A Tauern kerékpártúra Zell am See-től Salzburgba
2020-08-08-tól 2020-08-12-ig
Helian - túrázás
Kerékpártúra
2
könnyű
van szabad hely
Helian - túraidőtartam
5

Helian - túraidőtartam
4
időtartam
Ez a kerékpártúra a Hohe Tauern hegyvonulatait, a csodálatos Zell am See vidékét köti össze Mozart és a zene városával Salzburggal, a Salzach folyót követve. A környező hegyek fenséges látványa elbűvölő falvak és kisvárosok, a helyi idegenforgalmi iroda szerint ez a szabadság a Paradicsomban – nem tévednek!

Normál ár
185.000 Ft / fő
Előleg 74.000 Ft / fő
Jelentkezési határidő 2020-07-01
Last Minute ár
176.000 Ft / fő
Előleg 70.000 Ft / főFelkeltette az érdeklődésed a túra? Szeretnél életre szóló élményekkel gazdagodni? Nincs más dolgod, mint kattints a "Jelentkezem" gombra és pár egyszerű lépéssel meg is vagy!
Lejárt a jelentkezési határidő.

Érdeklődöm!

Részvételi díj

A részvételi díj tartalmazza:

 • az utazást Budapesttől – a túra kezdőpontjára és vissza
 • a program szerinti transzfereket
 • 4 éjszaka szállást kétágyas elhelyezéssel, reggelivel
 • a csomagszállítást, valamint a kerékpárok szállítását
 • kísérőautót a kerékpártúra alatt
 • a túravezetést
 • a túraszervezést
 • általános forgalmi adót, helyi adókat

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • a reggelin felüli étkezések díját
 • a belépőket
 • az utasbiztosítás költségét
Lejárt a jelentkezési határidő.

Érdeklődöm!Miért válaszd ezt a túrát?

A Tauern kerékpártúra Ausztria méltán talán legszebb túrája. A kontinens legmagasabb vízesésétől indul, és a Zell am See-t érintve a Saalach folyót követve egy kis bajor kalandozás után Salzburgban végződik. Csak 3 nap kerékpározás, könnyű terepen, egy igazi kis öröm kikapcsolódás bárki számára. A táj végig lenyűgözően szép, sokat vezet védett kerékpárutakon, nagyobb forgalomtól sem kell tartani. A túravezetőnk és a kísérőautó pedig mindig segít, ha szükséges.

Látnivalók

 • A Zell am See varázslatos vidéke
 • A Krimml vízesés - Európa legmagasabb vízesése
 • Salzburg a fesztiválok és Mozart városa

Hasznos Információk

Létszám: minimum 7-15 fő.

Utazás: A túrához kényelmes kisbuszt biztosítunk, a kerékpárokat egy biztonságos utánfutóval szállítjuk. A csomagszállítást az egész túra során biztosítjuk.

Szállás: Kétágyas elhelyezés hotelekben, panziókban

Étkezés: Reggeli

Felszerelés/Ruházat/Időjárás: Lásd az oldal alján!

Kerékpárbérlés: amennyiben nem rendelkezel saját kerékpárral, vagy nem tudod a túra kezdőpontjára szállítani, úgy lehetőség van kerékpárbérlésre, jó minőségű DEMA hegyikerékpárokat illetve elektromos kerékpárt egyaránt tudunk biztosítani

A kerékpár: Fontos, hogy erre a túrára jó állapotban lévő kerékpárral gyere (hegyi,- vagy trekking bike), mert a murvás szakaszokon, a lejtőkön fontos, hogy időben meg tudj állni, és nem árt, ha van nálad egy tartalékbelső. Javasoljuk, hogy a túra előtt nézesd át a kerékpárodat egy szervizben.

Hazsnos információk
Farkas Roland
Farkas Roland
túravezető
Roland négy földrész 34 országában járt, szenvedélyes utazó, főállású tűzoltó és életmentő, nyugodtan rábízhatod magad bármelyik túrán! Jó fotós, emellett Délkelet-Ázsia a specialitása, de Európában is sokfelé megfordult tapasztalt utazó.
Szereti a kihívásokat és szívesen pattan kerékpárra, hogy felfedezze a vidéket! Jó humorú ember, aki mellett biztosan nem fogsz unatkozni, ahol ő megjelenik, a remek hangulat garantált!

Részletes program

1. nap: utazás busszal Budapestről a Zell am See-hez (kb. 650 km 7-8 óra)

kora reggeli órákban indulunk Budapestről. Utunkat kisebb-nagyobb pihenőkkel megszakítva este érkezünk a szállásunkra a Zell am See-hez. A Zeller-tó és környéke igazi turistaparadicsom, nemcsak télen az egyik legnépszerűbb síközpont, hanem nyáron is fantasztikus a háttérben lévő hegyekkel, a smaragdként csillogó tóval.


2. nap: busszal fel a Krimml vízeséshez; kerékpártúra: Krimml – Zell am See (67 km) 100 méter szint

Reggelit követően buszba ülünk és felmegyünk a a Krimml vízesés közelében található látogatóközpontig. Innen gyalog lehet elmenni a vízeséshez, amely mely 1470 méter magasból, 380 méteren át zúdul a mélybe. Ez Ausztria, sőt egész Közép-Európa legnagyobb vízesése, csak Norvégiában vannak ennél magasabbak a kontinensen. Az utunk a Hohe Tauern Nemzeti Parkban (a legnagyobb osztrák nemzeti park) vezet magas hegyek, alpesi legelők, erdők között, szinte végig lefelé. Oberpingau kis falvai között gurulunk, ez a vidék télen igazi síparadicsom, elég csak Kaprunra gondolni. A mai napot a szállásunknál Zell am See-ben fejezzük be, de ha valakiben még maradt erő, akár körbe is tekerheti a tavat – ami nem több, mint 18 km.


3. nap: kerékpártúra: Zell am See – Lofer (47 km) 200 méter szint

Magunk mögött hagyjuk a gyönyörű Zell am See-t valamint a Salzach völgyét, és mostantól áttérünk a természetességében meghagyott Salach folyóhoz. Az utunk a Saalfelden széles völgyéből a híres zarándokhely Maria Almon keresztül vezet Lofering. A Seisenberg és a Vorderkaser szurdok (kis kitérővel) valamint a Lamprechtshöhle a legizgalmasabb természeti látványosságok a mai nap folyamán.


4. nap: Lofer – Salzburg (50 km) 50 méter szint

Reggeli után felkerekedünk, és célba vesszük a szépséges Salzburgot – Mozart és a zene, a fesztiválok városát. Unkennél a Salach áttöri a Steinerne Meer (Az Északi-Mészkőalpok Karsztfennsíkját), ez a szakasz vált a raftingosok eldorádójává.Tovább követjük a folyót a „ kleine deutsche Eck - Kis Német Sarokig” Bad Reichenhall fürdővárosáig. A város sok látnivalóval kecsegtet, ilyen a csodálatosan megépített városháza épülete, a piac tér, a régi sófőző üzem (Alte Saline), a sétáló utca (Ludwigstrasse), a Rebel kávéház, ahol a különleges Mozart csokoládét és kávét is megkóstolhatja, az Axelmannstein hotel, a Szent Zénó-templom és a gyógypark, ahol egy különleges sósvíz inhaláló épület található. Ezután elhagyjuk a Saalach folyót és hamarosan találkozunk Salzburgban ismét a Salzachal. Kastélyok, parkok, múzeumok, templomok és természet – Salzburg szépsége sokszínűségében rejlik., nem véletlenül vált az UNESCO világörökségévé a város. Kóstoljuk meg a híres „Salzburger Nockerln”-t a Salzburgi galuskát feltétlenül! Délután fakultatív városnézés.


5. nap: Salzburg – hazautazás Budapestre/Pécsre

Délelőtt még csatangolhatunk egy jót Salzburgban, de dél körül elindulunk vissza Budapestre. Érkezés az esti órákban.


Fontos tudnivalók

Az ország:

A 83 858 km² alapterületű ország 9 önálló tartományból áll, amelyek saját tartományi kormánnyal rendelkeznek. A szövetségi törvényhozást a képviselőház és a szövetségi tanács (a parlament két kamarája) közösen végzi. Ausztria tagja az Európai Uniónak, az ENSZ-nek és a legtöbb ENSZ szervezetnek. Ausztria csaknem 8 millió lakosából 98% német anyanyelvű. Az Ausztriában elismert hat népcsoporthoz tartozók elsősorban az országi déli és keleti részén élnek (burgenlandi horvátok, romák, szlovákok, szlovének, csehek és magyarok).

 Időjárás:

Ausztria a mérsékelt égövben fekszik, mégpedig a közép-európai klímazóna azon részén, ahol az óceáni és kontinentális hatás egyaránt érvényesül. A négy évszak (tavasz, nyár, ősz, tél) mindegyike tipikus hőmérsékleti értékeket és éghajlati adottságokat mutat fel.

 

 Túrák nehézsége:

A túra a Tauern kerékpárutat követi. Ez a kerékpárút alapvetően a folyóvölgyeket követi, nagyrészt sík, vagy lejtős terepen fut. Ennek ellenére a vonalvezetése – a forgalmas szakaszok elkerülése érdekében úgy lett kialakítva, hogy van benne három hosszabb emelkedő, amelyet le kell győzni. Aki szokott kerékpározni, annak ez nem jelent nehézséget, hiszen ezzel együtt is a könnyebb túrák közé tartozik.

 

Szükséges felszerelés:

Ruházat

 • bukósisak (ajánlott)
 • fényvisszaverő mellény (ajánlott)
 • strapabíró és sportos túraruházat
 • kényelmes cipő
 • esőkabát
 • esőnadrág (ajánlott)
 • melegebb ruhára még nyáron is szükség lehet egy rosszabb időjárás esetén  

 

Felszerelés: 

 • saját vagy bérelt kerékpár
 • kerékpáros lámpa (ajánlott)
 • kulacs, napszemüveg
 • hátizsák vagy kerékpáros táska a napi cuccnak 
 • új típusú személyigazolvány vagy útlevél
 • napvédő krém

 

 Szállás:

Szállásaink középkategóriájú hotelekben, vendégházakban lesznek. A szállások megfelelnek a hasonló kategóriájú magyar szálláshelyeknek.

 

Biztosítás:

Utazási szerződésünk értelmében minden utasunknak rendelkeznie kell balesetbiztosítással. Nem kötelező irodánknál kötni, de célszerű az általunk javasolt AEGON betegség-, baleset-, poggyász-, és kerékpár biztosítást választani.

Felhívjuk figyelmedet, hogy amennyiben utazást megelőzően baleset, betegség, továbbá házastárs, élettárs, szülő és kiskorú gyermek balesete vagy súlyos betegsége, továbbá jelentős értékű káresemény (tűz, elemi kár, harmadik személy által okozott bűncselekmény) végett az utazáson nem tudna részt venni, úgy a Biztosító csak abban az esetben téríti meg az utazás árát, ha az Utas az utazásra való jelentkezéssel egy időben utazási irodánknál útlemondási biztosítást köt!

 

 Megjegyzés:

Két alapvető kérésünk van! Kérünk mindenkit, hogy a többi utas érdekében is maximum két darab táskát hozzon mindenki magával, lehetőleg nem meghaladva a 20 kg-ot! A másik, hogy kérjük a kosaras és a túrázásra alkalmatlan műszaki állapotban lévő kerékpárok mellőzését! Részben nem fogjuk tudni ezeket megfelelően felrakni a kerékpárszállító utánfutóra a kosár miatt, részben arra nincs kapacitásunk, hogy teljes nagyjavítást végezzünk a kerékpáron (fékek, gumik állapota stb). Ez esetben inkább béreljetek tőlünk kerékpárt!

Éld át velünk a kalandot!
Tauern kerékpártúra 2019. 2. rész
Tauern kerékpártúra 2019. 1 rész


Törzsutas kedvezmény
Törzsutas vagy?
Utazz Velünk és válj törzsutassá! Mi itt a Helian-nál megbecsüljük a hűséges túrázóinkat, ezért már a 3. utazástól számítva igényelhető az 5%-os kedvezményre feljogosító törzsutas kedvezményünk, ami az 5. utazástól számítva már 7%-ra rúg. Megéri Nálunk szervezni a túráid!


Lejárt a jelentkezési határidő.

Érdeklődöm!Túra neve


Keresés
A Helian - utazási iroda Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Helian - utazási iroda Csapata