E-bike hétvége a Balaton-felvidéken - levendula virágzáskor {3 nap/2 éj}
2021-06-11-tól 2021-06-13-ig
Helian - túrázás
Kerékpártúra
3
közepes
van szabad hely
Helian - túraidőtartam
3

Helian - túraidőtartam
2
időtartam
„A Balaton ábránd és költészet, történelem és hagyomány. Édes-bús mesék gyűjteménye” /Eötvös Károly…” Gyere velünk erre a csodás tájra a levendula virágzás idején! Ha már jártál a vidéken, akkor is különleges élmény lesz elektromos kerékpárral, erdei ösvényeken vagy szőlősorok mentén, eldugott kis utakon, gyönyörű panorámával övezve suhanni, miközben lila ezer árnyalatát fedezzük fel a levendula mezők között - gyönyörű fotókat készíthetünk!

Helian
Normál ár
57.900 Ft / fő
Előleg 23.000 Ft / fő
Jelentkezési határidő 2021-06-09Felkeltette az érdeklődésed a túra? Szeretnél életre szóló élményekkel gazdagodni? Nincs más dolgod, mint kattints a "Jelentkezem" gombra és pár egyszerű lépéssel meg is vagy!
Lejárt a jelentkezési határidő.

Érdeklődöm!

Részvételi díj

A részvételi díj tartalmazza: 

 • 2 éjszaka szállást 2-3 szobás apartmanokban, közös fürdővel
 • az e-bike bérleti díját 2 napra
 • a kerékpáros sisak bérlését
 • a túravezetés költségét
 • a szervezés költségét

A részvételi díj nem tartalmazza: 

 • az étkezéseket 
 • a reggeli árát (3.500 Ft/fő)
 • az utazás költségét a helyszínre
 • a belépőket
Lejárt a jelentkezési határidő.

Érdeklődöm!Miért válaszd ezt a túrát?

A Balaton-felvidék hazánk talán legromantikusabb tájegysége. Minden megtett kilométer az esetleges emelkedők ellenére is élvezet és költészet. Szép időben gyakran rálátsz a tó zöldeskék tükrére a szőlődombok, kis falvak között haladva átérzed mi is a szabadság érzése, és mi az igazán fontos az életben. Közben megállunk egy jó pincészetben borkóstolásra, megnézzük a sajátos hangulatu Dörgicse kedves utcáit. A Káli-medence szépségei, a Badacsony hangulata csak Rád vár!

Látnivalók

 • Tihanyi Bencés Apátság
 • Tihanyi Ős Levendulás
 • Őrtorony kilátó
 • Zádorvár
 • Pécsely
 • Vászoly
 • a Dörgicsei Levendula Major - Levendárium
 • Kálvária Levendula Tanya

Hasznos Információk

Hasznos információk: 

Létszám: kis csoport, max. 14 fő!

Utazás: egyénileg, a szállásra, Szentantalfára. Innen indulnak a kerékpártúrák és itt vehetjük á a bringákat.

Kerékpárút: FIGYELEM, A TÚRA KB. 30%-BAN ASZFALTOZOTT ÚTVONALON ÉS 70%-BAN ERDEI TEREPEN, EGYENETLENEBB UTAKON HALAD, némi koordinációs készségre és biztos kerékpártudásra szükséged lehet. Természetesen nem profi kerékpárosokra, hanem átlagos kerékpározást kedvelőkre szabtuk a túrát!

Kerékpárok: SCOTT típusú elektromos MTB kerékpárt kap minden résztvevő, kerékpáros sisakkal

Étkezés: egyénileg. Út közben lesz lehetőség ebédelni vagy szendvicset vásárolni.

Felszerelés/Ruházat: lsd. a lap alján!

Hazsnos információk
Kőszegi Tamás
Kőszegi Tamás
túravezető
Tamás főként Európában mozog otthonosan: például Olaszországban, ahol télen síoktatóként, nyáron szörfoktatóként tevékenykedik, valamint Franciaországban, ahol ösztöndíjas volt Bretagne-ban. Beszél németül, angolul, franciául, olaszul és spanyolul, ami nagyban segíti az adott vidék és kultúra felfedezésében, valamint a nem várt helyzetek megoldásában.

Részletes program

1 nap: érkezés a szállásra, Szentantalfára

Érkezés a délutáni/esti órákban Szentantalfára, a Zsóka fogadóba, ahol a szobák elfoglalása után közvetlenül át is vehetitek az e-bike-okat, hogy megbarátkozzatok velük, és másnap már rutinosan üljetek nyeregbe.

Ez a  csendes kis falub a Balatontól 6 km-re, Zánka felett található, és érdemes itt egy sétát is tennünk. Kevés olyan táj van Magyarországon, ahol együtt él a vidék romantikája a múlt emlékeivel… Kialudt vulkánok kúpjai, lankás domboldalak, erdők, és a kéken szikrázó Balaton jellemzi a térséget. A szálláson infraszauna, kültéri medence, napozóterasz biztosítja a vendégek felfrissülését és pihenését.


2. nap: kerékpártúra: Szentantalfa - Monoszló - Köveská - Szentbékkála - Mindszentkálla - Ábrahányhegy - Szentantalfa (Táv: kb. 50 km)

Reggeli után a túravezető még egyszer bemutatja az e-bike-okat, majd bringára pattanunk, hogy felfedezzük a Balaton-felvidék legnépszerűbb tájait: Elsőként Monoszló felé vesszük az irányt, ahol meglátogatjuk a Magyar provence névre hallgató bájos levendula-gazdaságot, és ha szerencsénk van, az ilyenkor esedékes levendulaszüretből is kapunk egy párperces ízelítőt. Innen terepen megyünk tovább Köveskálig, ahol beülünk az első pohár jól megérdemelt fröccsünkre. Ezután – a kőtenger érintésével – Szentbékkálla és Mindszentkálla felé vesszük az irányt, hogy aztán Salföld felé térjünk vissza a Balatonhoz.  Innen kényelmesen, a Balatoni kerékpárkörút egyik legszebb szakaszán tekerünk vissza Szentantalfára, hogy másnapra is maradjon erőnk.

Délután vár ránk a kültéri medence, ahol csobbanhatunk egyet a meleg nap után. Este az udvaron kialakított tűzrakóhelyen egy jó hangulatú közös szalonnasütés és tábortüzes borozgatás a terv, de persze ha valaki inkább étteremben enne, arra is van lehetőség.

 


3. nap: kerékpártúra: Szentantalfa - Dörgicse - Vászoly - Pécsely - Aszófő - Tihany - Balatonakali - Szentantalfa (Táv: kb. 50 km)

Fitt ébredés és reggeli után ismét elindulunk, de ezúttal a kelet felé: Tudtátok-e, hogy a közelmúltban jelölték ki a Balatoni panoráma bicikliutat, így az elsők között lehetünk, akik ezt kipróbálhatják. Ez a csodaszép út Dörgicsére visz minket, ahol rövid megállónk keretében bemutatják számunkra a Levendula majort, illetve megkóstolhatjuk az itt készült szörpöt is. Innen keményebb terepre váltunk, és meg sem állunk a Hideg hegyig, de az e-bike-oknak köszönhetően faljuk a kilómétereket. Második pihenőnk következik, méghozzá a varázslatos kilátással rendelkező Hét kenyér pékség teraszán. Itt előrendelés alapján tudunk fogyasztani friss pékterméket, sajtot és bort. Innen Pécsely felé vesszük az irányt, ahol a páratlan panoráma mellett az egykor jobb időket élt Zádorvárat is megcsodálhatjuk. Innen Aszófő felé ereszkedünk vissza a Balatonhoz, ahol teszünk egy rövid kitérőt a tihanyi Belső tóhoz, majd onnan tekerünk vissza Szentantalfára. Itt már csak annyi a dolgunk, hogy a sáros de boldog bicikliket leadjuk, majd átöltözés után élményekkel tele elbúcsúzzunk egymástól.


Fontos tudnivalók

A Balatonfelvidék:

A Balaton-felvidék a Balaton északi partján, nyugati-keleti irányban húzódó kiemelkedés, fennsík a Bakony és a Keszthelyi-fennsík között. Fontosabb részei a híres Káli -medence, vagy a Badacsony és környékének tanúhegyei. Ha strandolásról van szó, sokan inkább a Balaton déli partjára gondolnak, az északi rész, a Balaton-felvidék inkább a természeti és kulturális csodáival hívja fel magára a figyelmet. A terület egy jelentős része a Balaton-felvidéki Nemzeti Park részeként tájvédelmi oltalom alatt áll. A nemzeti park munkájának hála a környék kincsei könnyen elérhetőek a látogatók számára, sőt, sok-sok izgalmas, ismeretterjesztő anyag is várja az érdeklődőket. A Balaton-felvidéket a híres levendulaligetek miatt is szokás a magyar Provence”-nek is nevezni. Azt kell, hogy mondjuk, hogy bár ez jól hangzik, de nincs szüksége a térségnek ilyen címkékre, a saját jogán is megállja a helyét, hiszen a Balaton-felvidék szépségben nem marad el egyetlen Nyugat-Európai desztinációtól sem, legyen az akár Provence, akár Toszkána.

Időjárás:

A Balaton területe a mérsékelten meleg éghajlati típushoz tartozik. Felszínét évente 1950- 2000 órán, nyáron 820-830 órán keresztül süti a nap. Télen kevéssel 200 óra fölötti a napsütéses órák száma. A Balaton térségének sokéves átlaghőmérséklete néhány tizeddel meghaladja a 10°C-ot, s éppen ennyivel magasabb az ország egészének átlagánál is.

Túrák nehézsége:

Ezt a túrát úgy állítottuk össze, hogy bárki teljesíteni tudja, aki szokott kerékpározni. Inkább technikai tudásra lesz szükség, hogy a néhol köves úton is stabilan kerékpározzunk. Ha nincs olyan jó kondíciód, de szívesen bringázol egyet hegyen-völgyön át, akkor ezt a túrát neked találták ki! 

Felszerelés/Ruházat:

 • Ruházat: bukósisak (ezt adunk a bérelt kerékpárokhoz), strapabíró és sportos túraruházat, kényelmes cipő, esőkabát, melegebb ruhára még nyáron is szükség lehet egy rosszabb időjárás esetén.  
 • Felszerelés: kulacs, napszemüveg, hátizsák a napi csomagnak, kevés harapnivalót csomagolj be a pénztárcád mellé! Napvédő krém, ugyancsak ajánlott!  
Törzsutas kedvezmény
Törzsutas vagy?
Utazz Velünk és válj törzsutassá! Mi itt a Helian-nál megbecsüljük a hűséges túrázóinkat, ezért már a 3. utazástól számítva igényelhető az 5%-os kedvezményre feljogosító törzsutas kedvezményünk, ami az 5. utazástól számítva már 7%-ra rúg. Megéri Nálunk szervezni a túráid!


Lejárt a jelentkezési határidő.

Érdeklődöm!Túra neve


Keresés
A Helian - utazási iroda Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Helian - utazási iroda Csapata