Duna-menti kulturális kerékpártúra Bécs – Pozsony (2 nap/1 éjszaka)
2021-07-10-tól 2021-07-11-ig
Helian - túrázás
Kerékpártúra
1
könnyű
kevés hely van
Helian - túraidőtartam
2

Helian - túraidőtartam
1
időtartam
Egy rendhagyó kerékpártúrára invitálunk benneteket, ahol nemcsak a kerékpározásra fókuszálunk, hanem ötvözzük a természeti élményeket a kulturális utazással. Erre a célra egy olyan túravezető vezeti a túrát, aki nem más, mint Pusztai Tünde – Artutazó – művészettörténész. Ő teljesen más aspektusból, sokkal autentikusabban tudja nektek bemutatni a két fővárost, Bécset és Pozsonyt.

Helian
Normál ár
52.900 Ft / fő
Előleg 21.000 Ft / fő
Jelentkezési határidő 2021-06-07Felkeltette az érdeklődésed a túra? Szeretnél életre szóló élményekkel gazdagodni? Nincs más dolgod, mint kattints a "Jelentkezem" gombra és pár egyszerű lépéssel meg is vagy!
Lejárt a jelentkezési határidő.

Érdeklődöm!

Részvételi díj

A részvételi díj tartalmazza:

 • az utazás költségét  Pécsről/Budapestről oda-vissza
 • a kerékpárok szállítását utánfutóval
 • 1 éjszaka szállást hotelben, kétágyas szobákban reggelivel
 • a kísérőautó és a csomagszállítás költségét
 • az ARTutazós túravezetést - egy művészettörténész vezetővel 

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • a reggelin felüli étkezések díját
 • a belépőket
 • a biztosítás költségét
Lejárt a jelentkezési határidő.

Érdeklődöm!Miért válaszd ezt a túrát?

Európa egyik legkedveltebb kerékpárútja Duna menti EUROVELO 6-os kerékpárút. Két Közép-Európai fővásot kötöttünk össze a kék Duna mentén, a túrával. Tudjuk, hogy más irodák is szerveznek itt utat, amitől a miénk különleges:

 • Nem kell egy nap alatt végighajtanod a 80 km-es távot a két város között, így marad időd és energiád, kedved ezek felfedezésére, ha már eljössz ide
 • Pusztai Tünde ARTutazó - aki a Nők lapjába is rendszeresen publikál művészettörténészként vezet be a látványosságokba, ezzel is sok pótlólagos információt élményt ad a túrához!

Látnivalók

 • Bécs a világ legélhetőbb városa - egy kerékpáros paradicsom ARTutazós stílusban 
 • A Duna-menti kerékpárút szép ártéri erdei, sörkertjei az út folyamán a Dévényi kapuval
 • Pozsony a régi magyar királyi város, tipikus közép-európai hangulatával, szép történelmi örökségével

Hasznos Információk

Létszám: 7 fő, KIS CSOPORT!

Utazás: Pécsről/Budapestről indulva kisbusszal utazunk Bécsbe, majd a 2. nap Rajkától vissza.

Szállás: Szállásunk középkategóriájú hotelben lesz reggelivel.  

Étkezés: a túra ára tartalmazza a reggelit is! A kerékpártúrákra szendvics és innivaló (minimum 1 liter/fő) szükséges. 

Fontos! A túra részvételi díját 360 Ft/ 1 EUR árfolyamig tudjuk tartani. Ha az euró (EUR) ára az utazás indulását megelőző 35. napon ezt meghaladja, akkor árkorrekcióra kényszerülhetünk. 

Csomagszállítás: a túra alatt kísérőautó viszi a csomagjainkat, nekünk csak a napi felszerelést kell a kerékpáron vinnünk.

Kerékpárszállítás: utazási irodánk biztosítja a kerékpárok szállítását Pécsről/Budapestről a túra kezdőpontjára, majd vissza. 

Felszerelés/Ruházat: lsd. a lap alján

Kerékpárbérlés: amennyiben nem rendelkezel saját kerékpárral, vagy nem tudod a túra kezdőpontjára szállítani, úgy lehetőség van kerékpárbérlésre. Fontos, hogy a kerékpárod megfelelő műszaki állapotban legyen! Akár elektromos kerékpárt is bérelhetsz tőlünk. Ezen a linken megtekintheted a bérelhető bringáinkat.

Kerékpárút: Ausztriában a kerékpáros utak nem minden szakaszon aszfaltozottak, hanem apró murvás részek is előfordulhatnak. De ezek mindig nagyon jól járhatóak és jó minőségűek, esős időben is gond nélkül lehet rajtuk közlekedni. Nagy emelkedőkre nem kell számítani, ez egy könnyű túra, csak a városokban kell figyelni a forgalmi viszonyokra!

Túravezetés: Pusztai Tünde (ARTutazó)

Hazsnos információk
Pusztai Tünde
Pusztai Tünde
túravezető
Pusztai Tünde - ARTutazó - művészettörténész vagyok, szakterületem a 17. századi németalföldi festészet. 16 évet éltem Hollandiában, tanulmányaimat az utrechti egyetemen végeztem. Szakmámban a tárlatvezetéseket élvezem leginkább. Nagy öröm azt látni, hogy a téma iránti lelkesedésem a résztvevőket is inspirálhatja. Amikor megnyílunk a művészet felé, a múzeumlátogatások beszélgetésekké, személyes, mégis közösségi élményekké válnak.

Részletes program

1. nap: Budapest – Bécs kisbusszal, kerékpárral: Bécs – Hainburg (Táv: 50 km)

Érkezés a késő délelőtti órákban az osztrák fővárosba. Akár kezdhetjük is a napot egy kellemes indító kávéval Bécs legrégibb kávéházában – a Frauenhuberban. Itt valaha Mozart és Beethoven is szórakoztatta zenéjével a nagyérdeműt. Testben és lélekben megerősödve folytatjuk a város felfedezését, mely Bécs infrastruktúráját figyelembe véve nem okoz problémát. Miután a kiváló kerékpárutakon megtekintettük a legfontosabb nevezetességeket, a Kunsthistorische Museum állandó kiállítását látogatjuk meg. Művészettörténész túravezetőnk a múzeum legérdekesebb remekműveit kiválasztva kalauzol végig bennünket a világhírű gyűjteményben.

Délután elbúcsúzunk a várostól, amelyet már tízszer választottak a világ legélhetőbb városának és elindulunk a Duna mentén sörkertekkel szegélyezett csodás természeti környezetben Hainburgba. Kellemes, könnyű túra lesz ez is, emelkedők nem nehezítik az utat, de a szépséges ártéri erdők jó levegője simogatja testünket - lelkünket. A bécsi kapun keresztül gurulunk be a településre és elfoglaljuk a szállásunkat.


2. nap: Hainburg - Pozsony – Rajka (Táv: 40 km), délután utazás haza Budapestre/Pécsre kisbusszal

Hainburgból már csak egy „macskaugrás", alig 18 km Szlovákia fővárosa – Pozsony. Valaha volt a magyar királyság fővárosa is, jellegzetesen közép-európai hangulatot árasztó kellemes, és könnyen bejárható város, melynek kerékpáros infrastruktúrája sokat fejlődött az utóbbi időben. Az óváros bejárását egy különleges városi palota, a Mirbachov palác megtekintésével zárjuk le, mely a rokokó építészet egyik gyöngyszeme. Délután a Duna mentén Dunacsúnyon keresztül kerékpározunk a határig, ahonnan már busszal térünk haza.

 


Fontos tudnivalók

 Időjárás:

Ausztria a mérsékelt égövben fekszik, mégpedig a közép-európai klímazóna azon részén, ahol az óceáni és kontinentális hatás egyaránt érvényesül. A négy évszak (tavasz, nyár, ősz, tél) mindegyike tipikus hőmérsékleti értékeket és éghajlati adottságokat mutat fel. A  túra időpontjában kellemes nyári időjárásra számíthatunk, ennek ellennére egy kiadós zápor, hűvösebb idő bármikor előfordulhat. Ettől még a túrát természetesen megtartjuk, ahogy mondani szoktuk, nincs rossz idő, csak rossz felszerelés!

Túrák nehézsége:

Ez egy könnyű túra, emelkedőre nem kell számítani, és a napi táv sem okozhat problémát. Jó koordinációs készség, szükséges, mivel a városokat is kerékpárral fedezzük fel. Általában igyekszünk forgalommentes kerékpárutakon haladni, Bécsben ez nem is okozhat gondot, Pozsonyban azonban lehet, hogy néha-néha autóforgalommal is kell számolnunk. 

Szükséges felszerelés:

Ruházat: 

 • bukósisak (ajánlott)
 • szivacsos bélelt kerékpáros nadrág (ajánlott)
 • fényvisszaverő mellény (ajánlott)
 • strapabíró és sportos túraruházat
 • kényelmes cipő
 • esőkabát
 • melegebb ruhára még nyáron is szükség lehet egy rosszabb időjárás esetén  

Felszerelés: 

 • saját vagy bérelt kerékpár
 • kerékpáros sisak(ajánlott)
 • kulacs, napszemüveg
 • hátizsák vagy kerékpáros táska a napi felszerelésnek (A kerékpárbérléssel együtt adunk jó minőségű vízhatlan Ortlieb típusú kerékpáros táskát és lakatot!)

Megjegyzés: 

Két alapvető kérésünk van!

 • Kérünk mindenkit, hogy a többi utas érdekében is maximum két darab táskát hozzon mindenki magával, lehetőleg nem meghaladva a 20 kg-ot!
 • Kérjük a kosaras és nagyon rossz állapotban lévő kerékpárok mellőzését! Részben nem fogjuk tudni ezeket megfelelően felrakni a kerékpárszállító utánfutóra a kosár miatt, részben arra nincs kapacitásunk, hogy teljes nagyjavítást végezzünk egy leromlott állapotú kerékpáron (fékek, gumik állapota stb). Ez esetben inkább béreljetek tőlünk kerékpárt!

 

Biztosítás:

Kötelező! Szeretnénk felhívni a figyelmedet arra, hogy a részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. Fontos! A biztosítás érvényességét indulás előtt a túravezető ellenőrizheti. Érvénytelen biztosítás hiányában a túrán való részvételt a túravezetők megtagadhatják. Kérjük, nézd meg, van-e érvényes utasbiztosításod! Ebben természetesen tudunk segítséget nyújtani, irodánk az AB-Aegon biztosítóval van kapcsolatban, és rajtunk keresztül is meg lehet kötni a biztosítást. Természetesen nem feltétlenül kell a mi általunk javasolt biztosítást megvásárolni, lehet máshol is, de biztosítással rendelkezni kell az utazás egész időtartamára!

Ugyancsak nagyon erősen javasoljuk a kedvező áru stornó biztosítás megkötését. Senki nem lát a jövőbe, sajnos előfordult, hogy betegség miatt az utolsó pillanatban nem tudott valaki részt venni az utazáson, ilyen esetben pedig a biztosító általában teljes mértékben megtéríti a befizetett összeget, amennyiben utasbiztosítással is rendelkezel!

Egyéb fontos információ: 
 • Extrém időjárási körülmények, szélsőséges veszélyhelyzet vagy bármely előre nem látható vismayor korlátozás miatt irodánk fenntartja a jogot, hogy változtasson a az előre meghirdetett túraprogramon! Ezt a döntését helyben a túravezető is meghozhatja, de általában konzultál a vezetéssel. Számunkra a legfontosabb a utasaink biztonsága védelme! A döntés minden résztvevőre kötelező érvényű.
 • A túrát abban az esetben is megtartjuk, ha az előrejelzés rossz/esős időt ígér - sok éves tapasztalatunk, hogy gyakran az előrejelzés is téved. Vihar esetén megállunk, és megvárjuk, amíg biztonságban tudjuk utunkat folytatni. Az esős idő azonban nem lehet akadály.
 • Amennyiben a csoport létszáma nem éri el a minimum létszámot, irodánk még 48 órával indulás előtt is lemondhatja az utazást. Ebben az esetben a befizetett részvételi költség természetesen visszautaljuk, vagy beszámítható más utazásra tetszés szerint.
Törzsutas kedvezmény
Törzsutas vagy?
Utazz Velünk és válj törzsutassá! Mi itt a Helian-nál megbecsüljük a hűséges túrázóinkat, ezért már a 3. utazástól számítva igényelhető az 5%-os kedvezményre feljogosító törzsutas kedvezményünk, ami az 5. utazástól számítva már 7%-ra rúg. Megéri Nálunk szervezni a túráid!


Lejárt a jelentkezési határidő.

Érdeklődöm!Túra neve


Keresés
A Helian - utazási iroda Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Helian - utazási iroda Csapata