E-bike túra a Bükk-hegységben {3 nap/2 éj}
az időpont tervezés alatt
Helian - túrázás
Kerékpártúra
2
könnyű
van szabad hely
Helian - túraidőtartam
?

Helian - túraidőtartam
?
időtartam
Gyertek a Bükk-hegység erdeibe e-bike túrára. Egészen kis csoport maximum 6 fő, családias hangulat, dézsafürdő, jakuzzi, szauna, grillezési lehetőség, és a Bükk csodálatos erdei várnak rád!

Felkeltette az érdeklődésed a túra? Szeretnél életre szóló élményekkel gazdagodni? Nincs más dolgod, mint kattints az "Érdeklődöm" gombra és pár egyszerű lépéssel meg is vagy!

Részvételi díj

A részvételi díj tartalmazza: 

 • két éjszaka szállás árát 2 ágyas elhelyezéssel, saját fürdőszobával 
 • a reggeli árát
 • a Merida e-bike bérleti díját két napra
 • kerékpáros sisakot
 • az Idegenforgalmi adót
 • a túravezetést
 • a túraszervezést

 

A részvételi díj nem tartalmazza:                               

 • reggelin felüli étkezések díját
 • az utazást Bükkzsércre
 • a jakuzzi, dézsafürdő és a szauna díját ld. fent!


Miért válaszd ezt a túrát?

Már önmagában a Bükkben túrázni is élvezet. A kerékpáros barangolásunkat nagyban megkönnyítik a jó minőségű Merida e-bike-ok, és a helyi vezetőnk tapasztalata, helyismerete. 

Látnivalók

 •  Suba-lyuk Múzeum és Látogatóközpont Közép-Európa egyik legrégibb ősember leletének helye 
 • Hór-völgy - a Bükk, de talán az ország legszebb völgye, mely 18 km-es hosszával Magyarország egyik leghosszabb völgye is egyben
 • Bükkszentkereszt - Szabó Gyuri bácsi a néhai füvesember faluja

Hasznos Információk

Létszám: 2-6

Utazás: egyénileg Bükkzsércre, a vendégázba. 

Szállás: A vendégház a Bükk hegyeinek lábánál hatalmas kerttel és közösségi térrel rendelkezik, ahol grillezési lehetőség, dézsafürdő, fűtött medence, szauna és jakuzzi használattal kényezteti vendégeit. Elhelyezés kétágyas szobákban reggelivel

Étkezés: a túra ára tartalmazza a reggelit is! A kerékpártúrákra szendvics és innivaló (minimum 1 liter/fő) szükséges. 

 • Dézsa használat - 6000 Ft/4 óra 1-4 főig
 • Szauna használat - 6000 Ft/2 óra 1-4 főig
 • Jakuzzi használat - 6000 Ft/4 óra 1-4 főig

Felszerelés/Ruházat: lsd. a lap alján

Túravezetés: Végig túravezető kíséri a csoportot

Hazsnos információk

Részletes program

1. nap: Érkezés Bükkzsércre a szállásra

Érkezés a délutáni órákban egyénileg. A vendégház a Bükk hegyeinek lábánál hatalmas kerttel és közösségi térrel rendelkezik, ahol grillezési lehetőség, dézsafürdő, fűtött medence, szauna és jakuzzi használattal kényezteti vendégeit. A vendégház udvara kellemes időtöltést és férőhelyet biztosít a vendégek számára. A szállásnak kirándulás szempontjából is remek az elhelyezkedése: Eger Szépasszony-völgy 25km, Szilvásvárad 40km, Noszvaj 13km, Bogács Strand és Gyógyfürdő 5km távolságra van.


2. nap: Kirándulás Bükkszentkeresztre a gyógyfüvek hazájába 60 km

Az ország egyik leghosszabb völgyében kirándulunk, felkapaszkodunk a Suba-Lyukba, az ősember barlangjába. Igazi csemege a természet kedvelőinek. A Remete látogatóközpontig kerékpárúton haladunk, majd a Hór-völgyben fogjuk utunkat folytatni 15 kilométer hosszan. Elsőként a Suba-lyukhoz érünk, felmászunk a az ősember barlangjába, majd következik a régi kőfejtő. Érintjük a Tebe-rétet, a Gyertyán-völgyi temetőt, régi üveghuta emlékeket. A völgyet elhagyva a Lófő-tisztás felé fordulunk, és hamarosan megérkezünk a gyönyörű fekvésű Bükkszentkeresztre. Az út menti büfében ehetünk, ihatunk, megpihenünk. Hazafelé a egy ideig főúton fogunk haladni, Hollóstető, majd Eger felé. Elgurulunk Répáshuta mellett, az új csillagvizsgáló előtt majd visszatérünk erdei utakra és visszatekerünk Bükkzsércre. A kirándulás időtartama kb. 7 óra, indulás 9 órakor, érkezés 16 óra körül.


3. nap: E-bike kirándulás az Ódor-várhoz kb. 35 km

Ma egy fantasztikus panorámás útvonalon fogunk tekerni. Megyünk erdei aszfaltos utakon, terepen, a Hór-völgyben, látunk vadászházakat, felfrissítjük magunkat a Zsilibes forrásnál, felmászunk az Ódor-vár szikláira, ahonnan, csodás kilátás nyílik a Bükkre. Kanyargós panorámás úton kerékpározunk az Cseresznyés-patakot tápláló Erzsébet forrástól. Ma is érintjük a Remete Látogatóközpontot, innen kerékpárúton megyünk Cserépfaluba, megnézzük a pincesort, és a Nóta-Arénát, majd Bogácsra megyünk a fürdőig. Rövid megálló után fordulunk visssza Bükkzsérc felé, de most nem a kerékpár úton, hanem a dombok gerincén, ahonnan gyönyörű a kilátás a környékre. Bükkzsérc határában megnézzük a Kulturális Örökség védett Baglyosi pincesort, majd az zsérci Felső Pincéken keresztül érünk vissza Bükkzsércre, a vendégházhoz. A kirándulás időtartama kb. 4 óra. Utána hazautazás egyénileg.


Fontos tudnivalók

A Bükk-hegység:

A Bükk Magyarországon a legek hegysége. A hegység nevét leggyakoribb fájáról, a bükkről kapta, amely itt közel 100 ezer hektáron terül el, és amelyet ezzel Magyarország legnagyobb összefüggő erdőségeként tartanak számon. A Bükk Magyarország legmagasabb átlagmagasságú hegysége  A 100 legmagasabb csúcsából 59 a Bükkben található! A legtöbb ismert barlang itt található. A legtöbb forrással is ez a hegység rendelkezik. 
Legmagasabb csúcsa a 960.8 méter magas Szilvási-kő. A második legmagasabb csúcsa a Kettős-bérc északi csúcsa 958.2 méter, a harmadik pedig az Istállós-kő 958.1 méterrel A Bükk hegység középső része 1977 óta nemzeti parkká nyilvánított terület.
A Bükk-vidék (régebben csak Bükk) az Északi-középhegységben található földrajzi középtáj, Magyarország legnagyobb átlagmagasságú, barlangokban bővelkedő karszthegysége. Középső területe 1977 óta nemzeti park (Bükki Nemzeti Park). Nevét leggyakoribb fájáról, a bükkről (Fagus sylvatica) kapta. Az Északi-középhegység egyetlen olyan hegysége, amely nem vulkanikus eredetű. A Bükk-vidéken található Magyarország legnagyobb összefüggő erdőterülete, közel 100 000 hektár. Forrás: Wikipédia

Időjárás, éghajlat:

A Bükk hegység éghajlatának sajátosságait a tengerszint feletti magasság változásai, valamint domborzati viszonyai határozzák meg. Az évi középhőmérséklet az országos átlagnál körülbelül 2 °C-al alacsonyabb, mindössze 7-8 °C, a Bükk-fennsík legmagasabb részein még alacsonyabb, csupán 6 °C. A jelentős kontinentális hatás miatt a tél hideg (a januári átlaghőmérséklet -4 °C), a havas napok száma az országban itt a legmagasabb. Az első fagyok október elején jelentkeznek, az utolsók azonban április végéig is elhúzódhatnak. A nyár meleg, gyakoriak a júliusi eleji és augusztus végi zivatarok. Az éves csapadék eloszlására a kontinentalitás szintén hatással van. Két csapadékmaximum figyelhető meg, egy kora nyári és egy őszi. Az éves csapadékmennyiség 600-700 mm, a Bükk-fennsíkon 800 mm. A viszonylag bőséges csapadék ellenére a hegység folyó- és állóvizekben szegény, az elszivárgó víz a mészkőterületek peremén karsztforrások formájában bukkan a felszínre. Forrás: Nógrádi Geopark.

Felszerelés/Ruházat:

 • Ruházat: bukósisak (ajánlott), strapabíró és sportos túraruházat, kényelmes cipő, esőkabát, esőnadrág (ajánlott) melegebb ruhára még nyáron is szükség lehet egy rosszabb időjárás esetén.  
 • Felszerelés: saját vagy bérelt kerékpár, kerékpáros lámpa (ajánlott), kulacs, napszemüveg, hátizsák vagy kerékpáros táska a napi csomagjainknak (bérlésre van lehetőség), pótbelsőt, pumpát és kevés harapnivalót csomagolj be a pénztárcád mellé! Napvédő krém, ugyancsak ajánlott!  

Szállás:

Szállásunk Bükkzsércen a z E-tekergők házában lesz, kétágyas szobákban. A vendégház a Bükk hegyeinek lábánál hatalmas kerttel és közösségi térrel rendelkezik, ahol grillezési lehetőség, dézsafürdő, fűtött medence, szauna és jakuzzi használattal kényezteti vendégeit. A vendégház udvara kellemes időtöltést és férőhelyet biztosít a vendégek számára.

Törzsutas kedvezmény
Törzsutas vagy?
Utazz Velünk és válj törzsutassá! Mi itt a Helian-nál megbecsüljük a hűséges túrázóinkat, ezért már a 3. utazástól számítva igényelhető az 5%-os kedvezményre feljogosító törzsutas kedvezményünk, ami az 5. utazástól számítva már 7%-ra rúg. Megéri Nálunk szervezni a túráid!


made by Marketing Soul Kft.
Túra neve


Keresés
A Helian - utazási iroda Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Helian - utazási iroda Csapata