Kerékpárral a Villányi Borvidéken {3 nap/2 éjszaka}
2020-09-18-tól 2020-09-20-ig
Helian - túrázás
Kerékpártúra
2
könnyű
van szabad hely
Helian - túraidőtartam
3

Helian - túraidőtartam
2
időtartam
Kerékpáros hétvége a Villányi Borvidéken, az októberi őszi színes szőlősorok között! 2 nap kerékpározás, szállás vendégházban, 2 ágyas szobákban reggelivel, borkóstolóval.

Normál ár
35.900 Ft / fő
Előleg 14.000 Ft / fő
Jelentkezési határidő 2020-08-10
Helian
Előfoglalási ár
31.900 Ft / fő
Előleg 12.000 Ft / fő
Előfoglalási határidő 2020-06-30Felkeltette az érdeklődésed a túra? Szeretnél életre szóló élményekkel gazdagodni? Nincs más dolgod, mint kattints a "Jelentkezem" gombra és pár egyszerű lépéssel meg is vagy!

Részvételi díj

A részvételi díj tartalmazza:

 • 2 éjszaka szállást vendégházban, 2 ágyas szobákban reggelivel
 • 2 napos kerékpártúra programot
 • egy borkóstoló programot
 • a túravezetést

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • a reggelin felüli étkezések díját
 • a kerékpár és kerékpáros táska bérlését
 • a SPA használat díját a szálláson (1.500 Ft/fő/nap)


Hasznos Információk

Létszám: 8-15 fő, KIS CSOPORT!

Utazás: Villányba egyénileg

Szállás: Villány központjában, a boros pincék utcájában egy teljesen új vendégházban. Elhelyezés 2 ágyas szobákban, külön fürdőszobával. A szálláson wellness részleg is található szaunával, ennek használata 1.500 Ft/fő/nap

Étkezés: a részvételi díj tartalmazza a reggelit is! A kerékpártúrákra szendvics és innivaló (minimum 1 liter/fő) szükséges. A szállás közelében több étterem is található.

Felszerelés/Ruházat: lsd. a lap alján

Kerékpárbérlés - Elektromos kerékpárok: a túra teljesíthető  e-bike-kal is, amely elektromos rásegítéssel rendelkezik, nagyon könnyű tekerni és hosszabb távolságokat megtenni vele. Ezen kívül hagyományos kerékpárok is bérelhetőek. A hagyományos kerékpár díja 3.500 Ft/nap, az elektromos kerékpároknak 6.000 Ft/7 óra.

Kerékpárút: 95%-ban aszfaltozott úton, és gyakran védett kerékpárutakon tekerünk. 

Részvétel csak a kerékpártúrán: Pécsiek, Pécs környékiek figyelem! Ezen a túránkon túránkon kedvezményesen tudtok részt venni! Szombaton és vasárnap is 3.000 Ft/fő/nap díjért tudtok csatlakozni a csoporthoz.

Hazsnos információk
Benovics Gábor
Benovics Gábor
túravezető
Gábor az egyik legtapasztaltabb túravezetőnk, aki szinte minden kontinensen megfordult már, de azt is jól ismeri, ahol még soha nem járt, hiszen térképen is utazik már gyerekkora óta, és a Pécsi Tudományegyetem Földrajzi Intézetében végezte doktorandusz tanulmányait. Az utazási iroda szervezésének egyik motorja, de a pécsi Vagabond Világjáró Klubban is rendszeresen találkozhatsz vele, mint előadóval, vagy mint szervezővel.
Vezet magashegyi trekkinget, kerékpártúrákat és vízitúrákat egyaránt. Négy nyelven beszél, és a honlapon megtalálható fotók jelentős részét is ő készítette. ----------- Az életem folyamatos utazás, ha nem testben, akkor lélekben - a térképeket böngészve. A térkép a barátom, ha figyeltem, új kalandra hívott, távoli tájakra csábított, és én mindig újabb és újabb utakat terveztem és tervezek ma is. Az élet rövid, és a világ még mindig olyan sok értéket tartogat a látó ember számára, hogy úgy érzem még nagyon sok idegen tájat és kultúrát kell felfedeznem. Az élményeket, a felhalmozott tudást szívesen megosztom másokkal, szeretném megmutatni azokat a csodákat, amiket láttam, átadni valamit, hogy minél többen érezzék a fontosságát ennek a világnak a megőrzésére. A Himalája hegyei között éppen úgy otthon érzem magam, mint a Kiskunság homokbuckái között, az Adria szigetein, mint a Mekong deltavidékén, New York felhőkarcolói között, mint a Dráva vízi világában.

Részletes program

1. nap: érkezés Villányba, a szállásra

Érkezés a délutáni/esti órákban egyénileg, séta Villányban a borospincék utcájában. Ha kerékpárt nem tudsz magaddal hozni, tudunk biztosítani számodra, trekking, mountain bike, vagy elektromos kerékpárt is.

2. nap: Villány –Nagyharsány – Kisharsány – Nagytótfalu – Siklós - Máriagyűd - Villány (Táv: 40 km, 190 m szint)

Közös reggeli után felpattanunk a kerékpárokra, ma a borvidék legszebb útvonala vár ránk! Villányból indulunk Nagyharsány felé egy nemrég épült kerékpárúton, szőlősorok mellett. Útközben megállunk a Szabadtéri Szoborpark felfedezésére. Innen legurulunk Nagyharsányba, majd feltekerünk a Vylyan teraszra egy jó kis rozé fröccsre. A pincétől gyönyörű kilátás nyílik a Dráva árterére, Beremendre, a Siklósi várra. A pihenő után kis falvakon, majd a szépen megépített kerékpárúton betérünk Siklósra, ahol megnézzük az Európa Nostra díjas Malkocs bej dzsámiját. A városban lesz lehetőségünk ebédelni is, vagy fagyizni egyet a hangulatos főtéren. Utolsó állomásunk a híres Máriagyűdi zarándokhely lesz, amely a domb tetején, öreg fák árnyékában várja a gyalogos zarándokokat. Érdemes ide is feltekerni és betérni a szépen karbantartott templomba. Inne ugyan azon az úton visszatekerünk Villányba, a szállásunkra és a délután folyamán élvezzük a rengeteg pincészet borkülönlegességeit.


3. nap: Villány – Kisjakabfalva – Palkonya – Villánykövesd – Villány (Táv: 20 km, 150 méter szint)

Villányból indulunk kerékpárúton Kisjakabfalvára, ahol megtekintjük az élő, német nemzetiségi Tájházat, a Konrád Házat. Fenntartói a család őseinek valamikori lakóházát hozták eredeti állapotára, minden részletben szigorúan ügyelve arra, hogy csakis eredeti használati tárgyak és díszítések kerüljenek a falakra és a falak közé. A Konrád Ház kísérlet egy letűnt világ, a baranyai svábság építészeti és kulturális emlékeinek bemutatására. Innen Palkonyára kerekezünk. Palkonya a Villányi-hegység északkeleti végén található, egyutcás falu, mely ma is hűen őrzi a XVIII. században betelepített német szőlőművesek építészeti kultúráját. A község legnevezetesebb műemlék együttese a faluvégi domboldalt beborító, 53 présházból álló pincesor, valamint az emblematikus hagymakupolás Szent Erzsébet Templom. Innen az ugyancsak csodálatos pincesorral büszkélkedő Villánykövesd jön sorra. A háromszintes „pincefalu” az 1700-as évek második felében épült. A pincesor a falu határában a domboldalba ágyazódik, a pincék „fűrészfogszerű” elrendezésben szorosan egymás mellé tapadnak. A mintegy 70 pincéből álló épületegyüttesből 58 présház 1983 óta országos műemlékvédelem alatt áll. Innen már közel a szállásunk – Villányban, és még bőven marad idő arra, hogy az ország bármely pontján lévő otthonunkba hazautazzunk.


Fontos tudnivalók

Időjárás:

A villányi hazánk legdélebben fekvő borvidéke. Itt korán tavaszodik, és több napsugár éri a szőlőskerteket. Ősszel, miként errefelé mondják, gyakori a „vénasszonyok nyara”. A szőlőtermelés egyik meghatározója a kedvező éghajlati adottság, a hőmérséklet, a napfénytartam, a vegetációs időszak és a csapadék mennyisége. Az évi középhőmérséklet 10-11°C között alakul, ami az országos átlagnak felel meg, de a napfénytartam átlagos évi összege 2100-2150 óra között változik. Legderültebb időszak a nyár vége.

Túrák nehézsége:

A túra könnyű, bár néhány nem túlzottan meredek emelkedővel azért számolnunk kell. 95%-ban aszfaltozott úton, és gyakran védett kerékpárutakon tekerünk.  

Szükséges felszerelés:

Ruházat: 

 • bukósisak (ajánlott)
 • fényvisszaverő mellény (ajánlott)
 • strapabíró és sportos túraruházat
 • kényelmes cipő
 • esőkabát

Felszerelés: 

 • saját vagy bérelt kerékpár
 • kerékpáros lámpa (ajánlott)
 • kulacs, napszemüveg
 • hátizsák vagy kerékpáros táska a napi cuccnak 
Éld át velünk a kalandot!
Vízitúra a Gemencen


Törzsutas kedvezmény
Törzsutas vagy?
Utazz Velünk és válj törzsutassá! Mi itt a Helian-nál megbecsüljük a hűséges túrázóinkat, ezért már a 3. utazástól számítva igényelhető az 5%-os kedvezményre feljogosító törzsutas kedvezményünk, ami az 5. utazástól számítva már 7%-ra rúg. Megéri Nálunk szervezni a túráid!


Jelentkezem!


Túra neve


Keresés
A Helian - utazási iroda Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Helian - utazási iroda Csapata