Amsterdam by bike - kerékpáros városnéző túra (4 nap/3 éjszaka)
dátum: 2022-07-21 - 2022-07-24
Helian - túrázás
Kerékpártúra
1
könnyű
van szabad hely
Helian - túraidőtartam
4

Helian - túraidőtartam
3
időtartam
Kíváncsi vagy, hogy milyen az élet valójában Amszterdamban? Mi van a turistalátványosságokon és a kliséken túl? Mit is jelent testközelből, hogy egy város ‘ multikulturális’ ? Mindezt természetesen két keréken egy sokáig Hollandiában élt művészettörténész vezetésével.

Helian
Normál ár
145.000 Ft / fő
Előleg 58.000 Ft / fő
Jelentkezési határidő 2022-06-30Felkeltette az érdeklődésed a túra? Szeretnél életre szóló élményekkel gazdagodni? Nincs más dolgod, mint kattints a "Jelentkezem" gombra és pár egyszerű lépéssel meg is vagy!

Részvételi díj

A részvételi díj tartalmazza:

 • 3 éjszaka szállást, kétágyas szobákban reggelivel
 • a kerékpárok bérleti díját
 • az ARTutazós túravezetést - egy művészettörténész vezetővel 
 • Eg igazi holland sörkóstoló árát
 • a szervezés költségét

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • a repülőjegy költségét (50.000 Ft a vásárlás időpontjától függően)
 • az étkezések díját
 • a belépőket (kb. 90 EUR)
 • a biztosítás költségét


Miért válaszd ezt a túrát?

Ha inkább utazónak tartod magad mint turistának, ha érdekelnek a ‘miértek’ , ha szeretsz elmerülni az inspiráló történetekben akkor ez a te túrád lesz. Túravezetőnk 16 évet élt Hollandiában, az ország történelmének, művészetének, mindennapjainak ismerője és szenvedélyes történetmesélő is egyben. Európa legnagyobb kerékpáros kultúrájában biciklizni pedig külön élmény.

Látnivalók

 

 • Rijksmuseum - Holland Nemzeti Múzeum a németalföldi festészet legjelentősebb gyűjteményének impozáns otthona
 • Vecht folyó kastélyokkal, malmokkal, meseszép kisvárosokkal övezett vidéke
 • Vincent van Gogh és kortársainak alkotásait bemutató világhírű múzeum
 • Lakóhajó múzeum - a szükségmegoldásokból született excentrikus vizen lebegő otthonokat bemutató kiállítás
 • Egy autentikus sörkóstolás smile

Hasznos Információk

Létszám: 7 -8 fő, KIS CSOPORT!

Utazás: Budapestről repülővel Amszterdamba a KLM járatával (kb. 50.000 Ft a vásárlás időpontjától függően)

Szállás: Szállásunk egy jó minőségű hotelben lesz kétágyas elhelyezéssel   

Étkezés: önellátó 

Belépők: a helyszínen fizetendő, kb. kb. 90 €/fő

Kerékpárbérlés: a kerékpár bérlési díját a túra ára tartalmazza

Kerékpárút: Hollandia a világ legfejlettebb kerékpáros infrastruktúrájával rendelkező országa, itt minden a bringáról szól, a legjobb eszköz a város felfedezésére

Túravezetés: Pusztai Tünde (ARTutazó)

Hazsnos információk
Pusztai Tünde
Pusztai Tünde
túravezető
Pusztai Tünde - ARTutazó - művészettörténész vagyok, szakterületem a 17. századi németalföldi festészet. 16 évet éltem Hollandiában, tanulmányaimat az utrechti egyetemen végeztem. Szakmámban a tárlatvezetéseket élvezem leginkább. Nagy öröm azt látni, hogy a téma iránti lelkesedésem a résztvevőket is inspirálhatja. Amikor megnyílunk a művészet felé, a múzeumlátogatások beszélgetésekké, személyes, mégis közösségi élményekké válnak.

Részletes program

1. nap Budapest - Amszterdam repülővel Téma: Kereskedők és műkedvelők

Az Amszterdamba először látogatók méltán gondolhatják, hogy egy 17.századi kosztümös film díszletében landoltak. Mit is takar ez a különleges városkép? A várossal való ismerkedést a csatornák világával kell kezdenünk, természetesen biciklivel. Folytatnunk pedig a Rijksmuseumban érdemes, ahol a németalföldi festészet remekműveinek segítségével a délelőtt megismert “díszletek” mögé behelyezhetjük a város lakóit, életformáját, művészetét.


2. nap A víz az úr - meg a sör...

Biciklivel felfedezzük a kikötők és a tengeri kijárat világát. Hol és milyen gazdasági tevékenységek zajlanak még? Hogyan lett egyes dokkokból a kulturális élet pezsgő városrésze? Vöröslámpás negyed egykor és ma. Milyen az élet a vízen és a vízparton lakva? Szükségből otthon: Lakóhajó Múzeum és egy dúsgazdag patrícius otthona : Van Loon Múzeum. Este holland kézműves sörök kóstolója egy hamisítatlan holland ‘kroeg’ -ban, a jó hangulat garantált.


3. nap A főváros és vidék kontrasztja

Amszterdam déli részét megtekintve hagyjuk el a várost. Ebben a városrészben a 70-es évek óta az egykori gyarmatokról bevándorlók életébe pillantunk be. Majd a Vecht folyó mentén kerékpározunk ahol a holland vidéki életet tapasztalhatjuk meg. A pörgő, zsúfolt fővárostól néhány kilométerre már békésen legelnek a tehenek, gyönyörűen rendbe tartott, tiszta, virágos kisvárosokban, falvakban láthatjuk meg az ország másik arcát. Utunkat több műemlék szélmalom is szegélyezi, egyet belülről is megtekintünk.

 


4. nap Színes kavalkád - utazás haza Budapestre

Napunkat a modern Hollandia legismertebb festőjének Vincent van Gogh varázslatos vásznainak színeivel indítjuk, majd elveszünk Amsterdam ‘9 utcácska’ nevű  negyedében ahol a leghangulatosabb üzleteket,galériákat, kávézókat találjuk. Délután szabadprogram, este hazautazás.


Fontos tudnivalók

Mitől különleges ez a túra?

Túravezetőnk személye garancia ennek az útnak a különlegességére. Tünde 16 évet élt az országban, művészettörténész akinek a szakterülete a németalföldi festészet, behatóan ismeri a történelmet és az ország mindennapjait is. Útjain valós és sokszínű képet kaphatunk Amszterdamról és a holland kultúráról.

 Az ország:

 Hollandia egynegyede a tengerszint alatt fekszik. A hollandok sok földet hódítottak vissza a tengertől úgy, hogy szélmalmokat, szivattyúkat és csatornákat építettek, amely mára turistalátványossággá lett, akárcsak a tulipán, az örömlányok és a sajtok. Az ország számos kulturális örökséggel gyarapította a nyugati civilizációt, többek között fapapucs, a bicikli utak, Rembrandt, és különböző történelmi épületek. A közbiztonság átlagosnak mondható, de a kerékpárjainkat egy pillanatra sem tévesszük, szem elöl, mert Hollandia másik híressége a kerékpártolvajlás. A kerékpárutak hossza talán meghaladja a Föld- Hold távolságát, mert itt az amerikaiakkal ellentétben - akik csak a garázs díszítésére használják a biciklit (hollandul: fietsen) mindenki kerekezik. Tehát nagyon figyeljünk, ha átmegyünk az úton, nehogy a fietsenek áldozatai legyünk, különösen Amszterdamban, ahol külön verseny van a bringák és a villamosok tekintetében, hogy melyik üti el a legtöbb turistát.

 

Időjárás:

 Hollandia időjárására két jellemzőt mondhatunk el: szeszélyes, és csapadékos. Annak ellenére, hogy az esőkabát a barátunk lehet, előfordulhat 20-22 fokos ideális kerekes idő is ilyenkor május elején.   A tengerpartok mentén néha a szél nehezítő körülmény lehet, mert mindig úgy alakul, hogy szembefúj – vagy legalább is mi így érezzük. Az is gyakori itt, hogy az egyik pillanatban még szikrázó napsütésben tekerünk, majd végigver rajtunk egy futó zápor, de a következő pillanatban megint a napocska mosolyog ránk. A legalacsonyabb hőmérséklet 8-10, a maximum 20-22 fok lehet.

 

Valuta, költőpénz:

Hollandiában az euró (EUR vagy €) a hivatalos fizetőeszköz. A piacok és a kis üzletek kivételével szinte mindenhol fizethetünk bankkártyával is, de célszerű, ha van nálunk mindig kisebb címlet is a vásárlásokhoz.

Szállás, étkezés:

Szállásunk Amszterdamban egy színvonalas hotelben lesz kétágyas elhelyezéssel, ha egyedül jelentkezel, az egyágyas felárat elkerülendő igyeszünk társítani természetesen azonos nemüvel, ha ez nincs ellenedre.  

 Belépődíjak:

Rijksmuseum 20 Euro

Van Gogh Museum  19 Euro

Van Loon Museum 12,50 Euro

Lakóhajó múzeum 4,50 Euro

COVID szabályok:

A következő szabályok most február közepén hatályosak, de ezek bármikor változhatnak, és feltehetően nyárra eltűnnek.

Magyarország besorolása sárga (’fokozott biztonsági kockázatú ország’) kategóriára változik, így ettől kezdve a Magyarországról Hollandiába utazók esetében szükséges uniós Covid-igazolvány (Covid certificate) / negatív teszteredmény bemutatása.

Ennek megfelelően minden 12 év feletti személynek igazolnia kell, hogy:

 • vagy már teljesen be van oltva az alábbiak szerint: 
 1. Pfizer, Moderna, AstraZeneca és Sinopharm oltásoknál a második oltás beadását követő 14. naptól érvényes,
 2. a Janssen oltásnál az oltás beadását követő 28. naptól (illetve, ha az oltás 2021. augusztus 14. előtt került beadásra, akkor már a 14. naptól)
 • vagy átesett a betegségen;
 • vagy rendelkezik 48 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel, VAGY 24 óránál nem régebbi negatív antigénteszttel.

FONTOS: Hollandia uniós Covid-igazolvány hiányában is elfogadja a negatív teszteredményt, részletes információ: https://www.government.nl/topics/coronavirus-covid-19/visiting-the-netherlands-from-abroad/mandatory-negative-test-results-and-declaration/information-on-the-test-result

A második oltás a beadás napjától számított 270 napig érvényes. További, megerősítő oltás esetén az eredeti szabályozás érvényes.

FIGYELEM! Hollandia február 1. után sem fogadja el a Szputnyik V vakcinát. Ennek értelmében, aki két Szputnyik V vakcina után a fent említett oltások egyikét kapta megerősítő oltásként, nem minősül teljesen beoltott személynek (’fully vaccinated’) és beutazás esetén továbbra is tesztkötelezett!

 

 Biztosítás:

Kötelező! Ebben természetesen tudunk segítséget nyújtani, irodánk az AB Aegon biztosítóval van kapcsolatban, és rajtunk keresztül mi is meg tudjuk kötni a biztosításodat. Természetesen nem feltétlenül kell a mi általunk javasolt biztosítást megvásárolni, lehet máshol is, de biztosítás nélkül elindulni egy külföldi kerékpártúrára értelmetlen kockázat! Erősen javasoljuk a Storno biztosítás megkötését is, amely előre nem látható betegség baleset esetén akkor téríti meg a befizetett összeget, amikor mi már nem tudnánk visszatéríteni (lásd utazási szerződés lemondási feltételek!)

Törzsutas kedvezmény
Törzsutas vagy?
Utazz Velünk és válj törzsutassá! Mi itt a Helian-nál megbecsüljük a hűséges túrázóinkat, ezért már a 3. utazástól számítva igényelhető az 5%-os kedvezményre feljogosító törzsutas kedvezményünk, ami az 5. utazástól számítva már 7%-ra rúg. Megéri Nálunk szervezni a túráid!


Jelentkezem!


Túra neve


Keresés
A Helian - utazási iroda Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Helian - utazási iroda Csapata