E-bike kilátótúra Pécs felett a Mecsekben
dátum: 2021-08-01
Helian - túrázás
Kerékpártúra
3
közepes
van szabad hely
Helian - túraidőtartam
1

Helian - túraidőtartam
0
időtartam
Ezt ez e-bike túrát a Mecsek központi részének legszebb kilátópontjaira szerveztük. Célunk, hogy minél több csodálatos képet mutassunk a Mecsekről gyönyörű mediterrán városunkra – Pécsre, miközben a természeti értékekben gazdag Nyugat-Mecsek Tájvédelmi Körzet hangulatos erdeiben kerékpározunk. Mindezt az e-bike-ok segítségével tesszük meg, amely lehetővé teszi, hogy élvezzük a túrát még hegynek felfelé is.

Helian
Normál ár
14.500 Ft / fő
Előleg
A részvételi díj jelentkezéskor, egy összegben fizetendő!
Jelentkezési határidő 2021-07-28Felkeltette az érdeklődésed a túra? Szeretnél életre szóló élményekkel gazdagodni? Nincs más dolgod, mint kattints a "Jelentkezem" gombra és pár egyszerű lépéssel meg is vagy!
Lejárt a jelentkezési határidő.

Érdeklődöm!

Részvételi díj

A részvételi díj tartalmazza: 

 • az e-bike bérleti díját egy napra
 • a túravezetés költségét
 • a szervezés költségét

A részvételi díj nem tartalmazza: 

 • az étkezést
 • az utazást a helyszínre
Lejárt a jelentkezési határidő.

Érdeklődöm!Miért válaszd ezt a túrát?

A Középső-és Nyugat - Mecsek legszebb kilátópotjait fűzzük fel, amelyhez hihetetlen nagy segítséget fog jelenteni az elektromos mountain bike. Aki egyszer kipróbálja ezeket a jó minőség bringákat, azok le sem akarnak szállni róla többet. Gyakran állunk meg gyönyörkörni a csodálatos panorámába, déli irányban a Villányi-hegység vonulatai, a Papuk-heység, északra a Badacsony is látható tiszta időben. A túravezetővel pedig biztosnságban haladhatsz, ha bármi gondod lenne, ott van és segít.

Látnivalók

 • A TV-torony
 • A Kis-Tubesi kilátó
 • A Nagy-Tubesi kilátó páratlanul szép panorámával
 • Zsongorkő
 • Pálos Kolostor romjai

Hasznos Információk

Hasznos információk: 

Létszám: max. 7 fő (minimum létszám 6 fő!)

Utazás: Találkozó Pécsen, a Tettye-téren a Pintér-kert Arborétum előtti parkolóban

Nehézség: ez a túránk főleg erdei földutakon, turista ösvényeken vezet, ahol sokszor kövek, gyökerek nehezítik a haladást, igazi mountainbike terep! Ezért mindenképpen szükséges a magabiztos kerékpáros tudás és egy kis gyakorlat hegyi terepeken.

Kerékpárok: a Duna-Dráva Nemzeti Park kerékpárjait használjuk, Haibike Sduro Hardnine 3.0 elektromos pedelec mountainbike-okat biztosítunk minden résztvevőnek

Étkezés: egyénileg. 

Felszerelés/Ruházat: lsd. a lap alján!

Hazsnos információk
Molnár Gyula
Molnár Gyula
túravezető
Az elmúlt évtizedet különböző sportokkal töltöttem: triatlonoztam, jó párszor egyéniben és többször csapatban is teljesítettem Ironman versenyt. Snowboardoztam, közben iskolai csoportokat is oktattam. Emellett az országúti és MTB kerékpározás is napi szenvedélyeim közé tartozik, de ha éppen át lehet úszni a Balatont, akkor azt sem hagyom ki.
A testnevelés szak elvégzése mellett, történelemből és kommunikációból is diplomáztam, az első kettőt napi szinten oktatom is felső tagozatban. Jelenleg kerékpárok szervizelésével is foglalkozom. Szívesen adom át a tudásomat, rajongásomat másoknak, akár egy élménybeszámoló, akár egy csoportos túra keretében.

Részletes program

Pécs (Tettye) – Dömörkapu – TV-torony – Kis-tubesi kilátó – Tubesi kilátó – Remeterét – Zsongorkő - Égervölgy - Pécs (Tettye), 35 km, 1200 méter szint

Találkozó Pécsett a Tettyén a Tettye tér 9 előtti parkolóban. Felvesszük a bringákat, majd innen egy kissé köves, de járható gyalogúton megyünk fel a Dömörkapuhoz, ahol valaha a pécsi vidámpark volt. Ennek ma már nyoma is alig látható, de innen már aszfaltozott úton megyünk fel egészen a Misináig – a TV toronyig. Itt aki szeretne, felmehet kinézni a TV-toronyból. Erdei úton folytatjuk utunkat a Kis-tubesi kilátó felé, majd tovább egészen a Tubesre, amely a Mecsek második legmagasabb pontja a maga 612 méterével. Tiszta időben egyszerre láthatod a szlavón Papuk hegységet, a Villányi-hegységet, a Pécsi-tavat és a Badacsonyt. Leereszkedünk egy szerpentin hegyi úton Lapisig,  ahonnan legurulunk a Remeterétre. Innen ismét felfelé kapaszkodunk, eljutunk végül a Pálos kolostor romjáig, majd a Zsongorkőhöz. Az utolsó kilátópontunkról óvatosan legurulunk az Égertető felé, majd Égervölgybe. Innen már aszfalton tekerünk vissza a Tettyére. 


Fontos tudnivalók

IdőjárásA Mecsek éghajlata igen kellemes. Hazánkban itt érvényesülnek legjobban a szubmediterrán hatások. Az évi csapadék 710 mm körül mozog, a napsütéses órák száma meghaladja a 2000 órát. Az ősz talán itt a leghosszabb és legkellemesebb az országban és a Villányi-hegységgel karöltve a tavasz is itt köszönt be először.

Túrák nehézségeA Mecsek hegyvidék, szintek nélkül itt nem lehet túrát tervezni. Az túra több szintet tartalmaz, de ez egy elektromos kerékpártúra, így ez nem fog problémát okozni, csak arra kell figyelni, hogy lehetőleg ne a legerősebb fokozatot használjuk tartósan, mert akkor – gyorsan - akár 30 km alatt is le tudjuk meríteni az akkumulátort. A túra egy része erdei földutakon vagy, alsórendű utakon halad, erre a túrára szükséges némi kerékpáros tapasztalat és biztos koordináció, hogy ne féljünk a tereptől.

Szükséges felszerelésRuházat: strapabíró és sportos túraruházat, kényelmes cipő, esőkabát; felszerelés: kulacs, napszemüveg, naptej, kerékpáros sisak (ajánlott)

Törzsutas kedvezmény
Törzsutas vagy?
Utazz Velünk és válj törzsutassá! Mi itt a Helian-nál megbecsüljük a hűséges túrázóinkat, ezért már a 3. utazástól számítva igényelhető az 5%-os kedvezményre feljogosító törzsutas kedvezményünk, ami az 5. utazástól számítva már 7%-ra rúg. Megéri Nálunk szervezni a túráid!


Lejárt a jelentkezési határidő.

Érdeklődöm!Túra neve


Keresés
A Helian - utazási iroda Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Helian - utazási iroda Csapata