Kerékpáros wellness hétvége a Dráva mentén {3 nap/2 éj}
2020-05-22-tól 2020-05-24-ig
Helian - túrázás
Kerékpártúra
1
könnyű
van szabad hely
Helian - túraidőtartam
3

Helian - túraidőtartam
2
időtartam
Kerékpáros wellness hétvége harkányi szállással. 2 nap kerékpározás, szállás 3*-os hotelben reggelivel, elektromos kerékpározási lehetőséggel, Harkányi Gyógyfürdő látogatással! SZÉP KÁRTYÁVAL IS FIZETHETSZ! Ha csak a kerékpártúrán szeretnél részt venni, arra is van lehetőség!

Helian
Normál ár
33.900 Ft / fő
Előleg 13.500 Ft / fő
Jelentkezési határidő 2020-05-04Felkeltette az érdeklődésed a túra? Szeretnél életre szóló élményekkel gazdagodni? Nincs más dolgod, mint kattints a "Jelentkezem" gombra és pár egyszerű lépéssel meg is vagy!

Részvételi díj

A részvételi díj tartalmazza:

 • 2 éjszaka szállást 3*-os hotelben, 2 ágyas szobában, bufé reggelivel
 • egy délutáni belépőt a Harkányi Gyógyfürdőbe
 • 2 napos kerékpártúra programot
 • a túravezetést

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • a reggelin felüli étkezések díját
 • a kerékpár és kerékpáros táska bérlését
 • a belépők díját

 Miért válaszd ezt a túrát?

 • Könnyű túra, alig van benne szint, hiszen a Dráva folyó síkságán halad
 • Kulturálisan és természeti szempontból is sok látnivalót takar
 • Össze tudod kötni a wellness hétvégét egy kis aktivitással
 • A túra nagyrészt kerékpárutakon, és alsórendű utakon halad, ahol alig van forgalom
 • SZÉP kártyával is fizetheted!

Látnivalók

 • Harkány gyógyfürdő
 • Kórósi reformátustemplom
 • Duna-Dráva Nemzeti Park 
 • Szaporcai látogatóközpont
 • Siklós
 • Dráva folyó ártere

Hasznos Információk

Lényeges Információk a túráról:

Létszám: 6-15 fő, KIS CSOPORT!                             

Utazás: Harkányba egyénileg

Szállás: 3*-os Hotelben, 2 ágyas szobákban. Egyágyas felár standard egyágyas hotelszobában: 12.000 Ft/fő/2 éj. A szállás 250 m-re található a Harkányi Gyógyfürdőtől.

Étkezés: a részvételi díj tartalmazza a reggelit is! A kerékpártúrákra szendvics és innivaló (minimum 1 liter/fő) szükséges. A szállás közelében több étterem is található, ahol lehet vacsorázni.

Felszerelés/Ruházat: lsd. a lap alján

Kerékpárbérlés - Elektromos kerékpárok: a túra teljesíthető  e-bike-al is, amely elektromos rásegítéssel rendelkezik, nagyon könnyű tekerni és hosszabb távolságokat megtenni vele. Ezen kívül hagyományos kerékpárok is bérelhetőek. A hagyományos kerékpár díja 3.000 Ft/nap, az elektromos kerékpároknak 5.000 Ft/7 óra.

Kerékpárút: a Dráva mentén a kerékpáros utak többnyire aszfaltozottak, de előfordulnak földutas szakaszok is. A túra részben a Dráva gáton és alsóbb rendű utakon halad, de nagyon rövid földesútra is számítani lehet, ha kimegyünk a Kisinci-tóhoz, vagy a Dráva ártéri erdeibe. Mi javasoljuk, hogy trekking kerékpárt hozz erre a túrára, de jó megoldás lehet az is, ha egy picit vastagabb gumival készülsz az útviszonyokra.

Részvétel csak a kerékpártúrán: Pécsiek, Pécs környékiek figyelem! Ezen a túránkon túránkon kedvezményesen tudtok részt venni! Szombaton és vasárnap is 3.000 Ft/fő/nap díjért tudtok csatlakozni a csoporthoz (ebből 1.000 Ft-ot beszámítunk az ebédbe Kémesen a halászcsárdában).

Hazsnos információk
Benovics Gábor
Benovics Gábor
túravezető
Gábor az egyik legtapasztaltabb túravezetőnk, aki szinte minden kontinensen megfordult már, de azt is jól ismeri, ahol még soha nem járt. :) Az utazási iroda szervezésének egyik motorja, de a pécsi Vagabond Világjáró Klubban is rendszeresen találkozhatsz vele, mint előadóval, vagy mint szervezővel.
Vezet magashegyi trekkinget, kerékpártúrákat és vízitúrákat egyaránt. Négy nyelven beszél, és a honlapon megtalálható fotók jelentős részét is ő készítette. ----------- Az életem folyamatos utazás, ha nem testben, akkor lélekben - a térképeket böngészve. A térkép a barátom, ha figyeltem, új kalandra hívott, távoli tájakra csábított, és én mindig újabb és újabb utakat terveztem és tervezek ma is. Az élet rövid, és a világ még mindig olyan sok értéket tartogat a látó ember számára, hogy úgy érzem még nagyon sok idegen tájat és kultúrát kell felfedeznem. Az élményeket, a felhalmozott tudást szívesen megosztom másokkal, szeretném megmutatni azokat a csodákat, amiket láttam, átadni valamit, hogy minél többen érezzék a fontosságát ennek a világnak a megőrzésére. A Himalája hegyei között éppen úgy otthon érzem magam, mint a Kiskunság homokbuckái között, az Adria szigetein, mint a Mekong deltavidékén, New York felhőkarcolói között, mint a Dráva vízi világában.

Részletes program

1. nap: Érkezés egyénileg Harkányba

Érkezés az délutáni órákban Harkányba, szállás elfoglalása. Ha időben érkezünk, akkor még elmehetünk a híres Harkányi Gyógyfürdőbe, amelynek vize számos betegségre jelent gyógyírt évszázadok óta.

2. nap: kerékpártúra az Ős-Dráva Látogatóközponthoz, több száz éves templomok nyomában, Útvonal: Harkány- Drávaszabolcs – Szaporca Ős-Dráva látogatóközpont - Kémes- Adorjás- Kórós- Rádfalva- Diósviszló- Márfa- Harkány (Táv: 55 km), délután a Harkányi Gyóg

A reggelit után vár bennünket a túravezetőnk, és megbeszéljük a mai napi túrát, ha valaki nem hozott saját kerékpárt, akkor a bérelt kerékpárt beállítjuk. Ezután elindulunk a a Kórósi templom irányába Diósviszlón keresztül. Itt található az Ormánság kapuja, innen már a híres-hírhedt Ormánság útjait rójuk. A mai egyetlen emelkedőnket még Diósviszló előtt letudtuk, innen már teljesen sík terepen fogunk kerékpározni. A Kórósi fakazettás református templom az első, amit meglátogatunk. A templomot 1793-ban építették, amikor még jeletős volt a gyülekezet, és színmagyar lakosság élt itt. A fakazettái egyedülállóak, minden tábla más és más, alapszínei a fehér, bordó, kék, sötétkék, sárga. Adorjás a következő állomás. Itt a karzaton vannak kazetták, ezt is megnézzük. Ha délbe érnénk ide, még harangozhatnánk is egyet. Kémesen betérünk az ormánsági halászcsárdába, és megebédelünk. Az üdvözlő pálinkát és a palacsintát grátisz kapjuk. A Duna-Dráva Nemzeti Park látogatóközpontja felé gurulunk. Az Ormánság természeti értékeit és hagyományait megismertető Ős-Dráva Látogatóközpont interaktív kiállítással, őshonos háziállat bemutatóval, tanösvényekkel, változatos aktív programokkal, várja a közönséget. Ha az időnkbe belefér, akkor megnézzük a Szaporcai tájházat, amit a falusiak összefogással mentettek meg. Szaporcáról kilátogatunk egy földúton (ha nem nagy a sár) a Kisinci-tóhoz, amely egy Dráva lefűződés. Most még a szúnyogoktól sem kell tartanunk. Ezután rátérünk a fekete-víz töltésén haladó kerékpárútra és Drávaszabolcson keresztül visszatérünk túránk kiindulópontjára - Harkányba, hogy a nap hátralévő részében a fürdőt ill. a wellness-t is élvezhessük.  


3. nap: kerékpárral a Drávához, Siklósi Vár. Útvonal: Harkány – Drávaszabolcs – Matty - Siklós – Harkány (Táv: 40 km)

Drávaszabolcsig a tegnap megismert kellemes kerékpárúton haladunk. A faluból kiérve a magyar határ széléig tekerünk, ahol megnézzük a kikötőt és a Dráva hidat. A túl oldalt már Horvátországot látjuk! Visszamegyünk a főútra, de hamarosan letérünk róla és a töltésen haladunk jól kijárt földúton. Közel a Dráva, mellettünk ártéri erdők húzódnak, rengeteg madár énekét hallhatjuk. 8 kilométer teljesen vad és lakatlan szakasz vár ránk, időjárás és sár függvényében letérhetünk a gátról be az ártéri erdő gyönyörű vadonjába, és kinézhetünk a határfolyóra a Drávára is. Visszamegyünk a töltésre, elgurulunk a határig, ahol ismét áll a Vasfüggöny. Innen igazi "Isten háta megetti" szinte lakatlan kistelepülésen keresztül tekerünk a Mattyi Madár-Emlékparkhoz, ahol kopjafákon állítottak emléket a hazánkban korábban fészkelő majd kipusztult 13 madárfajnak. A magunkkal hozott elemózsiát itt is elfogyaszhatjuk. Mattyról Siklósra tekerünk, itt érdemes  az Európa Nostra díjas Malkocs bej Dzsámiját, és a felújítás alatt álló szerb ortodox templot megtekintenünk, az ikonosuztáza fantasztikus. A siklósi vár nagyobb falat, arra nem biztos, hogy marad idő, ha még ma kora délután szeretnénk haza indulni. Innen Harkány már csak egy "macskaugrásra" van többnyire kellemes kerékpárúton. Hazautazás egyénileg a délutáni órákban.  


Fontos tudnivalók

Időjárás

A Mecsektől délre fekvő terület az ország egyik legmelegebb vidéke, az évi középhőmérséklet mindenütt 10,5 °C fölött marad, a globális fölmelegedés következtében ez tovább nőhet. A legmelegebb hónap a július, 21,5°C fölötti középhőmérséklettel. A terület nagy mennyiségű és hosszú időtartamú napsugárzást kap. Az átlagos napsütéses órák száma 2025. Dél-Baranya az ország legmelegebb vidékei közé tartozik.

Túrák nehézsége

Ez egy nagyon könnyű túra, komolyabb emelkedőkkel nem kell számolni, a táj szinte teljesen asztallap simaságú. Egy kerékpározni tudó ember életkortól függetlenül képes ezt a túrát teljesíteni, komolyabb kihívások elé nem fogja a túra állítani. Ha azonban valaki úgy gondolja, hogy mégis fél a távtól, vagy úgy érzi, ez meghaladja a képességeit, ezen a túrán elektromos kerékpár bérlésére is van lehetőség!

 

Szükséges felszerelés:

Ruházat: 

 • bukósisak (ajánlott)
 • fényvisszaverő mellény (ajánlott)
 • strapabíró és sportos túraruházat
 • kényelmes cipő
 • esőkabát
 • esőnadrág (ajánlott)
 • melegebb ruhára még nyáron is szükség lehet egy rosszabb időjárás esetén  

Felszerelés: 

 • saját vagy bérelt kerékpár
 • kerékpáros lámpa (ajánlott)
 • kulacs, napszemüveg
 • hátizsák vagy kerékpáros táska a napi cuccnak 
 • új típusú személyigazolvány vagy útlevél
 • napvédő krém
Éld át velünk a kalandot!
Fekete-víz vízitúra


Törzsutas kedvezmény
Törzsutas vagy?
Utazz Velünk és válj törzsutassá! Mi itt a Helian-nál megbecsüljük a hűséges túrázóinkat, ezért már a 3. utazástól számítva igényelhető az 5%-os kedvezményre feljogosító törzsutas kedvezményünk, ami az 5. utazástól számítva már 7%-ra rúg. Megéri Nálunk szervezni a túráid!


Jelentkezem!


Túra neve


Keresés
A Helian - utazási iroda Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Helian - utazási iroda Csapata

Warning: include(../application/errors/error_php.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/heliansoulx/system/core/Exceptions.php on line 182

Warning: include() [function.include]: Failed opening '../application/errors/error_php.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php53/usr/share/pear:/opt/alt/php53/usr/share/php') in /home/heliansoulx/system/core/Exceptions.php on line 182

Warning: include(../application/errors/error_php.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/heliansoulx/system/core/Exceptions.php on line 182

Warning: include() [function.include]: Failed opening '../application/errors/error_php.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php53/usr/share/pear:/opt/alt/php53/usr/share/php') in /home/heliansoulx/system/core/Exceptions.php on line 182