Kisvasút nyomában az Ybbs mentén Ausztriában (3 nap/2 éj)
az időpont tervezés alatt
Helian - túrázás
Kerékpártúra
2
könnyű
van szabad hely
Helian - túraidőtartam
?

Helian - túraidőtartam
?
időtartam
Az Ybbs menti kerékpárút nemrég készült el, és rögtön Ausztria egyik legkedveltebb kerékpárútjává vált. Méltán, hiszen a táj változatos, a terep könnyű, és az egész alig több mint 100 km, így egy hosszú hétvége alatt kényelmesen megteheted. Végig kiválóan ki van táblázva, eltévedés kizárva. Gyerekekkel is ideális kikapcsolódás!

Felkeltette az érdeklődésed a túra? Szeretnél életre szóló élményekkel gazdagodni? Nincs más dolgod, mint kattints az "Érdeklődöm" gombra és pár egyszerű lépéssel meg is vagy!

Részvételi díj

A részvételi díj tartalmazza:

 • az utazást 9 személyes kisbusszal, Pécs/Budapesti indulással, érkezéssel
 • 2 éjszaka szállást panzióban, kétágyas elhelyezéssel, reggelivel
 • a csomagszállítást, és a kerékpárok szállítását 
 • asszisztenciát (kisebb hibák, defektek javítását)
 • a kerékpáros térképet a csoportnak
 • a túraszervezést

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • a reggelin felüli étkezések díját
 • a belépőket
 • a biztosítás költségét


Miért válaszd ezt a túrát?

 • Kiváló útminőség, biztonság
 • A pálya a régi vasútvonal nyomvonalát követi
 • Lenyűgöző hegyvidékek
 • Vad romantikus völgyek
 • kedves osztrák falvak

Látnivalók

 • Maga a régi vasútvonal mentén megépült csodálatos Ybbs völgyi kerékpárút
 • A Lunzi tó
 • Waidhofen an der Ybbs, amelyet középkori városkép kialakítása miatt az "osztrák Rothenburgnak" is neveznek

Hasznos Információk

Létszám: 8 fő

Utazás: A túrához kényelmes, 9 személyes kisbuszt biztosítunk, a kerékpárokat egy biztonságos utánfutóval szállítjuk. A csomagszállítást és a kíséretet az egész túra során biztosítjuk.

Szállás/Étkezés/Felszerelés/Ruházat/Időjárás: Lásd az oldal alján!

Étkezés: a program ára a reggelit tartalmazza. Napközben és esténként étteremben tudjuk pótolni a kiesett kalóriákat.

Kerékpárbérlés: amennyiben nem rendelkezel saját kerékpárral, vagy nem tudod a túra kezdőpontjára szállítani, úgy lehetőség van kerékpárbérlésre, jó minőségű Gepida treking kerékpárokat illetve elektromos kerékpárt egyaránt tudunk biztosítani. Itt tudod ezeket megtekinteni: https://helian.hu/hasznos/eszkozeink

A kerékpár: Fontos, hogy a túrára jó állapotban lévő kerékpárral gyere nem fontos a mountainbike, trekking kerékpár is tökéletesen megfelel a terepviszonyok nem túl nehezek. Javasoljuk, hogy a túra előtt nézesd át a kerékpárodat egy szervizben. Amennyiben bérelni szeretnél kerékpárt erre lehetőség van, jó minőségű Gepida trekking kerékpárt tudsz tőlünk bérelni Ortlieb kerékpáros táskával.

Túravezető: Erre a túrára külön túravezetést nem adunk, a lényeg, hogy a kísérőautó minden problémát megold, és ha kell információval is szolgál. Minden résztvevő részletes térképet kap, és a saját tempójában tekerheti végig a szakaszokat. Így a gyorsabbaknak nem kell a lassabb tempójú kerekesekhez alkalmazkodni és viszont. A lényeg, hogy mindenki jól érezze magát, tökéletesen ki tudjon kapcsolódni, minden szervezést mi biztosítunk, nektek csak kerékpározni kell, és élvezni a táj szépségeit.

Hazsnos információk

Részletes program

1. nap: utazás busszal Pécsről Budapesten keresztül A Lunzer tóig (kb. 400 km 5 óra) – Hollenstein (30 km)

A kora reggeli órákban indulunk, Budapestről Lunz am See városkáig. Dél körül már biztosan ott leszünk, akár meg is ebédelhetünk, mielőtt felpattanunk a bringákra. Ezután Göstling irányába tekerünk, itt egy kicsit pihenünk körülnézünk a bájos kisvárosban, amely tipikus alsó-ausztriai üdülőközpont. Innen már csak egy órát kell kerékpároznunk Hollensteinig, ahol ma a szállásunk lesz. Marad időnk arra is az est folyamán, hogy élvezzük a páratlan kilátást az Ybbs-völgyére a település feletti dombon álló templomtól.   


2. nap: Hollenstein – Amstetten (51 km) 140 méter szint

Reggelit követően kényelmesen nekivágunk a mai szakasznak. Időnk lesz bőven a mai távra, amely csak 50 km. Megállunk mindenképpen Waidhofenben, és szánjunk időt a régi utcák bebarangolására, sőt a híres Rotschild kastély felfedezésére is. A Waidhofent a középkori városkép kialakítása miatt az "osztrák Rothenburgnak is nevezik, impozáns középkori vár- és barokk templomtornyok díszítik. Ez a kisváros a "kapuja az ún. Eisenwurzennek, a délfelé egyre alpesibb erdőségnek, amelyre a középkor óta közelsége miatt a stájer érchegy nyomta rá bélyegét. A mai szakasz is gyönyörű tájon vezet, gyakran egészen közel kerül hozzánk a smaragdzöld folyó, amely gyakran kanyonszerűen összeszűkül. Nem maradnak el a szép alpesi legelők a Milka tehenekkel. Szállásunk Amstettenben lesz. Amstettent a XI. században alapították. 1276-ban lett mezőváros. A város jelentőségére utal, hogy lencse formájú nagy főtere már a XIII. században kialakult.


3. nap: kerékpártúra: Amstetten – Ybbs (25 km)

Mára csak egy laza levezető 25 kilométerünk lesz, mielőtt Ybbsben elérjük a Dunát. Itt még lehetőség lesz egy ebédre a szép belvárosban, mielőtt elindulunk haza Budapestre. Érkezés a kora esti órákban.


Fontos tudnivalók

Az ország

A 83 858 km² alapterületű Ausztria 9 önálló tartományból áll, amelyek saját tartományi kormánnyal rendelkeznek. A szövetségi törvényhozást a képviselőház és a szövetségi tanács (a parlament két kamarája) közösen végzi. Ausztria tagja az Európai Uniónak, az ENSZ-nek és a legtöbb ENSZ szervezetnek.
Ausztria csaknem 8 millió lakósából 98% német anyanyelvű. Az Ausztriában elismert hat népcsoporthoz tartozók elsősorban az országi déli és keleti részén élnek (burgenlandi horvátok, romák, szlovákok, szlovének, csehek és magyarok).

Időjárás

Ausztria a mérsékelt égövben fekszik, mégpedig a közép-európai klímazóna azon részén, ahol az óceáni és kontinentális hatás egyaránt érvényesül. A négy évszak (tavasz, nyár, ősz, tél) mindegyike tipikus hőmérsékleti értékeket és éghajlati adottságokat mutat fel.

Felszerelés/Ruházat

 • Ruházat:bukósisak (ajánlott), fényvisszaverő mellény (ajánlott), strapabíró és sportos túraruházat, kényelmes cipő, esőkabát, esőnadrág (ajánlott) melegebb ruha, kerékpáros kesztyű 
 • Felszerelés:érvényes személyigazolvány vagy útlevél, első és hátső kerékpáros lámpa (az alagutakban kelleni fog), pótbelső, napszemüveg, kulacs, hátizsák vagy kerékpáros táska a napi felszerelésnek, egy nagy sporttáska, amibe az összes felszerelésed elfér és a buszban hagyod 

Szállás

Szállásaink középkategóriájú hotelekben lesznek. A szállások megfelelnek a hasonló kategóriájú magyar szálláshelyeknek.

Biztosítás

Kötelező! Szeretnénk felhívni a figyelmedet arra, hogy a részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. Fontos! A biztosítás érvényességét indulás előtt a túravezető ellenőrizheti. Érvénytelen biztosítás hiányában a túrán való részvételt a túravezetők megtagadhatják. Kérjük, nézd meg, van-e érvényes utasbiztosításod! Ebben természetesen tudunk segítséget nyújtani, irodánk az Aegon biztosítóval van kapcsolatban, és rajtunk keresztül is meg lehet kötni a biztosítást. Természetesen nem feltétlenül kell a mi általunk javasolt biztosítást megvásárolni, lehet máshol is, de biztosítással rendelkezni kell az utazás egész időtartamára!

Ugyancsak nagyon erősen javasoljuk a kedvező áru sztornó biztosítás megkötését. Senki nem lát a jövőbe, sajnos előfordult, hogy betegség miatt az utolsó pillanatban nem tudott valaki részt venni az utazáson, ilyen esetben pedig a biztosító általában teljes mértékben megtéríti a befizetett összeget, amennyiben utasbiztosítással is rendelkezel!

Éld át velünk a kalandot!
Az Ybbs-völgyi kerékpárút


Törzsutas kedvezmény
Törzsutas vagy?
Utazz Velünk és válj törzsutassá! Mi itt a Helian-nál megbecsüljük a hűséges túrázóinkat, ezért már a 3. utazástól számítva igényelhető az 5%-os kedvezményre feljogosító törzsutas kedvezményünk, ami az 5. utazástól számítva már 7%-ra rúg. Megéri Nálunk szervezni a túráid!


made by Marketing Soul Kft.
Túra neve


Keresés
A Helian - utazási iroda Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Helian - utazási iroda Csapata