E-bike hétvége a Mátrában {4 nap/3 éj}
az időpont tervezés alatt
Helian - túrázás
Kerékpártúra
2
könnyű
van szabad hely
Helian - túraidőtartam
?

Helian - túraidőtartam
?
időtartam
A hazánk két legmagasabb hegycsúcsával is büszkélkedő Mátra felfedezésére indulunk ezen a túrán, nem mással, mint elektromos kerékpárokkal! Vadregényes erdők, panorámás bércek, hegyi patakok vájta szurdokok és friss erdei levegő vár itt Rád! Meglátogatjuk a Galyatető kilátót, a Kékes-tetőt, Mátraszentimrét, kóstolunk finom helyi borokat és élvezzük a suhanást a kis forgalmú erdészeti utakon.

Felkeltette az érdeklődésed a túra? Szeretnél életre szóló élményekkel gazdagodni? Nincs más dolgod, mint kattints az "Érdeklődöm" gombra és pár egyszerű lépéssel meg is vagy!

Részvételi díj

A részvételi díj tartalmazza: 

  • két éjszaka szállás árát 2 ágyas elhelyezéssel, saját fürdőszobával 
  • az idegenforgalmi adót
  • a túravezetést
  • a túraszervezést

 

A részvételi díj nem tartalmazza:                               

  • az étkezések díját
  • az e-bike bérleti díját két napra (22.000 Ft/fő)
  • az utazást a helyszínre


Hasznos Információk

Létszám: 6-8 fő

Utazás: egyénileg Mátraalmásra, az Almás Tanya Vendégázba. 

Szállás: a vendégház a Mátra hegyeinek lábánál hatalmas kerttel és közösségi térrel rendelkezik, ahol bográcsozási lehetőséggel és szauna használattal kényezteti vendégeit. Elhelyezés kétágyas szobákban, külön fürdőszobával.

Étkezés: egyénileg. A szálláson jól felszerelt konyha várja a vendégeket.

Felszerelés/Ruházat: lsd. a lap alján

Kerékpárbérlés: ez a túra kifejezetten elektromos kerékpárra lett kitalálva, mivel bőven van benne emelkedő és a távolságok is hosszabbak, ezért hagyományos kerékpárral nem javasoljuk a részvételt. A vendégháznál lehetőség van e-bike bérlésre, 22.000 Ft/fő áron, illetve saját kerékpárt is hozhatsz.

Túravezetés: Végig túravezető kíséri a csoportot

Hazsnos információk

Részletes program

1. nap érkezés Mátraalmásra

Érkezés a délutáni-esti órákban a vendégházhoz, a szobák elfoglalása. A szállástól 8-10 km-re étteremben vacsorázhatunk, illetve a vendégházban jól felszerelt konyha áll rendelkezésre. Este szaunázhatunk a vendégház melléképületében.


2. nap: Kerékpártúra Galyatetőn át Gyöngyössolymosra (Táv: 70 km)

Reggeli után bringára pattanunk és irány az erdő! Első utunk Galyatetőre visz, ahol megnézzük a szépen felújított turistaházat, ahol egy finom kávéval kezdjük a napot. Felmászunk a Galya-kilátó tetejére, amely 955 méter magasan áll, az Országos Kék Túra útvonalán, az ország legmagasabban fekvő kilátója. Ha szerencsénk van innen láthatjuk a Mecseket és a Magas-Tátrát is! Tovább gurulunk Mátraháza felé, ahol télen sípálya is működik, majd Mátrafürednél megállunk a Sóstó partján és szusszanunk egyet. Innen átgurulunk a Benevár romjaihoz, amelyek a 15. századból maradtak fenn, jó kilátás van innen a környékre. Következő állomásunk a Dominium Pincészet, ahol kóstoló és finom ételek várnak ránk. Innen visszatekerünk a szállásunkra.

Útvonal: Mátraalmás — (10 km) Mátraszentimre — Vöröskő étterem/Galyatető Turistaház —
Bagolyirtás — (kb 20 km) Gyöngyössolymos, majd tovább biciklizés a Dominium Pincészetig.
Borkóstolás - ebéd.
 


3. nap: Kerékpártúra a Kékestetőre (Táv: 46 km)

Reggeli után ismét kerékpárra pattanunk és irány Parádsasvár, a Mátra északi oldalán található hangulatos hegyi falu. Érdemes megnézni a napjainkban kastélyhotelként működő Károlyi-kastélyt, amely kívúlről is igazán impozáns, szinte mesébe illő sziluettje miatt. A közeli üvegmanufaktúra a következő látnivalónk, a műhely kis méretei és a barátságos, családias hangulat miatt nyújt közvetlen élményt a vendégeknek, akik az országban egyedülálló módon ki is próbálhatják az üvegfúvást - akár saját poharat is fújhatnak maguknak! Innen a Kékestető felé vesszük az irányt, végig felfelé haladunk, jól jön majd az elektromos rásegítés! A Kékestető Magyarország legmagasabb pontja, 1014 m magas, természetesen nem maradhat el a csúcs csoki és a csúcs fénykép sem! Hazafelé már szinte végig gurulunk, Galyatető irányába tekerünk, itt még megvacsorázunk és úgy gurulunk haza a szállásunkra. 

Útvonal: Mátraalmás Parádsasvár felé— Kékestető — Mátraalmás


4. nap: Kerékpártúra a Gombás-tóhoz, délután hazautazás (Táv: 20 km)

A mai nap egy könnyebb túrára indulunk a közeli Gombás-tóhoz, amely egy üdülő terület mellett fekszik, mégis idilli és érintetlen a környezete. Szép időben egy kis napozás, esetleg fürdés után teszünk egy kört erdei utakon, eldugott helyeken tekerve, ezt csak a túravezető ismeri! Kora délután visszaérünk a szállásra és elbúcsúzunk a csapattól, utazás haza egyénileg.


Törzsutas kedvezmény
Törzsutas vagy?
Utazz Velünk és válj törzsutassá! Mi itt a Helian-nál megbecsüljük a hűséges túrázóinkat, ezért már a 3. utazástól számítva igényelhető az 5%-os kedvezményre feljogosító törzsutas kedvezményünk, ami az 5. utazástól számítva már 7%-ra rúg. Megéri Nálunk szervezni a túráid!


made by Marketing Soul Kft.
Túra neve


Keresés
A Helian - utazási iroda Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Helian - utazási iroda Csapata