Néma szerzetesek nyomában a Móri borvidéken {2 nap/1 éj}
dátum: 2024-05-25 - 2024-05-26
Helian - túrázás
Kerékpártúra
3
közepes
van szabad hely
Helian - túraidőtartam
2

Helian - túraidőtartam
1
időtartam
Láttad már a Bokodi úszó falut? Kóstoltad Móron az ezerjót? Láttad az egykori Gánti bauxitbánya hihetetlen látványos marsbéli tájait? Gyere és bringázz velünk a Csókakő máló falu gótikus végvárához és látogasd meg a néma szerzeteseket a kamalduli remeteségben!

Normál ár
55.000 Ft / fő
Előleg 22.000 Ft / fő
Jelentkezési határidő 2024-05-06
Helian
Előfoglalási ár
49.000 Ft / fő
Előleg 20.000 Ft / fő
Előfoglalási határidő 2024-03-18Felkeltette az érdeklődésed a túra? Szeretnél életre szóló élményekkel gazdagodni? Nincs más dolgod, mint kattints a "Jelentkezem" gombra és pár egyszerű lépéssel meg is vagy!

Részvételi díj

A részvételi díj tartalmazza: 

 • egy éjszaka szállás árát 2 ágyas elhelyezéssel, saját fürdőszobával 
 • a reggeli árát
 • a borkóstolás árát
 • a túravezetést
 • a túraszervezést

 

A részvételi díj nem tartalmazza:                               

 • reggelin felüli étkezések díját
 • a péntek esti szállás díját, ha előbb érkeznél (18.500 Ft/fő reggelivel)
 • az utazást Mórra
 • a belépők díját


Miért válaszd ezt a túrát?

Összeszedtük a környék legizgalmasabb és látványosabb attrakcióit. Minden napra jut több különleges látnivaló, élmény, gasztronómiai különlegesség is. A túravezetőnk nagyon lelkiismeretes, a helyet kiválóan ismerő helyi túravezető, akire nyugodtatn rábízhatod magad. Igazán különböző és különleges helyeket látogatunk meg a túra során, elég csak a Bokodi lebegő falura, vagy a Kamalduli Remeteségre gondolni, és a Gánti bauxitbányáról biztos nem hallottál, de hidd el, hogy érdemes ezt is megnézned. Csókakő vára pedig ugyancsak izgalmas helyszín. A szállásod pedig egy hangulatos butikhotelben lesz, erről lejjebb videót is megnézhetsz!

Látnivalók

 • Bokodi-tó a lebegő faluval
 • A kamalduli remeteség hazánkban páratlan barokk épületcsoportja
 • A Gánti bauxitbánya marsbéli tájai
 • Borkóstoló egy móri borászatban
 • Csókakő vára
 • Károlyi kastély Fehérvárcsurgón

Hasznos Információk

Létszám: 8-15 fő

Utazás: egyénileg Mórra, a szállásra amely a Móri Öregprés butikhotelben lesz - ebben nem fogtok csalódni! 

Szállás: Móron, egy izlésesen kialakított Boutique Hotelben, 2 ágyas elhelyzéssel, reggelivel; Szuper szauna programok is elérhetők!

Étkezés: a túra ára tartalmazza a reggelit is! A kerékpártúrákra szendvics és innivaló (minimum 1 liter/fő) szükséges. 

Felszerelés/Ruházat: lsd. a lap alján

Túravezetés: Végig túravezető kíséri a csoportot

Hazsnos információk
Bajnok Gábor
Bajnok Gábor
túravezető
Gábor nagyon tapasztalt sokat látott túravezető, aki igazán szereti, amit csinál. Soha semmit nem tesz félszívvel a lelkesedése már karizmatikus és magával ragadó. Vele nincs lehetetlen, ő is hisz abban, hogy bármire képes, és te is az leszel vele. Mindig ott van, ha segítség kell, és életfilozófiája az emberek segítése, a környezet védelme és a természet szeretete és tisztelete.
Bajnok Gábor vagyok, spinning, procycling instructor trainer, maraton, terep, ultrafutó és országúti, valamint terepkerékpáros. Önkéntes tagja vagyok a Magyar Hospice Alapítványnak, a Suhanj Alapítványnak és a Magyar Vöröskeresztnek, ahol rendszeres véradó vagyok, rajthoz álltam már több extrém kihíváson, hogy felhívjam a figyelmet a véradás fontosságára és jelentőségére, mint a tatabányai Vöröskereszt véradó arca. Futottam és kerékpároztam már több különleges és extrém helyen a mínusz 16 foktól, a plusz 40 fokos sivatagi hőségben. Részt vettem több európai ország híres maratonjain, Barcelonában, az Athéni híres Maratonon vagy, Lengyelországban a Beszkidek hegységben, a Lemkowyna Ultra Trail-en. Egyik nagy álmom vált valóra 2019-ben, amikor futhattam a sivatagban, ami örök életre szóló élmény és „sivatagi szerelem” lett. Számomra, a sport, a turizmus, a gasztronómia egy aranymetszéspont, amit a túrák alkalmával mindenki átélhet és részese lehet.

Részletes program

0. nap: Érkezés opcionálisan egyénileg Mórra a szállásra

Érkezés a délutáni órákban egyénileg, ha nem szeretnél reggel korán kelni, érdemes ezen a gyönyörű helyen még egy éjszakát eltölteni. Ilyen igényedet jelezd nekünk a foglaláskor!


1. nap: Mór –Bokodi-tó – Oroszlány – Majki Remeteség – Gánt Bauxitbánya múzeum – Csákberény – Mór (Táv: 65 km)

Találkozó reggel 8 órakor a panzió parkolójában. Rövid megbeszélés, a kerékpárok beállítása, majd elindulunk hazánk egyik rejtett kincshez, a Vértes lábainál fekvő, Bokodi-tóhoz, melynek partján kiépített úszó falu csodájára jár a fél világ. Innen a kamalduli remeteségbe tekerünk. Majkpusztán találjuk a hazánkban páratlan, egykori remeteség barokk épületcsoportját. A csodálatos környezetben, egy halastó közelében, gyönyörű park közepén épült rendház a templommal és a 17 remetelakkal a mai nap egyik látványossága. A következő programunk a Gánti bauxitbánya, amely egészen elképesztő látvány, mintha egy Mars expedíción vennénk részt. Az Európában is ritkaságnak számító Bauxitföldtani Park kihagyhatatlan látnivaló. Gánt a múlt század elején hazánk legfontosabb, de Európa szerte elismert bauxitlelőhelye volt, sőt az 1930-as években a világ egyik legjelentősebb bauxitbányájaként tartották számon. Csákberényben egy klasszicista kastély, valamint egy a földből előbúvó metrókocsi kerül utunkba. Hamarosan visszatérünk Mórra a szállásra. Visszatérés után egy kiváló borászatot látogatunk meg megkóstoljuk a kiváló móri borokat! 


2. nap: Mór – Csókakő vár látogatás – Bodajk – Fehérvárcsurgó / Károlyi Kastély – Balinka – Mór (Táv: 41 km)

Ma a reggeli után visszakerékpározunk a közeli Csókakőre, ahol megnézzük a tatárjárás után épült várat, amely a stratégiailag rendkívül fontos Fehérvárra menő hadi utat ellenőrizte. A kilátás a várból egészen csodálatos a Móri-árok völgyteknőjére és a Keleti-Bakonyra. Bodajkra kiváló kerékpárút vezet, amelyet nemrég adtak át. Fehérvárcsurgón megnézzük a Károlyi kastélyt,  amely csak vezetéssel látogatható. A kastély egyik legkülönlegesebb látványosságát, az úgynevezett csipketeraszt az épület megkerülésével, kívülről csodálhatjuk meg. Az öntöttvas szerkezet oszlopainak tetején csipkeszerű szalagdísz fut végig. A közel 50 hektáros kastélyparkban érdemes egy sétát tenni a hatalmas famatuzsálemek árnyékában. Balinkán keresztül térünk vissza Mórra az autónkhoz. Utazás haza egyénileg.


Fontos tudnivalók

Felszerelés/Ruházat:

 • Ruházat:bukósisak (ajánlott), strapabíró és sportos túraruházat, kényelmes cipő, esőkabát, esőnadrág (ajánlott) melegebb ruhára még nyáron is szükség lehet egy rosszabb időjárás esetén.  
 • Felszerelés:saját vagy bérelt kerékpár, kerékpáros lámpa (ajánlott), kulacs, napszemüveg, hátizsák vagy kerékpáros táska a napi csomagjainknak (bérlésre van lehetőség), pótbelsőt, pumpát és kevés harapnivalót csomagolj be a pénztárcád mellé! Napvédő krém, ugyancsak ajánlott!  

Szállás:

Szállásunk a Móri Öregprés butikhotelben lesz, kétágyas szobákban. A szállás igazán hangulatos, és az ízlelőbimbóidat is kényeztetni fogják itt, remek a konyhája a hotelnek! Megfontolandó, hogy már péntek este megérkezzünk, hiszen másnap viszonylag korán kell indulnunk a hosszabb távra és a sok látnivalóra tekintettel.

Éld át velünk a kalandot!
Az Öregprés - Szállásunk Móron


Törzsutas kedvezmény
Törzsutas vagy?
Utazz Velünk és válj törzsutassá! Mi itt a Helian-nál megbecsüljük a hűséges túrázóinkat, ezért már a 3. utazástól számítva igényelhető az 5%-os kedvezményre feljogosító törzsutas kedvezményünk, ami az 5. utazástól számítva már 7%-ra rúg. Megéri Nálunk szervezni a túráid!


Jelentkezem!


Túra neve


Keresés
A Helian - utazási iroda Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Helian - utazási iroda Csapata