Adriai körutazás hajóval és kerékpárral {8 nap/7 éjszaka}
2020-10-10-tól 2020-10-17-ig
Helian - túrázás
Kerékpártúra
2
könnyű
van szabad hely
Helian - túraidőtartam
8

Helian - túraidőtartam
7
időtartam
Legújabb túránk amelyet már régóta tervezgettünk! A program alatt a szállásunk végig egy lakóhajón lesz, miközben szigetről-szigetre hajózunk a horvátországi Kvarner-öbölben. Krk, Rab, Pag, Cres és sok más szép sziget, ahogy még sosem láttad!

Helian
Normál ár
260.000 Ft / fő
Előleg 104.000 Ft / fő
Jelentkezési határidő 2020-08-31Felkeltette az érdeklődésed a túra? Szeretnél életre szóló élményekkel gazdagodni? Nincs más dolgod, mint kattints a "Jelentkezem" gombra és pár egyszerű lépéssel meg is vagy!

Részvételi díj

A részvételi díj tartalmazza:

 • 7 éjszaka a szállást lakóhajón, 2 ágyas szobákban, külön fürdővel
 • a reggeliket és napi egy főétkezést a hajón
 • a kikötői díjakat
 • a magyar nyelvű túravezetést
 • a helyi angol/német nyelvű túravezetést
 • a szervezés költségét

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • utazást a helyszínre (Opatija)
 • a parkolás költségét (10-15€/nap)
 • a további étkezéseket és italok árát
 • a biztosítás költségét (kötelező)
 • a kerékpárbérlés díját (100-150€/hét)


Miért válaszd ezt a túrát?

 • hajón utazhatsz és aludhatsz egy hétig, nem mindennapi élmény lesz!
 • hajóval bejárni a horvát szigeteket egy teljesen új nézőpontból - a tenger felől! Még akkor is izgalmas, ha már jártál esetleg valamelyik szigeten.
 • a lakóhajó érintetlen öblöket és partokat is meg tud közelíteni, amit közúton nem lehet elérni. Itt lesz majd sokszor megálló és pihenő, fürdés a kristálytiszta vízben 

Látnivalók

 • Krk, Rab, Rag, Ilovik, Losinj, Osor, Cres, Lovran szigetek meglátogatása
 • Vrbnik híres szőlő ültetvényei a Krk szigeten
 • A Rab-szigeti "Dundo" erdő, amely különlegesen jó, eredeti állapotban fennmaradt erdő, egyben rezervátum is
 • A Rab-szigeti Lun-ban a híres sok százéves olajfa
 • Ilovik szigete, amely tele van virággal
 • Az Adrián több mint 100 fős delfin kolónia él, ha szerencsénk van Veli Losinjnál láthatjuk őket
 • Horvátország egyik legrejtettebb szépsége Cres-szigete, az ökoturizmus központja
 • Opatija bájos és patinás üdülővárosa

Hasznos Információk

Létszám: 8-15 fő, KIS CSOPORT!

Utazás: egyénileg Opatijaba, ahonnan a hajó indul és ahova visszaérkezik. Parkolási lehetőség a kikötőnél van, 10-15 €/nap. Igény esetén transzfert szervezünk 9 személyes kisbusszal Pécsről és Budapestről a helyszínre, ezzel kapcsolatban érdeklődj nálunk az info@helian.hu címen!

Szállás: szállásunk a hajón, 2 személyes kabinokban lesz. Az ágyak általában emeletes ágyak, a szobához külön fürdőszoba tartozik. Az alap ár az alsó feldélzeti elhelyezést tartalmazza, ha valaki a főfedélzeten szeretne inkább szobát foglalni, akkor kérjen információt ennek díjáról!

Étkezés: a részvételi díj tartalmaz a hajón a napi 2x étkezést: kontinentális reggelit és ebédet vagy vacsorát (a program szerint). A további étkezések külön fizetendőek a hajón vagy a szigeteken éttermekben.

Fontos! A túra részvételi díját 350 Ft/ 1 EUR árfolyamig tudjuk tartani. Ha az euró (EUR) ára az utazás indulását megelőző 35. napon ezt meghaladja, akkor árkorrekcióra kényszerülhetünk. 

Kerékpárbérlés: a túra ára nem tartalmazza a kerékpárbérlést, de saját kerékpárral is részt lehet venni a programon. A normál kerékpár bérlési díja 100 €/hét, e-bike bérlése 150€/hét, amely előzetesen fizetendő.

Felszerelés/Ruházat: lsd. a lap alján

Kerékpárút: a horvát szigeteken általában kis forgalmú autóutakon vagy földutakon vezet a túra, néhány alkalommal lesz csak védett kerékpárút. Kötelező a kerékpáros sisak használata, amelyet kerékpárbérlés esetén biztosítanak! A túrák úgy vannak kialakítva, hogy aki kicsit sportosabb és szokott kerékpározni, az teljesíteni tudja.

Túravezetés: a túrán lesz egy angol nyelvű helyi túravezető, és egy magyar nyelvű Helian túravezető is, aki a magyar csoportot összetartja és segíti a helyi túravezető munkáját. Így aki nem beszél angolul, az is részt tud venni a programon, mert a magyar túravezető tolmácsolni fog.

Hazsnos információk
Fekete Erik
Fekete Erik
túravezető
Erik öt éve vezet rendszeresen egy- és többnapos gyalogtúrákat is Európa szerte, elsősorban az Alpokban, Dolomitokban, a Tátrában és a Balkán-félszigeten, de belekóstolt már a kerékpáros és via ferrata túrák világába is. Földrajzi és turisztikai tanulmányai során szerzett ismereteit az egyes régiókról szívesen osztja meg másokkal is az utak során. Németül és angolul folyékonyan beszél.
Egyetemi éveim alatt kezdtem el rendszeresen túrázni, a sport viszont gyerekkorom óta központi helyet foglal el az életemben. Rendszeresen túrázom belföldön és a környező országokban, ahogy csak időm engedi, emellett bringázok, futok és focizok is. Öt éve foglalkozom mellékállásban túravezetéssel, évi 10-15 túrát vezetek, melyek között saját szervezésű útjaim is megtalálhatóak. Fontosnak tartom, hogy, mint túravezető, az utak során minél több információt átadjak az adott területről az utasoknak, figyeljünk a környezetre ill. a benne élőkre és természetesen érezze mindenki jól magát :)

Részletes program

1. nap (szombat): Érkezés Opatijába, a szobák elfoglalása a hajón (étkezés: ebéd), délután egy rövid kerékpározás: 18 km

Érkezés Opatija kikötőjébe egyénileg, a kabinok elfoglalása a hajón 11:00-12:00 között. Ebéd a hajón, ismerkedés a többi résztvevővel és a hajó legénységével. A mai nap a Krk szigeté, miután elhagyjuk Opatiját és elhajózunk a Krk sziget mellett, kikötünk KRK városában, majd egy rövid bringázásra indulunk a Krk-Punat-Krk útvonalon. Este még sétálhatunk egyet a belvárosban, illetve vacsorázási lehetőséget is fogunk itt találni. Az éjszakát a Krk-i kikötőben töltjük. (Kerékpártúra táví. 18 km, Szintemelkedés: 120 m, Nehézség: 1/5)


2. nap: Krk-sziget - kerékpártúra: 48 km (étkezés: reggeli, vacsora)

A mai napon lesz az első igazi kerékpártúránk, amely Krk városából indulva Vrbnik híres szőlő ültetvényein át halad. Itt lehetőség lesz a helyi fehérbor, a Zlahtina megkóstolására egy kis prosciutto és sajt kíséretében. Innen Treskavac irányába kerekezünk tovább, gyönyörű kilátással a Punati-völgyre majd Baska felé gurulunk, lefelé a tengerpartra. Vacsora a hajón, éjszaka Baska kikötőjében (Szintemelkedés: 660 m, Legmagasabb pont: 315 m, közepesen nehéz)


3. nap: Rab-sziget - két kerékpártúra egy napon: 43 km (étkezés: reggeli, ebéd)

A reggeli alatt a hajónk elindul Lopar felé, amely a Rab-szigeten található - ez a második legzöldebb horvát sziget! A mai túránk egy homokos tengerparti szakaszon kezdődik és Rab városáig tart. Itt már vár ránk a hajónk és finom ebédet kapunk a fedélzeten. Az ebéd után újra nyeregbe pattanunk és eltekerünk a közeli "Dundo" erdőbe, amely különlegesen jó, eredeti állapotban fennmaradt erdő, egyben rezervátum is. Közben egy rövid strand-szünetet is tartunk a látványos Szent Mara öbölben. Fürdés után visszatérünk a hajónkhoz, az estét Rab kikötőjében töltjük. (Szintemelkedés: 150 méter, legmagasabb pont 90 méter - könnyű)


4. nap: Pag-sziget – Ilovik, kerékpártúra: 35 km (étkezés: reggeli, ebéd)

Reggel elhagyjuk Rab-ot, és egy rövid hajózás után Pag szigetén kötünk ki. Nyeregbe pattanunk, és megkezdjük a túrát a gyönyörű holdbéli tájon. Először egy ősi kis faluban - Lun-ban állunk meg, amely híres sok százéves olajfáiról, és a kőfallal körbekerített kertjeiről. Óvatosan tekerjünk, mert rengeteg fenevad leselkedik ránk – birkák az úton, viszont a sziget híres a sajtjairól. Mandre idilli falujánál térünk vissza a hajóra, itt fogunk ebédelni. Később folytatjuk utunkat Ilovik szigetére, amely tele van virággal, itt sétálhatunk, pihenhetünk, vagy akár úszhatunk is egyet a tengerben. Este fakultatív vacsora a kapitánnyal. Az éjszakát Ilovik szigeténél töltjük. (Szintemelkedés: 340 méter, legmagasabb pont: 120 méter, Nehézség: könnyű)


5. nap: Losinj szigete, kerékpártúra: 42 km (étkezés: reggeli, ebéd)

Ma ismét két részre oszlik a napunk, lesz egy délelőtti és egy délutáni túránk. A délelőtti Mali Losinj – Cikat – Veli Losinj útvonalon egy 22 km-es táv lesz. A cikat félsziget szépségét főleg a sok fenyőerdő és fűszernövény adja, amely szegélyezi utunkat. Közben szép tengerpartokat is érintünk. Egészen Veli Losinj faluig tekerünk. A nevével ellentétben jóval kisebb mint Mali Losinj. Csaknem 800 éve lakott település, első lakói is horvátok voltak, akik a tatárjárás elöl menekültek ide, majd miután a kellemes klíma és a gazdag halászzsákmányok itt tartották őket, be is rendezkedtek hosszú távra. A hely híres a delfinekről is. Az Adrián több mint 100 fős delfin kolónia él, kedvenc telelőhelyük a Veli Losinj előtti part menti vizek mélye. Itt fogunk ebédelni. Délután lesz még egy könnyű 22 km-es túránka Szent Iván dombra, vagy Providencia kilátópontjáhpz, ahonnan elképesztően szép a kilátás a városkára, és a Losinj félsziget déli részére. (Szintemelkedés: 540 méter, legmagasabb pont 235 méter – Nehézség: közepesen nehéz)

6. nap: Losinj és Cres -sziget, kerékpártúra: 46 km (étkezés: reggeli, ebéd)

Reggeli után fenyő és babérfák között haladunk Cres irányába. Mali Losinj egy kis híddal össze van kötve Cres-el. Az Európa nagy része számára még ma is rejtett szépségnek számító Horvátország egyik legrejtettebb szépsége Cres, az ökoturizmus központja. Sokan Európa utolsó rejtett paradicsomának tartják. Első megállónk Osor művészfaluja lesz, innen egy megerőltetőbb tekerésünk lesz Martinscica halászfaluba, ahol a jól megérdemelt ebédet a hajón szolgálják fel ismét. Innen már hajózunk Cres történelmi városába, este szabad program Cres-en. A sziget fővárosának központja tele van boltokkal. A turisták emléktárgyakat, házi olivaolajat, és bort vehetnek. Cresben pusztán gyalogosan lehet közlekedni, szűk utcái sok olasz városhoz teszik hasonlatossá. Pasztell színű házai, és szép promenádja mind szívet melengetők. (Szintemelkedés: 500 méter, legmagasabb pont: 190 méter – Nehézség: közepesen nehéz)


7. nap: Opatija Rivéra, kerékpártúra: 27 km (étkezés: reggeli, ebéd)

Reggelizés közben a hajó szép csendesen elhagyja a kikötőt, és Mošćenička Draga-ig hajózunk, amely már az opatijai Riverához tartozik. Innen a partmenti úton kerekezünk csodálatos kilátással a tengerre és a szigetekre. Brseč falujáig tekerünk, amely egy tengerparti sziklára épült. Egy kis pihenő után folytatjuk utunkat a Szent Jelena dombra, lenyűgöző kilátással a Kvarner-öbölre. Legurulunk Mošćenice-be egy középkori városkába, amely a Perun domb tövében helyezkedik el, majd Lovranba, ahol a hajónk vár ránk. Ebéd a fedélzeten, és hajózunk tovább Opatijába (Abbázia), ahol lesz még egy szabad esténk, hogy felfedezzük ezt a bájos és patinás üdülővárost, sétálhassunk a fűszeres levegőjű parkokban a 12 km hosszú tengerparti sétányon, amelyet itt Longomare-nak hívnak. Opatiját mindig is az arisztokrácia diszkrét bája lengte be: a Monarchia legdivatosabb, üdülőhelyeként itt nyaraltak az Osztrák-Magyar Monarchia gazdag arisztokratái. Több császár és király, valamint Gustav Mahler zeneszerző, Vladimir Nabokov író is itt pihent. A kor előkelői elegáns villákat építettek, amelyek ma luxusszállodaként működnek, és meghatározzák a város arculatát. Opatija monacói, gazdagságot sugárzó atmoszférájához hozzájárul a babér, leander látványa, a pálmafákból álló parkok és szubtrópusi növények hangulata, az egész város rendezettsége és tisztasága. (Szintemelkedés: 450 méter, legmagasabb pont 325 méter – Nehézség: közepesen nehéz)

 


8. nap: Opatija kihajózás - utazás haza (étkezés: reggeli)

Korai reggeli, majd utazás haza egyénileg.

Törzsutas kedvezmény
Törzsutas vagy?
Utazz Velünk és válj törzsutassá! Mi itt a Helian-nál megbecsüljük a hűséges túrázóinkat, ezért már a 3. utazástól számítva igényelhető az 5%-os kedvezményre feljogosító törzsutas kedvezményünk, ami az 5. utazástól számítva már 7%-ra rúg. Megéri Nálunk szervezni a túráid!


Jelentkezem!


Túra neve


Keresés
A Helian - utazási iroda Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Helian - utazási iroda Csapata