1 napos vízitúra a Gemencen
2021-08-21-tól 2021-08-21-ig
Helian - túrázás
Vizitúra
1
könnyű
van szabad hely
Helian - túraidőtartam
1

Helian - túraidőtartam
0
időtartam
1 napos evezés a Duna mellékágain, békés vizeken! Bemelegítő túra, akár kezdőknek, családoknak is! A környezet, a Gemenc ártere nemcsak csodálatos hátteret nyújt, hanem kiváló kezdőknek is, mert minimális a sodrás és nyugodt, biztonságos körülmények között tudjátok kipróbálni a kenuzást!

Helian
Normál ár
6.000 Ft / fő
Előleg
A részvételi díj jelentkezéskor, egy összegben fizetendő!
Jelentkezési határidő 2021-08-16Felkeltette az érdeklődésed a túra? Szeretnél életre szóló élményekkel gazdagodni? Nincs más dolgod, mint kattints a "Jelentkezem" gombra és pár egyszerű lépéssel meg is vagy!

Részvételi díj

A részvételi díj tartalmazza: 

  • a kenu és egyéb felszerelések bérleti díját
  • a szervezés költségét
  • a túravezetést

A részvételi díj nem tartalmazza: 

  • az utazás költségét a helyszínre 


Hasznos Információk

Létszám: 10-20 fő

Utazás: egyénileg, Baja, Dunafürdő

Megközelítés: A pihenőház az M6-os autópálya bátaszéki leágazójától 20 km-re található. Autóval a bajai Duna-hidat célszerű megcélozni, a híd lábától (a Duna jobb partján) kb. 400 m-re található a pihenőház. Vonattal és távolsági busszal olyan járatot érdemes keresni, amelyek megállnak a Baja-Dunafürdői vasúti ill. buszmegállónál. Innen kb. 400 m-re található a pihenőház.

Étkezés: egyénileg. Érdemes a túrára szendviccsel és innivalóval készülni!

Hazsnos információk
Bélaváry  Zsolt
Bélaváry Zsolt
túravezető
Zsolt az ország egyik legtapasztaltabb vízitúra vezetője. Mindent tud a sík és vadvízről egyaránt, amit tudni érdemes. Azokat, akik ma oktatják a túravezetést, valaha ő oktatta. Nála bármely folyón biztonságban érezheted magad.
Amikor nem nálunk vezet túrát, akkor a Pécsi Tudományegyetem testnevelés szakos hallgatóira és sportlétesítményeire figyel. A folyókról szóló élményekkel teli történeteit napokig hallgathatod. ----"A civilizációs fejlődés olyan stádiumba ért, hogy szinte ellehetetlenítette az egészséges létet. A szétforgácsolt és rohanó élet, a túlságosan városiasodott (a kimondottan egészségtelen) életforma egyre nyilvánvalóbb ártalmainak kompenzálására van szükség, melyre kiváló lehetőségeket biztosítanak az outdoor mozgásformák. Újfajta próbatételekre ad lehetőséget a természetben, és eddig ismeretlen (vagy elérhetetlennek tűnő) helyek - hódíthatók meg. Egyetemi tanárként, snowboard oktatóként, sík- és vadvízi túravezetőként ('96-tól), nemzetközi vízitúra vezető instruktorként (2000 óta) próbálok egyre több lehetőséget biztosítani a természetben történő kalandkeresésre, a korlátlan szabadság elérésére."

Részletes program

1 napos program

Közeledik a vízitúra szezon, de nincs evezési tapasztalatod? Netán a folyótól is félsz? Akkor köztünk a helyed, mi bevezetést tartunk Neked a vízitúrázás fortélyaiba, hogy könnyedén elkormányozz egy kenut. A környezet, a Gemenc ártere nemcsak csodálatos hátteret nyújt, hanem kiváló kezdőknek is, mert minimális a sodrás és nyugodt, biztonságos körülmények között tudjátok kipróbálni, milyen az, amikor Ti uraljátok és könnyedén siklik a hajó, éppen úgy, ahogy a tapasztalt kanadai indiánoktól is láthattátok.

Aki pedig már tapasztalt vízi ember, annak se lesz unalmas a túra, hiszen a Duna-Dráva Nemzeti Park csodálatos világa, az állatok és növények különleges szimbiózisa, no meg a lenyűgöző csend és vízillat kíváló kikapcsolódást nyújt mindenkinek.

Egy napos túránkon egy 5-6 órás evezést teszünk a Duna árterén, mellékágakban majd a fő ágon. Az evezést a Vén-Dunánkezdjük, ahol el fogjuk sajátítani a kormányzás alapjait, és a vízitúrázás legalapvetőbb ismereteit. Egyúttal kialakul egyfajta biztonságérzetünk, hogy a gyorsabb folyókon, mint a Dráva, vagy a Mura, se okozzon fejfájást az evezés.

Ha csendben evezünk, láthatunk gémeket, kócsagokat, bakcsót, sőt ha szerencsénk van réti héját, vagy réti sast is. Itt található Európa legnagyobb feketególya állománya is. Ezen a vidéken a Duna az uralkodó természeti erő, amely rendszeres elöntéseivel alakítja az ártér képét. A Gemenc, 180 km²-es területével nemcsak hazánk legnagyobb ártere, hanem Európában is egészen egyedülálló értéket képvisel. Hasonlót csak a Kopácsi Rét Természetvédelmi Parkban láthatunk, ahova a Helian szintén vezet túrákat.

Délben kikötünk és egy hosszabb pihenőt tartunk, elfogyasztjuk az otthonról hozott elemorzsiát és sütkérezünk a tavaszi napon. Majd visszaindulunk a kiindulópontra, lecsorgunk a nagy Dunán és élvezzük, hogy nem kell evezni, visz a sordás. Érkezés a kora délutáni órákban.


Fontos tudnivalók

  • Öltözet: sportos túraruházat, szandál, esőkabát, valamilyen fejfedő (kendő vagy baseball sapka) napszúrás ellen.
  • Felszerelés: napszemüveg, napvédő krém
  • Némi enni és innivaló 
Éld át velünk a kalandot!
Vízitúra a Gemencen


Törzsutas kedvezmény
Törzsutas vagy?
Utazz Velünk és válj törzsutassá! Mi itt a Helian-nál megbecsüljük a hűséges túrázóinkat, ezért már a 3. utazástól számítva igényelhető az 5%-os kedvezményre feljogosító törzsutas kedvezményünk, ami az 5. utazástól számítva már 7%-ra rúg. Megéri Nálunk szervezni a túráid!


Jelentkezem!


Túra neve


Keresés
A Helian - utazási iroda Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Helian - utazási iroda Csapata