Dél-Olasz kerékpártúra a manóházak vidékén Pugliában {5 nap/4 éj}
dátum: 2024-10-13 - 2024-10-17
Helian - túrázás
Kerékpártúra
2
könnyű
van szabad hely
Helian - túraidőtartam
5

Helian - túraidőtartam
4
időtartam
Dél-Olasz kerékpártúra a manóházak vidékén Pugliában {5 nap/4 éj}
2024-10-13 - 2024-10-17
Kerékpártúra | 5 nap / 4 éj
Nehézségi szint: könnyű
Van még szabad hely
275.000 Ft / fő
Jelentkezési határidő: 2024-09-15
Foglaláskor csupán előleg fizetendő.
Dél-Olaszország egyik rejtett kincsét fedezhetitek fel ezen a túrán. Budapestről közvetlen fapados járattal tudunk Bariba utazni, hogy Európa egyik legszebb tengerpartjai, legjobb olasz borai, világörökségi helyszínei és egy remek kerékpártúra várjon ránk.
 • Olaszország egyik legszebb tengerpartjai
 • Kiváló borok, tésztaételek kivételesen híres gasztronómia
 • Világörökségi helyszínek - mint pl. a Manóházak Alberobello-ban
 • Nincsenek nagy szintek, viszonylag könnyű kerékpártúrák

Helian
Normál ár
275.000 Ft / fő
Előleg 108.000 Ft / fő
Jelentkezési határidő 2024-09-15
Felkeltette az érdeklődésed a túra? Szeretnél életre szóló élményekkel gazdagodni? Nincs más dolgod, mint kattints a "Jelentkezem" gombra és pár egyszerű lépéssel meg is vagy!

Útvonal

Látnivalók
 • Alberobello UNESCO világörökségi helyszín a manóházakkal, trullokkal
 • Matera UNESCO világörökségi helyszín számos film - pl. a Passio c. film helyszíne
 • Grotte di castellana cseppkőbarlangja
 • Martina Franca belvárosa
 • Monopoli és Polignano al Mare tengerpartja
 • Lecce - dél "Firenzéje"

Részletes program

1. nap: utazás repülővel Bariba - a szállás elfoglalás éjszaka - Bariban

A menettrendszerinti Wizzair járat délután érkezik meg Puglia székhelyére Bariba - a dél-olasz kikötővárosba. Transzfer a tengerparthoz közeli szállásunkra.

2. nap: Matera és Putignano – kerékpárral – Grotte di Castellana – Alberobello 25 km 200 m szint

Reggelit követően buszba ülünk és elutazunk Materába az olasz csizma sarkának egyik legkülönlegesebb városába. A város nem véletlenül került fel az UNESCO világörökségi listájára, a puha tufakőzetből kivájt barlanglakások, amelyek valaha a szegénységet jelképezték és a nyomort, ma olyan időutazásra invitálnak, amely Mel Gibsont is megihlették, hiszen itt készítették a Passió című filmet is. A Sassi negyed a meredek szűk utcácskáival, a város széle mellett elterülő sziklás szurdok és folyómedrek elképesztő látványt nyújtanak. Valaha ezekben a víz és villany nélküli sassokban az állataikkal együtt éltek az emberek – ebben a negyedben kb. tizenötezren. Az 50-es években az olasz kormány átköltöztette őket modern lakásokba, ma az egykori lakásokból trendi éttermeket és hoteleket alakítottak ki. Kora délután tovább utazunk Putignanoba, ahol felvesszük a kerékpárokat. Elindulunk a mai kerékpártúrára. Nem messze Putignanotól megállunk, hogy megnézzük a híres Grotte di Castellana barlangrendszerét. A castellanai barlang Olaszország legnagyobb földalatti karsztkomplexuma, megközelítőleg 3 km hosszú, érdekes cseppkőalakzatokkal, különösen érdekes az ún. Grotta Bianca, azaz a fehér barlang. A barlangok után tovább tekerünk kanyargós kis vidéki utakon, ahol olíva-, mandula-, sárgabarack- és cseresznyefák nőnek, évszaknak megfelelő csodálatos színekben. Érkezés a szállásunkra - Alberobelloba.


3. nap: kerékpártúra: Alberobello – Martina Franka – Locorotondo - Monopoli 47 km 200 méter szint

Ideje búcsút vennünk a gyönyörű Alberobellótól és trullijaitól! Először Martina Franka felé vesszük az irányt, amely Puglia egyik legszebb belvárosával dicsekedhet. A közelben meglátogatunk egy borászatot, ahol a pugliai borok világába nyerünk betekintést egy kóstolón keresztül.  Ezután Locorotondo következik, amely egy dombtetőre épült, így kiváló kilátás nyílik a városszéli utcákból a környező, manóházakkal teli vidékre. Folytatjuk utunkat az Adriai-tenger partjára, és elérjük mai úticélunkat Monopolit. Ez a település a gyönyörű tenger és a történelem tökéletes keveréke. Monopoli vára az óvárosban helyezkedik el, közvetlenül a tengerparton. A várat még 1500 körül kezdték építeni, majd kibővítették. Érdekesség, hogy egy korabeli krónikás szerint a vár körül a tengerben rengeteg korall volt. Elfoglaljuk a szállást, és élvezzük a csodálatos tengerparti városka hangulatát.  


4. nap: Monopoli – Ostuni 45 km 350 méter szint Lecce busszal

Mai kerékpártúránk az óváros udvarain és boltívein keresztül indul, majd partokon és kis öblökön halad tovább, és egy csodálatos helyszínre érkezik: egy évszázados és ezeréves olajfákkal teli kiterjedésű területre. A dombok között apránként egy fehér körvonal látható: ez Ostuni, amelyet fehérre meszelt házai és falai miatt „fehér városként” emlegetnek. A fehér város egy dombon magasodik fölénk. Ostuniban szinte minden épület fehérre van vakolva, ami vakító látványt nyújt a napsütésben. A sikátorokban haladva gyakran bukkannak fel kisebb-nagyobb terek, az egyik ilyennél találhatjuk meg a város homokszínű katedrálisát is. Az erődítményszerű városfalak közül kikeveredve pedig rendre elénk bukkan egy-egy kilátó, lábunk alatt a zöld olíva ligetekkel. Lesz is lehetőségünk meglátogatni Ostuni egyik leghíresebb olíva manufaktúráját, ahol körbevezetnek minket az olívasajtoló üzemben és még meg is kóstolhatjuk az 'élet fájának' is nevezett növényből készített finomságokat. A nap tökéletes befejezése érdekében tegyen egy sétát óvárosában, egyfajta mediterrán Kasbah-ban, szűk sikátorokkal és fehér lépcsőkkel, eltévedve a naplemente fényében. Itt befejeződik a kerékpártúránk, innen már busszal utazunk Leccébe, ahol a szállásunk is lesz. A tartomány egyik legszebb városa Lecce. Dél Firenzéjének is nevezik, mert annyi műemlék maradt fenn itt az elmúlt századokból. A város művészeti emlékeinek legtöbbje pedig barokk stílusjegyeket őriz. A pompa nem véletlen: a leccei mészkő messze földön híres, könnyen megmunkálható anyag, így viszonylag könnyű dolguk volt a 17. századi mesterembereknek az épületek díszítésével. A csodaszépen faragott szobrok és homlokzatok végig követnek bennünket a belvárosban, a legszebb példái pedig a Piazza del Duomo, a Santa Croce bazilika és a városkapu.


5. nap: Utazás Polignano a Mareba és Bariba repülővel haza Budapestre

Reggeli után elindulunk a tartományi székhely – Bari irányába, de útközben megállunk a méltán híres tengerparti üdülőhelyen - Polignano a Mare-ba. Valószínű itt található a régió legtöbbet fotózott helye, a hatalmas sziklafalakkal körül ölelt öböl. Poligano a Mare olyan, mint egy kis ékszerdoboz, amely hatalmas kősziklákon magasodik a tenger fölé. Az óriási falakról szédítő látvány nyílik a csillogóan kék tengerre, mellettünk pedig nem ritka, hogy horgászok, elképesztően hosszú botokkal várják a kapást, így csak halkan illik ámuldozni. A városka egyik nevezetessége a viadukt, az alatta lévő öböl pedig nyáron nagyon népszerű fürdőhely. A középkori hangulatú városkában órákat sétálhatsz a fehérre meszelt szűk utcácskákon, ahonnan néha rálátni a tengerre. Itt született a híres olasz énekes Domenico Modugno. Innen visszatérünk kiindulópontunkba – Bariba. Délután még maradhat egy kis időnk Puglia székhelyének, Dél-Olaszország második legnagyobb városának felfedezésére is. Sétáljunk egyet az óvárosban a bari Vecchiában. Itt is sok helyi pugliai ételt kínáló vendéglőt találhatunk, tágas terek és keskeny sikátoros utcák váltják egymást, patinás régi paloták és természetesen a Szent Miklós bazilika, ahol a „Mikulás” matrózok által erekjekényt ellopott csontjait őrzik. Puglia és különösen Bari híres a helyi ételekről, amelyeket a számtalan vendéglő egyikben kóstolhatunk. Ilyen híresség az orecchiette, a kis fül alakú, jellegzetesen pugliai tészta. Városszerte készítik a családi éttermekben, kiváló szószokkal a legfrissebb helyi zöldségekből, padlizsánnal, gombával, vagy éppen paradicsommal és az elmaradhatatlan olajbogyóval. A gépünk az esti órákban indul haza Budapestre.


Részvételi díj

A részvételi díj tartalmazza:

 • 4 éjszaka szállást vendégházakban, szállodákban 2 ágyas szobákban
 • 2 reggelit
 • a transzfereket és utazásokat a kerékpártúrán felül Pugliában 8+1 fős kisbusszal
 • a csomagszállítást
 • a kerékpárbérlés díját
 • a kerékpárok visszaszállításának díját
 • térképet az útvonalról leírással
 • a szervezés költségét 

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • a repülőjegy árát (kb. 80.000 Ft/ fő)
 • a reggelin felüli étkezések díját
 • a belépők árát (Olíva manufaktúra: kb. 10€/ fő)
 • a borkóstoló árát (kb. 15€/ fő)
 • az e-bike bérlés felárát (20€/nap)
 • az utasbiztosítást           


Miért válaszd ezt a túrát?

 • Olaszország egyik legszebb tengerpartjai
 • Kiváló borok, tésztaételek kivételesen híres gasztronómia
 • Világörökségi helyszínek - mint pl. a Manóházak Alberobello-ban
 • Nincsenek nagy szintek, viszonylag könnyű kerékpártúrák

Látnivalók

 • Alberobello UNESCO világörökségi helyszín a manóházakkal, trullokkal
 • Matera UNESCO világörökségi helyszín számos film - pl. a Passio c. film helyszíne
 • Grotte di castellana cseppkőbarlangja
 • Martina Franca belvárosa
 • Monopoli és Polignano al Mare tengerpartja
 • Lecce - dél "Firenzéje"

Hasznos Információk

Létszám: 7-8 fő, KIS CSOPORT!

Fontos!: az utazás árát 400 Ft/1 EUR árfolyamon kalkuláltuk! Amennyiben az utazást megelőző 10. napon az árfolyam ezt meghaladja, akkor árkorrekcióra kényszerülhetünk.

Jelentkezés/ Fizetés menete: Foglaláskor a túra teljes összegének a 40%-a fizetendő előlegként, melyről irodánk e-mailben  fog értesíteni. Ennek befizetésére 3 munkanap áll rendelkezésre. A hátralék indulás előtt 30 nappal fizetendő!

Utazás: Fapados repülőjárattal közvetlenül Budapestről Bariba. A repülőjegy várható költsége kb. 80.000 Ft illetékkel és egy 20 kg-os feladott poggyásszal együtt. A repülőjegy megvásárlása egyénileg történik, de szívesen küldünk mi is ajánlatot és intézzük a foglalást. A reptérről 9 fős kisbusszal utazunk, kerékpárt a helyszínen bérelünk. 

Az ajánlott járat: Wizz Air Légitársaság

2024. október 13. Budapest - Bari 19:50 - 21:20

2024. október 17. Bari - Budapest 21:55 - 23:30

Szállás: Vendégházakban, hotelekben kétágyas elhelyezéssel. Részletesen lásd a hasznos tudnivalók címszónál! 

Étkezés: két nap reggelit tartalmaz az ár!

Csomagszállítás: a túra alatt kísérőautó viszi a csomagjainkat, nekünk csak a napi felszerelést kell a kerékpáron vinnünk.

Felszerelés/Ruházat: lsd. a lap alján

Kerékpárbérlés: a részvételi díj tartalmazza a kerékpárbérlést, hagyományos trekking kerékpárokat bérlünk a helyszínen. Már bérelhető elektromos kerékpár is erre a túrára 20€/nap feláron, ha ilyet szeretnél igényelni, akkor a regisztráció során ezt jelezd felénk! 

Belépők ára: 

 • Olíva manufaktúra: 10€/ fő
 • Borkóstoló: 15€/ fő

Túravezetés: Erre a túrára külön túravezetést nem adunk, illetve aki veletek lesz a kísérőautóval - tapasztalt túravezetőnk - minden problémát megold, tulajdonképpen túravezetőként is funkcionál. Minden résztvevőa saját tempójában tekerheti végig a szakaszokat, és bármi probléma esetén ott leszünk a közelben, hogy segítsünk. Így a gyorsabbaknak nem kell a lassabb tempójú kerekesekhez alkalmazkodni és viszont. A lényeg, hogy mindenki jól érezze magát, tökéletesen ki tudjon kapcsolódni, minden szervezést mi biztosítunk, Nektek csak kerékpározni kell és élvezni a táj szépségét! 

Hazsnos információk

A túra vezetője

Kőnig Ferenc
Kőnig Ferenc
Kőnig Feri nagyon széleskörben alkalmazható túravezető, találkozhatsz vele buszvezetőként is, de lehet, hogy vele utazol Toszkánában vagy Dél-Olaszországban, vagy a Bodeni-tónál. Terhelhetősége, tájékozódóképessége, toleranciája alapján is kiváló túravezető. Számos országban megfordult, és nyitottságára jellemző, mindenhol bővítette a baráti körét. Nem mellesleg jó néptáncos is.
A természetre és a nagy világra nyitott közlekedésmérnök vagyok, aki gyermekkora óta kerékpározik. Bár több, mint 10 éve Pécsen élek, szabadidőm nagy részét „csavargással” töltöm, futás, tekerés, magashegyi túrázás, viaferráta, barlangászat, sízés, mindegy, csak aktív természetközeli kikapcsolódás legyen. Többször túráztam a Keleti-Kárpátokban, a Tátrában és a Pireneusokban.

Részletes program

1. nap: utazás repülővel Bariba - a szállás elfoglalás éjszaka - Bariban

A menettrendszerinti Wizzair járat délután érkezik meg Puglia székhelyére Bariba - a dél-olasz kikötővárosba. Transzfer a tengerparthoz közeli szállásunkra.

2. nap: Matera és Putignano – kerékpárral – Grotte di Castellana – Alberobello 25 km 200 m szint

Reggelit követően buszba ülünk és elutazunk Materába az olasz csizma sarkának egyik legkülönlegesebb városába. A város nem véletlenül került fel az UNESCO világörökségi listájára, a puha tufakőzetből kivájt barlanglakások, amelyek valaha a szegénységet jelképezték és a nyomort, ma olyan időutazásra invitálnak, amely Mel Gibsont is megihlették, hiszen itt készítették a Passió című filmet is. A Sassi negyed a meredek szűk utcácskáival, a város széle mellett elterülő sziklás szurdok és folyómedrek elképesztő látványt nyújtanak. Valaha ezekben a víz és villany nélküli sassokban az állataikkal együtt éltek az emberek – ebben a negyedben kb. tizenötezren. Az 50-es években az olasz kormány átköltöztette őket modern lakásokba, ma az egykori lakásokból trendi éttermeket és hoteleket alakítottak ki. Kora délután tovább utazunk Putignanoba, ahol felvesszük a kerékpárokat. Elindulunk a mai kerékpártúrára. Nem messze Putignanotól megállunk, hogy megnézzük a híres Grotte di Castellana barlangrendszerét. A castellanai barlang Olaszország legnagyobb földalatti karsztkomplexuma, megközelítőleg 3 km hosszú, érdekes cseppkőalakzatokkal, különösen érdekes az ún. Grotta Bianca, azaz a fehér barlang. A barlangok után tovább tekerünk kanyargós kis vidéki utakon, ahol olíva-, mandula-, sárgabarack- és cseresznyefák nőnek, évszaknak megfelelő csodálatos színekben. Érkezés a szállásunkra - Alberobelloba.


3. nap: kerékpártúra: Alberobello – Martina Franka – Locorotondo - Monopoli 47 km 200 méter szint

Ideje búcsút vennünk a gyönyörű Alberobellótól és trullijaitól! Először Martina Franka felé vesszük az irányt, amely Puglia egyik legszebb belvárosával dicsekedhet. A közelben meglátogatunk egy borászatot, ahol a pugliai borok világába nyerünk betekintést egy kóstolón keresztül.  Ezután Locorotondo következik, amely egy dombtetőre épült, így kiváló kilátás nyílik a városszéli utcákból a környező, manóházakkal teli vidékre. Folytatjuk utunkat az Adriai-tenger partjára, és elérjük mai úticélunkat Monopolit. Ez a település a gyönyörű tenger és a történelem tökéletes keveréke. Monopoli vára az óvárosban helyezkedik el, közvetlenül a tengerparton. A várat még 1500 körül kezdték építeni, majd kibővítették. Érdekesség, hogy egy korabeli krónikás szerint a vár körül a tengerben rengeteg korall volt. Elfoglaljuk a szállást, és élvezzük a csodálatos tengerparti városka hangulatát.  


4. nap: Monopoli – Ostuni 45 km 350 méter szint Lecce busszal

Mai kerékpártúránk az óváros udvarain és boltívein keresztül indul, majd partokon és kis öblökön halad tovább, és egy csodálatos helyszínre érkezik: egy évszázados és ezeréves olajfákkal teli kiterjedésű területre. A dombok között apránként egy fehér körvonal látható: ez Ostuni, amelyet fehérre meszelt házai és falai miatt „fehér városként” emlegetnek. A fehér város egy dombon magasodik fölénk. Ostuniban szinte minden épület fehérre van vakolva, ami vakító látványt nyújt a napsütésben. A sikátorokban haladva gyakran bukkannak fel kisebb-nagyobb terek, az egyik ilyennél találhatjuk meg a város homokszínű katedrálisát is. Az erődítményszerű városfalak közül kikeveredve pedig rendre elénk bukkan egy-egy kilátó, lábunk alatt a zöld olíva ligetekkel. Lesz is lehetőségünk meglátogatni Ostuni egyik leghíresebb olíva manufaktúráját, ahol körbevezetnek minket az olívasajtoló üzemben és még meg is kóstolhatjuk az 'élet fájának' is nevezett növényből készített finomságokat. A nap tökéletes befejezése érdekében tegyen egy sétát óvárosában, egyfajta mediterrán Kasbah-ban, szűk sikátorokkal és fehér lépcsőkkel, eltévedve a naplemente fényében. Itt befejeződik a kerékpártúránk, innen már busszal utazunk Leccébe, ahol a szállásunk is lesz. A tartomány egyik legszebb városa Lecce. Dél Firenzéjének is nevezik, mert annyi műemlék maradt fenn itt az elmúlt századokból. A város művészeti emlékeinek legtöbbje pedig barokk stílusjegyeket őriz. A pompa nem véletlen: a leccei mészkő messze földön híres, könnyen megmunkálható anyag, így viszonylag könnyű dolguk volt a 17. századi mesterembereknek az épületek díszítésével. A csodaszépen faragott szobrok és homlokzatok végig követnek bennünket a belvárosban, a legszebb példái pedig a Piazza del Duomo, a Santa Croce bazilika és a városkapu.


5. nap: Utazás Polignano a Mareba és Bariba repülővel haza Budapestre

Reggeli után elindulunk a tartományi székhely – Bari irányába, de útközben megállunk a méltán híres tengerparti üdülőhelyen - Polignano a Mare-ba. Valószínű itt található a régió legtöbbet fotózott helye, a hatalmas sziklafalakkal körül ölelt öböl. Poligano a Mare olyan, mint egy kis ékszerdoboz, amely hatalmas kősziklákon magasodik a tenger fölé. Az óriási falakról szédítő látvány nyílik a csillogóan kék tengerre, mellettünk pedig nem ritka, hogy horgászok, elképesztően hosszú botokkal várják a kapást, így csak halkan illik ámuldozni. A városka egyik nevezetessége a viadukt, az alatta lévő öböl pedig nyáron nagyon népszerű fürdőhely. A középkori hangulatú városkában órákat sétálhatsz a fehérre meszelt szűk utcácskákon, ahonnan néha rálátni a tengerre. Itt született a híres olasz énekes Domenico Modugno. Innen visszatérünk kiindulópontunkba – Bariba. Délután még maradhat egy kis időnk Puglia székhelyének, Dél-Olaszország második legnagyobb városának felfedezésére is. Sétáljunk egyet az óvárosban a bari Vecchiában. Itt is sok helyi pugliai ételt kínáló vendéglőt találhatunk, tágas terek és keskeny sikátoros utcák váltják egymást, patinás régi paloták és természetesen a Szent Miklós bazilika, ahol a „Mikulás” matrózok által erekjekényt ellopott csontjait őrzik. Puglia és különösen Bari híres a helyi ételekről, amelyeket a számtalan vendéglő egyikben kóstolhatunk. Ilyen híresség az orecchiette, a kis fül alakú, jellegzetesen pugliai tészta. Városszerte készítik a családi éttermekben, kiváló szószokkal a legfrissebb helyi zöldségekből, padlizsánnal, gombával, vagy éppen paradicsommal és az elmaradhatatlan olajbogyóval. A gépünk az esti órákban indul haza Budapestre.


Fontos információk

Mit tartalmaz a részvételi díj?

A részvételi díj tartalmazza:

 • 4 éjszaka szállást vendégházakban, szállodákban 2 ágyas szobákban
 • 2 reggelit
 • a transzfereket és utazásokat a kerékpártúrán felül Pugliában 8+1 fős kisbusszal
 • a csomagszállítást
 • a kerékpárbérlés díját
 • a kerékpárok visszaszállításának díját
 • térképet az útvonalról leírással
 • a szervezés költségét 

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • a repülőjegy árát (kb. 80.000 Ft/ fő)
 • a reggelin felüli étkezések díját
 • a belépők árát (Olíva manufaktúra: kb. 10€/ fő)
 • a borkóstoló árát (kb. 15€/ fő)
 • az e-bike bérlés felárát (20€/nap)
 • az utasbiztosítást           
Egyéb tudnivalók

Az ország, térség:

Olaszországba, akárcsak, az Európai Unió többi országába, személyi igazolvánnyal utazhatunk. A közbiztonság a hírhedt olasz maffia ellenére egyáltalán nem rosszabb a többi európai országhoz viszonyítva. Itt is pontosan ugyanúgy kell vigyáznunk értékeinkre, mint máshol, a kerékpárjainkat ne hagyjuk őrizetlenül, illetve használjunk jó minőségű lakatot, ha értékesebb kerékpárt viszünk magunkkal.

 Időjárás:

 Április Pugliában már kellemes általában a maximum hőmérséklet 18 fok, ami éjszaka sem hűl 10 fok alá. A tenger még hűvös, általában 15-16 fokos. Már elég sokat süt a nap, átlagosan a hónapban 17 napot napsütés fogad, és csak 4 nap az átlagos esős napok száma. 

 Valuta, költőpénz:

Olaszországban az euró (EUR vagy €) a hivatalos fizetőeszköz. A piacok és a kis üzletek kivételével szinte mindenhol fizethetünk bankkártyával is, de célszerű, ha van nálunk mindig kisebb címlet is a vásárlásokhoz.

 

Túrák nehézsége:

 Ez a túra kettes nehézségű egy ötös skálán, tehát ez azt jelenti, hogy bizonyos kondíció és kerékpáros tapasztalat szükséges, mert annak ellenére, hogy az út javarészt sík, azért néha emelkedőkkel is kell számolni. Azt gondoljuk, hogy a kerékpározás öröme ebben is rejlik, hogy teszünk valamit a testünkért, néha összeszorítjuk a fogunkat, és a nap végére kellemesen elfáradunk. Ha valakit nem tud egyhuzamban 15 km-t megtenni, és fél az emelkedőktől, akkor ezt nem ajánljuk, annak ellenére sem, hogy ez viszonylag könnyű terep, könnyű túra. Kerékpárutak errefelé nem jellemzők, de főként enyhe forgalmú mellékutakon haladunk, mivel Puglia nem egy tranzitterep, és mivel mi a főszezonon kívül utazunk, ezért az utak nagyrészt forgalom mentesek.

  

Felszerelés/Ruházat:

 

 • Kerékpár: Bérelt kerékpárokkal tesszük meg a túrát, amelyhez sisakot is kapunk.
 • Ruházat:Strapabíró és sportos túraruházat, fürdőruha, kényelmes cipő, esőkabát, melegebb ruhára estefelé szükség lehet egy rosszabb időjárás esetén.  
 • Felszerelés:napszemüveg, hátizsák vagy kerékpáros táska a napi szükségletekre, új típusú személyigazolvány vagy útlevél, napvédő krém.  

Csomagolás:

A csomagokat a kisbusszal visszük magunkkal, ezeket nem kell cipelni magaddal napközben.

 

Szállás, étkezés:  

Szállásaink hotelekben vendégházakban lesznek, előfordulhat franciaágyas elhelyezés is, mivel az olaszoknál a kétágyas szobák esetében többnyire ezek a jellemzőek. 

Biztosítás:

Kötelező! Szeretnénk felhívni a figyelmedet arra, hogy a részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. Fontos! A biztosítás érvényességét indulás előtt a túravezető ellenőrizheti. Érvénytelen biztosítás hiányában a túrán való részvételt a túravezetők megtagadhatják. Kérjük, nézd meg, van-e érvényes utasbiztosításod! Ebben természetesen tudunk segítséget nyújtani, irodánk az AB-Aegon biztosítóval van kapcsolatban, és rajtunk keresztül is meg lehet kötni a biztosítást. Természetesen nem feltétlenül kell a mi általunk javasolt biztosítást megvásárolni, lehet máshol is, de biztosítással rendelkezni kell az utazás egész időtartamára!

Ugyancsak nagyon erősen javasoljuk a kedvező áru stornó biztosítás megkötését. Senki nem lát a jövőbe, sajnos előfordult, hogy betegség miatt az utolsó pillanatban nem tudott valaki részt venni az utazáson, ilyen esetben pedig a biztosító 100%-ban megtéríti a befizetett összeget, amennyiben utasbiztosítással is rendelkezel!

 

Fontos információk:

 

 • A légitársaság járatainak esetleges késéséből vagy törléséből adódó kellemetlenségekért nem tudunk felelősséget vállalni, ez vonatkozik az esetlegesen felmerült többletköltségekre is. Természetesen ilyen esettben próbálunk minden tőlünk telhetőt megtenni, segíteni, de garanciát nem tudunk vállalni egy légitársaság döntéseiért. Abban az esetben, ha a légitársaság nem oldja meg a járatkésés vagy törlés esetén szükséges helyzeteket, az emiatt igénybe vett utazási szolgáltatások (szállás, étkezés, transzfer) költsége sajnos a résztvevőket terheli!
 • A honlapon feltüntetett túravezető személye indokolt esetben változhat.
 • Az utazási csomagnak nem része a repülőjegy, a csoporttal együtt utazik a túravezető/sofőr, de maga az utazás valójában Olaszországban, Bari repülőtéren kezdődik és ér véget.
 • Abban az esetben, ha a csoport létszáma nem éri el a minimum létszámot, az utasokkal is egyeztetve irodánk lemondhatja az utazást. Ez esetben a befizetett részvételi költség maradéktalanul visszajár vagy beszámítható más utazásra. Ennek részleteiről kollégánkkal egyeztethetnek az utasaink.

 
Fontos tudnivalók

Az ország, térség:

Olaszországba, akárcsak, az Európai Unió többi országába, személyi igazolvánnyal utazhatunk. A közbiztonság a hírhedt olasz maffia ellenére egyáltalán nem rosszabb a többi európai országhoz viszonyítva. Itt is pontosan ugyanúgy kell vigyáznunk értékeinkre, mint máshol, a kerékpárjainkat ne hagyjuk őrizetlenül, illetve használjunk jó minőségű lakatot, ha értékesebb kerékpárt viszünk magunkkal.

 Időjárás:

 Április Pugliában már kellemes általában a maximum hőmérséklet 18 fok, ami éjszaka sem hűl 10 fok alá. A tenger még hűvös, általában 15-16 fokos. Már elég sokat süt a nap, átlagosan a hónapban 17 napot napsütés fogad, és csak 4 nap az átlagos esős napok száma. 

 Valuta, költőpénz:

Olaszországban az euró (EUR vagy €) a hivatalos fizetőeszköz. A piacok és a kis üzletek kivételével szinte mindenhol fizethetünk bankkártyával is, de célszerű, ha van nálunk mindig kisebb címlet is a vásárlásokhoz.

 

Túrák nehézsége:

 Ez a túra kettes nehézségű egy ötös skálán, tehát ez azt jelenti, hogy bizonyos kondíció és kerékpáros tapasztalat szükséges, mert annak ellenére, hogy az út javarészt sík, azért néha emelkedőkkel is kell számolni. Azt gondoljuk, hogy a kerékpározás öröme ebben is rejlik, hogy teszünk valamit a testünkért, néha összeszorítjuk a fogunkat, és a nap végére kellemesen elfáradunk. Ha valakit nem tud egyhuzamban 15 km-t megtenni, és fél az emelkedőktől, akkor ezt nem ajánljuk, annak ellenére sem, hogy ez viszonylag könnyű terep, könnyű túra. Kerékpárutak errefelé nem jellemzők, de főként enyhe forgalmú mellékutakon haladunk, mivel Puglia nem egy tranzitterep, és mivel mi a főszezonon kívül utazunk, ezért az utak nagyrészt forgalom mentesek.

  

Felszerelés/Ruházat:

 

 • Kerékpár: Bérelt kerékpárokkal tesszük meg a túrát, amelyhez sisakot is kapunk.
 • Ruházat:Strapabíró és sportos túraruházat, fürdőruha, kényelmes cipő, esőkabát, melegebb ruhára estefelé szükség lehet egy rosszabb időjárás esetén.  
 • Felszerelés:napszemüveg, hátizsák vagy kerékpáros táska a napi szükségletekre, új típusú személyigazolvány vagy útlevél, napvédő krém.  

Csomagolás:

A csomagokat a kisbusszal visszük magunkkal, ezeket nem kell cipelni magaddal napközben.

 

Szállás, étkezés:  

Szállásaink hotelekben vendégházakban lesznek, előfordulhat franciaágyas elhelyezés is, mivel az olaszoknál a kétágyas szobák esetében többnyire ezek a jellemzőek. 

Biztosítás:

Kötelező! Szeretnénk felhívni a figyelmedet arra, hogy a részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. Fontos! A biztosítás érvényességét indulás előtt a túravezető ellenőrizheti. Érvénytelen biztosítás hiányában a túrán való részvételt a túravezetők megtagadhatják. Kérjük, nézd meg, van-e érvényes utasbiztosításod! Ebben természetesen tudunk segítséget nyújtani, irodánk az AB-Aegon biztosítóval van kapcsolatban, és rajtunk keresztül is meg lehet kötni a biztosítást. Természetesen nem feltétlenül kell a mi általunk javasolt biztosítást megvásárolni, lehet máshol is, de biztosítással rendelkezni kell az utazás egész időtartamára!

Ugyancsak nagyon erősen javasoljuk a kedvező áru stornó biztosítás megkötését. Senki nem lát a jövőbe, sajnos előfordult, hogy betegség miatt az utolsó pillanatban nem tudott valaki részt venni az utazáson, ilyen esetben pedig a biztosító 100%-ban megtéríti a befizetett összeget, amennyiben utasbiztosítással is rendelkezel!

 

Fontos információk:

 

 • A légitársaság járatainak esetleges késéséből vagy törléséből adódó kellemetlenségekért nem tudunk felelősséget vállalni, ez vonatkozik az esetlegesen felmerült többletköltségekre is. Természetesen ilyen esettben próbálunk minden tőlünk telhetőt megtenni, segíteni, de garanciát nem tudunk vállalni egy légitársaság döntéseiért. Abban az esetben, ha a légitársaság nem oldja meg a járatkésés vagy törlés esetén szükséges helyzeteket, az emiatt igénybe vett utazási szolgáltatások (szállás, étkezés, transzfer) költsége sajnos a résztvevőket terheli!
 • A honlapon feltüntetett túravezető személye indokolt esetben változhat.
 • Az utazási csomagnak nem része a repülőjegy, a csoporttal együtt utazik a túravezető/sofőr, de maga az utazás valójában Olaszországban, Bari repülőtéren kezdődik és ér véget.
 • Abban az esetben, ha a csoport létszáma nem éri el a minimum létszámot, az utasokkal is egyeztetve irodánk lemondhatja az utazást. Ez esetben a befizetett részvételi költség maradéktalanul visszajár vagy beszámítható más utazásra. Ennek részleteiről kollégánkkal egyeztethetnek az utasaink.

 

Törzsutas kedvezmény
Törzsutas vagy?
Utazz Velünk és válj törzsutassá! Mi itt a Helian-nál megbecsüljük a hűséges túrázóinkat, ezért már a 3. utazástól számítva igényelhető az 5%-os kedvezményre feljogosító törzsutas kedvezményünk, ami az 5. utazástól számítva már 7%-ra rúg. Megéri Nálunk szervezni a túráid!


Jelentkezem!


Túra neve


Keresés
A Helian - utazási iroda Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Helian - utazási iroda Csapata