E-bike túra a Balaton-felvidéken
2021-05-02-tól 2021-05-02-ig
Helian - túrázás
Kerékpártúra
3
közepes
van szabad hely
Helian - túraidőtartam
1

Helian - túraidőtartam
0
időtartam
A Balaton igazi csodái, ahogy még nem láttad. Levendulaföldek, tücsökzene, panoráma a Balatonra és persze hamisíthatatlan Balaton-felvidéki kulináris élmények. Mindezt különösebb erőfeszítés nélkül, elektromos kerékpárral kaphatod meg.

Helian
Normál ár
16.900 Ft / fő
Előleg
A részvételi díj jelentkezéskor, egy összegben fizetendő!
Jelentkezési határidő 2021-04-27Felkeltette az érdeklődésed a túra? Szeretnél életre szóló élményekkel gazdagodni? Nincs más dolgod, mint kattints a "Jelentkezem" gombra és pár egyszerű lépéssel meg is vagy!

Részvételi díj

A részvételi díj tartalmazza: 

 • az e-bike bérleti díját egy napra
 • a kerékpáros sisak bérlését
 • a túravezetés költségét
 • a túraszervezés költségét

A részvételi díj nem tartalmazza: 

 • az étkezést
 • az utazás költségét a helyszínre


Miért válaszd ezt a túrát?

Ki ne ismerné a Balaton klasszikus arcát? Strand, lángos, csapolt sör, parti-sétány, diszkó és fagylalt. Ezen a túrán lehetőséged nyílik a Balaton igazi csodáinak felfedezésére. 

Az elektromos bringáknak köszönhetően a túrára kevésbé edzett vendégeinket is szeretettel várjuk.

Látnivalók

 • Tihanyi Bencés Apátság
 • Levendula Ház Látogatóközpont
 • Tihanyi Ős Levendulás
 • Őrtorony kilátó
 • Cseri-kastély Tótvázsonyban
 • Pécsely
 • Dörgicse
 • Dörgicsei Levendula Major

Hasznos Információk

Hasznos információk: 

Létszám: kis csoport, max. 14 fő!

Utazás: egyénileg, találkozó Tihanyban, a Tihanyi Hajóállomáson a reggeli órákban. 

Kerékpárok: KROSS LEVEL BOOST 2.0 500 MTB típusú elektromos kerékpárt kap minden résztvevő, kerékpáros sisakkal

Étkezés: egyénileg. Út közben lesz lehetőség ebédelni vagy szendvicset vásárolni.

Felszerelés/Ruházat: lsd. a lap alján!

Hazsnos információk
Kőszegi Tamás
Kőszegi Tamás
túravezető
Tamás főként Európában mozog otthonosan: például Olaszországban, ahol télen síoktatóként, nyáron szörfoktatóként tevékenykedik, valamint Franciaországban, ahol ösztöndíjas volt Bretagne-ban. Beszél németül, angolul, franciául, olaszul és spanyolul, ami nagyban segíti az adott vidék és kultúra felfedezésében, valamint a nem várt helyzetek megoldásában.

Részletes program

Tervezett program: Indulás a Tihanyi Hajóállomástól → Apátság → Belső-tó (Levendulamezők) → Őrtorony kilátó → Hidegkút → Cseri kastély → Zádor vár → Pécsely → Vászoly → Dörgicse → Balatonakali → Tihany (kb. 50 km)

A túra kiindulópontja a Tihanyi Hajóállomás (nem a Tihanyi Rév!), ahol a parkolóban hagyhatjuk az autónkat is. Ha valaki vonattal érkezne a helyszínre, akkor Aszófőnél tud leszállni a vonatról, onnan 5,8 km a kikötő, ahol az indulási hely van, akár még gyalog is megtehető - ha igazán zölden gondolkodunk. Találkozó a reggeli órákban, a túravezető kiosztja a kerékpárokat és röviden mesél az e-bikeokról, a napi programról és már indulhat is a túra! Első megállónk a Tihanyi Bencés Apátság épülete, ahol az első fotókat készíthetjük, háttérben a Balaton óriási vízfelületével és a vitorlásokkal! Kihagyhatatlan panoráma! Tovább gurulunk a városkában, következő megállónk a Levendula Ház és a mellette lévő Belső-tó. A Levendula Ház Látogatóközpont minden korosztály számára élményt nyújtó módon mutatja be a Tihanyi-félsziget múltját és jelenét: a vulkánok egykor dühöngő világát, a később megszelídült táj harmóniáját; a tihanyi emberek és a természet évszázados együttélését, s ennek emblematikus kultúráját: a levendula-termesztést. Ez után elhagyjuk az autóutakat és terepre kapcsolunk, a Tihanyi Ős-Levendulás mellett, földúton tekerünk, majd az Őrtorony kilátóban készülhet a következő csoportkép. Még csak 8 km-t mentünk, de már mennyi látnivaló volt út közben! Hogy haladjunk is, visszatérünk az aszfaltra és alsóbbrendű utakon Hidegkútra tekerünk, majd megnézzük a Cseri-kastélyt Tótvázsonyban. Itt ismét lehetnek földutas szakaszok, ahol próbálgathatjuk mit bír az e-bike és milyen a terepen hajtani! Következő állomásunk Pécsely lesz, amely egy tipikus Balaton-felvidéki falu nádfedeles házakkal, terméskő kerítéssel, műemléki épületekkel. Itt kóstolhatunk helyi bort is, étteremben ebédelhetünk. A pihenő után még vár ránk egy, az utóbbi időben egyre felkapottabb kis falucska, Dörgicse meglátogatása, ahol minden megvan, amit ez a táj kínálhat: levendula mezők, csodás balatoni kilátás, megkapó hangulatos parasztházak, romtemplomok, muskátli, rozmaring, szalmabálák. A faluban található a Dörgicsei Levendula Major, ahol remek kézműves termékeket vásárolhatunk természetesen levendulából. Ha magunkba szívtuk a hely hangulatát és elkészültek a legszebb fotók, akkor tovább tekerünk, Balatonakali érintésével visszatérünk Tihanyba, a túra kiindulópontjára. Elbúcsúzunk a Balatontól, a csapattól, ide még biztosan visszatérünk! Utazás haza egyénileg.

 

 


Törzsutas kedvezmény
Törzsutas vagy?
Utazz Velünk és válj törzsutassá! Mi itt a Helian-nál megbecsüljük a hűséges túrázóinkat, ezért már a 3. utazástól számítva igényelhető az 5%-os kedvezményre feljogosító törzsutas kedvezményünk, ami az 5. utazástól számítva már 7%-ra rúg. Megéri Nálunk szervezni a túráid!


Jelentkezem!


Túra neve


Keresés
A Helian - utazási iroda Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Helian - utazási iroda Csapata