Münchentől a Kőnigseeig Alpesi tavak túrája Bajorországban (5 nap/4 éjszaka)
dátum: 2024-08-07 - 2024-08-11
Helian - túrázás
Kerékpártúra
3
közepes
van szabad hely
Helian - túraidőtartam
5

Helian - túraidőtartam
4
időtartam
Münchentől a Kőnigseeig Alpesi tavak túrája Bajorországban (5 nap/4 éjszaka)
2024-08-07 - 2024-08-11
Kerékpártúra | 5 nap / 4 éj
Nehézségi szint: közepes
Van még szabad hely
235.000 Ft / fő
Jelentkezési határidő: 2024-07-15
Foglaláskor csupán előleg fizetendő.
Igazi alpasi bajor kerékpártúra a legszebb részeken. Az Isar folyó mentén, majd végiglátogatva Bajorország legszebb tavait a Tegernsee-t, a Chiemsee-t. végül a Königssee-t. Közben sörkertek várnak ránk finom wiesswurstal és búzasörrel. nagyrész biztonságos kerékpárutakon alpesi tájakon vezet ez a túra.

Bajorország legszebb tájain bringázhatsz csodálatos alpesi falvak, kisvárosok között, felfűzve a leggyönyörűbb alpesi kristálytiszta alpesi tavakat. Nem hagyjuk ki Bajorország fővárosát Münchent, körbetekerjük a Tegernseet és a bajorok Balatonját - a Chiemsee-t is, a szigeten megnézzük a Versailles mintájára épült Herrenchiemsee kastályát. A Königssee-nél fejezzük be ezt a gyönyörű túrát.


Helian
Normál ár
235.000 Ft / fő
Előleg 95.000 Ft / fő
Jelentkezési határidő 2024-07-15
Felkeltette az érdeklődésed a túra? Szeretnél életre szóló élményekkel gazdagodni? Nincs más dolgod, mint kattints a "Jelentkezem" gombra és pár egyszerű lépéssel meg is vagy!

Útvonal

Látnivalók
 • München - Bajorország fővárosa a csodálatos belvárosával
 • Bad Tölz üdülőhelye
 • Chiemsee II. a bajor "Balaton" - Ludvig híres kastélyával
 • A Königssee - Németország legtisztább vízű tava
 • A csodálatos bajor tájak meseszép falvakkal háttérben a bajor Alpok hegyeivel

Részletes program

1. nap: Pécs – Budapest – München az Októberfest hazája

A délelőtti órákban indulunk busszal Budapestről, Münchenbe, szállások elfoglalása után még marad idő a település felfedezésére. A Marienplatz nekem a kedvencem, szerinem Németország legszebb tere, ezt akár este, akár reggel de nem szabad kihagyni. A város érdekességei közé tartozik híres harangjátéka és a Frauenkirche székesegyház a zöld kupoláival. A Viktualienmarkt piaca még akkor is élmény, ha semmit nem vásárolunk, de itt a legegzotikusabb gyümölcstől a helyi termékekig bármit megkaphatsz a több mint 100 árustól. A Maximilien strasse előkelő üzletei a többi bevásárlóutcával mind vonzza a látogatót. Müncchen egy nagyon szerethető és élhető város. a Hofbrauhaus sörözőjét egy jó kis weissbierrel és pereccel vagy weisswursttal (fehér hurkával édes mustárral) nem szabad kihagyni!


2. nap: München – Bad Tölz 65 km

Megkezdjük a bringatúránkat. Az Isar folyó vezető szépen kiépített kerékpárúton hagyjuk el a bajor fővárost a Grünwaldon át. az út mentén. biergartenek (sörkertek) sora csábít megállásra. Az út néha murvás közel a folyóhoz, de Grünwaldig sík, utána néhány emelkedővel tarkított. Wolfrathausen a legnagyobb település Bad Tölz előtt, ahol megpihenhetünk. A közel 20 ezres város már ezeréves múltra tekint vissza. Mai úticélunk Bad Tölzig több kisebb emelkedőt még le kell küldenünk, időnként eltávolodva kissé a folyótól. Bad Tölz, már a középkorban is fontos kereskedelmi állomás volt a só út és az Isar tutajos útvonal kereszteződésében helyezkedett el. A szállások elfoglalása után még marad idő a település felfedezésére. Élvezzük a csodálatos bajor estét a finom csülkös zsemlegombócos ételekkel és egy jó búzasörrel, amit megszolgáltunk.


3 nap: Bad Tölz – Gmund am Tegernsee tókerülés (40 km)

Ma kicsit könnyebb nap elé nézünk, hiszen csak eltekerünk a Tegernseeig, majd egy csodálatos tókerülést teszünk Bajorország egyik legtisztább vizű tava mentén. Bad Tölzből nagyrészt aszfaltozatlan úton az erdőn át emelkedőkkel és lejtőkkel fűszerezett úton haladunk a gyönyörű Bajor tájon, ahol szinte harapni lehet a levegőt, és a „lila” tehenek is ott kérődznek az út mentén. Marienstein előtt még egy húzós emelkedő vár ránk, sőt a település után is, majd szépen legurulunk a tó partjára, a látvány feledteti a fáradtságot, és Gmundban egy jó helyi sörrel öblíthetjük le kiszáradt torkunkat. A tóban fürdeni is lehet, a szabad strandon. Békés tempóban megkerüljük a tavat, amely egy igazi panoráma útvonal és nem több 20 km-nél. Gmundban vár ránk a buszunk és elutazunk a bajor Balatonhoz a Chiemseehez.


4. nap: Chiemsee kerülés (60 km)

A Bajorok tengerének – a Chiemsee-nek a körbetekerése a mai túránk célja. Ez a tó a legnagyobb egész Bajorországban, és nyáron kellően felmelegedik ahhoz, hogy érdemes legyen a túra folyamán megállni és fürdeni is. A túra során áthajózunk a Herrenchiemsee  - az urak szigete - és a Frauenchiemsee  - Asszonyok szigetére. Az Urak szigetén II. Ludvig Bajor Király 1878 és 1886 között építette az új Herrenchiemsee-i kastélyt (Neues Schloss Herrenchiemsee) a Versailles-i kastélyt mintázva. A tókerülő utunk részben aszfaltozott, néha földúton halad, de alig vannak benne emelkedők, senkinek nem fog gondot okozni a táv.


5. nap: Chiemsee – Bad Reichenhall busszal Bad Reichenhall – Königsee (30 km) - utazás haza Budapestre

A mai napra csak 30 km-t, kb. 2 órányi bringázást hagytunk, hogy legyen idő a Königssee-n hajózni egyet. A szállást ezúttal busszal hagyjuk el, Bad Reichenhallig. Fontos, hog yaz út majdnem egy órás, de a kerékpárokat ott le kell pakolni, ami szintén idő. AKi úgy dönt, hogy ezt a mai napi kerékpározástt kihagyja, hogy több ideje maradjon a Kőnigssee-re, az maradjon a buszban, mert a busz odamegy ezután. Bad Reichenhall sorsának alakulásában a sónak – a „fehér arany” – nak fontos szerepe volt. Nevezetessége a régi Sóbánya és Sófőzde, melyet hangulatos csónaktúra keretében lehet megtekinteni. A városkát elhagyva utunk utolsó részét tesszük meg, ez 29 km, és a Königssee igazi megkoronázása lesz a túrának. A tóra és az esetleges hajókázásra érdemes időt szánni. A tó része a Berchtesgaden Nemzeti Parknak, emiatt csak elektromos meghajtású sétahajók közlekednek rajta, mindennemű más vízi sport tilos. Hosszúsága 7,7 km, legnagyobb szélessége 1,7 km, legmélyebb pontja 190 m, ezzel Németország harmadik legmélyebb tava. Egyedül a kicsi, Christlieger nevű sziget található rajta, ahol viszont meg lehet látogatni a gyönyörű St. Bartholomä zarándoktemplomot. A tavon kialakuló visszhang világhírű. A hajótúrákon tradicionálisan megszólaltatják a kürtöt, vagy trombitát, amivel bemutatják a visszhangot. Valaha ágyút is elsütöttek, állítólag a dörrenést hétszer egymás után lehetett hallani. Indulás vissza Budapestre a kora délutáni órákban. Érkezés késő este vissza a magyar fővárosba.


Részvételi díj

A részvételi díj tartalmazza: 

 • a szállások árát középkategóriás panziókban, vendégházakban, 2 ágyas szobákban
 • 3 alkalommal reggelivel
 • az utazás költségét 8+1 fős kisbusszal
 • a kerékpárok szállítását kerékpáros utánfutóval Pécsről/Budapestről
 • részletes térképet és útvonal leírást
 • a túraszervezés költségét és az ÁFA-t

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • az esetleges belépők árát
 • a további étkezések árát
 • az utasbiztosítást


Miért válaszd ezt a túrát?

Bajorország legszebb tájain bringázhatsz csodálatos alpesi falvak, kisvárosok között, felfűzve a leggyönyörűbb alpesi kristálytiszta alpesi tavakat. Nem hagyjuk ki Bajorország fővárosát Münchent, körbetekerjük a Tegernseet és a bajorok Balatonját - a Chiemsee-t is, a szigeten megnézzük a Versailles mintájára épült Herrenchiemsee kastályát. A Königssee-nél fejezzük be ezt a gyönyörű túrát.

Látnivalók

 • München - Bajorország fővárosa a csodálatos belvárosával
 • Bad Tölz üdülőhelye
 • Chiemsee II. a bajor "Balaton" - Ludvig híres kastélyával
 • A Königssee - Németország legtisztább vízű tava
 • A csodálatos bajor tájak meseszép falvakkal háttérben a bajor Alpok hegyeivel

Hasznos Információk

Lényeges Információk a túráról:

Létszám: 7-8 fő, KIS CSOPORT!

Utazás: Budapestről indulva kisbusszal utazunk Németországba, Münchenbe, majd az utolsó napon a Königseetől haza.

Szállás: Szállásaink középkategóriájú hotelekben, vendégházakban lesznek. Egyágyas felár:  Ft

Étkezés: a túra ára 3 alkalommal tartalmazza a reggelit! A többi napokon közeli pékségekben, boltokban lesz lehetőség bevásárolni. A kerékpártúrákra szendvics és innivaló szükséges. Esténként nagyobb városokban lesz a szállás, ahol több étterem is található. 

Csomagszállítás: a túra alatt kísérőautó viszi a csomagjainkat, nekünk csak a bringázáshoz szükséges felszereléseinket kell a kerékpáron vinnünk.

Kerékpárszállítás: utazási irodánk biztosítja a kerékpárok szállítását Budapestről a túra kezdőpontjára, majd vissza. 

Felszerelés/Ruházat: lsd. a lap alján

Kerékpárbérlés: amennyiben nem rendelkezel saját kerékpárral, vagy nem tudod a túra kezdőpontjára szállítani, úgy lehetőség van kerékpárbérlésre, jó minőségű kerékpáros táskával együtt. Itt megtekintheted kerékpárjainkat, kérdés esetén írj nekünk!

Kerékpárút: Németországban a kerékpáros utak gyakran nem aszfaltozottak, hanem apró murvás, köves, esetleg földes utak. De ezek mindig nagyon jól járhatóak és jó minőségűek, esős időben is gond nélkül lehet rajtuk közlekedni. Mi javasoljuk, hogy trekking kerékpárt hozz erre a túrára, de jó megoldás lehet az is, ha egy picit vastagabb gumival készülsz az útviszonyokra.

Túravezetés: Erre a túrára külön túravezetést nem adunk, a lényeg, hogy a kísérőautó minden problémát megold, és ha kell információval is szolgál. Minden résztvevő részletes térképet kap, és a saját tempójában tekerheti végig a szakaszokat. Így a gyorsabbaknak nem kell a lassabb tempójú kerekesekhez alkalmazkodni és viszont. A lényeg, hogy mindenki jól érezze magát, tökéletesen ki tudjon kapcsolódni, minden szervezést mi biztosítunk, nektek csak kerékpározni kell, és élvezni a táj szépségét.

Hazsnos információk

Részletes program

1. nap: Pécs – Budapest – München az Októberfest hazája

A délelőtti órákban indulunk busszal Budapestről, Münchenbe, szállások elfoglalása után még marad idő a település felfedezésére. A Marienplatz nekem a kedvencem, szerinem Németország legszebb tere, ezt akár este, akár reggel de nem szabad kihagyni. A város érdekességei közé tartozik híres harangjátéka és a Frauenkirche székesegyház a zöld kupoláival. A Viktualienmarkt piaca még akkor is élmény, ha semmit nem vásárolunk, de itt a legegzotikusabb gyümölcstől a helyi termékekig bármit megkaphatsz a több mint 100 árustól. A Maximilien strasse előkelő üzletei a többi bevásárlóutcával mind vonzza a látogatót. Müncchen egy nagyon szerethető és élhető város. a Hofbrauhaus sörözőjét egy jó kis weissbierrel és pereccel vagy weisswursttal (fehér hurkával édes mustárral) nem szabad kihagyni!


2. nap: München – Bad Tölz 65 km

Megkezdjük a bringatúránkat. Az Isar folyó vezető szépen kiépített kerékpárúton hagyjuk el a bajor fővárost a Grünwaldon át. az út mentén. biergartenek (sörkertek) sora csábít megállásra. Az út néha murvás közel a folyóhoz, de Grünwaldig sík, utána néhány emelkedővel tarkított. Wolfrathausen a legnagyobb település Bad Tölz előtt, ahol megpihenhetünk. A közel 20 ezres város már ezeréves múltra tekint vissza. Mai úticélunk Bad Tölzig több kisebb emelkedőt még le kell küldenünk, időnként eltávolodva kissé a folyótól. Bad Tölz, már a középkorban is fontos kereskedelmi állomás volt a só út és az Isar tutajos útvonal kereszteződésében helyezkedett el. A szállások elfoglalása után még marad idő a település felfedezésére. Élvezzük a csodálatos bajor estét a finom csülkös zsemlegombócos ételekkel és egy jó búzasörrel, amit megszolgáltunk.


3 nap: Bad Tölz – Gmund am Tegernsee tókerülés (40 km)

Ma kicsit könnyebb nap elé nézünk, hiszen csak eltekerünk a Tegernseeig, majd egy csodálatos tókerülést teszünk Bajorország egyik legtisztább vizű tava mentén. Bad Tölzből nagyrészt aszfaltozatlan úton az erdőn át emelkedőkkel és lejtőkkel fűszerezett úton haladunk a gyönyörű Bajor tájon, ahol szinte harapni lehet a levegőt, és a „lila” tehenek is ott kérődznek az út mentén. Marienstein előtt még egy húzós emelkedő vár ránk, sőt a település után is, majd szépen legurulunk a tó partjára, a látvány feledteti a fáradtságot, és Gmundban egy jó helyi sörrel öblíthetjük le kiszáradt torkunkat. A tóban fürdeni is lehet, a szabad strandon. Békés tempóban megkerüljük a tavat, amely egy igazi panoráma útvonal és nem több 20 km-nél. Gmundban vár ránk a buszunk és elutazunk a bajor Balatonhoz a Chiemseehez.


4. nap: Chiemsee kerülés (60 km)

A Bajorok tengerének – a Chiemsee-nek a körbetekerése a mai túránk célja. Ez a tó a legnagyobb egész Bajorországban, és nyáron kellően felmelegedik ahhoz, hogy érdemes legyen a túra folyamán megállni és fürdeni is. A túra során áthajózunk a Herrenchiemsee  - az urak szigete - és a Frauenchiemsee  - Asszonyok szigetére. Az Urak szigetén II. Ludvig Bajor Király 1878 és 1886 között építette az új Herrenchiemsee-i kastélyt (Neues Schloss Herrenchiemsee) a Versailles-i kastélyt mintázva. A tókerülő utunk részben aszfaltozott, néha földúton halad, de alig vannak benne emelkedők, senkinek nem fog gondot okozni a táv.


5. nap: Chiemsee – Bad Reichenhall busszal Bad Reichenhall – Königsee (30 km) - utazás haza Budapestre

A mai napra csak 30 km-t, kb. 2 órányi bringázást hagytunk, hogy legyen idő a Königssee-n hajózni egyet. A szállást ezúttal busszal hagyjuk el, Bad Reichenhallig. Fontos, hog yaz út majdnem egy órás, de a kerékpárokat ott le kell pakolni, ami szintén idő. AKi úgy dönt, hogy ezt a mai napi kerékpározástt kihagyja, hogy több ideje maradjon a Kőnigssee-re, az maradjon a buszban, mert a busz odamegy ezután. Bad Reichenhall sorsának alakulásában a sónak – a „fehér arany” – nak fontos szerepe volt. Nevezetessége a régi Sóbánya és Sófőzde, melyet hangulatos csónaktúra keretében lehet megtekinteni. A városkát elhagyva utunk utolsó részét tesszük meg, ez 29 km, és a Königssee igazi megkoronázása lesz a túrának. A tóra és az esetleges hajókázásra érdemes időt szánni. A tó része a Berchtesgaden Nemzeti Parknak, emiatt csak elektromos meghajtású sétahajók közlekednek rajta, mindennemű más vízi sport tilos. Hosszúsága 7,7 km, legnagyobb szélessége 1,7 km, legmélyebb pontja 190 m, ezzel Németország harmadik legmélyebb tava. Egyedül a kicsi, Christlieger nevű sziget található rajta, ahol viszont meg lehet látogatni a gyönyörű St. Bartholomä zarándoktemplomot. A tavon kialakuló visszhang világhírű. A hajótúrákon tradicionálisan megszólaltatják a kürtöt, vagy trombitát, amivel bemutatják a visszhangot. Valaha ágyút is elsütöttek, állítólag a dörrenést hétszer egymás után lehetett hallani. Indulás vissza Budapestre a kora délutáni órákban. Érkezés késő este vissza a magyar fővárosba.


Fontos információk

Mit tartalmaz a részvételi díj?

A részvételi díj tartalmazza: 

 • a szállások árát középkategóriás panziókban, vendégházakban, 2 ágyas szobákban
 • 3 alkalommal reggelivel
 • az utazás költségét 8+1 fős kisbusszal
 • a kerékpárok szállítását kerékpáros utánfutóval Pécsről/Budapestről
 • részletes térképet és útvonal leírást
 • a túraszervezés költségét és az ÁFA-t

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • az esetleges belépők árát
 • a további étkezések árát
 • az utasbiztosítást
Egyéb tudnivalók

Az ország:

 Bajorország állam az államban, a területileg legterjedelmesebb német állam lévén nemcsak földrajza és látványosságai gazdagok, változatosak, történelme és kultúrája szintén izgalmas és sokrétű. Vonzerejének egyértelmű bizonyítéka, hogy a mai napig „Bayern” a legkedveltebb úti cél Németországban – a helyiek és a külföldiek számára egyaránt. Bajorország esetében különösen jelentős és nagy múltú tartományról beszélhetünk, hiszen ezen a néven az időszámításunk utáni hatodik században említik először – mindez azt jelenti, hogy Európa legősibb államai közé tartozik. A tartomány népességét egyébként a mai napig is négy különböző törzsre lehet felosztani: ezek az óbajorok, a frankok, a svábok, valamint a második világháború lezárását követően betelepült szudétanémetek csoportja.

Időjárás:

A bajorországi éghajlat északnyugatról keletre átmegy egy kontinentális éghajlatba. Évente mintegy 100 napon nulla foknál alacsonyabb a hőmérséklet, a nyugati szél a csapadék (kb. 70 centiméter) fő oka, az Alpoknál helyenként 180 centiméterre emelkedhet. A napsütési órák száma 1600 és 1900 között van.

Túrák nehézsége:

Ez egy közepesen nehéz túra, a középső részén vannak benne néha emelkedős szakaszok, de általánosságban egy minimális szintet tartalmazó jól kiépített (murvás szakaszok azért vannak benne!) kerékpártúra. A Tiroli alpesi tájak látványát a bajor gyönyörű vidéki táj váltja, és közben rengeteg kulturális és természeti szépség kíséri az utat, és elvonja a figyelmet arról a kevés nehézségtől, ami felmerül. Az útvonal végig jól ki van táblázva, mindenki számára akár nyelvtudás nélkül is jól követhető, nem kell tartani az eltévedéstől. Igyekeztünk a távokat egyforma napi kb. 50-60 km-es szakaszokra osztani, és emiatt lesz idő a nézelődésre és a sörkertek látogatására is.

Felszerelés/Ruházat:

 • Ruházat:bukósisak (ajánlott), fényvisszaverő mellény (ajánlott), strapabíró és sportos túraruházat, kényelmes cipő, esőkabát, esőnadrág (ajánlott) melegebb ruhára még nyáron is szükség lehet egy rosszabb időjárás esetén.  
 • Felszerelés:saját vagy bérelt kerékpár, kerékpáros lámpa (ajánlott), kulacs, napszemüveg, hátizsák vagy kerékpáros táska a napi felszerelésnek (bérlésre van lehetőség), új típusú személyigazolvány vagy útlevél, napvédő krém, szúnyogriasztó

Szállás:

Szállásaink középkategóriájú hotelekben, lesznek. A szállások megfelelnek a hasonló kategóriájú magyar szálláshelyeknek.

Biztosítás:

Kötelező! Szeretnénk felhívni a figyelmedet arra, hogy a részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. Fontos! A biztosítás érvényességét indulás előtt a túravezető ellenőrizheti. Érvénytelen biztosítás hiányában a túrán való részvételt a túravezetők megtagadhatják. Kérjük, nézd meg, van-e érvényes utasbiztosításod! Ebben természetesen tudunk segítséget nyújtani, irodánk az AB-Aegon biztosítóval van kapcsolatban, és rajtunk keresztül is meg lehet kötni a biztosítást. Természetesen nem feltétlenül kell a mi általunk javasolt biztosítást megvásárolni, lehet máshol is, de biztosítással rendelkezni kell az utazás egész időtartamára!

Ugyancsak nagyon erősen javasoljuk a kedvező áru stornó biztosítás megkötését. Senki nem lát a jövőbe, sajnos előfordult, hogy betegség miatt az utolsó pillanatban nem tudott valaki részt venni az utazáson, ilyen esetben pedig a biztosító általában teljes mértékben megtéríti a befizetett összeget, amennyiben utasbiztosítással is rendelkezel!
Fontos tudnivalók

Az ország:

 Bajorország állam az államban, a területileg legterjedelmesebb német állam lévén nemcsak földrajza és látványosságai gazdagok, változatosak, történelme és kultúrája szintén izgalmas és sokrétű. Vonzerejének egyértelmű bizonyítéka, hogy a mai napig „Bayern” a legkedveltebb úti cél Németországban – a helyiek és a külföldiek számára egyaránt. Bajorország esetében különösen jelentős és nagy múltú tartományról beszélhetünk, hiszen ezen a néven az időszámításunk utáni hatodik században említik először – mindez azt jelenti, hogy Európa legősibb államai közé tartozik. A tartomány népességét egyébként a mai napig is négy különböző törzsre lehet felosztani: ezek az óbajorok, a frankok, a svábok, valamint a második világháború lezárását követően betelepült szudétanémetek csoportja.

Időjárás:

A bajorországi éghajlat északnyugatról keletre átmegy egy kontinentális éghajlatba. Évente mintegy 100 napon nulla foknál alacsonyabb a hőmérséklet, a nyugati szél a csapadék (kb. 70 centiméter) fő oka, az Alpoknál helyenként 180 centiméterre emelkedhet. A napsütési órák száma 1600 és 1900 között van.

Túrák nehézsége:

Ez egy közepesen nehéz túra, a középső részén vannak benne néha emelkedős szakaszok, de általánosságban egy minimális szintet tartalmazó jól kiépített (murvás szakaszok azért vannak benne!) kerékpártúra. A Tiroli alpesi tájak látványát a bajor gyönyörű vidéki táj váltja, és közben rengeteg kulturális és természeti szépség kíséri az utat, és elvonja a figyelmet arról a kevés nehézségtől, ami felmerül. Az útvonal végig jól ki van táblázva, mindenki számára akár nyelvtudás nélkül is jól követhető, nem kell tartani az eltévedéstől. Igyekeztünk a távokat egyforma napi kb. 50-60 km-es szakaszokra osztani, és emiatt lesz idő a nézelődésre és a sörkertek látogatására is.

Felszerelés/Ruházat:

 • Ruházat:bukósisak (ajánlott), fényvisszaverő mellény (ajánlott), strapabíró és sportos túraruházat, kényelmes cipő, esőkabát, esőnadrág (ajánlott) melegebb ruhára még nyáron is szükség lehet egy rosszabb időjárás esetén.  
 • Felszerelés:saját vagy bérelt kerékpár, kerékpáros lámpa (ajánlott), kulacs, napszemüveg, hátizsák vagy kerékpáros táska a napi felszerelésnek (bérlésre van lehetőség), új típusú személyigazolvány vagy útlevél, napvédő krém, szúnyogriasztó

Szállás:

Szállásaink középkategóriájú hotelekben, lesznek. A szállások megfelelnek a hasonló kategóriájú magyar szálláshelyeknek.

Biztosítás:

Kötelező! Szeretnénk felhívni a figyelmedet arra, hogy a részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. Fontos! A biztosítás érvényességét indulás előtt a túravezető ellenőrizheti. Érvénytelen biztosítás hiányában a túrán való részvételt a túravezetők megtagadhatják. Kérjük, nézd meg, van-e érvényes utasbiztosításod! Ebben természetesen tudunk segítséget nyújtani, irodánk az AB-Aegon biztosítóval van kapcsolatban, és rajtunk keresztül is meg lehet kötni a biztosítást. Természetesen nem feltétlenül kell a mi általunk javasolt biztosítást megvásárolni, lehet máshol is, de biztosítással rendelkezni kell az utazás egész időtartamára!

Ugyancsak nagyon erősen javasoljuk a kedvező áru stornó biztosítás megkötését. Senki nem lát a jövőbe, sajnos előfordult, hogy betegség miatt az utolsó pillanatban nem tudott valaki részt venni az utazáson, ilyen esetben pedig a biztosító általában teljes mértékben megtéríti a befizetett összeget, amennyiben utasbiztosítással is rendelkezel!

Törzsutas kedvezmény
Törzsutas vagy?
Utazz Velünk és válj törzsutassá! Mi itt a Helian-nál megbecsüljük a hűséges túrázóinkat, ezért már a 3. utazástól számítva igényelhető az 5%-os kedvezményre feljogosító törzsutas kedvezményünk, ami az 5. utazástól számítva már 7%-ra rúg. Megéri Nálunk szervezni a túráid!


Jelentkezem!


Túra neve


Keresés
A Helian - utazási iroda Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Helian - utazási iroda Csapata