Neuschwanstein kastélyától a Königsseeig - kerékpártúra Bajorországban {5 nap/4 éj}
2021-06-30-tól 2021-07-04-ig
Helian - túrázás
Kerékpártúra
3
közepes
nincs szabad hely
Helian - túraidőtartam
5

Helian - túraidőtartam
4
időtartam
Utunk Bajorország legszebb tájain vezet keresztül, meglátogatjuk a híres Neuschwansteini kastélyt, körbetekerjük a csodálatos Tegernseet, és a bajor Balatont a Chiemsee-t is, majd a túra a legtisztább német tónál, a Königsseenel zárul.

Helian
Normál ár
165.000 Ft / fő
Előleg 66.000 Ft / fő
Jelentkezési határidő 2021-05-31Felkeltette az érdeklődésed a túra? Szeretnél életre szóló élményekkel gazdagodni? Nincs más dolgod, mint kattints a "Jelentkezem" gombra és pár egyszerű lépéssel meg is vagy!
Lejárt a jelentkezési határidő.

Érdeklődöm!

Részvételi díj

A részvételi díj tartalmazza: 

 • a szállások árát középkategóriás panziókban, vendégházakban, 2 ágyas szobákban reggelivel
 • az utazás költségét 8+1 fős kisbusszal
 • a kerékpárok szállítását kerékpáros utánfutóval Budapestről
 • részletes térképet és útvonal leírást
 • a túraszervezés költségét és az ÁFA-t

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • az esetleges belépők árát
 • az étkezések árát
 • az utasbiztosítást
Lejárt a jelentkezési határidő.

Érdeklődöm!Miért válaszd ezt a túrát?

A túra Bajorország legszebb tájain vezet keresztül, a híres Bodensee - Königssee kerékpárúton. A Neuschwansteini kastéllyal kezdjük és Németország legtisztább vízű tavával - a Königsseevel fejezzük be a túrát. Közben körbetekerjük a Tegernseet és a Bajorok Balatonját - a Chiemsee-t is, a szigeten megnézzük a Versailles mintájára épült Herrenchiemsee kastályát. Csodálatos alpesi környezetben, fantasztikus tájakon vezet a túra. 

Látnivalók

 • Neuschwanstein kastélya
 • A Tegernsee
 • Chiemsee II. Ludvig híres kastélyával
 • A Königssee - Németország legtisztább vízű tava
 • A csodálatos bajor tájak

Hasznos Információk

Lényeges Információk a túráról:

Létszám: 7-8 fő, KIS CSOPORT!

Utazás: Budapestről indulva kisbusszal utazunk Németországba, Füssenbe, majd az utolsó napon a Königseetől haza.

Szállás: Szállásaink középkategóriájú hotelekben, vendégházakban lesznek. Egyágyas felár 30.000 Ft

Étkezés: a túra ára tartalmazza a reggelit is! A kerékpártúrákra szendvics és innivaló (minimum 1 liter/fő) szükséges. Esténként nagyobb városokban lesz a szállás, ahol több étterem is található. 

Csomagszállítás: a túra alatt kísérőautó viszi a cuccainkat, nekünk csak a napi csomagot kell a kerékpáron vinnünk.

Kerékpárszállítás: utazási irodánk biztosítja a kerékpárok szállítását Budapestről a túra kezdőpontjára, majd vissza. 

Fontos! A túra részvételi díját 360 Ft/ 1 EUR árfolyamig tudjuk tartani. Ha az euró (EUR) ára az utazás indulását megelőző 35. napon ezt meghaladja, akkor árkorrekcióra kényszerülhetünk. 

Felszerelés/Ruházat: lsd. a lap alján

Kerékpárbérlés: amennyiben nem rendelkezel saját kerékpárral, vagy nem tudod a túra kezdőpontjára szállítani, úgy lehetőség van kerékpárbérlésre, jó minőségű kerékpáros táskával együtt. Itt megtekintheted kerékpárjainkat, kérdés esetén írj nekünk!

Kerékpárút: Németországban a kerékpáros utak gyakran nem aszfaltozottak, hanem apró murvás, köves, esetleg földes utak. De ezek mindig nagyon jól járhatóak és jó minőségűek, esős időben is gond nélkül lehet rajtuk közlekedni. Mi javasoljuk, hogy trekking kerékpárt hozz erre a túrára, de jó megoldás lehet az is, ha egy picit vastagabb gumival készülsz az útviszonyokra.

Túravezetés: Erre a túrára külön túravezetést nem adunk, a lényeg, hogy a kísérőautó minden problémát megold, és ha kell információval is szolgál. Minden résztvevő részletes térképet kap, és a saját tempójában tekerheti végig a szakaszokat. Így a gyorsabbaknak nem kell a lassabb tempójú kerekesekhez alkalmazkodni és viszont. A lényeg, hogy mindenki jól érezze magát, tökéletesen ki tudjon kapcsolódni, minden szervezést mi biztosítunk, nektek csak kerékpározni kell, és élvezni a táj szépségét.

Hazsnos információk

Részletes program

1. nap: utazás busszal a Budapest –Bad Tölz útvonalon (kb. 8-9 óra utazás pihenőkkel)

A reggeli órákban indulunk busszal Budapestről Bad Tölzbe, amely már a középkorban is fontos kereskedelmi állomás volt, a só út és az Isar tutajos útvonal kereszteződésében helyezkedett el. A szállás elfoglalása után még marad idő a település felfedezésére.


2. nap: utazás busszal: Bad Tölz – Füssen, kerékpártúra: Füssen – Trauchgau – Bad Kohlgrub – Ohlstadt (Táv: 40-63 km választható)

Ma még ugyancsak egy korai indulást kell javasolnunk, mert a mai napon az egész szakasz egyik legszebb része vár ránk! A reggeli után egy rövid buszozással jutunk a túra kiindulópontjára Füssenbe, amely Európa egyik legrégebbi kulturális városa,nemzetközileg ismert nyaralóhely a németországi "Romantikus út" végén. Az Allgäu-i Alpok lábánál fekvő városkát csodálatos hegycsúcsok, dombok és számos tó keretezi, a bámulatos szépségű környék pedig ideális kiindulópont a közeli királyi kastélyokfelkereséséhez. A Kelet-Allgäu régió kristálytiszta folyóival és tavaival, valamint gyönyörű erdőivel és váraival egyedülálló természeti kincsnek számít, gyógyfürdőinek köszönhetően pedig pihenés céljából is tökéletes. A "lüktető szív" - így lehetne leginkább jellemezni Füssen óvárosát - középkori sikátorai, nyeregtetős házai, a barokk templomok és a régi városfal sokat elárul a több mint 700 éves település múltjáról. A rövid városnézés után mindenki beállítja a kerékpárját, és felszereli a mai napi távhoz szükséges felszerelését, majd alig elhagyva kiindulópontunkat rögtön az egész túra egyik legizgalmasabb látnivalójához érünk. Itt található ugyanis Hohenschwangau és Neuschwanstein vára. II. Ludvig bajor király az előbbiben töltötte ifjú éveit, és az utóbbiban valósította meg álmait. Hattyúkő várát Bajorország királya Richard Wagner tiszteletére 1869-1886 között építtette. Büszke, kecses tornyaival egy igazi kőből épült álom. Annak ellenére, hogy a fényképezés és a videofelvételek készítése nem engedélyezett a kastélyon belül, mégis ez Németország legtöbbet fényképezett épülete, valamint egyike az ország leglátogatottabb turistacélpontjainak. Itt lehetne tölteni az egész napot, de célszerű indulni tovább, mert még elég hosszú út vár mindenkire. Schwangaunál véget ér a kiépített kerékpárút, majd később ismét folytatódik a Bannwaldsee mentén. Trauchgau után egy időre az erdőben haladunk egy murvás úton, hegynek fel és le, majd Oberreitheni elágazó előtt ismét kiérünk az aszfaltozott útra. Bad Kohlgrubba kis fürdővároskájába érve eldönthetjük, hogy elég volt mára a 40 km és beszállunk a buszba, vagy továbbtekerünk még 23 km-t Ohlstadtig a szép bajor alpesi tájakon. Az út itt sem aszfaltozott cserébe gyönyörű tájakon haladunk Ohlstadt felé, amely település egészen 835-ig tudja visszavezetni a történetét. Itt már vár ránk a buszunk, és visszatérünk Bad Tölz-be élvezni a csodálatos bajor estét a finom csülkös zsemlegombócos ételekkel és egy jó búzasörrel, amit megszolgáltunk.


3. nap: Bad Tölz – Gmund am Tegernsee tókerülés (Táv: 40 km)

Ma kicsit könnyebb nap elé nézünk, hiszen csak eltekerünk a Tegernseeig, majd egy csodálatos tókerülést teszünk Bajorország egyik legtisztább vizű tava mentén. Bad Tölzből nagyrészt aszfaltozatlan úton az erdőn át emelkedőkkel és lejtőkkel fűszerezett úton haladunk a gyönyörű Bajor tájon, ahol szinte harapni lehet a levegőt, és a lila tehenek is szinte kézzelfoghatók. Marienstein előtt még egy nehezebb emelkedő vár ránk, sőt a település után is, majd szépen legurulunk a tó partjára, a látvány feledteti a fáradtságot, és Gmundban egy jó helyi sörrel öblíthetjük le kiszáradt torkunkat. A tóban, a szabad strandon fürdeni is lehet. Békés tempóban megkerüljük a tavat, amely egy igazi panoráma útvonal és nem több 20 km-nél. Gmundban vár ránk a buszunk és elutazunk a bajor Balatonhoz, a Chiemseehez, ahol a mai szállásunk lesz.


4. nap: Chiemsee kerülés (Táv: 60 km)

A Bajorok tengerének – a Chiemsee-nek a körbetekerése a mai túránk célja. Ez a tó a legnagyobb egész Bajorországban, és nyáron kellően felmelegedik ahhoz, hogy érdemes legyen a túra folyamán megállni és fürdeni is. A túra során áthajózhatunk a Herrenchiemsee  - az urak szigete - és a Frauenchiemsee  - Asszonyok szigetére. Az Urak szigetén II. Ludvig Bajor Király 1878 és 1886 között építette az új herrenchiemsee-i kastélyt (Neues Schloss Herrenchiemsee) a Versailles-i kastélyt mintázva. A tókerülő utunk részben aszfaltozott, néha földúton halad, de alig vannak benne emelkedők, senkinek nem fog gondot okozni a táv. Szállás a tegnapi helyen.


5. nap: Piding – Bad Reichenhall – Berchtesgaden Königsee (Táv: 38 km) - utazás haza Budapestre

A szállást ezúttal is busszal hagyjuk el, az A8-as autópályán Pidlingig utazunk. Itt ismét egy gyönyörű alpesi szakaszon kerékpározhatunk a Saalach folyócskát követve egészen Bad Reichenhallig. A város sorsának alakulásában a sónak – a „fehér arany” – nak fontos szerepe volt. Nevezetessége a régi Sóbánya és Sófőzde (Alte Saline), itt rendezték be a só múzeumot, ahol bemutatják, a só előállításának fázisait és módszereit. A városkát elhagyva utunk utolsó részét tesszük meg, a Königssee igazi megkoronázása lesz a túrának. A tóra és az esetleges hajókázásra érdemes időt szánni! A tó része a Berchtesgaden Nemzeti Parknak, emiatt csak elektromos meghajtású sétahajók közlekednek rajta, mindennemű más vízi sport tilos. Hosszúsága 7,7 km, legnagyobb szélessége 1,7 km, legmélyebb pontja 190 m, ezzel Németország harmadik legmélyebb tava. Egyedül a kicsi, Christlieger nevű sziget található rajta, ahol viszont meg lehet látogatni a gyönyörű St. Bartholomä zarándoktemplomot. A tavon kialakuló visszhang világhírű. A hajótúrákon tradicionálisan megszólaltatják a kürtöt, vagy trombitát, amivel bemutatják a visszhangot. Valaha ágyút is elsütöttek, állítólag a dörrenést hétszer egymás után lehetett hallani. Indulás vissza Budapestre a kora délutáni órákban. Érkezés vissza a magyar fővárosba a késő esti órákban.


Fontos tudnivalók

Az ország

Németország Közép-Európa közepén helyezkedik el, és kb. 82 millió lakosával az Európai Unió legnépesebb országa. A 357.104,07 km² területű német szövetségi államot 16 tartomány alkotja. Németország alapvetően biztonságos országnak minősül.

Időjárás

Németország a mérsékelt égövben fekszik, mégpedig a közép-európai klímazóna azon részén, ahol az óceáni és kontinentális hatás egyaránt érvényesül. A négy évszak (tavasz, nyár, ősz, tél) mindegyike tipikus hőmérsékleti értékeket és éghajlati adottságokat mutat fel. A terület éghajlata hazánkéhoz hasonló valamivel kisebb nyári-téli hőingadozással és több csapadékkal. Akármikor megyünk, esőkabát, váltóruha mindig legyen nálunk! Ugyanakkor vegyük figyelembe, hogy az út jelentős része naptól nem védett területen vezet, így az erős napsugárzásra is készüljünk napvédő krémmel, és védjük a fejünket a napsugárzástól! Esténként lehűlhet már az idő, legyen nálunk megfelelő öltözet erre is! Nyilvános kutak, vízvételi lehetőség nem sok van, de az út mentén és a településeken sok a kerthelység, a vendéglátó egység, bolt, ahol tudunk vizet kérni, vagy venni.

Túrák nehézsége

Ez egy közepes nehézségű túra, bár a német turisták közül a legkülönbözőbb korosztályok is végigtekernek a nyolctól a nyolcvan évesig. Ennek ellenére inkább azoknak ajánljuk, akik szoktak kerékpározni, ha nem is rendszeresen, de biztosan ülnek a nyeregben és nem ilyednek meg napi 40-50 kilómétertől. Az útvonal egy része aszfaltozott kerékpárúton, ill. alsóbbrendű utakon megy, de vannak murvás erdei utak is, trekking kerékpárral is járható, de az országúti kerékpárt nem javasoljuk. Az úton vannak kisebb-nagyobb emelkedők is, hiszen a Bajor Alpok lábainál fogunk kerekezni. A látvány és a finom levegő bizonyosan kárpótol a fáradtságért. Aki szeret kerékpározni, annak ez az út igazi csemege lesz, végig gyönyörű tájakon vezet. Ez a túra a Bodensee – Königssee útvonal része, jól kitáblázott, általában jól követhető, de a túrán résztvevőknek adunk részletese térképet és itinert, komolyabb eltévedéstől nem kell tartani, és a kísérőautó is ott lesz a közelben, ha szükség lenne rá. 

Szükséges felszerelés:

Ruházat:

 • bukósisak (ajánlott)
 • fényvisszaverő mellény (ajánlott)
 • strapabíró és sportos túraruházat
 • kényelmes cipő
 • esőkabát
 • esőnadrág (ajánlott)
 • melegebb ruhára még nyáron is szükség lehet egy rosszabb időjárás esetén

Felszerelés:

 • saját vagy bérelt kerékpár
 • kerékpáros lámpa (ajánlott)
 • kulacs, napszemüveg
 • hátizsák vagy kerékpáros táska a napi cuccnak (Nálunk bérelhető kerékpáros táska!)
 • új típusú személyigazolvány vagy útlevél
 • napvédő krém 

 

Biztosítás

Kötelező! Szeretnénk felhívni a figyelmedet arra, hogy a részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. Fontos! A biztosítás érvényességét indulás előtt a túravezető ellenőrizheti. Érvénytelen biztosítás hiányában a túrán való részvételt a túravezetők megtagadhatják. Kérjük, nézd meg, van-e érvényes utasbiztosításod! Ebben természetesen tudunk segítséget nyújtani, irodánk az Aegon biztosítóval van kapcsolatban, és rajtunk keresztül is meg lehet kötni a biztosítást. Természetesen nem feltétlenül kell a mi általunk javasolt biztosítást megvásárolni, lehet máshol is, de biztosítással rendelkezni kell az utazás egész időtartamára!

Ugyancsak nagyon erősen javasoljuk a kedvező áru stornó biztosítás megkötését. Senki nem lát a jövőbe, sajnos előfordult, hogy betegség miatt az utolsó pillanatban nem tudott valaki részt venni az utazáson, ilyen esetben pedig a biztosító általában teljes mértékben megtéríti a befizetett összeget, amennyiben utasbiztosítással is rendelkezel!

Törzsutas kedvezmény
Törzsutas vagy?
Utazz Velünk és válj törzsutassá! Mi itt a Helian-nál megbecsüljük a hűséges túrázóinkat, ezért már a 3. utazástól számítva igényelhető az 5%-os kedvezményre feljogosító törzsutas kedvezményünk, ami az 5. utazástól számítva már 7%-ra rúg. Megéri Nálunk szervezni a túráid!


Lejárt a jelentkezési határidő.

Érdeklődöm!Túra neve


Keresés
A Helian - utazási iroda Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Helian - utazási iroda Csapata