Kerékpárral Hollandiában a tulipánvirágzás idején {5 nap/4 éjszaka}
2019-04-30-tól 2019-05-04-ig
Helian - túrázás
Kerékpártúra
2
könnyű
van szabad hely
Helian - túraidőtartam
5

Helian - túraidőtartam
4
időtartam
Hollandia a kerékpárosok számár maga az álom, az emelkedőket hírből sem ismerik, és mindenhol a kerékpáros az Isten, kerékpárutak hálózzák be az országot keresztül-kasul. Ehhez már csak prémium, hogy itt vannak a legnagyobb virágmezők, millió számra látunk tulipánokat, és történelmi városokat.

Normál ár
175.000 Ft / fő
Előleg 70.000 Ft / fő
Jelentkezési határidő 2019-03-31
Helian
Előfoglalási ár
159.900 Ft / fő
Előleg 63.960 Ft / fő
Előfoglalási határidő 2019-01-31Felkeltette az érdeklődésed a túra? Szeretnél életre szóló élményekkel gazdagodni? Nincs más dolgod, mint kattints a "Jelentkezem" gombra és pár egyszerű lépéssel meg is vagy!

Részvételi díj

A részvételi díj tartalmazza: 

 • az utazásokat kisbusszal Hollandián belül  
 • a kerékpárok szállítását Magyarországról
 • 4 éjszaka szállást 2 személyes kisházakban
 • a csomagszállítást, a teljes asszisztenciát a túrák alatt
 • a túravezetést
 • a túraszervezést

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • a repülőjegy árát Budapest – Eindhoven útvonalon
 • az étkezések díját
 • az italokat
 • belépődíjakat
 • a biztosítást


Miért válaszd ezt a túrát?

Ezt a túrát olyanoknak állítottuk össze, akik szeretik a biztonságos kerékpározást emelekedők nélkül, és nem ijednek meg a változékony, néha szeles időjárástól. Hollandia maga a kerékpárosparadicsom, egyszer legalább mindenkinek ki kell próbálni! A választás a tiéd, ha akarsz pár óra alatt egy fapados járattal Eindhovenbe repülhetzs, ahol már vérunk rád, de ha akarsz minimális plusz (szállásköltségért) utazhatsz két napot a busszal is!

Látnivalók

 • A kerékpározás Mekkája Hollandia
 • Keukenhof a villág legnagyobb virágoskertje
 • Amszterdam minden jóval
 • A híres holland szélmalmok és történelmi városkák
 • A tengerpart a homokdűnékkel
 • A világ legnagyobb virágbörzéje

Hasznos Információk

Létszám: 8-15 fő.

Utazás: Repülővel egyénileg Eindhovenbe a Wizzair járatával. A csomagodat és a kerékpárodat busszal visszük ki Hollandiába.

Szállás/Étkezés/Felszerelés/Ruházat/Időjárás: Lásd az oldal alján!

Étkezés: egyénileg.

Hazsnos információk

Részletes program

1. nap: Budapest –Eindhoven repülővel - transzfer Keukenhofba - Amstelween (szállás) táv: kb. 39 km

Érkezés a reggeli órákban a holland fővárosba. A csoportot a repülőtéren várjuk, és rögtön az egyik legfontosabb látnivalóval kezdjük a programot a Keukenhofi parkkal, amely elsősorban a tulipánjairól híres. Itt olyan szín kavalkáddal találkozol, amelyet soha nem fogsz elfelejteni. Keukenhof méltán a világ egyik leghíresebb parkja, amit egyszer legalább mindenkinek látnia kell. Több mint hatmillió virágot lehet itt látni! A park csak két hónapon át tart nyitva minden évben, nem véletlen, hogy túránkat is ehhez igazítottuk. Itt minden a végéig tündököl a káprázatos nárciszokról, jácintokról és az ezerféle különleges tulipánokról szól. Innen egy szép hamisíthatatlan tájon keresztül kerekezünk vissza a szállásunkra. A szálláson közös konyha helység is van, ahol a vacsoránkat elkészíthetjük.


2. nap: Edam (busszal) - Monikendam – Volendam – Edam kerékpárral (40 km) Zansee Schans (busszal)

Edamba utazunk, amely hírnevét a mindenki által ismert nagy kerek sajtoknak köszönheti. A városka ennek ellenére megőrizte kellemes kisvárosi, vidékies kissé álmos jellegét, de egy szép tavaszi napon mégis olyan színekkel csábítanak házikó, mintha egy mesekönyvben kerékpároznánk. Mert innen indítjuk a mai kerékpártúránkat. A környék valaha a hajóépítés egyik fellegvárának számított, de ma csak csendes és békés tájon haladunk Monikendam felé. Néha egy szélmalom felé kell a nyakunkat nyújtogatni, de szintekkel itt biztosan nem kell számolnunk. Volendam tengerparti kisvárosában is körbenézünk egy kicsit a nyüzsgő parton, a település nem véletlenül vált világhírűvé, a 17. századból remek állapotban maradtak fent a régi lakóházak. A város híres festőknek is otthont adott, ide vonult vissza Picasso és Renoir válogatott tanítványokkal. Erre kiváló példát láthatunk a hotel Splendorban, amely szabadon látogatható, és olyan műveket csodálhatunk meg, amelyet a művészek ajándékoztak az 1881-ben megnyitott hotelnek. Mára a festők elmentek, a turisták maradtak, és a kis macskaköves utcákat bizony jelentős számban koptatják a turisták cipői, a városka azonban senkinek nem fog csalódást okozni. Ezután egy sajtüzemet látogatunk meg, majd Markenbe kerekezünk. Marken egy szigeten fekszik, az itt lakó emberek általában halászattal foglalkoztak sok száz éven keresztül. A városka hangulatát a cölöpökre épült házikók és a keskeny kis utcácskák adják, amely tovább gyarapítja utunkon a mesevárosok számát. Innen visszakompozunk Volendamba, majd busszal utazunk a szélmalmokról híres Zansee Schanshoz. A hagyományosan zöldre festett kis lakóházak, a régi raktárak és malmok a XVII. - XVIII. századi Zaan vidék hangulatát hozza vissza a turisták számára. A Zaanse Schans igazából nem is szabadtéri múzeum, hanem sokkal inkább egy barátságos, színes falucska. A legtöbb szélmalmot itt fogjuk látni. Megnézhetjük a híres faklumpa készítést is, sőt vásárolhatunk is bármilyen méretben hamisíthatatlan faklumpát magunknak. Innen visszabuszozunk a szállásunkra.


3 nap: Virágaukció Royal FloraHolland Aalsmeer – Amszterdam városnézés

A mai napot korán kezdjük, reggel korán már ki kell érnünk a világ legnagyobb virágárverésre. Hatalmas méretű csarnok fogad bennünket és egy átláthatatlannak tűnő kaotikus rendszerben tolják a targoncákkal a szebbnél szebb virágokat, amelyek a világ minden részéből érkeznek ide, majd utaznak tovább. A néhány óra alatt, ameddig naponta az aukció működik közel 50 millió szál virág kel el, sok millió euró értékben.Ezután a gyorsvasúttal beutazunk Amszterdamba, és felkeressük a leghíresebb helyeket, a kínai negyedet, a vöröslámpás negyedet, és a csatornákon is van lehetőség egy hajókirándulásra. Délután visszatérünk a szállásra.


4. nap: Haarlem (autóbusszal) – Katwijk ann Zee kerékpárral 38,5 km

Reggeli után Haarlembe utazunk, amely Észak-Hollandia tartományi központja,  a tengerparthoz közel,a tulipántermesztésre kiválóan alkalmas homoktalajon fekszik. Évszázadok óta a tulipántermesztés központja, ezért is kapta a virágváros becenevet. A város Hollandia műemlékekben egyik leggazdagabb város, akad látnivaló tehát bőven itt is. Amikor kényelmesen körbekarikáztuk a várost, elindulunk a tengerpart felé, és elkezdődik egy felettébb furcsa érzés, néha felfelé is kell tekerni, meg lefelé is gurulhatunk. Zandvoortnál érjük el a tengert, és innen belevesszük magunkat a Zuid-Kennemerland Nemzeti Parkba, ahol végig kiépített kerékpárutakon haladhatunk a dűnék között.  Időnként kiérve a homokdombok világából csodálatos tulipánmezük mellett haladunk el. Katwijkig megyünk, innen a buszunk visszatér velünk a szállásra.


5. nap: Amstelween – Utrecht – Eindhoven utazás haza repülővel

Reggel felkerekedünk, hogy útban a repülőtér felé tegyünk egy megállót és megnézzük Utrecht városát. Utrechtet sokan Európa legszebb vízi városának tartják, nem érdemtelenül. „Hollandia szíve" egykor fontos kereskedelmi központnak számított, s bár egyedi rakpartjai most éttermekkel, kézműves üzletekkel és butikokkal tarkítottak, máig őrzik a múlt dicsőségét. Az ódon városközpontban élvezheted a csatornák és az impozáns épületek - köztük a 112 méter magas Dóm-torony - esztétikai szépségét, miközben engeded, hogy magával ragadjon a jelen bája. Teljesen más nézetből is gyönyörködhetsz az ország egyik legrégebbi városában: ha végighajózol az úttesteknél néhány méterrel alacsonyabban fekvő csatornákon, a meseszép házak mellett több mint 200 éves fákat is láthatsz. Ha belefér az időnkbe, megnézzük a De Haar kastélyt is, amely Hollandia legszebb kastélya. Innen, továbbutazunk az Eindhoveni repülőtérre, hogy elérjük a hazafelé tartó járatunkat.


Fontos tudnivalók

Az ország:

 Hollandia egynegyede a tengerszint alatt fekszik. A hollandok sok földet hódítottak vissza a tengertől úgy, hogy szélmalmokat, szivattyúkat és csatornákat építettek, amely mára turistalátványossággá lett, akárcsak a tulipán, az örömlányok és a sajtok. Az ország számos kulturális örökséggel gyarapította a nyugati civilizációt, többek között fapapucs, a bicikli utak, Rembrant, és különböző történelmi épületek. A közbiztonság átlagosnak mondható, de a kerékpárjainkat egy pillanatra sem tévesszük, szem elöl, mert Hollandia másik híressége a kerékpártolvajlás. A kerékpárutak hossza talán meghaladja a Föld- Hold távolságát, mert itt az amerikaiakkal ellentétben - akik csak a garázs díszítésére használják a biciklit (hollandul: fietsen) mindenki kerekezik. Tehát nagyon figyeljünk, ha átmegyünk az úton, nehogy a fietsenek áldozatai legyünk, különösen Amszterdamban, ahol külön verseny van a bringák és a villamosok tekintetében, hogy melyik üti el a legtöbb turistát.

 

Időjárás:

 Hollandia időjárására két jellemzőt mondhatunk el: szeszélyes, és csapadékos. Annak ellenére, hogy az esőkabát a barátunk lehet, előfordulhat 20-22 fokos ideális kerekes idő is ilyenkor május elején.   A tengerpartok mentén néha a szél nehezítő körülmény lehet, mert mindig úgy alakul, hogy szembefúj – vagy legalább is mi így érezzük. Az is gyakori itt, hogy az egyik pillanatban még szikrázó napsütésben tekerünk, majd végigver rajtunk egy futó zápor, de a következő pillanatban megint a napocska mosolyog ránk. A legalacsonyabb hőmérséklet 8-10, a maximum 20-22 fok lehet.

 

Valuta, költőpénz:

Hollandiában az euró (EUR vagy €) a hivatalos fizetőeszköz. A piacok és a kis üzletek kivételével szinte mindenhol fizethetünk bankkártyával is, de célszerű, ha van nálunk mindig kisebb címlet is a vásárlásokhoz.

 

Túrák nehézsége:

 Hollandiát a kerékpárosoknak teremtette a Jóisten. A terep szinte teljesen sík, és szinte mindenhol kerékpárutak vezetnek. Néha már zavarba ejtő a kerékpárutas hálózat, túravezető legyen a javából, aki itt kiismeri magát. a labirintusban. A napi távok soha nem haladják meg a 40-50 km-t, és csak a dűnéknél kell némi kis emelkedőkkel számolni. Emiatt ezt a túrát semmi más nem teheti nehézzé, csak a kiszámíthatatlan időjárás, ha éppen nincs szerencsénk.

Felszerelés/Ruházat:

 

 • Ruházat:Strapabíró és sportos túraruházat, kényelmes cipő, esőkabát, esőnadrág, sapka, vagy kerékpáros sisak, melegebb ruhára estefelé szükség lehet egy rosszabb időjárás esetén.  
 • Felszerelés:napszemüveg, hátizsák vagy kerékpáros táska a napi szükségletekre, új típusú személyigazolvány vagy útlevél.  

Csomagolás:

A csomagokat a kisbusszal visszük magunkkal, ezért nyomatékosan kérünk mindenkit, hogy a nagymamát és a házi könyvtárat ne csomagolja be a gurulós bőröndjébe! A kisbuszok befogadóképessége korlátozott, ezért maximum fejenként 20 kg súlyú csomagot tudunk elszállítani. A túrán csak a személyes dolgaidat kell szállítanod, ha nincs kerékpáros táskát, igény esetén tudsz tőlünk bérelni jó minőségű vízhatlan Ortlieb márkájú kerékpáros táskát. Akinek nem kényelmetlen hátizsákkal is bringázhat. Ide kell az iratainak, esőkabátnak, a fényképezőgépnek, kis harapnivalónak beférnie.

 

Szállás, étkezés:

Szállásunk egy Amszterdamhoz közeli kempingben lesz, ahol a fürdő és a konyha közös, de szép kétágyas kis házikókban töltjük az éjszakát.  

 

Biztosítás:

Kötelező! Ebben természetesen tudunk segítséget nyújtani, irodánk az AB Aegon biztosítóval van kapcsolatban, és rajtunk keresztül mi is meg tudjuk kötni a biztosításodat. Természetesen nem feltétlenül kell a mi általunk javasolt biztosítást megvásárolni, lehet máshol is, de biztosítás nélkül elindulni egy külföldi kerékpártúrára értelmetlen kockázat! Erősen javasoljuk a Storno biztosítás megkötését is, amely előre nem látható betegség baleset esetén akkor téríti meg a befizetett összeget, amikor mi már nem tudnánk visszatéríteni (lásd utazási szerződés lemondási feltételek!)

Törzsutas kedvezmény
Törzsutas vagy?
Utazz Velünk és válj törzsutassá! Mi itt a Helian-nál megbecsüljük a hűséges túrázóinkat, ezért már a 3. utazástól számítva igényelhető az 5%-os kedvezményre feljogosító törzsutas kedvezményünk, ami az 5. utazástól számítva már 7%-ra rúg. Megéri Nálunk szervezni a túráid!


Jelentkezem!


Túra neve


Keresés
A Helian - utazási iroda Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Helian - utazási iroda Csapata