Kerékpáros wellness hétvége a Dráva mentén
2019-04-19-tól 2019-04-21-ig
Helian - túrázás
Kerékpártúra
2
könnyű
van szabad hely
Helian - túraidőtartam
3

Helian - túraidőtartam
2
időtartam
Kerékpáros wellness hétvége e-bike-on! 2 nap kerékpározás, szállás apartmanban reggelivel, elektromos kerékpározási lehetőséggel! Ha csak a kerékpártúrán szeretnél részt venni, arra is van lehetőség!

Helian
Normál ár
29.900 Ft / fő
Előleg
A részvételi díj jelentkezéskor, egy összegben fizetendő!
Jelentkezési határidő 2019-03-04Felkeltette az érdeklődésed a túra? Szeretnél életre szóló élményekkel gazdagodni? Nincs más dolgod, mint kattints a "Jelentkezem" gombra és pár egyszerű lépéssel meg is vagy!

Részvételi díj

A részvételi díj tartalmazza:

 • 2 éjszaka szállást 2 ágyas apartmanban, buféreggelivel
 • a wellness részleg korlátlan használatát
 • 2 napos kerékpártúra programot
 • a túravezetést

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • a reggelin felüli étkezések díját
 • a kerékpár és kerékpáros táska bérlését

 

 

 Hasznos Információk

Lényeges Információk a túráról:

Létszám: 6-15 fő, KIS CSOPORT!

Utazás: Harkányba egyénileg

Szállás: Apartmanházakban, 1-2 hálószobás apartmanokban. Egyágyas felár standard egyágyas hotelszobában: 13.000 Ft/fő/2 éj. A korlátlanul használható wellness részleg az apartmanok mellett található Hotelben van (finn szauna, infrakabin, gőzkabin, só barlang, pezsgőfürdő, belső wellness medence, fitneszterem és napozóterasz). A szállásokon wifi is elérhető.

Étkezés: a részvételi díj tartalmazza a reggelit is! A kerékpártúrákra szendvics és innivaló (minimum 1 liter/fő) szükséges. A szállás közelében több étterem is található, illetve az apartmanokban jól felszerelt konyha áll a vendégek rendelkezésére.

Felszerelés/Ruházat: lsd. a lap alján

Kerékpárbérlés - Elektromos kerékpárok: a túra teljesíthető  e-bike-al is, amely elektromos rásegítéssel rendelkezik, nagyon könnyű tekerni és hosszabb távolságokat megtenni vele. Ezen kívül hagyományos kerékpárok is bérelhetőek. A hagyományos kerékpár díja 3.000 Ft/nap, az elektromos kerékpároknak 5.000 Ft/7 óra.

Kerékpárút: a Dráva mentén a kerékpáros utak többnyire aszfaltozottak, de előfordulnak földutas szakaszok is. A túra részben a Dráva gáton és alsóbb rendű utakon halad, de földesútra is számítani lehet. Mi javasoljuk, hogy trekking kerékpárt hozz erre a túrára, de jó megoldás lehet az is, ha egy picit vastagabb gumival készülsz az útviszonyokra.

Részvétel csak a kerékpártúrán: Pécsiek, Pécs környékiek figyelem! Ezen a túránkon túránkon kedvezményesen tudtok részt venni! Szombaton és vasárnap is 3.000 Ft/fő/nap díjért tudtok csatlakozni a csoporthoz (ebből 1.000 Ft-ot beszámítunk az ebédbe Kémesen és Matty környékén) Ekkor lesz a Bőköz fesztivál is, amit meglátogatunk! Jelentkezés az info@helian.hu címen.

Hazsnos információk
Benovics Gábor
Benovics Gábor
túravezető
Gábor az egyik legtapasztaltabb túravezetőnk, aki szinte minden kontinensen megfordult már, de azt is jól ismeri, ahol még soha nem járt. :) Az utazási iroda szervezésének egyik motorja, de a pécsi Vagabond Világjáró Klubban is rendszeresen találkozhatsz vele, mint előadóval, vagy mint szervezővel.
Vezet magashegyi trekkinget, kerékpártúrákat és vízitúrákat egyaránt. Négy nyelven beszél, és a honlapon megtalálható fotók jelentős részét is ő készítette. ----------- Az életem folyamatos utazás, ha nem testben, akkor lélekben - a térképeket böngészve. A térkép a barátom, ha figyeltem, új kalandra hívott, távoli tájakra csábított, és én mindig újabb és újabb utakat terveztem és tervezek ma is. Az élet rövid, és a világ még mindig olyan sok értéket tartogat a látó ember számára, hogy úgy érzem még nagyon sok idegen tájat és kultúrát kell felfedeznem. Az élményeket, a felhalmozott tudást szívesen megosztom másokkal, szeretném megmutatni azokat a csodákat, amiket láttam, átadni valamit, hogy minél többen érezzék a fontosságát ennek a világnak a megőrzésére. A Himalája hegyei között éppen úgy otthon érzem magam, mint a Kiskunság homokbuckái között, az Adria szigetein, mint a Mekong deltavidékén, New York felhőkarcolói között, mint a Dráva vízi világában.

Részletes program

1. nap: Érkezés egyénileg Harkányba

É rkezés az délutáni órákban a Harkányba, szállás elfoglalása a Termál Kemping Apartmanházakban. Este még részt tudnunk venni egy esti fürdőzésen a híres Harkányi strandon, amelynek vize számos betegségre jelent gyógyírt évszázadok óta.


2. nap: kerékpártúra az Ős-Dráva Látogatóközponthoz, több száz éves templomok nyomában, Útvonal: Harkány- Drávaszabolcs – Szaporca Ős-Dráva látogatóközpont - Kémes- Adorjás- Kórós- Rádfalva- Diósviszló- Márfa- Harkány (Táv: 55 km)

A reggelit után vár bennünket a túravezetőnk, és megbeszéljük a mai napi túrát, ha valaki nem hozott saját kerékpárt, akkor a bérelt kerékpárt beállítjuk. Ezután elindulunk a nemrég átadott kerékpárúton a határ irányába – Drávaszabolcsra. Itt rátérünk a Dráva töltésére és az EUROVELO 13 útvonalát követve az Ős-Dráva Látogatóközponthoz tekerünk. Az Ormánság természeti értékeit és hagyományait megismertető Ős-Dráva Látogatóközpont interaktív kiállítással, őshonos háziállat bemutatóval, tanösvényekkel, változatos aktív programokkal, várja a közönséget. Innen az Ormánság kazettás mennyezetű református templomait járjuk sorra. Kémes az első helyszín, majd innen Adorjásra tekerünk a 2010-ben felújított kis templomhoz. Ha szerencsénk van, és dél körül érünk oda, még a harangozást is kipróbálhatjuk. Tovább haladva az utolsó és egyben legszebb, 1793-ban épült templomot Kóróson látogatjuk meg, melynek fakazettái egyedülállóak. Minden tábla más és más, alapszínei a fehér, bordó, kék, sötétkék, sárga. A faluból egy csendes úton gurulhatunk Diósviszlóig, majd egy forgalmasabb útra kiérve hamarosan visszaérünk Harkányba.


3. nap: kerékpárral a Drávához, Siklósi Vár. Útvonal: Harkány – Drávaszabolcs – Matty - Siklós – Harkány (Táv: 40 km)

Drávaszabolcsig a tegnap megismert kellemes kerékpárúton haladunk. A faluból kiérve a magyar határ széléig tekerünk, ahol megnézzük a kikötőt és a Dráva hidat. A túl oldalt már Horvátországot látjuk! Visszamegyünk a főútra, de hamarosan letérünk róla és a töltésen haladunk jól kijárt földúton. Közel a Dráva, mellettünk ártéri erdők húzódnak, rengeteg madár énekét hallhatjuk. 8 kilométer teljesen vad és lakatlan szakasz vár ránk, közben rövid kitérőt teszünk a Hotedrához, amely egy Ős-Dráva holtág, élőhelye számos ritka madárfajnak és vidrának. Visszatérve a töltésre bevetjük magunkat az erdőbe, ugyanis itt található a Duna-Dráva Nemzeti Park Kormorános erdő Tanösvénye, amely egykori folyómedreken át egészen a Dráváig vezet. Innen távcsővel megfigyelhetjük a túlparton fészkelő kormoránkolóniát, amely szigorúan védett terület. Visszamegyünk a töltésre, kis forgalmú aszfaltúton haladunk. Keselyősfapuszta után a Mattyi Madár-Emlékparkot látogatjuk meg, ahol kopjafákon állítottak emléket a hazánkban korábban fészkelő majd kipusztult 13 madárfajnak. Egy kis pihenő után továbbkerekezünk, meg se állunk Siklósig. Itt lehetőség van a nemrég felújított híres Siklósi Vár (Tenkes kapitányának fő színhelye) valamint a Malkocs bej Dzsámijának a megtekintésére. Innen védett kerékpárúton tekerünk vissza Harkányba. Hazautazás egyénileg a délutáni órákban.  


Fontos tudnivalók

Időjárás

A Mecsektől délre fekvő terület az ország egyik legmelegebb vidéke, az évi középhőmérséklet mindenütt 10,5 °C fölött marad, a globális fölmelegedés következtében ez tovább nőhet. A legmelegebb hónap a július, 21,5°C fölötti középhőmérséklettel. A terület nagy mennyiségű és hosszú időtartamú napsugárzást kap. Az átlagos napsütéses órák száma 2025. Dél-Baranya az ország legmelegebb vidékei közé tartozik.

Túrák nehézsége

Ez egy nagyon könnyű túra, komolyabb emelkedőkkel nem kell számolni, a táj szinte teljesen asztallap simaságú. Egy kerékpározni tudó ember életkortól függetlenül képes ezt a túrát teljesíteni, komolyabb kihívások elé nem fogja a túra állítani. Ha azonban valaki úgy gondolja, hogy mégis fél a távtól, vagy úgy érzi, ez meghaladja a képességeit, ezen a túrán elektromos kerékpár bérlésére is van lehetőség!

 

Szükséges felszerelés:

Ruházat: 

 • bukósisak (ajánlott)
 • fényvisszaverő mellény (ajánlott)
 • strapabíró és sportos túraruházat
 • kényelmes cipő
 • esőkabát
 • esőnadrág (ajánlott)
 • melegebb ruhára még nyáron is szükség lehet egy rosszabb időjárás esetén  

Felszerelés: 

 • saját vagy bérelt kerékpár
 • kerékpáros lámpa (ajánlott)
 • kulacs, napszemüveg
 • hátizsák vagy kerékpáros táska a napi cuccnak 
 • új típusú személyigazolvány vagy útlevél
 • napvédő krém
Éld át velünk a kalandot!
Fekete-víz vízitúra
Egy napos vízitúra a Dráván
Vízitúra a Szerb Duna melléken


Törzsutas kedvezmény
Törzsutas vagy?
Utazz Velünk és válj törzsutassá! Mi itt a Helian-nál megbecsüljük a hűséges túrázóinkat, ezért már a 3. utazástól számítva igényelhető az 5%-os kedvezményre feljogosító törzsutas kedvezményünk, ami az 5. utazástól számítva már 7%-ra rúg. Megéri Nálunk szervezni a túráid!


Jelentkezem!


Túra neve


Keresés
A Helian - utazási iroda Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Helian - utazási iroda Csapata