Amsterdam by bike - kerékpáros városnéző túra (4 nap/3 éjszaka)
dátum: 2023-03-30 - 2023-04-02
Helian - túrázás
Kerékpártúra
1
könnyű
nincs szabad hely
Helian - túraidőtartam
4

Helian - túraidőtartam
3
időtartam
A mindig nyüzsgő Amszterdamba és a világ legnagyobb virágoskertjébe Keukenhofba invitálunk a tavasz kezdetén. Kiscsoportos kerékpártúránkon egyszerre ismerkedünk a mai Hollandia mindennapjaival és az egykori Németalföld kultúrájával. Utunkból természetesen nem hiányozhatnak a helyi sörök és sajtok kóstolója sem.

Helian
Normál ár
179.000 Ft / fő
Előleg 71.000 Ft / fő
Jelentkezési határidő 2023-03-22Felkeltette az érdeklődésed a túra? Szeretnél életre szóló élményekkel gazdagodni? Nincs más dolgod, mint kattints a "Jelentkezem" gombra és pár egyszerű lépéssel meg is vagy!
Lejárt a jelentkezési határidő.

Érdeklődöm!

Részvételi díj

A részvételi díj tartalmazza:

 • 3 éjszaka szállást színvonalas hotelben, kétágyas szobákban saját fürdőszobával
 • a kerékpárok bérleti díját
 • az ARTutazós túravezetést - egy művészettörténész vezetővel 
 • egy igazi holland sörkóstoló árát
 • a szervezés költségét

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • a repülőjegy költségét (90.000 Ft a vásárlás időpontjától függően)
 • az étkezések díját
 • a belépőket (kb. 120 EUR)
 • a biztosítás költségét
Lejárt a jelentkezési határidő.

Érdeklődöm!Miért válaszd ezt a túrát?

Ha inkább utazónak tartod magad mint turistának, ha érdekelnek a ‘miértek’ , ha szeretsz elmerülni az inspiráló történetekben akkor ez a te túrád lesz. Helyben élő művészettörténész idegenvezetővel ismerheted meg a németalföldi művészet legnagyobb mestereit és a helyi hagyományokat, az országnak és ennek a nagyszerű multikulturális városnak a történelmét. Ellátogathatsz velünk Európa egyik legnagyobb virágoskertjébe, melyben évente 7 millió virághagymát ültetnek el, és 15 km gyalogösvény mentén több mint 800 féle tulipánt csodálhatsz meg. Európa legnagyobb kerékpáros kultúrájában biciklizni pedig külön élmény. 

 

Látnivalók

 

 • Keukenhof, Európa virágos kertje
 • Egyedülálló Vermeer kiállítás
 • Rijksmuseum -  Holland Nemzeti Múzeum a németalföldi festészet legjelentősebb gyűjteményének impozáns otthona
 • Egy autentikus sörkóstolás smile

Hasznos Információk

Létszám: 8-10 fő, KIS CSOPORT!

Utazás: Budapestről repülővel Amszterdamba a KLM közvetlen járatával (kb. 90.000 Ft a vásárlás időpontjától függően)

Indulási adatok:

03.30. Bp. - Amsterdam  - 

04.02. Amsterdam - Bp.  - 

Szállás: Szállásunk egy színvonalas hotelben lesz, kétágyas elhelyezéssel   

Étkezés: önellátó 

Belépők: a helyszínen fizetendő, kb. kb. 120 €/fő (Vermeer kiállítás és Rijksmuseum állandó kiállítása: 30€, Keukenhof belépő és buszjegy: 35€, Hajózás az amszterdami csatornákon: 13 €, Fakultatív programok: Van Gogh Museum: 20€, Museum van Loon: 13,50 €, Anne Frank ház: 16 €)

Kerékpárbérlés: a kerékpár bérlési díját a túra ára tartalmazza

Kerékpárút: Hollandia a világ legfejlettebb kerékpáros infrastruktúrájával rendelkező országa, itt minden a bringáról szól, a legjobb eszköz a város felfedezésére

Túravezetés: Pusztai Tünde (ARTutazó)

Hazsnos információk
Pusztai Tünde
Pusztai Tünde
túravezető
Pusztai Tünde - ARTutazó - művészettörténész vagyok, szakterületem a 17. századi németalföldi festészet. 16 évet éltem Hollandiában, tanulmányaimat az utrechti egyetemen végeztem. Szakmámban a tárlatvezetéseket élvezem leginkább. Nagy öröm azt látni, hogy a téma iránti lelkesedésem a résztvevőket is inspirálhatja. Amikor megnyílunk a művészet felé, a múzeumlátogatások beszélgetésekké, személyes, mégis közösségi élményekké válnak.

Részletes program

1. nap Budapest - Amszterdam repülővel, ismerkedés a várossal hajóval és gyalogosan

Budapestről repülőgéppel utazunk Amszterdamba. Szállásunk elfoglalása után belvárosi sétára indulunk melynek során többek között megnézzük az úszó virágpiacot és a folyton nyüzsgő város legcsendesebb szigetét, a beginák udvarát. Majd hajóra szállunk és a csatornákon Amszterdam legérdekesebb arcával ismerkedünk. Utazásunk első napját egy közös vacsorával zárjuk.


2. nap - Keukenhof virágmezőjétől az Északi-tengerig (kerékpártúra: kb. 30 km)

A holland tavasz legvonzóbb látványossága a virágzó tulipán, nárcisz és jácint mezők. Aki repülővel érkezik Hollandiába az felülről is megcsodálhatja, hogy a tengerparthoz közeli 'Virághagyma vidéknek' nevezett országrész színes szőnyegnek látszik ilyenkor. Reggeli után indulunk Keukenhof csatornákkal, szélmalommal díszített parkjába, mely sok millió elültetett virághagymával és különlegesen berendezett üvegházak segítségével mutatja be a holland virágkertészet hagyományait. Miután végiggyönyörködtük a 15 kilométernyi gyalogösvényt, kerékpárt bérlünk és elbiciklizünk a közeli tengerpartra, ahol megkóstolhatjuk az Északi-tenger halkínálatát és a hollandok mennyei forró csokiját.


3. nap - Ismerkedés Amsterdam valódi arcával (Táv: kb. 20 km)

A mai napon a turistalátványosságok mögötti mindennapi élettel ismerkedünk, természetesen kerékpárral. Mit is jelent testközelből, hogy egy város multikulturális? Helyben élő idegenvezetőnk segítségével a klisék mögé láthatunk. Délután a modern Hollandia legismertebb festője Vincent van Gogh varázslatos képeit tekintjük meg. Este egy elismert amszterdami sörfőző hangulatos sörbárjában különleges holland söröket kóstolunk.


4. nap - Vermeer egyedi kiállítása - utazás haza Budapestre (Táv: 15 km)

Napunkat ismét két keréken kezdjük, ezúttal Amsterdam kikötőjének változó világát fedezzük fel. Vajon milyen gazdasági tevékenységek zajlanak még itt? Hogyan váltak egyes dokkok a kulturális élet pezsgő részévé? Délután az utazásunk egyik fénypontjának ígérkező Johannes Vermeer munkásságát bemutató tárlatot tekintjük meg. A ‘ Lány gyöngy fülbevalóval című világhírű festmény alkotójának életművéből mindössze 35 festmény maradt fent, melyek közül Amszterdamba a világ minden részéről 28 darab érkezik. Soha ennyi Vermeer művet együtt nem láthatott még a nagyközönség, sőt tulajdonképpen maga a művész sem. Az ideiglenes kiállítás után a Rijksmuseumban található legnépszerűbb németalföldi mesterek ( Rembrandt, Frans Hals etc. ) műveit sem hagyhatjuk ki. A délután további részére fakultatív programokat ajánlunk, az esti órákban pedig hazaindulunk Budapestre.


Fontos tudnivalók

Mitől különleges ez a túra?

Túravezetőnk személye garancia ennek az útnak a különlegességére. Tünde 16 évet élt az országban, művészettörténész akinek a szakterülete a németalföldi festészet, behatóan ismeri a történelmet és az ország mindennapjait is. Útjain valós és sokszínű képet kaphatunk Amszterdamról és a holland kultúráról.

 Az ország:

Hollandia egynegyede a tengerszint alatt fekszik. A hollandok sok földet hódítottak vissza a tengertől úgy, hogy szélmalmokat, szivattyúkat és csatornákat építettek, amely mára turistalátványossággá lett, akárcsak a tulipán, az örömlányok és a sajtok. Az ország számos kulturális örökséggel gyarapította a nyugati civilizációt, többek között fapapucs, a bicikli utak, Rembrandt, és különböző történelmi épületek. A közbiztonság átlagosnak mondható, de a kerékpárjainkat egy pillanatra sem tévesszük, szem elöl, mert Hollandia másik híressége a kerékpártolvajlás. A kerékpárutak hossza talán meghaladja a Föld- Hold távolságát, mert itt az amerikaiakkal ellentétben - akik csak a garázs díszítésére használják a biciklit (hollandul: fietsen) mindenki kerekezik. Tehát nagyon figyeljünk, ha átmegyünk az úton, nehogy a fietsenek áldozatai legyünk, különösen Amszterdamban, ahol külön verseny van a bringák és a villamosok tekintetében, hogy melyik üti el a legtöbb turistát.

 

Időjárás:

 Hollandia időjárására két jellemzőt mondhatunk el: szeszélyes, és csapadékos. Annak ellenére, hogy az esőkabát a barátunk lehet, előfordulhat 20-22 fokos ideális kerekes idő is ilyenkor május elején.   A tengerpartok mentén néha a szél nehezítő körülmény lehet, mert mindig úgy alakul, hogy szembefúj – vagy legalább is mi így érezzük. Az is gyakori itt, hogy az egyik pillanatban még szikrázó napsütésben tekerünk, majd végigver rajtunk egy futó zápor, de a következő pillanatban megint a napocska mosolyog ránk. A legalacsonyabb hőmérséklet 8-10, a maximum 20-22 fok lehet.

 

Valuta, költőpénz:

Hollandiában az euró (EUR vagy €) a hivatalos fizetőeszköz. A piacok és a kis üzletek kivételével szinte mindenhol fizethetünk bankkártyával is, de célszerű, ha van nálunk mindig kisebb címlet is a vásárlásokhoz.

Szállás, étkezés:

Szállásunk Amszterdamban egy színvonalas hotelben lesz kétágyas elhelyezéssel, ha egyedül jelentkezel, az egyágyas felárat elkerülendő igyeszünk társítani természetesen azonos nemüvel, ha ez nincs ellenedre.  

 Belépődíjak:

Rijksmuseum és Vermeer kiállítás: 30 Euro

Keukenhof belépőjegy és buszjegy: 35 Euro

Hajózás az amszterdami csatornákon: 13 Euro

Fakultatív programok:

Van Gogh Múzeum:  20 Euro

Van Loon Museum: 13,50 Euro

Anne Frank ház: 16 Euro

 

Biztosítás:

Kötelező! Ebben természetesen tudunk segítséget nyújtani, irodánk az AB Aegon biztosítóval van kapcsolatban, és rajtunk keresztül mi is meg tudjuk kötni a biztosításodat. Természetesen nem feltétlenül kell a mi általunk javasolt biztosítást megvásárolni, lehet máshol is, de biztosítás nélkül elindulni egy külföldi kerékpártúrára értelmetlen kockázat! Erősen javasoljuk a Storno biztosítás megkötését is, amely előre nem látható betegség baleset esetén akkor téríti meg a befizetett összeget, amikor mi már nem tudnánk visszatéríteni (lásd utazási szerződés lemondási feltételek!)

Törzsutas kedvezmény
Törzsutas vagy?
Utazz Velünk és válj törzsutassá! Mi itt a Helian-nál megbecsüljük a hűséges túrázóinkat, ezért már a 3. utazástól számítva igényelhető az 5%-os kedvezményre feljogosító törzsutas kedvezményünk, ami az 5. utazástól számítva már 7%-ra rúg. Megéri Nálunk szervezni a túráid!


Lejárt a jelentkezési határidő.

Érdeklődöm!Túra neve


Keresés
A Helian - utazási iroda Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Helian - utazási iroda Csapata