Kerékpárral az Arany-szigeten - KRK
2021-09-23-tól 2021-09-26-ig
Helian - túrázás
Kerékpártúra
3
közepes
van szabad hely
Helian - túraidőtartam
4

Helian - túraidőtartam
3
időtartam
Álomstrandok, kristálytiszta tengervíz, csodás öblök, vadromantikus tájak, kellemes középkori hangulatot árasztó városkák, príma borok, sajtok, mediterrán klíma. Mi is kell ennél több? Irány a Krk-sziget április végén!

Helian
Normál ár
120.000 Ft / fő
Előleg 48.000 Ft / fő
Jelentkezési határidő 2021-08-23Felkeltette az érdeklődésed a túra? Szeretnél életre szóló élményekkel gazdagodni? Nincs más dolgod, mint kattints a "Jelentkezem" gombra és pár egyszerű lépéssel meg is vagy!

Részvételi díj

A részvételi díj tartalmazza: 

 • az utazást 9 fős kisbusszal
 • a szállás árát B&B vendégházban, 2 ágyas szobákban reggelivel
 • a kerékpárok és a csomagok szállítását
 • a szervezés költségét és az ÁFA-t
 • a túravezetést  

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • a további étkezések árát
 • az esetleges belépők árát
 • a borkóstolás árát
 • az utasbiztosítást
 • a kerékpárbérlés költségét


Látnivalók

 • Krk város történelmi városmagja
 • Vrbnik óvárosa és az 50 cm széles utcája 
 • Soline-öböl és a fekete gyógyiszap
 • pazar panoráma a kerékpártúrák során
 • Marak beach homokos tengerpartja 

Hasznos Információk

Létszám: minimum 7-15 fő.

ÚJDONSÁG! A programra a bizonytalan COVID rendelkezések miatt foglalhatsz előleg fizetése nélkül is - az előleg összege jelképesen 1 Ft! :) A részvételi díjat csak az utazási korlátozások feloldásával fogjuk kérni, ennek pontos dátumáról minden túránál tájékoztatunk. Tehát ha mégsem indul a program vagy Te nem tudsz részt venni rajta, akkor sem ér semmilyen veszteség!

Utazás: A túrához kényelmes, 9 személyes kisbuszt biztosítunk, a kerékpárokat egy biztonságos utánfutóval szállítjuk. A csomagszállítást az egész túra során biztosítjuk.

Étkezés: a szálláson reggelit kapunk, a további étkezéseket egyénileg intézheti mindenki.

Szállás: a túra során egy helyen lesz a szállásunk, Krk városában egy B&B vendégházban. Az elhelyezés kétágyas szobákban, külön fürdőszobával. 

Kerékpárbérlés: Gepida elektromos kerékpárt és Dema/Gepida hegyikerékpárokat egyaránt tudsz nálunk bérelni! Az aktuális méretekről és típusokról érdeklődj nálunk!

A kerékpár: Fontos, hogy erre a túrára jó állapotban lévő kerékpárral gyere (hegyi,- vagy trekking bike). Javasoljuk, hogy a túra előtt nézesd át a kerékpárodat egy szervizben.

Kerékpárút: a szigeten van néhány kiépített kerékpárút is, néhányon mi is tekerünk, de a túráink nagy része alacsony forgalmú autóúton kis részben murvás földúton lesz. Ezért érdemes erre a túrára MTB kerékpárt hozni vagy vastagabb gumikkal készülni.

Hazsnos információk
Farkas Roland
Farkas Roland
túravezető
Roland négy földrész 34 országában járt, szenvedélyes utazó, főállású tűzoltó és életmentő, nyugodtan rábízhatod magad bármelyik túrán! Jó fotós, emellett Délkelet-Ázsia a specialitása, de Európában is sokfelé megfordult tapasztalt utazó.
Szereti a kihívásokat és szívesen pattan kerékpárra, hogy felfedezze a vidéket! Jó humorú ember, aki mellett biztosan nem fogsz unatkozni, ahol ő megjelenik, a remek hangulat garantált!

Részletes program

1. nap: utazás a Budapest – Krk - útvonalon busszal

Indulás Budapestről a kora reggeli órákban. Érkezés délután, a szállás elfoglalása után séta a tengerparton, vagy a régi városrészben. Ilyenkor szeptemberben a tenger még elég meleg egy kellemes fürdésre is!


2. nap: Krk - Punat – Stara Baska (Táv: 35 km, 500 méter szint)

Reggel még csak éledezik a városka, mi szépen elindulunk először Punatba egy szép kerékpárútun olajfák és ősi kőkerítések mentén, majd tovább a part mentén Stara Baska felé. Amíg a tengerpart mentén haladunk, az élvezeteké a főszerep, de a település határában már felfelé kell kanyarodnunk az útra, és elkezdjük a hullámvasutat fel és le, de eleinte inkább felfelé. Keskeny kanyargós út vezet Stara Baskába, de a látvány kárpótolni fog a fáradozásainkért. Aki úgy gondolja, hogy nem bírja a szinteket, beszállhat a kísérőbuszba. Amikor nem az olíva ültetvények mentén tekerünk, akkor pazar panorámában van részünk a türkiz tengerre. Ha szerencsénk van még delfineket is láthatunk. Stara Baska elsősorban az itt található csodaszép strandokról híres, ezt ki is próbálhatjuk most. Szinte az egész Krk szigetről, illetve a környékről ide járnak fürödni, akik egy különleges helyen szeretnének strandolni. Stara Baska strandjai mind nagyon tiszták és alapvetően kavicsosak, sziklásak. Ennek köszönhetően több méteren keresztül le lehet látni a tengerfenékig. Az út gyakorlatilag zsákutca, a településen véget is ér. Elértük a világvégét érzéssel lógathatjuk a vízbe a lábunkat, vagy ehetünk egy jó halételt a városka éttermében. A település hosszan húzódik el a tengerpart mentén, felettük a kopár mészkősziklák meredeznek és adnak kontrasztot a hihetetlenül kék tengerrel. A visszafelé utat nem tudjuk eltéveszteni, mert más út nincsen, így amikor rászánjuk magunkat a visszakapaszkodásra el is indulunk vissza a szállásunkra. Ha nagyon elfáradnánk, a kísérőautó segít!


3. nap: Krk – Vrbnik (busszal) – Marak Beach – Risika – Silo – Klimno – Cizici (Táv: kb. 40 km, 300 méter szint)

Ma is felfelé indulunk, de ezúttal busszal a nehezen kimondható nevű Vrbnikbe. A kisváros 900 lakosa egy festői öböl felett elhelyezkedő dombokra épült halásztelepülés, amely ilyenkor még nyugalmas és a történelmi hangulatot nem rontja el a turisták áradata. Az idelátogatót megérintik a hagyományok, a földművesek élete, az ember és a természet szoros kapcsolata, hiszen itt mindenki a föld terméseiből él: Vrbniket a szőlő táplálja, ha termékeny az év, nagyon hálás tud lenni, ám ha szűkösebb, akkor ezt az időszakot igyekszik alázatosan átvészelni. A környéken a kellemes aromájú fehérbort, a Zlahtinát termelik, amelyet mértékkel érdemes megkóstolnunk is. Itt található a világ legszűkebb utcája, az 50 cm széles Klancic utca az óvárosban, testesebb emberek ne is próbálkozzanak az áthaladással. Itt kerékpárra ülünk, s elindulunk a Marak beach felé. Eleinte aszfalton haladunk, és természetesen felfelé, majd az utunk közelebb húzódik a tengerparthoz és kövessé válik. Ez viszont utunk talán legszebb szakasza, mire elérjük a homokos tengerpartot. Itt megpihenünk, és busszal folytatjuk az utazást, az út ugyanis innen a parttól nagyon meredeken vissza bennünket vissza a főútra. Innen újra bringára szállunk és kisebb emelkedőkkel, de főleg lejtővel ismét kiérünk a tengerpartra, és a Cizici öbölben fejezzük be a mai túrát. CIzici maga egy apró tengerparti település és kikötő, a gyönyörű Soline-öbölben. Dús, zöld növényzete szinte belemerül a kristálytiszta tengerbe, ez a hely sokak számára a béke oázisa. A turisták itt a homokos strandot még megspékelhetik a fekete gyógyiszapos kúrával is, amely számos problémára jelent igazoltan gyógyulást, vagy legalább is enyhülést. Főleg a mozgásszervi, nőgyógyászati vagy bőrbajokkal lehet itt gyógyulást keresni, miközben át lehet látni a szemközti szárazföldön végighúzódó, méltóságteljes horvát hegyekre. Az iszappakolás után busszal térünk vissza Krk városába.


4. nap: Krk szabad program fakultatív kerékpártúra Prinba félszigeten, délután utazás haza Budapestre (Táv: 15 km kerekezés, 80 méter szint)

Reggeli után összepakolunk, tehetünk még egy rövid kört a Prniba félszigeten nem meessze Krk-től, vagy csak kószálunk még egy utolsót az óváros szépen burkolt tágasabb utcáin, vagy a szűkebb, girbegurba utcácskákon. Egyedi hangulatot áraszt az óváros középkorból fennmaradt városfalának erődítményes jellege, amely magával ragadhatja a történelem iránt fogékony látogatót. Esetleg vehetünk egy utolsó búcsú fürdőt a gyönyörű tiszta azúr tengerben, majd elindulunk hazafelé.


Fontos tudnivalók

Az ország:

Horvátország az Adriai-tenger keleti partjának az európai szárazföldbe legmélyebben benyúló és egyben legnagyobb részét foglalja el. Horvátországhoz tartozik az Adria teljes partszakaszának fő, a legtöbb szigetet is magában foglaló partszakasza. Horvátország szárazföldi területe 56.542 km², territoriális tengerfelülete: 31.067 km². A tengerpart hossza 5.835 km, ebből 4.058 km a szigetek, sziklazátonyok és szirtek partjai. Az Adria horvátországi partszakasza 3 fő tájegységre tagolható: Isztriai-félszigetre, Kvarner-öböl vidékére és Dalmáciára. Horvátországnak 4.700.000 lakosa van. A lakosság nagy része horvát. Nemzeti kisebbséget alkotnak a szerbek, a magyarok, a bosnyákok, az olaszok, a csehek és más népek.

Időjárás: 

A tengerpart mediterrán éghajlatú, a horvátországi tengerparti időjárást nézve a nyár forró és száraz a tél pedig enyhe, de csapadékban gazdag. Májusban már 21 fokos átlaghőmérsékletre lehet számítani, ami az idei évben azt jelentette, hogy délelőtt 10 és délután 3 között már volt annyira meleg, hogy jól esett megmártózni a 18 fokosnál még nem melegebb tengerben.  Átlag csapadék májusban 102,2, júniusban 119,9, júliusban 70,1, augusztusban 101,5, míg szeptemberben 156,5 mm.

Pénzügyek

Horvátország hivatalos pénzneme a kuna, váltópénze a lipa. 1 kuna = 100 lipa. 
A bankok főszezonban hétköznap 8:00 - 19:00-ig, szombaton 8:00 - 11:00-ig tartanak nyitva. Az ismertebb hitelkártyákat a legtöbb helyen elfogadják.

Túrák nehézsége:

Ez egy közepesen nehéz túra, tehát nem teljesíthetetlen. A legnehezebb az első nap, amikor eszedbe fog jutni, hogy tényleg csak közepes nehézségű? Igen, mert az 500 méter szint ellenére, csak 25 km-t fogunk megtenni, így a táv szinte gyalog is teljesíthető lenne, és a kilátás pedig mindenért kárpótol. Az út nagyrésze aszfalton vezet, a köves részen némi technikai tudás és széles terepgumi erősen javasolt. A napi távok nem hosszúak, lesz elég idő a látnivalók, a gasztronómiai élmények élvezetére is. A túravezető segít, ha bármi probléma lenne, és a nagyon ijesztő emelkedőket a második napon transzferrel áthidaljuk.

Felszerelés/Ruházat

 • Ruházat: bukósisak (ajánlott), fényvisszaverő mellény (ajánlott), strapabíró és sportos túraruházat, kényelmes cipő, esőkabát, esőnadrág (ajánlott)
 • Felszerelés: saját vagy bérelt kerékpár - lehetőleg hegyikerékpár, de trekking is megfelelő. Kerékpáros lámpa (ajánlott), kulacs, napszemüveg, hátizsák vagy kerékpáros táska a napi csomagnak, (bérlésre van lehetőség), új típusú személyigazolvány vagy útlevél, napvédő krém, pótbelső, pumpa.
 • A kerékpár: kérünk mindenkit, hogy ne a bevásárlásra használt kosaras kerékpárjával jöjjön erre a túrára. Nem szükséges méregdrága bringa természetesen, de ajánlott a mountainbike, aminek jók a fékei, strapabíró, szélesek a gumik. Szívesen kölcsönzünk megfelelő kerékpárt, ha félted a tiédet, vagy neked nincs olyan, amivel a túra teljesíthető. 

Szállás:

Szállásunk egy B&B panzióban lesz Krk városában, 2 ágyas szobákban. A szállás megfelel egy közepes kategóriájú magyar szálláshelyeknek. A szálláson reggelit is kapunk, a vacsorát pedig Krk számos étterme közül választhatjuk, a kínálat lenyűgöző, este ezekben a parti éttermekben űcsörögni pedig nagyon romantikus finom helyi borokat kortyolgatva.

Biztosítás:

Kötelező! Szeretnénk felhívni a figyelmedet arra, hogy a részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. Fontos! A biztosítás érvényességét indulás előtt a túravezető ellenőrizheti. Érvénytelen biztosítás hiányában a túrán való részvételt a túravezetők megtagadhatják. Kérjük, nézd meg, van-e érvényes utasbiztosításod! Ebben természetesen tudunk segítséget nyújtani, irodánk az Aegon biztosítóval van kapcsolatban, és rajtunk keresztül is meg lehet kötni a biztosítást. Természetesen nem feltétlenül kell a mi általunk javasolt biztosítást megvásárolni, lehet máshol is, de biztosítással rendelkezni kell az utazás egész időtartamára!

Ugyancsak nagyon erősen javasoljuk a kedvező áru stornó biztosítás megkötését. Senki nem lát a jövőbe, sajnos előfordult, hogy betegség miatt az utolsó pillanatban nem tudott valaki részt venni az utazáson, ilyen esetben pedig a biztosító általában teljes mértékben megtéríti a befizetett összeget, amennyiben utasbiztosítással is rendelkezel!

Törzsutas kedvezmény
Törzsutas vagy?
Utazz Velünk és válj törzsutassá! Mi itt a Helian-nál megbecsüljük a hűséges túrázóinkat, ezért már a 3. utazástól számítva igényelhető az 5%-os kedvezményre feljogosító törzsutas kedvezményünk, ami az 5. utazástól számítva már 7%-ra rúg. Megéri Nálunk szervezni a túráid!


Jelentkezem!


Túra neve


Keresés
A Helian - utazási iroda Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Helian - utazási iroda Csapata