Romantikus kerékpártúra Velencétől Piranig a tengerpart mentén {7 nap/6 éj}
dátum: 2022-06-20 - 2022-06-26
Helian - túrázás
Kerékpártúra
2
könnyű
van szabad hely
Helian - túraidőtartam
7

Helian - túraidőtartam
6
időtartam
Egy koraőszi - nyár végi kerékpártúra az Észak-Adriai tengerpartok mentén Velencétől a szlovén Piranig. Csodálatos városok, lagunák, halászkikötők, strandok, és nincs szintemelkedés. Egy teljes nap Velencére városnézésre, mert oda soha nem lehet elég gyakran visszatérni.

Normál ár
254.000 Ft / fő
Előleg 100.000 Ft / fő
Jelentkezési határidő 2022-05-01
Helian
Előfoglalási ár
239.000 Ft / fő
Előleg 95.000 Ft / fő
Előfoglalási határidő 2022-02-28Felkeltette az érdeklődésed a túra? Szeretnél életre szóló élményekkel gazdagodni? Nincs más dolgod, mint kattints a "Jelentkezem" gombra és pár egyszerű lépéssel meg is vagy!

Részvételi díj

A részvételi díj tartalmazza:

 • az utazás költségét  Pécsről/Budapestről oda-vissza
 • a kerékpárok szállítását utánfutóval
 • 6 éjszaka szállást kétágyas elhelyezéssel reggelivel
 • a kísérőautó és a csomagszállítás költségét
 • részletes kerékpáros térképet leírással 
 • az utazásszervezést

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • a reggelin felüli étkezések díját
 • a belépőket
 • a komp díját Muggiába (5,10 EUR)
 • a biztosítás költségét


Miért válaszd ezt a túrát?

 • a napi távok ellenére ez egy könnyű túra, hiszen nincsenek benne emelkedők
 • jelentős része kerékpárúton illetve alsórendű utakon halad
 • összeszedtük benne az észak-adriai régió legfontosabb látnivalóit (Velence, Caorle, Aquilea, Grado, Koper, Piran)
 • tökéletes nyár végi program, már elment a nagy tömeg, de még lehet fürdeni a tengerben

Látnivalók

 • Velence az Adria királynője világörökségi helyszín
 • Caorle -  "kis-Velence"
 • Jesolo strandjai
 • Aquilea világörökségi helyszín
 • Grado tengerparti üdülőhelye
 • Az Isonzó torkolatvidéke
 • Miramare kastély
 • Koper
 • Portoroz tengerpartja
 • Piran a szlovén tengerpart legszebb városa

Hasznos Információk

Létszám: 7 -8 fő, KIS CSOPORT!

Utazás: Pécsről/Budapestről indulva kisbusszal utazunk Velencébe (Mestre), majd az 7. nap Portorozból vissza.

Szállás: Szállásunk középkategóriájú hotelekben lesz reggelivel.  

Étkezés: a túra ára tartalmazza a reggelit is! A kerékpártúrákra szendvics és innivaló (minimum 1 liter/fő) szükséges. 

Fontos! A túra részvételi díját 370 Ft/ 1 EUR árfolyamig tudjuk tartani. Ha az euró (EUR) ára az utazás indulását megelőző 35. napon ezt meghaladja, akkor árkorrekcióra kényszerülhetünk. 

Csomagszállítás: a túra alatt kísérőautó viszi a csomagjainkat, nekünk csak a napi felszerelést kell a kerékpáron vinnünk.

Kerékpárszállítás: utazási irodánk biztosítja a kerékpárok szállítását Pécsről/Budapestről a túra kezdőpontjára, majd vissza. 

Felszerelés/Ruházat: lsd. a lap alján

Kerékpárbérlés: amennyiben nem rendelkezel saját kerékpárral, vagy nem tudod a túra kezdőpontjára szállítani, úgy lehetőség van kerékpárbérlésre. Fontos, hogy a kerékpárod megfelelő műszaki állapotban legyen! Akár elektromos kerékpárt is bérelhetsz tőlünk. Ezen a linken megtekintheted a bérelhető bringáinkat.

Túravezetés: Erre a túrára külön túravezetést nem adunk, a lényeg, hogy a kísérőautó minden problémát megold. Minden résztvevő részletes térképet kap, és a saját tempójában tekerheti végig a szakaszokat. Így a gyorsabbaknak nem kell a lassabb tempójú kerekesekhez alkalmazkodni és viszont. A lényeg, hogy mindenki jól érezze magát, tökéletesen ki tudjon kapcsolódni, minden szervezést mi biztosítunk, Nektek csak kerékpározni kell és élvezni a táj szépségét! 

Hazsnos információk

Részletes program

1. nap: Budapest – Velence (Mestre) autóbusszal kb. 8 óra

A reggeli órákban indulunk Budapestről, és elég hosszú út – közel 700 km megtétele után megérkezünk Mestre-be a szállásunkra Velence közelébe.

2. nap: Velence városnézés

A mai nap természetesen Velencéről szól, ez a nap még nem a kerékpároké, a lagunák városában nem megengedett a kerékpárhasználat, itt kishajókkal (Vaporettókkal) és gyalogosan érdemes felfedezi ennek a páratlan szépségű ékszerdoboznak a nevezetességeit. Szent Márk-székesegyház, a Dózse-palota és a Campanile, a Rialto-híd - kihagyhatatlan látnivaló. Érdemes egy hajókirándulást is beiktatni Burano szigetére, amely a csipkéiről, és főleg a gyönyörű színes festett házairól vált híressé. Szállásunk mai is Mestrében lesz.


3. nap: Mestre – Lido di Jesolo (busszal) – Caorle - Lignano 79 km

Reggeli után beülünk a buszba és elutazunk a híres tengerparti üdülőhelyre Lido di Jesolóba. Innen fogjuk indítani a mai túrát, amely hosszúnak tűnhet, de mivel egy méter szintemelkedés sincs, így ennek ellenére ez nem egy nehéz túra. Ilyen gyönyörű tengerparti tájon gyorsan el fog repülni a 79 km Lignano-ig. Az első 26 km megtétele után beiktathatunk egy kis pihenőt Caorle ősi városában. Caorle egy tipikus halászkikötő is, itt található az Adria egyik legnagyobb halászflottája. A történelmi óváros szépsége miatt „Kis Velencének” is hívják, a 48 méter magas harangtornya és a katedrális kihagyhatatlan látnivaló a legszebb város a környéken. Lignano ahol a mai szállásunk lesz Észak-Olaszország egyik legszebb és legmodernebb üdülőhelye.


4. nap: Lignano – Grado 73 km

Folytatjuk utunkat Cervignano felé. a mai táv egy kicsit rövidebb a tegnapinál, de ma is lesz bőven látnivaló, és emelkedőktől továbbra sem kell tartanunk. A nap vége felé érünk be a mai fő látnivalónkhoz – Aquileába, amely, UNESCO világörökségi helyszín! Észak-Olaszország egyik legjelentősebb archeológiai lelőhelye, melyet az i.e.II században alapítottak, majd a korai császárkorban a Római Birodalom egyik legjelentősebb kulturális és kereskedelmi központja lett, gazdag város, jelentős folyami kikötővel. A korai kresztény közösségek egyik legjelentősebb városa volt, amikor 452-ben Attila hadai lerombolták. Aquileia annyira gazdag római maradványokban, hogy jogosan kapta az Észak-Pompei, becenevet. Innen már gyönyörű kerékpárúton tekerhetünk Gradóig a történelmi halászfaluig, amely ma inkább a turizmusáról híres.


5. nap: Grado – Monfalcone 40 km – Trieszt busszal

Délelőtt még kicsit nézelődhetünk, akár fürödhetünk is - ma könnyű napnak nézünk elébe. Grado-t szép kerékpárúton hagyjuk magunk mögött közvetlenül a tengerparton haladva. Az út nagy része az Isonzo folyó deltavidékén halad, szép ártéri területen a tengerpart mentén. Az Isonzó nekünk sajnos szomorú emlékeket idéz, hiszen sok honfitársunk veszett oda a harcokban több mint 100 évvel ezelőtt. Monfalconéig tekerünk ma. Itt beszállunk a buszba és a Miramare kastélyhoz utazunk. A Miramare kastély egy 19. századi romantikus palota, mely Habsburg Miksa és felesége Sarolta hercegnő részére épült isztriai fehér márványból. A hercegi pár itt töltötte legboldogabb napjait, de később vendégeskedett itt Sissi is. Innen Triesztbe utazunk. Látnivaló itt is akad bőven - A város legnagyobb tere a Piazza Unita d'Italia, mely körül a századfordulóban épült paloták találhatóak. A 12.000 négyzetméteres tér közvetlenül a tenger mellett fekszik, csodaszép épületekkel határolva. Szállás Triesztben.


6. nap: Trieszt – Muggia – Koper – Portoroz/Piran

Ma egy kis hajózással indítjuk a programot, Muggiáig így a legbiztonságosabb és szebb eljutni. Innen viszont indul a Parenzana kerékpárút, amely Porecsig visz az Isztria belső kis településein keresztül. (a honlapon itt találod: https://helian.hu/kerekparturak/reszletek/kerekpartura-az-isztrian-parenzana-3-nap2-ej-265) Mi azonban Koper érintésével csak a híres tengerparti üdülőhelyig – Portorozsig megyünk, hogy még tudjunk egyet fürdeni az Adriában, és egy délutáni fakultatív kerekezéssel el tudjunk jutni a bájos kis ékszerdobozba – Piranba.


7. nap: Portoroz – utazás haza

Reggel összepakolunk, búcsút veszünk a tengertől, majd elindulunk vissza Budapestre. Érkezés a késő délutáni órákban.

Fontos tudnivalók

Az ország és az útvonal: 

Olaszországba, akárcsak, az Európai Unió többi országába, személyi igazolvánnyal utazhatunk. A közbiztonság a hírhedt olasz maffia ellenére egyáltalán nem rosszabb a többi európai országhoz viszonyítva. Itt is pontosan ugyanúgy kell vigyáznunk értékeinkre, mint máshol, a kerékpárjainkat ne hagyjuk őrizetlenül, illetve használjunk jó minőségű lakatot, ha értékesebb kerékpárt viszünk magunkkal.

Az Adriai kerékpártúránk Velencétől - az Adria királynőjétől - a szlovén Piranig a napfényről, a homokos strandokról, a gyönyörű tengerparti kisvárosokról szól. 

Időjárás:

Szeptember elején még jószerivel nyári időjárásra számíthatunk 25-27 fok, és a tenger is eléri a 22 fokot, fürdésre tökéletesen alkalmas. Esőre viszont már lehet számítani, ezért az esőkabátot senki ne hagyja ki a csomagjából!

Egészség:

Utazás előtt érdemes biztosítást kötni. A nagyobb helyeken kórház, a kisebbeken rendelőintézet vagy magánrendelő áll rendelkezésre. Az orvosok többsége általában beszél angolul vagy németül.
Európai Egészségbiztosítási Kártya birtokában a sürgősségi ellátásért nem kell fizetni.  Láz- és fájdalomcsillapítót, görcsoldó, illetve hasmenés elleni szert, ragtapaszt, sebfertőtlenítőt nem javasolt hozni. Gyógyszert nem fogunk tudni adni, kizárólag elsősegélynyújtásban tudunk segédkezni.

Pénzügyek:

Szlovéniában, Olaszországban, az euró a hivatalos fizetőeszköz, ezért legcélszerűbb ezt a pénznemet vinnünk. A nagyobb településeken elterjedtek az ATM-ek és a legtöbb helyen bankkártyával is fizethetünk.

Elektromosság:

Az elektromos hálózatban 220 V feszültségű, 50 Hz-s váltóáram kering. Az európai szabvány szerinti dugaszoló aljakat használnak.

Túrák nehézsége:

Az útvonal alsórendű utakon s kerékpárutakon halad. A forgalmas szakaszokat elkerüljük, ez igaz az emelkedőkre is. Az olasz szakaszon semmi emelkedőre nem kell számítani, legfeljebb az utolsó napon a Parenzana szlovén szakaszán lehet minimális szintemelkedés. Emiatt ez még úgy is egy könnyű túra, hogy az első két napon viszonylag hosszabb a táv. tekintve, hogy teljesen sík terepen tesszük meg, emiatt ezt bárki tudja teljesíteni, aki szokott kerékpározni. Nagyrészt a tengerparthoz közel kerékpározunk, így szeptember elején még strandolni is lehet a langyos tengerben. A táj szépsége, a kis történelmi városok pedig lenyűgözőek.

Felszerelés/Ruházat:

 • Ruházat:bukósisak (ajánlott), fényvisszaverő mellény (ajánlott), strapabíró és sportos túraruházat, kényelmes cipő, esőkabát, esőnadrág (ajánlott) melegebb ruhára még nyáron is szükség lehet egy rosszabb időjárás esetén.  
 • Felszerelés:Saját vagy bérelt kerékpár lehetőleg hegyikerékpár, de trekking is megfelelő, az országútit nem javasoljuk. Kerékpáros lámpa (ajánlott), kulacs, napszemüveg, hátizsák vagy kerékpáros táska a napi csomagnak, (bérlésre van lehetőség, új típusú személyigazolvány vagy útlevél, napvédő krém, pótbelső, pumpa.

Szállás:

 Kétágyas elhelyezés hotelekben, panziókban reggelivel.

Biztosítás:

Kötelező! Szeretnénk felhívni a figyelmedet arra, hogy a részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. Fontos! A biztosítás érvényességét indulás előtt a túravezető ellenőrizheti. Érvénytelen biztosítás hiányában a túrán való részvételt a túravezetők megtagadhatják. Kérjük, nézd meg, van-e érvényes utasbiztosításod! Ebben természetesen tudunk segítséget nyújtani, irodánk az AB-Aegon biztosítóval van kapcsolatban, és rajtunk keresztül is meg lehet kötni a biztosítást. Természetesen nem feltétlenül kell a mi általunk javasolt biztosítást megvásárolni, lehet máshol is, de biztosítással rendelkezni kell az utazás egész időtartamára!

Ugyancsak nagyon erősen javasoljuk a kedvező áru stornó biztosítás megkötését. Senki nem lát a jövőbe, sajnos előfordult, hogy betegség miatt az utolsó pillanatban nem tudott valaki részt venni az utazáson, ilyen esetben pedig a biztosító általában teljes mértékben megtéríti a befizetett összeget, amennyiben utasbiztosítással is rendelkezel!

 Megjegyzés:

Kérünk mindenkit, hogy a többi utas érdekében is maximum két darab táskát hozzon magával, lehetőleg nem meghaladva a 20 kg-ot! 

Törzsutas kedvezmény
Törzsutas vagy?
Utazz Velünk és válj törzsutassá! Mi itt a Helian-nál megbecsüljük a hűséges túrázóinkat, ezért már a 3. utazástól számítva igényelhető az 5%-os kedvezményre feljogosító törzsutas kedvezményünk, ami az 5. utazástól számítva már 7%-ra rúg. Megéri Nálunk szervezni a túráid!


Jelentkezem!


Túra neve


Keresés
A Helian - utazási iroda Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Helian - utazási iroda Csapata