Kerékpártúra a Loire-völgyi kastélyok között {6 nap/5 éj}
2020-08-25-tól 2020-08-30-ig
Helian - túrázás
Kerékpártúra
2
könnyű
kevés hely van
Helian - túraidőtartam
6

Helian - túraidőtartam
5
időtartam
6 napos utazás, amelyben 4 napot kerékpározunk a Loire völgyében. Utazás repülővel és kisbusszal, szállás hotelekben, 2 ágyas szobákban. Már elektromos kerékpár is bérelhető erre a túrára!

Helian
Normál ár
239.000 Ft / fő
Előleg 95.600 Ft / fő
Jelentkezési határidő 2020-07-06Felkeltette az érdeklődésed a túra? Szeretnél életre szóló élményekkel gazdagodni? Nincs más dolgod, mint kattints a "Jelentkezem" gombra és pár egyszerű lépéssel meg is vagy!
Lejárt a jelentkezési határidő.

Érdeklődöm!

Részvételi díj

A részvételi díj tartalmazza: 

 • 5 éjszaka szállást 2-3*-os hotelben, 2 ágyas szobákban, külön fürdővel
 • a helyi transzfereket a túra során 9 személyes kisbusszal
 • a csomagszállítást
 • a kerékpárok és csomagok szállítását Budapestről oda-vissza
 • a szervezés költségét
 • túravezetést

A részvételi díj nem tartalmazza: 

 • a repülőjegy árát Párizsba oda-vissza (kb. 40.000 Ft)
 • az étkezések díját
 • az esetleges belépők árát
 • az utasbiztosítást
Lejárt a jelentkezési határidő.

Érdeklődöm!Miért válaszd ezt a túrát?

 • Könnyű és látványos kerékpártúra a híres francia kastélyok között
 • Tapasztalt túravezetőnk nagyon jól ismeri az utakat, nyugodtan rábízhatod magad
 • A francia konyha és a borok, sajtok - kihagyhatatlan élvezetekkel fűszerezi a túrát
 • A túra végén érdemes még Párizsban kicsit körülnézned

Látnivalók

 • Chambord és Chenonceaux talán a legszebb kastélyok egész Franciaországban
 • Blois, Amboise (Leonardo da Vinci kiállítással), Azay-le-Rideau kastélya
 • Villandry - Franciaország kertje
 • Párizs a fény városa

Hasznos Információk

Létszám: 7-15 fő, KIS CSOPORT! 

Utazás: egyénileg repülővel Párizsba, ahol a reptéren várja a csoportot a kisbusz, amivel az országon belül utazunk majd a kerékpáros helyszínekre és a szállásokra. A repülőjegy várható költsége kb. 40.000 Ft illetékkel együtt. A repülőjegy ára a vásárlás időpontjától függ, érdemes minél előbb foglalni!

Szállás: a program ideje alatt két helyen lesz a szállásunk, mindkét városban 2-3*-os hotelben , 2 ágyas szobákban alszunk majd, amelyek külön fürdőszobával rendelkeznek. 1 ágyas felár 30.000 Ft

Étkezés: a túra ára étkezéseket nem tartalmaz, a szállásokon reggeli igényelhető, amely külön fizetendő. A kerékpártúrákra napközben szendvics és innivaló (minimum 1 liter/fő) szükséges. Esténként éttermekben tudunk majd vacsorázni, vagy nagyobb szupermarketekben vásárolhatunk ennivalót.

Csomagszállítás: a túra alatt kísérőautó viszi a csomagjainkat, nekünk csak a napi felszerelést kell a kerékpáron vinnünk.

Felszerelés/Ruházat: lsd. a lap alján

Kerékpárbérlés: a részvételi díj nem tartalmazza a kerékpárbérlést, de igény esetén ezt is tudjuk biztosítani. Már elérhető elektromos kerékpár is, erre a túrára!

Kerékpárút: a túra útvonala többnyire aszfaltozott utakon halad, néhol lehet rövidebb murvás szakaszokra számítani. Hol kerékpárúton, hol alacsony forgalmú közutakon vezet az út. A trekking típusú kerékpár a legmegfelelőbb erre a túrára.

Hazsnos információk
Hoffer Erik
Hoffer Erik
túravezető
Valamikor régen a Bükk lábánál kezdtem beleszeretni a természetbe. Az emberek világa sohasem töltött el annyi megnyugvással, izgalommal, szépséggel, mint az erdő, a folyók, ahol felnőttem. Nagyobb gyermekként csodálkoztam rá először az Alpok hatalmas hegyeire, s ez olyan vágyakozást hozott a szívembe, amely azóta sem csillapodott.
Sokáig próbáltam az emberektől megóvni a természetet, ez lett a munkám, hobbim is. Később inkább bemutatni szerettem volna mindazt, ami engem olyan mélyen megérintett. Bármikor lehetőségem volt utazni valahová, kipróbálni bármit, ami új, vagy hagyományos bárhol a világban, gyorsan megszabadultam kötöttségeimtől, és belevágtam. Az Atlanti-óceán vulkáni szigeteitől az Alpokon át egészen Kelet - India ismeretlen patvidékéig sokfelé megfordultam. Szerettem saját bőrömön érezni az élményeket, ha nehezek, ha kellemesek, és túráim során nem a cél elérése lelkesít, hanem az úton járás öröme tesz elégedetté, és hoz egyben újabb vágyakozást.

Részletes program

1.nap: Budapest – Párizs repülővel, busszal Párizs - Orleans - Blois

A reggeli órákban találkozunk Párizsban, a repülőtéren a kisbusz már várja a csoportot. Innen kb. 3 órát utazunk busszal Orleansba, itt egy rövid városnézésre indulunk, majd irány Blois, ahol a szállásunk lesz. Blois ideális kiindulópont a Loire-völgye felfedezéséhez, ahol a francia uralkodók lenyűgöző kastélyokat építettek. A Loire manapság az egyetlen természetes folyó Európában, amely nincs szabályozva! Este még tudunk egyet sétálni a történelmi belvárosban, amelynek egy jellegzetes ősi világot idéző hangulata van a keskeny utcákkal, a favázas régi polgárházakkal. Este egy kellemes francia vendéglőben vacsorázhatunk, stílusosan finom vörösborral zárva a napot. 


2. nap: kerékpártúra: Blois– Huisseau-sur-Cosson – Chambord – Saint – Dye – Blois (Táv: 45 km)

A kastély megtekintése a mai napra maradt. Blois a francia előkelőségek, királyok kedvenc tartózkodási helye volt, és kiválóan reprezentálja az építészet és a történelem összefonódását a folyó mentén, pontos képet adva a francia arisztokrácia fénykoráról, a XVI. századból. A Blois kastély arról is híres, hogy itt áldották meg Jeanne d'Arcot, mielőtt elindult volna, hogy legyőzze Orléans-nál az angolokat. A fényűző szobák hűen tükrözik a gazdag múltat, az épületek pedig magukon viselik 5 évszázad reneszánsz, klasszikus és gótikus stílusjegyeit. Az impozáns méretű kastély több mint 35 ezer műkinccsel büszkélkedhet. A titkos kamrák, a féldomborművek, a színes olasz csempék és a gyönyörű ólomüveg ablakok láttán úgy fogod érezni magad, mintha egy élő múzeumban járnál. Innen azonban már kerékpárral folyatjuk a Loire felfedezését, és egy másik híres kastély vár még ma ránk – Chambord, amely egy hatalmas park szívében található, és az egyik leghíresebb és legnagyobb kastély a Loire mentén. A kastélyt I. Ferenc építette, 18 ezer kézműves dolgozott a megvalósításán. A chambord-i kastély 440 szobájával, 365 kandallójával, 77 lépcsőházával, illetve kéményekkel, tornyokkal tarkított tetőszerkezetével az ország egyik legpazarabb épülete, mely kifejezi a francia építészet monumentális erejét és az olasz reneszánsz könnyedségét. Különlegessége a Da Vinci találmányaként fémjelzett kettős csigalépcső, melyen úgy közlekedhetnek az emberek felfelé és lefelé, hogy nem ütköznek egymással. Innen eljuthatsz XIV. Lajos és I. Ferenc egykori lakosztályába, a teraszról pedig 360 fokos panoráma tárul eléd, és olyan érzésed lesz, mintha egy égi faluban lennél. Az UNESCO Világörökség részét képező kastélyhoz tartozik egy hatalmas park 32 km hosszú fallal, mely Európa legnagyobb zárt növény- és állatvilága. Chambordból visszakanyarodunk a folyóhoz, és annak mentén tekerünk vissza a szállásunkra Bloisba.


3. nap: kerékpártúra: Blois – Chaumont-Sur-Loire – Chenonceaux – Tours (Táv: 45 km)

A reggeli után felpattanunk a kerékpárokra, és magunk mögött hagyjuk a gyönyörű Bloist- hogy újabb szépségeket láthassunk a Loire mentén. Eleinte több kisebb kastély fűzünk fel: Chateau de la Pigeonniére, Chateau du Plessis-Villelouet, majd Chateau de Madon. Hamarosan Chaumont-sur Loire-ba tekerünk. Itt a kastélynál feltétlenül érdemes megállnunk. A  Loire völgye fölé magasodó Chaumont-sur-Loire kastélya a világörökség része. Építészetét a gótikára jellemző védelmi funkció és a reneszánsz életszeretete határozza meg. A kastély tulajdonosa Medici Katalin, Diane de Poitiers-nek adományozta a várat. A kastélyban a XVIII. és XIX. században pezsgő szellemi élet folyt. Olyan személyiségek tették tiszteletüket egykor, mint pl. Nostradamus, a szobrász Nini, Benjamin Franklin vagy Germaine de Staël. Innen elhagyjuk a Loire-t egy időre, hogy a híres Chenonceau kastélyához tekerjünk. Az út kicsit dimbes-dombos lesz, de a táj valóban gyönyörű, és a kastély megéri a fáradtságot. A Loire völgye egyik ékessége a Cher folyón lévő Chenonceau-i vízikastély, amely Versailles  után a második leglátogatottabb kastély Franciaországban, nem véletlenül. A késő gótikus és a kora reneszánsz stílusjegyeket magán viselő épület egyedülálló fényei visszatükröződnek a vízen, ami minden évszakban fantasztikus látvány. A "Hölgyek kastélyának" is nevezett épületben a női karakter tetten érhető az egész kastélyban, a pompásan berendezett szalonokon, a régi konyhákon, a hálószobákon egyaránt. Megcsodálhatjuk olyan kiváló festők műveit, mint - Murillo, Tintoretto, Rubens, Van Loo. Utunkat kerékpáron Amboise-ig folytatjuk, itt beszállunk a buszunkba és Toursba utazunk, ahol a szállásunk lesz a következő napokban.


4. nap: kerékpártúra: Tours – Amboise, busszal vissza Toursba (Táv: 30 km)

Reggeli után felpattanunk a kerékpárra, ma is eseménydús, de könnyű napunk leszA táv nem nagy, alig 30 km, de végigcsodálhatjuk a Loire-völgyét, és hagynunk kell időt Amboise kastélyának a megtekintésére is. Ez a neves történelmi helyszín adott otthont a királyi udvarnak a Reneszánsz kora alatt, VIII. Károly és I. Ferenc uralkodása idején. A kastély a maga erődítményeivel,impozáns tornyaival, gótikus és reneszánsz stílusú ablakaival fantasztikus látvány. A völgyre néző fenséges rezidenciák, a míves bútorokkal teli termek, az erkélyek és a gyönyörű kertek a nagyság atmoszféráját teremtik meg, ahonnan a legszebb panoráma tárul elénk a Loire völgyére. Számos illusztris személy is tartózkodott Amboise kastélyában, mint Leonardo da Vinci, aki a kastély kápolnájában nyugszik. A királyi lakhelyek és az impozáns tornyok megtekintése után a látogatás a gyönyörű kertben folytatódik, melyet a Loire folyó ural. A kastély megtekintése után már vár ránk a buszunk, felpakoljuk a bringákat és  visszabuszozunk Toursba, amelyre ugyancsak érdemes több időt szentelnünk. Egy ideig az ország fővárosa is volt, a vidék Párizsaként emlegetik ma is. A belváros a régi szép épületekkel, a gótikus Saint-Gatien székesegyház ugyancsak „megér egy misét”. Szállásunk a tegnapi helyen lesz.


5. nap: Tours – Villandry – Bréhémont – Azay-le-Rideau (Táv: 45 km) – busszal vissza Toursba

Ma sem fogunk kastély nélkül maradni! A Cher folyó mentén indulunk párhuzamosan a Loire-ral. A Villandry kastélynál teszünk egy megállót. Villandry azon kevés Loire menti épületek közé tartozik, mely nem magáról a kastélyról, hanem a kertjéről lett világhírű, melyet „Franciaország kertje”-ként is emlegetnek, és amely a francia nemzeti kulturális örökség egyik ékköve. A Tourtól 15 km-re található épületet 1535 és 1545 között építtette I. Ferenc minisztere, J. Braton. Innen Bréhémonton keresztül az utolsó kastélyunkhoz, Azay-le-Rideau-hoz bringázunk. Ez is egy reneszánsz kastély, amely a XVI. században épült az Indre-folyó egyik kis szigetén. A tükörsima folyó és az azt körbevevő parkos terület összhatásának köszönhetően olyan érzésünk támadhat, mintha egy mesebeli kastélyt látnánk. Innen busszal visszautazunk Toursba, és a nap hátralévő részében szabad program áll rendelkezésre a városban. Szállás ismét Toursban.


6. nap: busszal: Tours – Párizs, délután utazás haza repülővel (hosszabbítási lehetőség Párizsban)

Reggeli után összepakolunk és ismét buszra szállunk, visszautazunk Párizsba. Itt lehetőség lesz még egy rövid városnézésre is, amíg a repülőnk indul vissza Budapestre. Ha van rá lehetőséged, maradj még néhány napot Párizsban, szívd magadba a város nagyvilági hangulatát! A kerékpárokat visszaszállítjuk Magyarországra, egy megbeszélt helyen tudod később is felvenni.

Fontos tudnivalók

Az ország

A Loire-völgye Franciaország legkiterjedtebb tája, mely felkerült az UNESCO Világörökség listájára, Franciaország egyik leggazdagabb kulturális emlékekkel rendelkező vidéke. Az itt található nagyszámú kulturális műemlékek és a gyönyörű kastélyok tették ezt a tájat világhírűvé. Több, mint száz kastély található a Loire és mellékfolyói mentén: Cher, Indre, Loir vagy a Vienne. Ezek közül 21 kivételes kastély része a "Loire-völgye legjelentősebb műemlékeinek" (Grands Sites du Val de Loire), pl. a Chambord-i, a Chenonceau-i, a Blois vagy az Amboise kastély. Sem Európában, sem a világ többi részén nem találhatóak, ilyen sűrűn előforduló kastélyok egy adott területen. Ezeken a kivételes francia kerteken, királyi épületeken, lélegzetelállító kastélyokon keresztül újra lehet élni a francia történelem egyes pillanatait.  Franciaország és Európa egyik legjelesebb időszakát mesélik el a Loire-völgyi kastélyok, melyek a reneszánsz stílus és a felvilágosodás élő hagyatékai. 

Higiénia:

Franciaországban a közegészségügyi helyzet és a kötődő ellátó és szolgáltató hálózat igazán jónak mondható, pláne a hazai viszonyokhoz képest. A kinti egészségügyi ellátó és szolgáltató rendszer igénybevételéhez a magyar állampolgároknak az előzetesen kiváltott európai egészségbiztosítási kártyájuk bemutatása szükséges. Sürgősségi ellátás esetén általában e kártya birtokában vehetik igénybe a szükséges orvosi ellátást a helyi biztosítottakhoz hasonló feltételekkel. Járóbeteg ellátás esetében a költségeket a betegnek kell megelőlegeznie, majd a költség-visszatérítési igényüket a magyarországi lakhely szerinti TB Igazgatóságon nyújthatják be. A kártya az OEP budapesti és megyei központi hivatalaiban egyénileg szerezhető be. A túrák alatt nem árt, ha van nálunk ragtapaszt, fertőtlenítő, láz, és fájdalomcsillapító. 

Időjárás

Utazásunk ideje alatt kellemes, reményeink szerint nyárias idő várható, a tartós esők nem valószínűek, de egy-egy zápor, zivatar bármikor előfordulhat, akárcsak itthon. 

Túrák nehézsége

A túrákat úgy állítottuk össze, hogy részben mindenki számára teljesíthetők legyenek, és legyen elég idő a kastélyok és a városok élvezetére, ne legyen az utazásból egy rohanás. Természetesen ahol transzfer van a programban, ott tekintettel kell lennünk egymásra, hogy a társainkat ne várakoztassuk meg lehetőleg, állapodjunk meg egy betartható időben, amely elég az adott helyszín meglátogatására. A túrák részben kerékpárutakon, részben alsórendű utakon mennek, de néha – főleg a nagyobb települések közelében azért forgalommal is számolnunk kell. Az utak minősége nagyon jó, 90%-ban aszfaltozott utakon tekerünk, de azért itt-ott előfordul murvás szakasz is. Trekking kerékpárral is teljesíthető a terep. 

Felszerelés/Ruházat

 • Kerékpár: ez az, ami nem veletek utazik, meg fogjuk beszélni, miképpen és hol tudjátok nekünk a bringákat átadni, ahonnan mi elszállítjuk őket Franciaországba. Vissza ugyanez a helyzet. Amennyiben nem rendelkezel megfelelő kerékpárral, akkor természetesen tőlünk is tudsz bérelni jó minőségű trekking ill. mountain bike-okat.
 • Ruházat: bukósisak (ajánlott), fényvisszaverő mellény (ajánlott), strapabíró és sportos túraruházat, kényelmes cipő, esőkabát, esőnadrág (ajánlott) melegebb ruhára még nyáron is szükség lehet egy rosszabb időjárás esetén.  
 • Felszerelés: saját vagy bérelt kerékpár (trekking, vagy mountain bike), kerékpáros lámpa (ajánlott), kulacs, napszemüveg, hátizsák vagy kerékpáros táska a napi cuccnak (bérlésre van lehetőség), új típusú személyigazolvány vagy útlevél, napvédő krém, szúnyogriasztó,  

Szállás

Szállásaink középkategóriájú hotelekben lesznek, reggelizési lehetőséggel. A szállások megfelelnek a hasonló kategóriájú magyar szálláshelyeknek.

Valuta, Költőpénz 

Franciaországban az euró a hivatalos fizetőeszköz, ezért legcélszerűbb ezt magunkkal vinnünk. A nagyobb településeken elterjedtek az ATM-ek és a legtöbb helyen bankkártyával is fizethetünk. Az ajánlott költőpénz nagyon függ az egyéni költési szokásaidtól, de 2-300 EUR elég lehet, ehhez persze még add hozzá a belépőjegyek árait. Az átlagos belépő egy kastélyba 8-12 EUR között váltakozik általában. 

Vám, vízum

A beutazáshoz feltétlenül szükséges a megfelelő igazolvány, de 2004. május 1-jétől már vagy érvényes útlevéllel, vagy személyi igazolvánnyal is beutazhatunk Franciaországba. Viszont ellenőrzik, és bármikor ellenőrizhetik is, a hivatalos szervek az önfenntartáshoz szükséges pénzmennyiség rendelkezésre állását (kb. 50 euro/fő/nap).

Biztosítás

Kötelező! Szeretnénk felhívni a figyelmedet arra, hogy a részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. Fontos! A biztosítás érvényességét indulás előtt a túravezető ellenőrizheti. Érvénytelen biztosítás hiányában a túrán való részvételt a túravezetők megtagadhatják. Kérjük, nézd meg, van-e érvényes utasbiztosításod! Ebben természetesen tudunk segítséget nyújtani, irodánk az Aegon biztosítóval van kapcsolatban, és rajtunk keresztül is meg lehet kötni a biztosítást. Természetesen nem feltétlenül kell a mi általunk javasolt biztosítást megvásárolni, lehet máshol is, de biztosítással rendelkezni kell az utazás egész időtartamára!

Ugyancsak nagyon erősen javasoljuk a kedvező áru stornó biztosítás megkötését. Senki nem lát a jövőbe, sajnos előfordult, hogy betegség miatt az utolsó pillanatban nem tudott valaki részt venni az utazáson, ilyen esetben pedig a biztosító általában teljes mértékben megtéríti a befizetett összeget, amennyiben utasbiztosítással is rendelkezel!

Éld át velünk a kalandot!
Loire-völgyi kerékpártúra


Törzsutas kedvezmény
Törzsutas vagy?
Utazz Velünk és válj törzsutassá! Mi itt a Helian-nál megbecsüljük a hűséges túrázóinkat, ezért már a 3. utazástól számítva igényelhető az 5%-os kedvezményre feljogosító törzsutas kedvezményünk, ami az 5. utazástól számítva már 7%-ra rúg. Megéri Nálunk szervezni a túráid!


Lejárt a jelentkezési határidő.

Érdeklődöm!Túra neve


Keresés
A Helian - utazási iroda Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Helian - utazási iroda Csapata