Őszi gyalogtúra az Isztrián {3 nap/2 éjszaka}
dátum: 2022-10-07 - 2022-10-09
Helian - túrázás
Gyalogtúra
2
könnyű
nincs szabad hely
Helian - túraidőtartam
3

Helian - túraidőtartam
2
időtartam
Isztriáról sokunknak a nyár és a tenger jut eszébe, pedig ősszel is sok csodát tartogat ez a táj. A tengert biztosan megnézzük ahol a bátrabbak fürödhetnek is! Ősszel teljesen más ez a vidék, ekkor már kevesebb a turista és a természet is sokkal zöldebb, üdébb. A program során megmásszuk a félsziget legmagasabb csúcsát és megnézzük flórájáról és faunájáról híres Kamenjak-félszigetet. Gyere és túrázz velünk az Isztrián, ahogy még nem láttad, a hegyek között sétálva!

Helian
Normál ár
75.000 Ft / fő
Előleg 35.000 Ft / fő
Jelentkezési határidő 2022-09-12Felkeltette az érdeklődésed a túra? Szeretnél életre szóló élményekkel gazdagodni? Nincs más dolgod, mint kattints a "Jelentkezem" gombra és pár egyszerű lépéssel meg is vagy!
Lejárt a jelentkezési határidő.

Érdeklődöm!

Részvételi díj

A részvételi díj tartalmazza: 

 • az utazás költségét Pécsről, Budapesten át 8+1 fős kisbusszal
 • 2 éjszaka szállást középkategóriájú vendégházban, 2 szobás apartmanokban
 • a szervezés költségét és az ÁFA-t
 • a túravezetést

A részvételi díj nem tartalmazza:                                   

 • az étkezések díját
 • a belépőket 
 • a biztosítás költségét
Lejárt a jelentkezési határidő.

Érdeklődöm!Miért válaszd ezt a túrát?

Ha a horvátországi hegyek közül ki kellene választani egy kisterületet, ahol a jelenségek száma a legmagasabb, valószínűleg a Risnjak lenne az egyik legkedveltebb favorit. E hely egyedi kereszteződése a különböző alpesi, dinári, földközi és szárazföldi hatásoknak. A látogatót a régi, jól őrzött erdők, a széles kilátások és a Risnjak alatti forrásától kezdve nagy folyó erejével rendelkező Kupa-folyó világoszöld árnyalatai, és sok más jelenség ragadtatja el. A Risnjak nemzeti parkként védett terület.

Látnivalók

 • Risnjak Nemzeti Park
 • Ucka Természetvédelmi terület
 • Kupa-folyó smaragd vizű kanyonja
 • Kamenjak félsziget gazdag flórája (különleges orchidea fajokkal)
 • Abbázia látnivalói
 • Pula - amfiteátrum

Hasznos Információk

Létszám: 8 fő, kis csoport!

Utazás: Pécsről indulva, Budapesten át 8+1 fős kisbusszal utazunk Horvátországba, az Isztriai-félszigetre, majd az utolsó napon vissza. 

Szállás: Szállásunk középkategóriájú vendégházban lesz, 2 ágyas szobákban, apartmanokban. 

Étkezés: a túrán étkezést nem biztosítunk, de lesznek boltok és éttermek ahol reggelit és vacsorát tudunk venni. A gyalogtúrákra napközben szendvics és innivaló (minimum 1 liter/fő) szükséges. Esténként étteremben lehet majd vacsorázni.

Felszerelés/Ruházat: lsd. a lap alján.

Hazsnos információk
Seres Milán
Seres Milán
túravezető
Az Alföldön születtem és ott is nőttem fel, de igazán a hegyek közt érzem otthon magam. Mindegy, hogy a Mecsek vagy a Dolomitok, a lényeg, hogy érezzem a természet közelségét, a hegyek különleges hangulatát. Földrajz tanárként végeztem, de már 2004 óta a pécsi túrázók, hegymászók és terepfutók szolgálatában állok, azaz a Nomád túraboltban dolgozom. Hajnalban és hétvégén a Mecsekben futom a köröket, vagy járom a túraösvényeket. A Helian csapatát már 7 éve erősítem, főleg kerékpáros túrákat kísérek busszal vagy gyalogtúrát vezetek a környező országokban.
Szívesen osztom meg a hegyek szeretetét és élményét másokkal is! A Helian-os túrákra mindig viszem magammal a futócipőmet, hogy hajnalban és/vagy este még több helyszínt tudjak felfedezni. A futás, túrázás vagy utazás közben szerzett élményeimet a onedoor blogon osztom meg a követőimmel.

Részletes program

1. nap: utazás kisbusszal Abbáziába, rövid túra a Risnjak Nemzeti Parkban (Táv: 4,8 km, szint: 270 m)

Indulás a reggeli órákban Budapestről, kora délutáni órákban érkezünk a Fiume feletti Risnjak Nemzeti Park lábához. Rövid kirándulást teszünk a Kamenjak magaslatra, ahonnan szép idő esetén láthatjuk a Kvarner-öböl szigeteit, valamint másnapi túránk célpontját is. Túra után tovább utazunk Abbáziába. Elfoglaljuk szállásunkat és ha van kedvünk, vacsora előtt még teszünk egy kis kört a tengerparton a Lungomare sétányon.

 


2. nap: Gyalogtúra az Ucka-hegységben, vízesések és kilátók mentén (Táv: 18 km, szint: +800 m)

Egész napos túrára indulunk az Ucka-hegység legmagasabb pontjára a Vojak-ra (1.394 m). Tengerpartról egészen Isztria tetejéig kirándulunk, útközben több kilátó pontot és kisebb vízesést érintünk. Túránk során megcsodáljuk a mediterrán növényvilágot, a fenyőerdőket és bepillantást kapunk a kopár sziklás legelők elővilágába is. Tiszta időben szinte az egész Isztriai-félsziget megcsodálható a Vojak-ról, de akár a Triglav is látható. Délután visszatérünk a szállásunkra, este gasztronómiai élményeket gyűjtünk egy helyi étteremben.

 


3. nap: Gyalogútúra a Kamenjak-félszigeten, rövid látogatás Pulába, délután utazás haza Pécsre (Táv: 9 km, szint: 135 m)

Reggeli után autóba ülünk és meg sem állunk a Kamenjak-félszigetig, amely az Isztria legdélebbi csücske. Prementura mellett leparkolunk, majd elindulunk a félsziget felfedezésére. 1996 óta védett területen járunk, ezért minden lépésre különösen oda kell figyelnünk. Több mint 500 növényfaj közül 20 különleges orchidea is megtalálható a Kamenjak természetvédelmi területen. Reméljük párhoz nekünk is szerencsénk lesz. Ha időnk és energiánk engedi kora délután még beugrunk Pólába és körbejárjuk az amfiteátrumot, valamint környékét. Innen aztán elindulunk hazafelé Budapestre, majd Pécsre.

 


Éld át velünk a kalandot!
Risnjak Nemzeti Park
Ucka Nature Park


Törzsutas kedvezmény
Törzsutas vagy?
Utazz Velünk és válj törzsutassá! Mi itt a Helian-nál megbecsüljük a hűséges túrázóinkat, ezért már a 3. utazástól számítva igényelhető az 5%-os kedvezményre feljogosító törzsutas kedvezményünk, ami az 5. utazástól számítva már 7%-ra rúg. Megéri Nálunk szervezni a túráid!


Lejárt a jelentkezési határidő.

Érdeklődöm!Túra neve


Keresés
A Helian - utazási iroda Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Helian - utazási iroda Csapata