Kerékpártúra a Garda-tótól Mantováig {6 nap/5 éjszaka}
dátum: 2024-10-01 - 2024-10-06
Helian - túrázás
Kerékpártúra
3
közepes
van szabad hely
Helian - túraidőtartam
6

Helian - túraidőtartam
5
időtartam
Kerékpártúra a Garda-tótól Mantováig {6 nap/5 éjszaka}
2024-10-01 - 2024-10-06
Kerékpártúra | 6 nap / 5 éj
Nehézségi szint: közepes
Van még szabad hely
339.000 Ft / fő 325.000 Ft / fő
Előfoglalási kedvezmény: 2024-05-01-ig
Jelentkezési határidő: 2024-09-01
Foglaláskor csupán előleg fizetendő.
Észak-Olaszország legszebb tava. A Garda-tavat mindenki ismeri, de a környéken még számos gyönyörű kis tavacskát, tengerszemet, vízesést, apró kis falvakat, városkákat fedezünk fel. Zárásként meglátogatjuk Mantova lenyűgöző középkori belvárosát, amely UNESCO világörökségi helyszín.

A  Garda-tó és környéke, a magashegyi környezet a tengereszemekkel, a türkizkék Tenno-tóval, mely Olaszország legtisztább vízű tava valóban lenyűgöző. Nem hagyjuk ki a Varone vízesést, útba ejtjük az Adige-völgyét Trentoval, amely Olaszország talán legjómódubb városa, tele történelmi nevezetességekkel. Bringázunk a Ponálén és a híres lebegő úton is a tó felett, és végül elmegyünk Mantova fantasztikusan szép világörökségi városába is!


Normál ár
339.000 Ft / fő
Előleg 135.000 Ft / fő
Jelentkezési határidő 2024-09-01
Helian
Előfoglalási ár
325.000 Ft / fő
Előleg 130.000 Ft / fő
Előfoglalási határidő 2024-05-01
Felkeltette az érdeklődésed a túra? Szeretnél életre szóló élményekkel gazdagodni? Nincs más dolgod, mint kattints a "Jelentkezem" gombra és pár egyszerű lépéssel meg is vagy!
Videós összefoglaló túránkról. A jobb élmény érdekében forgasd el a telefonod!
Kerékpártúra a Garda és az Iseo-tó mentén

Útvonal

Látnivalók
 • Varone vízesés
 • Tenno-tó
 • Garda-tó
 • Limone és Riva del Garda
 • Trento
 • A "lebegő út"
 • A Monte Baldo
 • Mantova UNESCO világörökségi helyszín
 • Borghetto Olaszország egyik legszebb faluja

Részletes program

1. nap: utazás busszal Pécsről - Budapestről a Garda-tóhoz Arcoba, este a szállás elfoglalása (kb. 900 km)

A kora reggeli órákban indulunk Budapestről. Utunkat kisebb-nagyobb pihenőkkel megszakítva este érkezünk meg Arco városába, mely a Garda-tótól északra fekszik. Arco városa a meredek sziklacsúcson tornyosuló erőd romjaival már messziről is felismerhető. A város legrégebbi negyede az Arco várának romjait őrző szikla lábánál bújik meg. Az óváros festői zugokkal, átjárókkal, kutakkal és kapukkal tarkított. Különösen hangulatosak a régi paloták és a kovácsoltvas kapuk. Arco friss levegője vonzza a hegyi kerékpározás és a sziklamászás kedvelőit. Minden évben itt rendezik meg a „Rock Master” elnevezésű nemzetközi sziklamászó versenyt. A település már a XIX. század második felében is ismert üdülőhely volt; mára a modern hotelek és fürdők otthonává vált. A hihetetlenül mérsékelt klímának köszönhetően Arcot Tirol Nizzájának is nevezik.


2. nap: kerékpártúra: Tenno-tó - Varone vízesés - Botanikus kert – Arco - Torbole (táv: 35 km)

Reggelit követően buszba ülünk és elutazunk a híres Varone vízeséshez, és a hozzá kapcsolódó botanikus kerthez. A vízesés egyediségét az adja, hogy egy sziklakürtőben zubog alá a patak vize.  A vízesésnél egy csodálatos botanikus kertet is megcsodálunk, hiszen ebben a speciális mikroklímában, amely itt kialakult egészen érdekes távoli vidékekről származó növények is otthonra leltek. A vízesés vízét földalatti patakokon keresztül nyeri a Tenno-tóból, amely a következő állomásunk lesz.  Ez a kis tavacska 570 m-es tengerszint feletti magasságban fekszik, és egyes források szerint ez Olaszország legtisztább tava. Csodás erdő és meredek hegyoldalak veszik körbe, valamint egy gyalogösvény, melyen körbe sétáljuk a tavat. Innen átbuszozunk a szomszédos Sarco völgyébe. Sarchoban kerékpárra pattanunk, és megkezdjük látványos ereszkedésünket a hosszú szerpentinen. Kis településeket is érintünk, többnyire lefelé gurulva. Útközben megállhatunk egy frissítő Aperol Spritzre, vagy egy könnyű ebédre. A kerékpárút jól kiépített, végig a Sarca folyó mellett halad. Felsétálhatunk az olajfák árnyékában egy ösvényen a 126 méter magas sziklafalra épült várba, ahonnét csodálatos panoráma tárul elénk a Monte Brione-ra és a tóra. Ha már alaposan kiélveztük a látványt, akkor újra kerékpárjainkra pattanunk és visszatekerünk a szállásunkra.


3. nap: kerékpártúra: Arco – Ampola-tó (busz) –Ledro-tó– Riva del Garda –komp Limone - Torbole - Arco Táv: 50 km, szint: 500 m

A szállásunktól busszal megyünk fel a 724 m magasan található apró Ampola-tóhoz. Innen indulunk neki ismét. Ezután Tiarno és Bezzecca hegyi falvakon keresztül a csodaszép fekvésű Ledro-tóhoz (652 m) érkezünk többnyire kis utakon, védett kerékpárúton. A tó mentén néha felfelé kell tekerni földutakon, de nem lesz nagyon kimerítő. A híres Ponale úton haladunk lefelé. Egy étteremhez érünk, ahol kifújhatjuk magunkat, és jöhet a mai Aperol. Innen lefelé haladunk tovább egy igazi montis terepen Rengetegen bringáznak errefelé, minden korosztály képviselteti magát, a gyakorlott bringások száguldanak el mellettünk. Érdemes többször kiállni, mert a látvány elképesztő. A Garda-tó vidékének egyik legszebb bringás útvonalán haladunk, alattunk a fodrozódó vízfelszínen szörfösök suhannak. Hamarosan azonban leérünk a tópartra, Riva del Gardában hajóra szállunk, és elhajózunk Limonéba. Ez a város is különleges élményt nyújt számunkra, így itt is eltöltünk egy kis időt, amíg felfedezzük hangulatos utcácskáit, és a citromtermesztés minden zeg-zugból előköszönő emlékeit. Innen elindulunk a híres égben lebegő útvonalon a Garda-tó felett a panoráma úton. A Garda-tavi biciklis fejlesztések egyik része az úgynevezett lebegő bicikliút. A Limone sul Garda településnél induló 2,6 méter széles utat ötven méterrel a tó szintje fölött alakították ki. Leglátványosabb eleme egy 1980 méteres szakasz. A kerékpárosok úgy érezhetik, mintha a táj fölött "lebegnének", igaz kerülgetnünk kell a gyalogosokat és nem lehet gyorsan haladni, de megéri, ez Európa egyik leglátványosabb útvonala. Limonéből vissza is buszozhatunk Arcoba.  


4. nap: Malcesine – Monte Baldo – Mori – Arco 45 km 350 méter szint

Ma korán reggel felkerekedünk, hogy még az első felvonók valamelyikével fel tudjunk jutni a Monte Baldora. A felvonó rendkívül látványos, felfelé menet még körbe is forog, hogy minden irányból láthassuk ezt a páratlanul szép panorámát. 1750 méteres magasságból indulunk, a meleg ruhákra szükség lesz még akkor is, ha a tónál szép az idő. A Monte Baldo-ra kabinos felvonóval egyszerre 13-an tudnak bringával együtt felmenni. Kerékpárt szállító felvonó viszont csak bizonyos időpontokban indul (reggel 08:15, 08:45) Először egy murvás szakaszon haladunk, a cél ezúttal a Graziani menedékház, ahonnan már lefelé fogunk zúzni gyönyörű fenyveseredőkön, látványos szerpentineken, alagutakon keresztül. (lámpa legyen nálunk!) Végül Mori városába érünk, ahonnan már kiépített kerékpárúton érünk vissza Torboléba.


5. nap: Arco – Peschiera busszal – Borghetto – Mantova (Táv: 43 km)

Arcoból elmegyünk busszal Peschiera del Gardaába a tó déli partjára. Innen a Mincio kerékpárúton fogunk kerékpározni a mai szállásunkig Mantováig. Ez a jól jelzett és minden bizonnyal a legismertebb kerékpárút a Garda-tó körül, biztonságos és szinte teljesen sík. A kerékpárút mintegy 43 km hosszú, és számos felfedezésre váró hely található. Először az út Borghetto felé vezet, amely nem fog csalódást okozni. Ez Olaszország egyik legszebb faluja, és itt kötelező megállni: Borghetto sul Mincio. Borghetto egy ősi erődített falu a folyón, kis központjával, amely minden bizonnyal egyedülálló, hidakkal és malmokkal jellemezhető. a 100 legszebb olasz óvárosok közé tartozik. Itt sétálva a régi vízimalmokban és a vízesések-zúgók hangjában gyönyörködhetünk. Itt tálható a 60 hektáros Sigurtá park, amely Európa második legszebb kertje. Megállhatunk egy fagylaltozásra, megkóstolhatjuk a híres Valeggio Tortellinit, vagy egyszerűen csak megcsodálhatja a falu jellegzetes szépségét és az ősi Ponte Visconteo varázsát. Útticélunk - Mantova azonban önmagában is megér egy misét. Három mesterséges tó, a Lago Superiore, a Lago di Mezzo, a Lago Inferiore és a Lago Paiolo veszi körül a várost. Mindegyiket a Mincio folyó táplálja, amely mentén vezet a kerékpárút. Az UNESCO 2008-ban Mantovát a világörökség részévé nyilvánította, lenyűgöző városképét középkori, neoklasszikus és reneszánsz épületek alkotják. A változatos épületek a Gonzaga család uralkodásának idejéből (14-18. század) származnak, amely többek között a mantovai hercegi palotát, a Palazzo Ducale-t építtette. Az épületegyüttes közel 35 000 négyzetméteren terül el. 500 freskókkal díszített termét olyan művészek tervezték, mint Giulio Romano, Raffaello és Mantegna.  A szállásunk itt lesz Mantovában.


6. nap: Mantova – Budapest - Pécs

Reggel korán kelünk, gyorsan bepakolunk a buszunkba, mert hosszú út áll előttünk Budapestig érkezés az esti órákban.

Részvételi díj

A részvételi díj tartalmazza: 

 • az utazást Pécsről/Budapesttől a Garda-tóhoz 9 személyes kisbusszal
 • 5 éjszaka szállást hotelben, kétágyas szobákban reggelivel
 • a csomagszállítást, valamint a kerékpárok szállítását
 • kísérőautót a kerékpártúra alatt
 • a túravezetést
 • a túraszervezést

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • a további étkezéseket 
 • a hajózások árát
 • a felvonó árát a Monte Baldora (25€)
 • belépődíjakat
 • a biztosítást


Miért válaszd ezt a túrát?

A  Garda-tó és környéke, a magashegyi környezet a tengereszemekkel, a türkizkék Tenno-tóval, mely Olaszország legtisztább vízű tava valóban lenyűgöző. Nem hagyjuk ki a Varone vízesést, útba ejtjük az Adige-völgyét Trentoval, amely Olaszország talán legjómódubb városa, tele történelmi nevezetességekkel. Bringázunk a Ponálén és a híres lebegő úton is a tó felett, és végül elmegyünk Mantova fantasztikusan szép világörökségi városába is!

Látnivalók

 • Varone vízesés
 • Tenno-tó
 • Garda-tó
 • Limone és Riva del Garda
 • Trento
 • A "lebegő út"
 • A Monte Baldo
 • Mantova UNESCO világörökségi helyszín
 • Borghetto Olaszország egyik legszebb faluja

Hasznos Információk

Létszám: 7 fő.

Utazás: Autóbusszal Pécsről/Budapesttől a Garda-tóhoz - vissza Budapestre/Pécsre (900 km)

Szállás: Szállásaink a Garda-tóhoz közel Torboléban középkategóriáju hotelben lesz kétágyas elhelyezéssel

Étkezés: Reggeli

Fontos! A túra részvételi díját 400 Ft/ 1 EUR árfolyamig tudjuk tartani. Ha az euró (EUR) ára az utazás indulását megelőző 35. napon ezt meghaladja, akkor árkorrekcióra kényszerülhetünk. 

Csomagszállítás: a túra alatt kísérőautó viszi a csomagjainkat, nekünk csak a napi felszerelést kell a kerékpáron vinnünk.

Kerékpárszállítás: utazási irodánk biztosítja a kerékpárok szállítását Budapestről/Pécsről a túra kezdőpontjára, majd vissza. 

Felszerelés/Ruházat: lsd. a lap alján

 

 

Hazsnos információk

A túra vezetője

Gyöngyösi Eszter
Gyöngyösi Eszter
Eszter ambiciózus, rendkívül rátermett hölgy, aki már komoly túravezetői múlttal rendelkezik. Alapos és nagyon szorgalmas, mérnök létére nem ijed meg attól sem, ha a defektes kerékpárodat kell megjavítani. Amikor teheti úton van, és szorgosan gyűjti a tapasztalatokat. Kedves, toleráns, nyugodtan rábízhatod magad.
Gyöngyösi Eszter vagyok, építészmérnök, örökmozgó. Mindig is szerves része volt az életemnek a sport, évekig kézi- és röplabdáztam. Egykor még, mint világutazónak készülő gyerek bújtam a térképeket és táborozóként jártam bakancsban a vidéket, 2020 óta már mint túravezető mutatom be az ország tájait iskolás csoportoknak. A sok ülőmunka után a kerékpározás adja számomra a legnagyobb szabadságérzetet, kezdetben montival, ma már főleg országútival fedezem fel a kihívást jelentő ismeretlent.

Részletes program

1. nap: utazás busszal Pécsről - Budapestről a Garda-tóhoz Arcoba, este a szállás elfoglalása (kb. 900 km)

A kora reggeli órákban indulunk Budapestről. Utunkat kisebb-nagyobb pihenőkkel megszakítva este érkezünk meg Arco városába, mely a Garda-tótól északra fekszik. Arco városa a meredek sziklacsúcson tornyosuló erőd romjaival már messziről is felismerhető. A város legrégebbi negyede az Arco várának romjait őrző szikla lábánál bújik meg. Az óváros festői zugokkal, átjárókkal, kutakkal és kapukkal tarkított. Különösen hangulatosak a régi paloták és a kovácsoltvas kapuk. Arco friss levegője vonzza a hegyi kerékpározás és a sziklamászás kedvelőit. Minden évben itt rendezik meg a „Rock Master” elnevezésű nemzetközi sziklamászó versenyt. A település már a XIX. század második felében is ismert üdülőhely volt; mára a modern hotelek és fürdők otthonává vált. A hihetetlenül mérsékelt klímának köszönhetően Arcot Tirol Nizzájának is nevezik.


2. nap: kerékpártúra: Tenno-tó - Varone vízesés - Botanikus kert – Arco - Torbole (táv: 35 km)

Reggelit követően buszba ülünk és elutazunk a híres Varone vízeséshez, és a hozzá kapcsolódó botanikus kerthez. A vízesés egyediségét az adja, hogy egy sziklakürtőben zubog alá a patak vize.  A vízesésnél egy csodálatos botanikus kertet is megcsodálunk, hiszen ebben a speciális mikroklímában, amely itt kialakult egészen érdekes távoli vidékekről származó növények is otthonra leltek. A vízesés vízét földalatti patakokon keresztül nyeri a Tenno-tóból, amely a következő állomásunk lesz.  Ez a kis tavacska 570 m-es tengerszint feletti magasságban fekszik, és egyes források szerint ez Olaszország legtisztább tava. Csodás erdő és meredek hegyoldalak veszik körbe, valamint egy gyalogösvény, melyen körbe sétáljuk a tavat. Innen átbuszozunk a szomszédos Sarco völgyébe. Sarchoban kerékpárra pattanunk, és megkezdjük látványos ereszkedésünket a hosszú szerpentinen. Kis településeket is érintünk, többnyire lefelé gurulva. Útközben megállhatunk egy frissítő Aperol Spritzre, vagy egy könnyű ebédre. A kerékpárút jól kiépített, végig a Sarca folyó mellett halad. Felsétálhatunk az olajfák árnyékában egy ösvényen a 126 méter magas sziklafalra épült várba, ahonnét csodálatos panoráma tárul elénk a Monte Brione-ra és a tóra. Ha már alaposan kiélveztük a látványt, akkor újra kerékpárjainkra pattanunk és visszatekerünk a szállásunkra.


3. nap: kerékpártúra: Arco – Ampola-tó (busz) –Ledro-tó– Riva del Garda –komp Limone - Torbole - Arco Táv: 50 km, szint: 500 m

A szállásunktól busszal megyünk fel a 724 m magasan található apró Ampola-tóhoz. Innen indulunk neki ismét. Ezután Tiarno és Bezzecca hegyi falvakon keresztül a csodaszép fekvésű Ledro-tóhoz (652 m) érkezünk többnyire kis utakon, védett kerékpárúton. A tó mentén néha felfelé kell tekerni földutakon, de nem lesz nagyon kimerítő. A híres Ponale úton haladunk lefelé. Egy étteremhez érünk, ahol kifújhatjuk magunkat, és jöhet a mai Aperol. Innen lefelé haladunk tovább egy igazi montis terepen Rengetegen bringáznak errefelé, minden korosztály képviselteti magát, a gyakorlott bringások száguldanak el mellettünk. Érdemes többször kiállni, mert a látvány elképesztő. A Garda-tó vidékének egyik legszebb bringás útvonalán haladunk, alattunk a fodrozódó vízfelszínen szörfösök suhannak. Hamarosan azonban leérünk a tópartra, Riva del Gardában hajóra szállunk, és elhajózunk Limonéba. Ez a város is különleges élményt nyújt számunkra, így itt is eltöltünk egy kis időt, amíg felfedezzük hangulatos utcácskáit, és a citromtermesztés minden zeg-zugból előköszönő emlékeit. Innen elindulunk a híres égben lebegő útvonalon a Garda-tó felett a panoráma úton. A Garda-tavi biciklis fejlesztések egyik része az úgynevezett lebegő bicikliút. A Limone sul Garda településnél induló 2,6 méter széles utat ötven méterrel a tó szintje fölött alakították ki. Leglátványosabb eleme egy 1980 méteres szakasz. A kerékpárosok úgy érezhetik, mintha a táj fölött "lebegnének", igaz kerülgetnünk kell a gyalogosokat és nem lehet gyorsan haladni, de megéri, ez Európa egyik leglátványosabb útvonala. Limonéből vissza is buszozhatunk Arcoba.  


4. nap: Malcesine – Monte Baldo – Mori – Arco 45 km 350 méter szint

Ma korán reggel felkerekedünk, hogy még az első felvonók valamelyikével fel tudjunk jutni a Monte Baldora. A felvonó rendkívül látványos, felfelé menet még körbe is forog, hogy minden irányból láthassuk ezt a páratlanul szép panorámát. 1750 méteres magasságból indulunk, a meleg ruhákra szükség lesz még akkor is, ha a tónál szép az idő. A Monte Baldo-ra kabinos felvonóval egyszerre 13-an tudnak bringával együtt felmenni. Kerékpárt szállító felvonó viszont csak bizonyos időpontokban indul (reggel 08:15, 08:45) Először egy murvás szakaszon haladunk, a cél ezúttal a Graziani menedékház, ahonnan már lefelé fogunk zúzni gyönyörű fenyveseredőkön, látványos szerpentineken, alagutakon keresztül. (lámpa legyen nálunk!) Végül Mori városába érünk, ahonnan már kiépített kerékpárúton érünk vissza Torboléba.


5. nap: Arco – Peschiera busszal – Borghetto – Mantova (Táv: 43 km)

Arcoból elmegyünk busszal Peschiera del Gardaába a tó déli partjára. Innen a Mincio kerékpárúton fogunk kerékpározni a mai szállásunkig Mantováig. Ez a jól jelzett és minden bizonnyal a legismertebb kerékpárút a Garda-tó körül, biztonságos és szinte teljesen sík. A kerékpárút mintegy 43 km hosszú, és számos felfedezésre váró hely található. Először az út Borghetto felé vezet, amely nem fog csalódást okozni. Ez Olaszország egyik legszebb faluja, és itt kötelező megállni: Borghetto sul Mincio. Borghetto egy ősi erődített falu a folyón, kis központjával, amely minden bizonnyal egyedülálló, hidakkal és malmokkal jellemezhető. a 100 legszebb olasz óvárosok közé tartozik. Itt sétálva a régi vízimalmokban és a vízesések-zúgók hangjában gyönyörködhetünk. Itt tálható a 60 hektáros Sigurtá park, amely Európa második legszebb kertje. Megállhatunk egy fagylaltozásra, megkóstolhatjuk a híres Valeggio Tortellinit, vagy egyszerűen csak megcsodálhatja a falu jellegzetes szépségét és az ősi Ponte Visconteo varázsát. Útticélunk - Mantova azonban önmagában is megér egy misét. Három mesterséges tó, a Lago Superiore, a Lago di Mezzo, a Lago Inferiore és a Lago Paiolo veszi körül a várost. Mindegyiket a Mincio folyó táplálja, amely mentén vezet a kerékpárút. Az UNESCO 2008-ban Mantovát a világörökség részévé nyilvánította, lenyűgöző városképét középkori, neoklasszikus és reneszánsz épületek alkotják. A változatos épületek a Gonzaga család uralkodásának idejéből (14-18. század) származnak, amely többek között a mantovai hercegi palotát, a Palazzo Ducale-t építtette. Az épületegyüttes közel 35 000 négyzetméteren terül el. 500 freskókkal díszített termét olyan művészek tervezték, mint Giulio Romano, Raffaello és Mantegna.  A szállásunk itt lesz Mantovában.


6. nap: Mantova – Budapest - Pécs

Reggel korán kelünk, gyorsan bepakolunk a buszunkba, mert hosszú út áll előttünk Budapestig érkezés az esti órákban.

Fontos információk

Mit tartalmaz a részvételi díj?

A részvételi díj tartalmazza: 

 • az utazást Pécsről/Budapesttől a Garda-tóhoz 9 személyes kisbusszal
 • 5 éjszaka szállást hotelben, kétágyas szobákban reggelivel
 • a csomagszállítást, valamint a kerékpárok szállítását
 • kísérőautót a kerékpártúra alatt
 • a túravezetést
 • a túraszervezést

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • a további étkezéseket 
 • a hajózások árát
 • a felvonó árát a Monte Baldora (25€)
 • belépődíjakat
 • a biztosítást
Egyéb tudnivalók

Az ország, térség:

 Olaszországba, akárcsak, az Európai Unió többi országába, személyi igazolvánnyal utazhatunk. A közbiztonság a hírhedt olasz maffia ellenére egyáltalán nem rosszabb a többi európai országhoz viszonyítva. Itt is pontosan ugyanúgy kell vigyáznunk értékeinkre, mint máshol, a kerékpárjainkat ne hagyjuk őrizetlenül, illetve használjunk jó minőségű lakatot, ha értékesebb kerékpárt viszünk magunkkal.

A Lago di Garda Olaszország legnagyobb tava, kerülete körülbelül 150 kilométer. Igazi turisztikai gyöngyszem, ahol az alpesi és a mediterrán hangulat különleges elegye fogadja a látogatót. Az Alpok déli lába és a Pó-síkság között fekszik Budapesttől körülbelül 8-10 órányi autóútra és mintegy 900 kilométernyi távolságra.

 

Időjárás:

 Az októberi időszak optimális a Garda tóhoz. Ilyenkor a levegő hőmérséklete 24-28 fokos, bár záporok, zivatarok megzavarhatják a túránkat, tartós több napos eső nem valószínű. 

 

Valuta, költőpénz:

Olaszországban az euró (EUR vagy €) a hivatalos fizetőeszköz. A piacok és a kis üzletek kivételével szinte mindenhol fizethetünk bankkártyával is, de célszerű, ha van nálunk mindig kisebb címlet is a vásárlásokhoz.

 

Túrák nehézsége:

 A kerékpártúrákat úgy állítottuk össze, hogy átlagos bringásnak nemtől és kortól függetlenül ne jelentsen nehézséget. A túrát 60 év felettiek is teljesítették. Ennek ellenére ügyesség kell hozzá, mert vannak földes utas, köves szakaszok is benne, bár ez viszonylag ritka és csak a második napon fordulhat elő. A kerékpárutak többnyire lefelé vezetnek, de ez nem jelenti azt, hogy soha nem lesz emelkedő. Végül is azért jöttünk, hogy bringázzunk egy jót ebben a csodálatos környezetben!

 

Felszerelés/Ruházat:

 

 • Kerékpár: A mountain bike-ok szélesebb profilja nagyobb biztonságot nyújt a lejtős földes, köves szakaszokon. Fontos, hogy a kerékpárod jó műszaki állapotban legyen! Ide kérlek, ne hozd magaddal a szervizt évek óta nem látott bevásárlásra használt kosaras bringádat, mert magadat és esetleg a társaidat sodorhatod veszélybe. Jó fékek, (nagyon fontos!) nem elkopott gumik, és jó állapotban lévő váltó legyen a bringádon! Ha ilyennel nem rendelkezel, mi tudunk adni jó DEMA mountain bike-ot nektek, vízhatlan oldaltáskával illetve elektromos mountainbike-ot is! Lásd itt: https://helian.hu/hasznos/eszkozeink
 • Ruházat: Strapabíró és sportos túraruházat, fürdőruha, kényelmes cipő, esőkabát, melegebb ruhára estefelé szükség lehet egy rosszabb időjárás esetén.  
 • Felszerelés:napszemüveg, hátizsák vagy kerékpáros táska a napi szükségletekre, új típusú személyigazolvány vagy útlevél, napvédő krém.  

Csomagolás:

A csomagokat a kisbusszal visszük magunkkal, ezért nyomatékosan kérünk mindenkit, hogy a nagymamát és a házi könyvtárat ne csomagolja be a gurulós bőröndjébe! A kisbuszok befogadóképessége korlátozott, ezért maximum fejenként 20 kg súlyú csomagot tudunk elszállítani. A túrán csak a személyes dolgaidat kell szállítanod, ha nincs kerékpáros táskát, igény esetén tudsz tőlünk bérelni jó minőségű vízhatlan Ortlieb márkájú kerékpáros táskát. Akinek nem kényelmetlen hátizsákkal is bringázhat. Ide kell az iratainak, esőkabátnak, a fényképezőgépnek, kis harapnivalónak beférnie.

 

Szállás, étkezés:

 

Szállásunk 4 éjszaka Arcoban lesz, 2 ágyas szobákban regglivel illetve egy éjszakát eltöltünk a déli parton Peschiarában is. A programok során napközben mindig biztosítunk lehetőséget étkezésre, frissítőre, vásárlásra. 

Biztosítás:

Kötelező! Szeretnénk felhívni a figyelmedet arra, hogy a részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. Fontos! A biztosítás érvényességét indulás előtt a túravezető ellenőrizheti. Érvénytelen biztosítás hiányában a túrán való részvételt a túravezetők megtagadhatják. Kérjük, nézd meg, van-e érvényes utasbiztosításod! Ebben természetesen tudunk segítséget nyújtani, irodánk az AB-Aegon biztosítóval van kapcsolatban, és rajtunk keresztül is meg lehet kötni a biztosítást. Természetesen nem feltétlenül kell a mi általunk javasolt biztosítást megvásárolni, lehet máshol is, de biztosítással rendelkezni kell az utazás egész időtartamára!

Ugyancsak nagyon erősen javasoljuk a kedvező áru stornó biztosítás megkötését. Senki nem lát a jövőbe, sajnos előfordult, hogy betegség miatt az utolsó pillanatban nem tudott valaki részt venni az utazáson, ilyen esetben pedig a biztosító 100%-ban megtéríti a befizetett összeget, amennyiben utasbiztosítással is rendelkezel!
Fontos tudnivalók

Az ország, térség:

 Olaszországba, akárcsak, az Európai Unió többi országába, személyi igazolvánnyal utazhatunk. A közbiztonság a hírhedt olasz maffia ellenére egyáltalán nem rosszabb a többi európai országhoz viszonyítva. Itt is pontosan ugyanúgy kell vigyáznunk értékeinkre, mint máshol, a kerékpárjainkat ne hagyjuk őrizetlenül, illetve használjunk jó minőségű lakatot, ha értékesebb kerékpárt viszünk magunkkal.

A Lago di Garda Olaszország legnagyobb tava, kerülete körülbelül 150 kilométer. Igazi turisztikai gyöngyszem, ahol az alpesi és a mediterrán hangulat különleges elegye fogadja a látogatót. Az Alpok déli lába és a Pó-síkság között fekszik Budapesttől körülbelül 8-10 órányi autóútra és mintegy 900 kilométernyi távolságra.

 

Időjárás:

 Az októberi időszak optimális a Garda tóhoz. Ilyenkor a levegő hőmérséklete 24-28 fokos, bár záporok, zivatarok megzavarhatják a túránkat, tartós több napos eső nem valószínű. 

 

Valuta, költőpénz:

Olaszországban az euró (EUR vagy €) a hivatalos fizetőeszköz. A piacok és a kis üzletek kivételével szinte mindenhol fizethetünk bankkártyával is, de célszerű, ha van nálunk mindig kisebb címlet is a vásárlásokhoz.

 

Túrák nehézsége:

 A kerékpártúrákat úgy állítottuk össze, hogy átlagos bringásnak nemtől és kortól függetlenül ne jelentsen nehézséget. A túrát 60 év felettiek is teljesítették. Ennek ellenére ügyesség kell hozzá, mert vannak földes utas, köves szakaszok is benne, bár ez viszonylag ritka és csak a második napon fordulhat elő. A kerékpárutak többnyire lefelé vezetnek, de ez nem jelenti azt, hogy soha nem lesz emelkedő. Végül is azért jöttünk, hogy bringázzunk egy jót ebben a csodálatos környezetben!

 

Felszerelés/Ruházat:

 

 • Kerékpár: A mountain bike-ok szélesebb profilja nagyobb biztonságot nyújt a lejtős földes, köves szakaszokon. Fontos, hogy a kerékpárod jó műszaki állapotban legyen! Ide kérlek, ne hozd magaddal a szervizt évek óta nem látott bevásárlásra használt kosaras bringádat, mert magadat és esetleg a társaidat sodorhatod veszélybe. Jó fékek, (nagyon fontos!) nem elkopott gumik, és jó állapotban lévő váltó legyen a bringádon! Ha ilyennel nem rendelkezel, mi tudunk adni jó DEMA mountain bike-ot nektek, vízhatlan oldaltáskával illetve elektromos mountainbike-ot is! Lásd itt: https://helian.hu/hasznos/eszkozeink
 • Ruházat: Strapabíró és sportos túraruházat, fürdőruha, kényelmes cipő, esőkabát, melegebb ruhára estefelé szükség lehet egy rosszabb időjárás esetén.  
 • Felszerelés:napszemüveg, hátizsák vagy kerékpáros táska a napi szükségletekre, új típusú személyigazolvány vagy útlevél, napvédő krém.  

Csomagolás:

A csomagokat a kisbusszal visszük magunkkal, ezért nyomatékosan kérünk mindenkit, hogy a nagymamát és a házi könyvtárat ne csomagolja be a gurulós bőröndjébe! A kisbuszok befogadóképessége korlátozott, ezért maximum fejenként 20 kg súlyú csomagot tudunk elszállítani. A túrán csak a személyes dolgaidat kell szállítanod, ha nincs kerékpáros táskát, igény esetén tudsz tőlünk bérelni jó minőségű vízhatlan Ortlieb márkájú kerékpáros táskát. Akinek nem kényelmetlen hátizsákkal is bringázhat. Ide kell az iratainak, esőkabátnak, a fényképezőgépnek, kis harapnivalónak beférnie.

 

Szállás, étkezés:

 

Szállásunk 4 éjszaka Arcoban lesz, 2 ágyas szobákban regglivel illetve egy éjszakát eltöltünk a déli parton Peschiarában is. A programok során napközben mindig biztosítunk lehetőséget étkezésre, frissítőre, vásárlásra. 

Biztosítás:

Kötelező! Szeretnénk felhívni a figyelmedet arra, hogy a részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. Fontos! A biztosítás érvényességét indulás előtt a túravezető ellenőrizheti. Érvénytelen biztosítás hiányában a túrán való részvételt a túravezetők megtagadhatják. Kérjük, nézd meg, van-e érvényes utasbiztosításod! Ebben természetesen tudunk segítséget nyújtani, irodánk az AB-Aegon biztosítóval van kapcsolatban, és rajtunk keresztül is meg lehet kötni a biztosítást. Természetesen nem feltétlenül kell a mi általunk javasolt biztosítást megvásárolni, lehet máshol is, de biztosítással rendelkezni kell az utazás egész időtartamára!

Ugyancsak nagyon erősen javasoljuk a kedvező áru stornó biztosítás megkötését. Senki nem lát a jövőbe, sajnos előfordult, hogy betegség miatt az utolsó pillanatban nem tudott valaki részt venni az utazáson, ilyen esetben pedig a biztosító 100%-ban megtéríti a befizetett összeget, amennyiben utasbiztosítással is rendelkezel!

Éld át velünk a kalandot!
Kerékpártúra a Garda és az Iseo-tó mentén


Törzsutas kedvezmény
Törzsutas vagy?
Utazz Velünk és válj törzsutassá! Mi itt a Helian-nál megbecsüljük a hűséges túrázóinkat, ezért már a 3. utazástól számítva igényelhető az 5%-os kedvezményre feljogosító törzsutas kedvezményünk, ami az 5. utazástól számítva már 7%-ra rúg. Megéri Nálunk szervezni a túráid!


Jelentkezem!


Túra neve


Keresés
A Helian - utazási iroda Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Helian - utazási iroda Csapata