem véletlen, mert vonzó a magas életszínvonal. Ebből (is) eredő probléma számunkra, hogy Svájc nekünk bizony nem olcsó, még Ausztriához viszonyítva is drága. A hivatalos fieztőeszköz a svájci frank (CHF). Svájcban négy hivatalos nyelv van, a lakosság 64 százalék svájci németet beszél (sokféle dialektusban), ami számunkra szinte érthetetlen, de tudnak úgy is beszélni németül - ha akarnak - hogy legalább azok megértsék, akik ismerik a nyelvet.

 • Ausztria:

A 83 858 km² alapterületű ország 9 önálló tartományból áll, amelyek saját tartományi kormánnyal rendelkeznek. A szövetségi törvényhozást a képviselőház és a szövetségi tanács (a parlament két kamarája) közösen végzi. Ausztria tagja az Európai Uniónak, az ENSZ-nek és a legtöbb ENSZ szervezetnek.
Ausztria csaknem 8 millió lakósából 98% német anyanyelvű. Az Ausztriában elismert hat népcsoporthoz tartozók elsősorban az országi déli és keleti részén élnek (burgenlandi horvátok, romák, szlovákok, szlovének, csehek és magyarok).

Időjárás:

Ausztria és Svájc egyaránt a mérsékelt égövben fekszik, mégpedig a közép-európai klímazóna azon részén, ahol az óceáni és kontinentális hatás egyaránt érvényesül. A négy évszak (tavasz, nyár, ősz, tél) mindegyike tipikus hőmérsékleti értékeket és éghajlati adottságokat mutat fel. A hegyvidékeken amerre járunk még nyáron is lehet hűvösebb, esősebb idő, ezért erre mindenképpen készüljünk megfelelő felszereléssel, hiszen - "nincs rossz idő, csak rossz felszerelés".

Túrák nehézsége:

Ez közepesen nehéz túra, ennek ellenére minden korosztály képviselőivel találkozhatunk az úton, tehát nem teljesíthetetlen. Vannak benne néha emelkedős szakaszok, de ha arra gondolunk, hogy a kezdőpont 1800 méter magasan van, míg Innsbruck a túra vége már 600 méter alatt, a több mint 1200 méter szintcsökkenés önmagáért beszél. A Svájci és a Tiroli hegyi tájak látványa pedig biztosan minden fáradtságot megér. Az útvonal végig jól ki van táblázva, mindenki számára akár nyelvtudás nélkül is jól követhető, nem kell tartani az eltévedéstől. Igyekeztünk a távokat egyforma napi kb. 50-60 km-es szakaszokra osztani, ami egy ilyen lejtős terepen az alkalmi tekerési tapasztalattal rendelkező kerékpárosoknak sem fog gondot okozni. Egyes murvás szakaszokon szükséges kicsit nagyobb figyelem a lejtőkön.

Szükséges felszerelés:

Ruházat: 

 • bukósisak (ajánlott)
 • fényvisszaverő mellény (ajánlott)
 • strapabíró és sportos túraruházat
 • kényelmes cipő
 • esőkabát
 • esőnadrág (ajánlott)
 • melegebb ruhára még nyáron is szükség lehet egy rosszabb időjárás esetén  

Felszerelés: 

 • kerékpáros lámpa (ajánlott)
 • kulacs, napszemüveg
 • hátizsák vagy kerékpáros táska a napi cuccnak 
 • új típusú személyigazolvány vagy útlevél
 • napvédő krém

A kerékpár:

Elsősorban jó műszaki állapotban legyen a bringád, fékek jól fogjanak, a váltó jól működjön, és a lánc se legyen túlságosan megnyúlva. Ez a saját biztonságod miatt is fontos. Vannak emelkedők, ahol kell a váltó és lejtők, ahol meg kell tudnod állni. A murvás szakaszra nem árt a szélesebb profil, bár egy jó trekking kerékpárral a túra teljesíthető, nem kell feltétlenül Monti. A bevásárlókosaras kis városi bringádat inkább ne hozd. Nehezen pakolható, és csak a gond lesz vele. Tőlünk tudsz montit bérelni szükség esetén. Ha úgy érzed, hogy fizikailag nem vagy top-on, elektromos kerékpárt is tudsz tőlünk bérelni, azzal az emelkedők sem fognak gondot okozni, ha okosan használod, és beosztod az akkumulátor erejét. A legdrágább és legjobb minőségű elektromos kerékpárt is le tudod meríteni 20-30 km-en belül, ha a legmagasabb fokozatot használod folyamatosan! Takarékoskodj az aksival, mert a lemerült elektromos bringa kellemetelen társ tud lenni. Végszükség esetén a busz fel tud venni, ha mégis nagyon elfáradnál, bár a táj szépsége ezt feledtetni tudja veled, ha valóban meg akarod csinálni ezt a túrát, és fejben(!) rendben vagy kortól, nemtől függetlenül!

Biztosítás:

Kötelező! Szeretnénk felhívni a figyelmedet arra, hogy a részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. Fontos! A biztosítás érvényességét indulás előtt a túravezető ellenőrizheti. Érvénytelen biztosítás hiányában a túrán való részvételt a túravezetők megtagadhatják. Kérjük, nézd meg, van-e érvényes utasbiztosításod! Ebben természetesen tudunk segítséget nyújtani, irodánk az AB-Aegon biztosítóval van kapcsolatban, és rajtunk keresztül is meg lehet kötni a biztosítást. Természetesen nem feltétlenül kell a mi általunk javasolt biztosítást megvásárolni, lehet máshol is, de biztosítással rendelkezni kell az utazás egész időtartamára!

Ugyancsak nagyon erősen javasoljuk a kedvező áru stornó biztosítás megkötését. Senki nem lát a jövőbe, sajnos előfordult, hogy betegség miatt az utolsó pillanatban nem tudott valaki részt venni az utazáson, ilyen esetben pedig a biztosító általában teljes mértékben megtéríti a befizetett összeget, amennyiben utasbiztosítással is rendelkezel!

Éld át velünk a kalandot!
Inn menti kerékpártúra - Svájc és Tirol


Törzsutas kedvezmény
Törzsutas vagy?
Utazz Velünk és válj törzsutassá! Mi itt a Helian-nál megbecsüljük a hűséges túrázóinkat, ezért már a 3. utazástól számítva igényelhető az 5%-os kedvezményre feljogosító törzsutas kedvezményünk, ami az 5. utazástól számítva már 7%-ra rúg. Megéri Nálunk szervezni a túráid!


Jelentkezem!


Túra neve


Keresés
A Helian - utazási iroda Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Helian - utazási iroda Csapata