Salzkammergut természeti és kulturális kincsei {5 nap/4 éj}
2021-06-23-tól 2021-06-27-ig
Helian - túrázás
Kerékpártúra
2
könnyű
nincs szabad hely
Helian - túraidőtartam
5

Helian - túraidőtartam
4
időtartam
Megelevenedő képeslap, mélykék kristálytiszta tavakkal, égbetörő sziklás csúcsokkal – Ausztria tóvidéke régóta kedvelt úti célja a természetkedvelő és kikapcsolódásra váró nyaralóknak.

Helian
Normál ár
163.000 Ft / fő
Előleg 65.000 Ft / fő
Jelentkezési határidő 2021-06-05Felkeltette az érdeklődésed a túra? Szeretnél életre szóló élményekkel gazdagodni? Nincs más dolgod, mint kattints a "Jelentkezem" gombra és pár egyszerű lépéssel meg is vagy!
Lejárt a jelentkezési határidő.

Érdeklődöm!

Részvételi díj

A részvételi díj tartalmazza:

 • az utazást Pécs/Budapesti indulással, érkezéssel
 • 4 éjszaka szállást kétágyas elhelyezéssel, reggelivel
 • a csomagszállítást, és a kerékpárok szállítását 
 • asszisztenciát (kisebb hibák defektek javítását)
 • a túraszervezést

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • a reggelin felüli étkezések díját
 • a belépőket
 • a biztosítás költségét
Lejárt a jelentkezési határidő.

Érdeklődöm!Miért válaszd ezt a túrát?

A Salzkammergut mélykék kristálytiszta tavai, égbetörő sziklás csúcsokkal – Ausztria tóvidéke régóta kedvelt úti célja a természetkedvelő és kikapcsolódásra váró nyaralóknak. A 76 tóból álló Salzkammerguti régió Ausztria szívben tökéletes helyszíne az aktív turizmusnak, A valaha sóbányászattal is foglalatoskodó terület vizei ásványi kincsekben gazdagok, egyesek szerint gyógyhatásúak.  Ferenc József császár valaha ezt a vidéket földi paradicsomnak titulálta, és a nyarak jelentős részét Bad Ischl-ben töltötte, de itt található Hallstatt világörökségi helyszíne is, ahova szintén ellátogatunk túránk során. Felkeressük Mozart városát a csodálatos Salzburgot, és a koronát Németország legtisztább vízű tavával a Kőnigsseevel tesszük fel a túránkra.

Látnivalók

 • Hallstatt világörökségi helyszíne
 • Bad Ischl  a császári villával
 • A Salzkammerguti tóvidék 
 • Salzburg
 • Berchtesgaden
 • Königssee

Hasznos Információk

Létszám: 8 fő

ÚJDONSÁG! A programra foglalhatsz előleg fizetése nélkül is - az előleg összege jelképesen 1 Ft! :) A részvételi díjat csak az induláshoz közeledve fogjuk kérni, ennek pontos dátumáról minden túránál egyedileg tájékoztatunk. Tehát ha mégsem indul a program vagy Te nem tudsz részt venni rajta, akkor sem ér semmilyen veszteség!

Utazás: A túrához kényelmes kisbuszt biztosítunk, a kerékpárokat egy biztonságos utánfutóval szállítjuk. A csomagokat az egész túra során a buszunk szállítja.

Szállás/Étkezés/Felszerelés/Ruházat/Időjárás: Lásd az oldal alján!

Étkezés: a részvételi díj a reggelit tartalmazza. 

Fontos! A túra részvételi díját 360 Ft/ 1 EUR árfolyamig tudjuk tartani. Ha az euró (EUR) ára az utazás indulását megelőző 35. napon ezt meghaladja, akkor árkorrekcióra kényszerülhetünk. 

Kerékpárbérlés: amennyiben nem rendelkezel saját kerékpárral, vagy nem tudod a túra kezdőpontjára szállítani, úgy lehetőség van kerékpárbérlésre, jó minőségű DEMA hegyikerékpárokat illetve elektromos kerékpárt egyaránt tudunk biztosítani, ezen a linken megtalálod a kerékpárjainkat.

A kerékpár: Fontos, hogy a túrára jó állapotban lévő kerékpárral gyere nem fontos a mountainbikie, trekking kerékpár is tökéletesen megfelel a terepviszonyok nem túl nehezek. Javasoljuk, hogy a túra előtt nézesd át a kerékpárodat egy szervizben. Amennyiben bérelni szeretnél kerékpárt erre lehetőség van, jó minőségű Gepida trekking kerékpárt tudsz tőlünk bérelni kerékpáros Ortlieb kerékpáros táskával.

Hazsnos információk

Részletes program

1. nap: Budapest – Hallstatt –Weyregg

Indulás busszal Budapestről, útközben megállunk egy kiadós séta erejéig Hallstattban, hogy gyönyörködhessünk az egyik legszebb fekvésű osztrák városkában, amely méltán került fel az UNESCO világörökségi listájára is, hiszen nemcsak Ausztria, de egész Európa egyik legszebb fekvésű kisvárosa. A tóparti, autómentes településen egy épület sincs, amely nem a százéves hagyományok szerint épült volna, és érdekessége, hogy egyetlen főutcából áll. Érdemes, és lehetőség van akár siklóval (9 EUR irányonként) akár gyalogosan felmenni a kilátóba, ahonnan fantasztikus kilátás nyílik a településre és a környékre. Útközben a Traun vízesést is útba ejtjük, ha gyalog megyünk. Weyregg-be megérkezvén elfoglaljuk a szállásunkat egy gyönyörű panzióban az Attersee-nél. Vacsora egyénileg.


2. nap: Kerékpártúra: Weyregg – Weissenbach – Bad Ischl – Strobl – St. Gilgen –Weyregg ( Táv: 67 km)

Reggeli után a kerékpárokat beállítjuk, majd leindulunk Wissenbachon keresztül egy szép erdei úton Bad Ischlbe a híres üdülővárosba, amiről a kedvelt linzerünk, az isler is kapta a nevét, amely Ferenc József császár kedvenc süteménye volt. Ezt itt meg is kóstolhatjuk, és bejárhatjuk a híres üdülővárost, amely fénykorát elsősorban 1849 és 1914 között élte, mint Ferenc József hivatalos nyári rezidenciája, a császár születésnapját is rendszerint itt ünnepelte. Olyan zenei kiválóságok voltak a város gyakori vendégei, mint Johann Strauss, Johannes Brahms, vagy éppen Lehár Ferenc. Számos villát lehet itt látni az akkori időkből. Megtekintjük az ivócsarnokot és a császári villát is. Ezután elindulunk a Wolfgangsee irányába, és ha kedvező az időjárás Stróblnál pihenésképpen úszhatunk egyet a tisztavizű tóban, mielőtt továbbtekernénk a gyönyörű hegyek között fekvő tó mentén – néha alpesi jellegű legelőkön keresztül. St. Gilgenben érdemes bekapni néhány falatot mielőtt a hegyek között áttekerve a Mondsee partjáig kerekezünk. Ez az utolsó nagy magántulajdonban lévő osztrák tó, de ez az elénk táruló csodálatos látványt nem befolyásolja. A fölénk tornyosuló Schafberg mellett eltekerve visszatérünk a szállásunkra.


3.nap: A „kistavak” túrája – Mondsee – Irrsee – Mattsee – Obertrumer See (Táv: 62 km 400 méter szint)

Ma a túrát a Mondsee északi partja mellett kezdjük, és egészen a fő – névadó településig kerekezünk. Innen célba vesszünk egy még kisebb tavat, az Irrsee-t amelynek nyugati partja a vadregényesebb, a látvány itt sem fog csalódást okozni. Innen áttekerünk a Trumer tóvidékre, három tavat a Mattsee, Grabensee és Obertrumer See-t is érintjük. Itt fejezzük be a túrát és visszatérünk a szállásunkra busszal.


4.nap: Kerékpártúra: Weyregg– Attersee (busszal) – Unterach – Mondsee – Salzburg (Táv: 65 km 500 méter szint)

Reggel búcsút intünk Weyregg-i szállásunknak, és bepakolunk a kisbuszba. A szállásunkról Attersee településig buszozunk, és innen indulunk a mai napi túránkra eleinte az Attersee nyugati partvonalát követve, majd áttérünk a Mondsee déli partjára. Útközben többször megállunk, jó idő esetén még fürdésre is lehetőség nyílik. A Mondsee mentén kerékpárúton haladunk, majd magunk mögött hagyjuk ezt a tavat is, és a lélegzetelállító Drachenwand szikláitól kísérve alsórendű utakon és kerékpárutakon Eugendorfba tekerünk. A település maga már 736-ban is létezett. Innen Salzburg városába tekerünk, ahol a szállásunk is lesz Mozart városában.


5. nap: Salzburg – Bechtesgaden – Königssee (36 km) - busszal vissza Budapestre

Salzburgot magunk mögött hagyjuk a Salzach folyóval egyetemben. Egy patakot követünk, míg elérünk Berchtesgatenbe. A település egy igazi gyöngyszem a Bajor-Alpokban, amelyről szinte mindenkinek a Sasfészek, Hitler és a II. Világháború jut eszébe, de itt nem időzünk, hiszen a közelben található Németország legtisztább vízű tava a híres Kőnigssee, amely látványa méltó befejezése lesz ennek a túrának. Innen már hazafelé fogunk tartani, és csak a késő esti órákban fogunk előre láthatólag Budapestre érkezni.


Fontos tudnivalók

Az ország

A 83 858 km² alapterületű Ausztria 9 önálló tartományból áll, amelyek saját tartományi kormánnyal rendelkeznek. A szövetségi törvényhozást a képviselőház és a szövetségi tanács (a parlament két kamarája) közösen végzi. Ausztria tagja az Európai Uniónak, az ENSZ-nek és a legtöbb ENSZ szervezetnek.
Ausztria csaknem 8 millió lakósából 98% német anyanyelvű. Az Ausztriában elismert hat népcsoporthoz tartozók elsősorban az országi déli és keleti részén élnek (burgenlandi horvátok, romák, szlovákok, szlovének, csehek és magyarok).

Időjárás

Ausztria a mérsékelt égövben fekszik, mégpedig a közép-európai klímazóna azon részén, ahol az óceáni és kontinentális hatás egyaránt érvényesül. A négy évszak (tavasz, nyár, ősz, tél) mindegyike tipikus hőmérsékleti értékeket és éghajlati adottságokat mutat fel.

Felszerelés/Ruházat

 • Ruházat:bukósisak (ajánlott), fényvisszaverő mellény (ajánlott), strapabíró és sportos túraruházat, kényelmes cipő, esőkabát, esőnadrág (ajánlott) melegebb ruha, kerékpáros kesztyű 
 • Felszerelés:érvényes személyigazolvány vagy útlevél, első és hátső kerékpáros lámpa (az alagutakban kelleni fog), pótbelső, napszemüveg, kulacs, hátizsák vagy kerékpáros táska a napi felszerelésnek, egy nagy sporttáska, amibe az összes felszerelésed elfér és a buszban hagyod 

Szállás

Szállásaink középkategóriájú hotelekben, vendégházakban lesznek. A szállások megfelelnek a hasonló kategóriájú magyar szálláshelyeknek.

Biztosítás

Kötelező! Szeretnénk felhívni a figyelmedet arra, hogy a részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. Fontos! A biztosítás érvényességét indulás előtt a túravezető ellenőrizheti. Érvénytelen biztosítás hiányában a túrán való részvételt a túravezetők megtagadhatják. Kérjük, nézd meg, van-e érvényes utasbiztosításod! Ebben természetesen tudunk segítséget nyújtani, irodánk az Aegon biztosítóval van kapcsolatban, és rajtunk keresztül is meg lehet kötni a biztosítást. Természetesen nem feltétlenül kell a mi általunk javasolt biztosítást megvásárolni, lehet máshol is, de biztosítással rendelkezni kell az utazás egész időtartamára!

Ugyancsak nagyon erősen javasoljuk a kedvező áru sztornó biztosítás megkötését. Senki nem lát a jövőbe, sajnos előfordult, hogy betegség miatt az utolsó pillanatban nem tudott valaki részt venni az utazáson, ilyen esetben pedig a biztosító általában teljes mértékben megtéríti a befizetett összeget, amennyiben utasbiztosítással is rendelkezel!

Éld át velünk a kalandot!
Salzkammergut 2018


Törzsutas kedvezmény
Törzsutas vagy?
Utazz Velünk és válj törzsutassá! Mi itt a Helian-nál megbecsüljük a hűséges túrázóinkat, ezért már a 3. utazástól számítva igényelhető az 5%-os kedvezményre feljogosító törzsutas kedvezményünk, ami az 5. utazástól számítva már 7%-ra rúg. Megéri Nálunk szervezni a túráid!


Lejárt a jelentkezési határidő.

Érdeklődöm!Túra neve


Keresés
A Helian - utazási iroda Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Helian - utazási iroda Csapata