Kerékpártúra a Dolomitok tövében a Dráva forrásvidékén {6 nap/5 éj}
dátum: 2024-07-02 - 2024-07-07
Helian - túrázás
Kerékpártúra
3
közepes
nincs szabad hely
Helian - túraidőtartam
6

Helian - túraidőtartam
5
időtartam
Kerékpártúra a Dolomitok tövében a Dráva forrásvidékén {6 nap/5 éj}
2024-07-02 - 2024-07-07
Kerékpártúra | 6 nap / 5 éj
Nehézségi szint: közepes
nincs szabad hely
305.000 Ft / fő
Jelentkezési határidő: 2024-06-01
Foglaláskor csupán előleg fizetendő.
Lejárt a jelentkezési határidő.
Kérdésem van
Ezt a túrát a 2024-es év slágertermékének szántuk. 4 csodálatos kerékpártúra a Dráva forrásvidékénél, és a Dolomitok tövében. 4 nap, négy csoda vár rád. Könnyű vagy közepesen nehéz napok váltakoznak. Vízesések, havasi legelők, alpesi falvak, tiroli kisvárosok, ezt nem lehet fokozni - gyönyörű túra!

A Dráva eredete, a Lienzi dolomitok környéke, a Dolomitok vasútvonal, vagy éppen a Mölltal mind a legszebb kerékpártúrák közé tartoznak Ausztriában. A szép időt fogsz ki, és rádmosolyognak a Dolomitok látványos hegyvonulatai, nem fogsz csalódni, folyamatosan nézelődnöd kell. 4 túra mind más szépséget rejt Dél-Tirol hegyvidékein. 


Helian
Normál ár
305.000 Ft / fő
Előleg 120.000 Ft / fő
Jelentkezési határidő 2024-06-01
Felkeltette az érdeklődésed a túra? Szeretnél életre szóló élményekkel gazdagodni? Nincs más dolgod, mint kattints a "Jelentkezem" gombra és pár egyszerű lépéssel meg is vagy!
Lejárt a jelentkezési határidő.

Érdeklődöm!

Útvonal

Látnivalók
 • A Dráva forrása gyönyörű alpesi környezetben
 • A Mölltal kerékpárút  - az egyik legszebb Ausztriában, vízesések szurdokok
 • A Dolomitok vasútvonal kerékpárútja Cortina d'Ampezzoval
 • A Pustertal kerékpárútja gyönyörú tiroli kisvárosokkal, mint Bressanone és Bruneck

Részletes program

1. nap utazás: Pécs/Budapest – Möll folyó völgye

A nap folyamán megérkezünk a Möll-folyó völgyébe, amely a Dráva egyik mellékfolyója. Szállásunk a családi kézben lévő, alpesi stílusú Hotel Mölltalerhofban lesz, amely egy nagyon csendes helyen Lainach kis falujában lesz. A hegyekre néző szauna, nagy természetes kert és tó, napozóterasz, társalgóval és terasszal rendelkező szállodai bár, és ingyenes Wi-Fi várja a vendégeket.


2. nap: Kerékpártúra a Dráva forrásától Toblachtól vissza Lienzig 54 km 400 méter szint könnyű

Reggel még egy rövid buszozás vár ránk a Mölltaltól Toblachig, hogy a legmagasabb ponton kezdhetjük a Dráva menti túránkat. Ez már Olaszország és Toblach a Dolomitok három leghíresebb hegycsúcsának (Drei Zinnen) kedvelt túraközpontja, ahol érdemes körülnézni. Természeti és kulturális kincsekben gazdag vidék: itt található Tirol legrégebbi, 1519-ből származó keresztútja a Kálváriahegyen. A sajtkészítésnek is nagy hagyományai vannak a településen, épp ezért a településen létrehoztak egy bemutatóközpontot, ahol a feldolgozás egyes fázisai megtekinthetők. A mai napi túra könnyen teljesíthető és a legszebb szakasza a túránknak! A csoport akár együtt, akár egyénileg a saját tempójában haladva élvezheti a táj szépségét. Nincs semmilyen kényszer, itt minden arról szól, hogy te jól érezd magad, és szabadon élvezhesd a nyaralást ezen a gyönyörű tájon. A Dráva menti kerékpártúrát Karintia és Kelet-Tirol gyönyörű hegyvonulata és tórendszere kíséri. Toblachnál a Dráva még csak egy keskeny folyócska, mely a Puster-völgyön keresztül nyújtózkodik. Útközben érdemes megtekinteni Dél-Tirol legjelentősebb románkori műemlékét Innichenben. Ezután a következő hosszabb pihenőt, Kelet-Tirol központjában: Sillian-ban javasoljuk, ahol egy látványbánya fogadja az érdeklődőket. Silliant elhagyva a Pusteri-völgy északi oldalán a Heinfelsi vár magasodik fölénk. Ezt inkább csak a völgyből távolról szemléljük, ha csak nem akarunk erősen felfelé tekerni. Hamarosan a lienzi Dolomitok furcsa sziklaképződményei tárulnak elénk és egy hosszú gesztenyés fasoron keresztül elérjük Lienzet. Itt érdemes felkeresni a Brucki kastélyt és a történelmi belvárost. Utazás vissza a szállásra.


3. nap: Kerékpártúra a Möll folyó völgyében 73 km 500 méter szint közepesen nehéz

Ma a reggeli után ismét buszba szállunk, és Heiligenblut településére, amely a Grossglockner szerpentinút kiindulópontja. A mai napon a Möll folyó völgyében fogunk kerékpározni. A folyó Ausztria legmagasabb hegye, a Középső-Keleti-Alpok Magas-Tauern hegyláncán található, 3798 m magas Großglockner keleti lejtőjén lévő Pasterze-gleccserből ered. 84 km megtétele után Möllbrückénél ömlik a Drávába. A Möll a vadvízi evezősök és raftingozók egyik kedvenc karintiai helyszíne. A mai kerékpárutunk az egyik leglátványosabb Ausztriában. A  Jungfernsprung-vízesésnél teszünk egy rövid megállót – érdemes. Möll völgyébe leszakadó vízesések közül a leglátványosabb és a legfeltűnőbb, a már messziről látható Jungfernsprung, melynek mennydörgő közelébe rövid, meredek szerpentinút visz fel. A túra alig több mint 1 km a vízeséshez. A következő csodálatos természeti látványosság a mai napon a Raggaschlucht-szurdok. Ausztria egyik legvadregényesebb és leglátványosabb szurdoka a karintiai Raggaschlucht, a viszonylag rövid, de rendkívül szűk, gigantikus, függőleges sziklafalak által határolt kanyon mélyén zúg a haragosan robajló, vízesésekkel tagolt hegyi patak. Az örökké félhomályos, párás szurdokot jól kiépített, fából ácsolt, lélegzetelállító vonalvezetésű lépcsősorokon, pallókon, hidakon tudjuk kényelmesen végigjárni. Maga a túra 3 km kb. 1,5 órát vesz igénybe, ha nem sietünk. Mühldorf falu előtt egy víztárolónál fejeződik be a mai túránk, ahonnan visszatérünk a szállásra busszal.


4. nap: Kerékpártúra a Dolomitok-vasút mentén Toblachtól Cortina d’Ampezzon át Calalzo-ig 66 km 720 méter szint közepesen nehéz

Ma egy híres egykori vasútvonalon fogunk kerékpározni a Dolomitok hegyvonulatai között. A Dolomitok vasútja, vagy inkább nevezzük Dolomitok kerékpárútjának, egy 2003-ban felavatott kerékpáros túraútvonal, amely szinte folyamatosan követi a Calalzo di Cadore – Dobbiaco vonal régi vágányainak útvonalát. Toblachból indulunk ma is, csak ezúttal a Dolomitokat vesszük célba. Belépünk a Tre Cime felé vezető völgybe, a három csúcs uralja a látványt. Eleinte főleg felfelé haladunk, amíg el nem érjük a az egykori Monarchia határát a Cimabanch hágónál. Innen már leginkább gurulunk lefelé a Dolomitok káprázatos hegyei között a dolomitok fővárosáig Cortina d’Ampezzo-ig. Az útvonal a 40 éven át működő vasútvonal egykori alagútjain és viaduktjain vezet keresztül. Cortinában pihenünk egyet. Majd folytatjuk ezt a különösen élménydús túrát újabb alagutakon és hidakon át Calalzo kisvárosáig. Utazás vissza busszal a szállásra.


5. nap: Kerékpártúra Toblachtól Bressanone-ba (Brixen) 66 km 390 méter szint könnyű

Ma is visszatérünk Toblachba, de azúttal Bressanone felé nyugatnak indulunk egy újabb folyóvölgyben. A kerékpártúra egy része aszfaltozott, másik része jól járható murvás utakon vezet, gyönyörű alpesi legelőkön, réteken  erdőkön keresztül a Pustertaal völgyén át többnyire sík vonalvezetéssel, majd Olangtól Bruneck felé már gurulunk. A város, a régió legnagyobb városa, a középkori jellegű település főutcáján 15. századi épületetkkel, ősi várában a világ talán leghíresebb hegymászója, Reinhold Messner egyik múzeumával. Óvárosa tele van történelmi emlékekkel, városkapuk, tekintélyes polgárházak, a gótikustól a barokk stílusú templomok. A mai túránk végpontja Brixen az egyik legszebb város az olasz alpokban. Nevezetességei közé tartozik a hercegségi palota, barokk dóm (Duomo). 990 és 1964 között az érsek Bolzano-ba költözött, addig itt volt az érsekség székhelye. Gótikus emlékek, falfestmények, kápolna stb. igazán érdekesek. Innen busszal térünk vissza ismét a Möll-folyó völgyében lévő szállásunkra.


6. nap. Utazás haza

Reggeli után utazás haza Budapestre/Pécsre. Érkezés a kora esti órákban.

Részvételi díj

A részvételi díj tartalmazza:

 • az utazás költségét  Budapestről oda-vissza
 • a kerékpárok szállítását utánfutóval
 • 5 éjszaka szállást reggelivel
 • a kísérőautó és a csomagszállítás költségét
 • kerékpáros térképet részletes leírással 
 • túraszervezést
 • a helyi adókat

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • a reggelin felüli étkezések díját
 • a belépőket
 • a biztosítás költségét
 • a kerékpár és a kerékpáros táska bérlését
Lejárt a jelentkezési határidő.

Érdeklődöm!Miért válaszd ezt a túrát?

A Dráva eredete, a Lienzi dolomitok környéke, a Dolomitok vasútvonal, vagy éppen a Mölltal mind a legszebb kerékpártúrák közé tartoznak Ausztriában. A szép időt fogsz ki, és rádmosolyognak a Dolomitok látványos hegyvonulatai, nem fogsz csalódni, folyamatosan nézelődnöd kell. 4 túra mind más szépséget rejt Dél-Tirol hegyvidékein. 

Látnivalók

 • A Dráva forrása gyönyörű alpesi környezetben
 • A Mölltal kerékpárút  - az egyik legszebb Ausztriában, vízesések szurdokok
 • A Dolomitok vasútvonal kerékpárútja Cortina d'Ampezzoval
 • A Pustertal kerékpárútja gyönyörú tiroli kisvárosokkal, mint Bressanone és Bruneck

Hasznos Információk

Létszám: 8 fő, KIS CSOPORT!

Utazás: Budapestről indulva kisbusszal utazunk Lienzbe (majd másnap Toblachba), az utolsó napon vissza.

Szállás: Szállásunk végig ugyanott lesz Lienzben, onnan csillagtúrázunk, elhelyezés középkategóriájú hotelben kétágyas elhelyezéssel, reggelivel.  

Étkezés: a túra ára tartalmazza a reggelit is! A kerékpártúrákra szendvics és innivaló (minimum 1 liter/fő) szükséges. A kísérőautó kérés esetén majd bevásárol nekünk! 

Fontos! A túra részvételi díját 400 Ft/ 1 EUR árfolyamig tudjuk tartani. Ha az euró (EUR) ára az utazás indulását megelőző 35. napon ezt meghaladja, akkor árkorrekcióra kényszerülhetünk. 

Csomagszállítás: a túra alatt kísérőautó viszi a csomagjainkat, nekünk csak a napi felszerelést kell a kerékpáron vinnünk.

Kerékpárszállítás: utazási irodánk biztosítja a kerékpárok szállítását Budapestről (Pécsről) a túra kezdőpontjára, majd vissza. 

Felszerelés/Ruházat: lsd. a lap alján

Kerékpárbérlés: amennyiben nem rendelkezel saját kerékpárral, vagy nem tudod a túra kezdőpontjára szállítani, úgy lehetőség van kerékpárbérlésre.

Kerékpárút: Ausztriában a kerékpáros utak gyakran nem aszfaltozottak, hanem apró murvás, köves, esetleg földes utak. De ezek mindig nagyon jól járhatóak és jó minőségűek, esős időben is gond nélkül lehet rajtuk közlekedni. Mi javasoljuk, hogy trekking kerékpárt hozz erre a túrára, de jó megoldás lehet az is, ha egy picit vastagabb gumival készülsz az útviszonyokra.

Túravezetés: Erre a túrára külön túravezetést nem adunk, a lényeg, hogy a kísérőautó minden problémát megold, és ha kell információval is szolgál. Minden résztvevő részletes térképet kap, és a saját tempójában tekerheti végig a szakaszokat. Így a gyorsabbaknak nem kell a lassabb tempójú kerekesekhez alkalmazkodni és viszont. A lényeg, hogy mindenki jól érezze magát, tökéletesen ki tudjon kapcsolódni, minden szervezést mi biztosítunk, nektek csak kerékpározni kell, és élvezni a táj szépségét.

Hazsnos információk

Részletes program

1. nap utazás: Pécs/Budapest – Möll folyó völgye

A nap folyamán megérkezünk a Möll-folyó völgyébe, amely a Dráva egyik mellékfolyója. Szállásunk a családi kézben lévő, alpesi stílusú Hotel Mölltalerhofban lesz, amely egy nagyon csendes helyen Lainach kis falujában lesz. A hegyekre néző szauna, nagy természetes kert és tó, napozóterasz, társalgóval és terasszal rendelkező szállodai bár, és ingyenes Wi-Fi várja a vendégeket.


2. nap: Kerékpártúra a Dráva forrásától Toblachtól vissza Lienzig 54 km 400 méter szint könnyű

Reggel még egy rövid buszozás vár ránk a Mölltaltól Toblachig, hogy a legmagasabb ponton kezdhetjük a Dráva menti túránkat. Ez már Olaszország és Toblach a Dolomitok három leghíresebb hegycsúcsának (Drei Zinnen) kedvelt túraközpontja, ahol érdemes körülnézni. Természeti és kulturális kincsekben gazdag vidék: itt található Tirol legrégebbi, 1519-ből származó keresztútja a Kálváriahegyen. A sajtkészítésnek is nagy hagyományai vannak a településen, épp ezért a településen létrehoztak egy bemutatóközpontot, ahol a feldolgozás egyes fázisai megtekinthetők. A mai napi túra könnyen teljesíthető és a legszebb szakasza a túránknak! A csoport akár együtt, akár egyénileg a saját tempójában haladva élvezheti a táj szépségét. Nincs semmilyen kényszer, itt minden arról szól, hogy te jól érezd magad, és szabadon élvezhesd a nyaralást ezen a gyönyörű tájon. A Dráva menti kerékpártúrát Karintia és Kelet-Tirol gyönyörű hegyvonulata és tórendszere kíséri. Toblachnál a Dráva még csak egy keskeny folyócska, mely a Puster-völgyön keresztül nyújtózkodik. Útközben érdemes megtekinteni Dél-Tirol legjelentősebb románkori műemlékét Innichenben. Ezután a következő hosszabb pihenőt, Kelet-Tirol központjában: Sillian-ban javasoljuk, ahol egy látványbánya fogadja az érdeklődőket. Silliant elhagyva a Pusteri-völgy északi oldalán a Heinfelsi vár magasodik fölénk. Ezt inkább csak a völgyből távolról szemléljük, ha csak nem akarunk erősen felfelé tekerni. Hamarosan a lienzi Dolomitok furcsa sziklaképződményei tárulnak elénk és egy hosszú gesztenyés fasoron keresztül elérjük Lienzet. Itt érdemes felkeresni a Brucki kastélyt és a történelmi belvárost. Utazás vissza a szállásra.


3. nap: Kerékpártúra a Möll folyó völgyében 73 km 500 méter szint közepesen nehéz

Ma a reggeli után ismét buszba szállunk, és Heiligenblut településére, amely a Grossglockner szerpentinút kiindulópontja. A mai napon a Möll folyó völgyében fogunk kerékpározni. A folyó Ausztria legmagasabb hegye, a Középső-Keleti-Alpok Magas-Tauern hegyláncán található, 3798 m magas Großglockner keleti lejtőjén lévő Pasterze-gleccserből ered. 84 km megtétele után Möllbrückénél ömlik a Drávába. A Möll a vadvízi evezősök és raftingozók egyik kedvenc karintiai helyszíne. A mai kerékpárutunk az egyik leglátványosabb Ausztriában. A  Jungfernsprung-vízesésnél teszünk egy rövid megállót – érdemes. Möll völgyébe leszakadó vízesések közül a leglátványosabb és a legfeltűnőbb, a már messziről látható Jungfernsprung, melynek mennydörgő közelébe rövid, meredek szerpentinút visz fel. A túra alig több mint 1 km a vízeséshez. A következő csodálatos természeti látványosság a mai napon a Raggaschlucht-szurdok. Ausztria egyik legvadregényesebb és leglátványosabb szurdoka a karintiai Raggaschlucht, a viszonylag rövid, de rendkívül szűk, gigantikus, függőleges sziklafalak által határolt kanyon mélyén zúg a haragosan robajló, vízesésekkel tagolt hegyi patak. Az örökké félhomályos, párás szurdokot jól kiépített, fából ácsolt, lélegzetelállító vonalvezetésű lépcsősorokon, pallókon, hidakon tudjuk kényelmesen végigjárni. Maga a túra 3 km kb. 1,5 órát vesz igénybe, ha nem sietünk. Mühldorf falu előtt egy víztárolónál fejeződik be a mai túránk, ahonnan visszatérünk a szállásra busszal.


4. nap: Kerékpártúra a Dolomitok-vasút mentén Toblachtól Cortina d’Ampezzon át Calalzo-ig 66 km 720 méter szint közepesen nehéz

Ma egy híres egykori vasútvonalon fogunk kerékpározni a Dolomitok hegyvonulatai között. A Dolomitok vasútja, vagy inkább nevezzük Dolomitok kerékpárútjának, egy 2003-ban felavatott kerékpáros túraútvonal, amely szinte folyamatosan követi a Calalzo di Cadore – Dobbiaco vonal régi vágányainak útvonalát. Toblachból indulunk ma is, csak ezúttal a Dolomitokat vesszük célba. Belépünk a Tre Cime felé vezető völgybe, a három csúcs uralja a látványt. Eleinte főleg felfelé haladunk, amíg el nem érjük a az egykori Monarchia határát a Cimabanch hágónál. Innen már leginkább gurulunk lefelé a Dolomitok káprázatos hegyei között a dolomitok fővárosáig Cortina d’Ampezzo-ig. Az útvonal a 40 éven át működő vasútvonal egykori alagútjain és viaduktjain vezet keresztül. Cortinában pihenünk egyet. Majd folytatjuk ezt a különösen élménydús túrát újabb alagutakon és hidakon át Calalzo kisvárosáig. Utazás vissza busszal a szállásra.


5. nap: Kerékpártúra Toblachtól Bressanone-ba (Brixen) 66 km 390 méter szint könnyű

Ma is visszatérünk Toblachba, de azúttal Bressanone felé nyugatnak indulunk egy újabb folyóvölgyben. A kerékpártúra egy része aszfaltozott, másik része jól járható murvás utakon vezet, gyönyörű alpesi legelőkön, réteken  erdőkön keresztül a Pustertaal völgyén át többnyire sík vonalvezetéssel, majd Olangtól Bruneck felé már gurulunk. A város, a régió legnagyobb városa, a középkori jellegű település főutcáján 15. századi épületetkkel, ősi várában a világ talán leghíresebb hegymászója, Reinhold Messner egyik múzeumával. Óvárosa tele van történelmi emlékekkel, városkapuk, tekintélyes polgárházak, a gótikustól a barokk stílusú templomok. A mai túránk végpontja Brixen az egyik legszebb város az olasz alpokban. Nevezetességei közé tartozik a hercegségi palota, barokk dóm (Duomo). 990 és 1964 között az érsek Bolzano-ba költözött, addig itt volt az érsekség székhelye. Gótikus emlékek, falfestmények, kápolna stb. igazán érdekesek. Innen busszal térünk vissza ismét a Möll-folyó völgyében lévő szállásunkra.


6. nap. Utazás haza

Reggeli után utazás haza Budapestre/Pécsre. Érkezés a kora esti órákban.

Fontos információk

Mit tartalmaz a részvételi díj?

A részvételi díj tartalmazza:

 • az utazás költségét  Budapestről oda-vissza
 • a kerékpárok szállítását utánfutóval
 • 5 éjszaka szállást reggelivel
 • a kísérőautó és a csomagszállítás költségét
 • kerékpáros térképet részletes leírással 
 • túraszervezést
 • a helyi adókat

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • a reggelin felüli étkezések díját
 • a belépőket
 • a biztosítás költségét
 • a kerékpár és a kerékpáros táska bérlését
Egyéb tudnivalók

Az ország:

A 83 858 km² alapterületű ország 9 önálló tartományból áll, amelyek saját tartományi kormánnyal rendelkeznek. A szövetségi törvényhozást a képviselőház és a szövetségi tanács (a parlament két kamarája) közösen végzi. Ausztria tagja az Európai Uniónak, az ENSZ-nek és a legtöbb ENSZ szervezetnek.
Ausztria csaknem 8 millió lakósából 98% német anyanyelvű. Az Ausztriában elismert hat népcsoporthoz tartozók elsősorban az országi déli és keleti részén élnek (burgenlandi horvátok, romák, szlovákok, szlovének, csehek és magyarok).

Időjárás:

Ausztria a mérsékelt égövben fekszik, mégpedig a közép-európai klímazóna azon részén, ahol az óceáni és kontinentális hatás egyaránt érvényesül. A négy évszak (tavasz, nyár, ősz, tél) mindegyike tipikus hőmérsékleti értékeket és éghajlati adottságokat mutat fel.

 

Túrák nehézsége:

Ezt a túrát a fiatalabb és az idősebb korosztály számára is ajánljuk, mivel jól kiépített, könnyen kerékpározható, jelzett útvonalon halad. Nem kell számítani nagyon nagy emelkedőkre, de azért van olyan nap, amikor kicsit nehezebb a táv. Ha úgy érzed, hogy ez neked túl sok, akkor részben bérelhetsz tőlünk elektromos rásegítésű kerékpárt (e-bike-ot), vagy ha nem bírod tovább aznap, akkor beszállhatsz a kísérőautóba. Ennek ellenére azért szükséges némi kerékpáros tapasztalat, és sportos erőnlét, mivel sorozatterhelés éri majd a szervezetet, 4 nap kerékpározás a hegyi környezetben, erre érdemes készülni. Ha heti egyszer szoktál kerékpározni és nem okoz gondot 50-60 km letekerése, akkor élvezni fogod a túrát!

Szükséges felszerelés:

Ruházat: 

 • bukósisak (ajánlott)
 • fényvisszaverő mellény (ajánlott)
 • strapabíró és sportos túraruházat
 • kényelmes cipő
 • esőkabát
 • esőnadrág (ajánlott)
 • melegebb ruhára még nyáron is szükség lehet egy rosszabb időjárás esetén  

Felszerelés: 

 • saját vagy bérelt kerékpár
 • kerékpáros lámpa (ajánlott)
 • kulacs, napszemüveg
 • hátizsák vagy kerékpáros táska a napi cuccnak 
 • új típusú személyigazolvány vagy útlevél
 • napvédő krém

Szállás:

Szállásunk középkategóriájú hotelben, lesz Lienzben. Költözködni nem kell, végig ugyanott leszünk.

Biztosítás:

Kötelező! Szeretnénk felhívni a figyelmedet arra, hogy a részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. Fontos! A biztosítás érvényességét indulás előtt a túravezető ellenőrizheti. Érvénytelen biztosítás hiányában a túrán való részvételt a túravezetők megtagadhatják. Kérjük, nézd meg, van-e érvényes utasbiztosításod! Ebben természetesen tudunk segítséget nyújtani, irodánk az AB-Aegon biztosítóval van kapcsolatban, és rajtunk keresztül is meg lehet kötni a biztosítást. Természetesen nem feltétlenül kell a mi általunk javasolt biztosítást megvásárolni, lehet máshol is, de biztosítással rendelkezni kell az utazás egész időtartamára!

Ugyancsak nagyon erősen javasoljuk a kedvező áru stornó biztosítás megkötését. Senki nem lát a jövőbe, sajnos előfordult, hogy betegség miatt az utolsó pillanatban nem tudott valaki részt venni az utazáson, ilyen esetben pedig a biztosító általában teljes mértékben megtéríti a befizetett összeget, amennyiben utasbiztosítással is rendelkezel!

 

Megjegyzés: 

 Két alapvető kérésünk van! Kérünk mindenkit, hogy a többi utas érdekében is maximum két darab táskát hozzon mindenki magával, lehetőleg nem meghaladva a 20 kg-ot! A másik, hogy kérjük a kosaras és nagyon rossz állapotban lévő kerékpárok mellőzését! Részben nem fogjuk tudni ezeket megfelelően felrakni a kerékpárszállító utánfutóra a kosár miatt, részben arra nincs kapacitásunk, hogy teljes nagyjavítást végezzünk egy leromlott állapotú kerékpáron (fékek, gumik állapota stb). Ez esetben inkább béreljetek tőlünk kerékpárt!
Fontos tudnivalók

Az ország:

A 83 858 km² alapterületű ország 9 önálló tartományból áll, amelyek saját tartományi kormánnyal rendelkeznek. A szövetségi törvényhozást a képviselőház és a szövetségi tanács (a parlament két kamarája) közösen végzi. Ausztria tagja az Európai Uniónak, az ENSZ-nek és a legtöbb ENSZ szervezetnek.
Ausztria csaknem 8 millió lakósából 98% német anyanyelvű. Az Ausztriában elismert hat népcsoporthoz tartozók elsősorban az országi déli és keleti részén élnek (burgenlandi horvátok, romák, szlovákok, szlovének, csehek és magyarok).

Időjárás:

Ausztria a mérsékelt égövben fekszik, mégpedig a közép-európai klímazóna azon részén, ahol az óceáni és kontinentális hatás egyaránt érvényesül. A négy évszak (tavasz, nyár, ősz, tél) mindegyike tipikus hőmérsékleti értékeket és éghajlati adottságokat mutat fel.

 

Túrák nehézsége:

Ezt a túrát a fiatalabb és az idősebb korosztály számára is ajánljuk, mivel jól kiépített, könnyen kerékpározható, jelzett útvonalon halad. Nem kell számítani nagyon nagy emelkedőkre, de azért van olyan nap, amikor kicsit nehezebb a táv. Ha úgy érzed, hogy ez neked túl sok, akkor részben bérelhetsz tőlünk elektromos rásegítésű kerékpárt (e-bike-ot), vagy ha nem bírod tovább aznap, akkor beszállhatsz a kísérőautóba. Ennek ellenére azért szükséges némi kerékpáros tapasztalat, és sportos erőnlét, mivel sorozatterhelés éri majd a szervezetet, 4 nap kerékpározás a hegyi környezetben, erre érdemes készülni. Ha heti egyszer szoktál kerékpározni és nem okoz gondot 50-60 km letekerése, akkor élvezni fogod a túrát!

Szükséges felszerelés:

Ruházat: 

 • bukósisak (ajánlott)
 • fényvisszaverő mellény (ajánlott)
 • strapabíró és sportos túraruházat
 • kényelmes cipő
 • esőkabát
 • esőnadrág (ajánlott)
 • melegebb ruhára még nyáron is szükség lehet egy rosszabb időjárás esetén  

Felszerelés: 

 • saját vagy bérelt kerékpár
 • kerékpáros lámpa (ajánlott)
 • kulacs, napszemüveg
 • hátizsák vagy kerékpáros táska a napi cuccnak 
 • új típusú személyigazolvány vagy útlevél
 • napvédő krém

Szállás:

Szállásunk középkategóriájú hotelben, lesz Lienzben. Költözködni nem kell, végig ugyanott leszünk.

Biztosítás:

Kötelező! Szeretnénk felhívni a figyelmedet arra, hogy a részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. Fontos! A biztosítás érvényességét indulás előtt a túravezető ellenőrizheti. Érvénytelen biztosítás hiányában a túrán való részvételt a túravezetők megtagadhatják. Kérjük, nézd meg, van-e érvényes utasbiztosításod! Ebben természetesen tudunk segítséget nyújtani, irodánk az AB-Aegon biztosítóval van kapcsolatban, és rajtunk keresztül is meg lehet kötni a biztosítást. Természetesen nem feltétlenül kell a mi általunk javasolt biztosítást megvásárolni, lehet máshol is, de biztosítással rendelkezni kell az utazás egész időtartamára!

Ugyancsak nagyon erősen javasoljuk a kedvező áru stornó biztosítás megkötését. Senki nem lát a jövőbe, sajnos előfordult, hogy betegség miatt az utolsó pillanatban nem tudott valaki részt venni az utazáson, ilyen esetben pedig a biztosító általában teljes mértékben megtéríti a befizetett összeget, amennyiben utasbiztosítással is rendelkezel!

 

Megjegyzés: 

 Két alapvető kérésünk van! Kérünk mindenkit, hogy a többi utas érdekében is maximum két darab táskát hozzon mindenki magával, lehetőleg nem meghaladva a 20 kg-ot! A másik, hogy kérjük a kosaras és nagyon rossz állapotban lévő kerékpárok mellőzését! Részben nem fogjuk tudni ezeket megfelelően felrakni a kerékpárszállító utánfutóra a kosár miatt, részben arra nincs kapacitásunk, hogy teljes nagyjavítást végezzünk egy leromlott állapotú kerékpáron (fékek, gumik állapota stb). Ez esetben inkább béreljetek tőlünk kerékpárt!

Törzsutas kedvezmény
Törzsutas vagy?
Utazz Velünk és válj törzsutassá! Mi itt a Helian-nál megbecsüljük a hűséges túrázóinkat, ezért már a 3. utazástól számítva igényelhető az 5%-os kedvezményre feljogosító törzsutas kedvezményünk, ami az 5. utazástól számítva már 7%-ra rúg. Megéri Nálunk szervezni a túráid!


Lejárt a jelentkezési határidő.

Érdeklődöm!Túra neve


Keresés
A Helian - utazási iroda Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Helian - utazási iroda Csapata