Kis-Tibet (Ladakh) fotóstúra
2019-10-17-tól 2019-10-30-ig
Helian - túrázás
Fotótúra
2
könnyű
van szabad hely
Helian - túraidőtartam
14

Helian - túraidőtartam
13
időtartam
Juhász Balázs fotográfussal, az Álmom India könyv szerzőjével fedezheted fel a Himalája még élő tibeti kultúráját. A tapasztalt utazó 12 éve járja India és a Himalája csodálatos vidékeit. 30 éves fotós és utazó tapasztalatát átadva segít, hogy Te is csodálatos képekkel térj haza a világ tetejéről.

Helian
Normál ár
490.000 Ft / fő
Előleg 192.000 Ft / fő
Jelentkezési határidő 2019-05-31Felkeltette az érdeklődésed a túra? Szeretnél életre szóló élményekkel gazdagodni? Nincs más dolgod, mint kattints a "Jelentkezem" gombra és pár egyszerű lépéssel meg is vagy!
Lejárt a jelentkezési határidő.

Érdeklődöm!

Részvételi díj

A részvételi díj tartalmazza: 

  • Az utazást saját túrabuszokkal végig az utazás alatt
  • Szállást 2 ágyas szobákban, hotelben, kolostorban, hegyi falvakban magánházaknál
  • A túraszervezés költségét
  • A túravezetés költségét
  • A fotóoktatás költségét
 

A részvételi díj nem tartalmazza:

  • A repülőjegyet
  • Biztosítást (kötelező)
  • Bármit, ami a fent említett „részvételi díj tartalmazza” felsorolásban nem szerepelt
Lejárt a jelentkezési határidő.

Érdeklődöm!Miért válaszd ezt a túrát?

Juhász Balázs fotográfussal, az Álmom India könyv szerzőjével fedezheted fel a Himalája még élő tibeti kultúráját. A tapasztalt utazó 12 éve járja India és a Himalája csodálatos vidékeit. 30 éves fotós és utazó tapasztalatát átadva segít, hogy Te is csodálatos képekkel térj haza a világ tetejéről. Helyi túravezető és kísérő segítségével tekinthetsz be e nekünk távoli kultúrába, a buddhista vallás szertartásaiba, életük mindennapjaiba. Részt veszünk egy fantasztikus misztériumi játékon, ahol láthatjuk a láma táncot, a gyönyörű színes maszkokat, hajnali szertartáson vehetjük át a szerzetesek rezgéseit, eldugott falvakban, helyi emberek vendégszeretetét élvezve érezhetjük át az igazi békét. A Samsara, Baraka filmek helyszínein fotózunk, mesés tájakon, a világ legmagasabb autózható hágóján keresztül áthaladva csodálhatjuk meg a legszebb Indus menti és hegyi eldugott kolostorokat. Nem csak fantasztikus képekkel, hanem lélekben is más emberként térhetsz haza.

Látnivalók

Hasznos Információk

Létszám: maximum létszám: 12 fő.

Indulás-érkezés: 2019. október 17-30 

Időtartam: 14 nap
Szükséges szabadnapok: 9 nap

Szállás: 2 ágyas szobákban, hotelben, kolostorban, hegyi falvakban magánházaknál

Utazás:  repülő, saját túrabusz 

Ellátás: teljes ellátás

További információk/Felszerelés/Időjárás: lásd a lap alján!

FONTOS: Amellett, hogy igyekszünk a fenti tervet tartani, váratlan események vagy váratlan lehetőségek átírhatják az eredeti menetrendet. Ilyenkor a túravezetők a lehetőségeikhez képest mindent elkövetnek, hogy ez a legkisebb kellemetlenséggel járjon. Az útiterv tehát hozzávetőleges.

Túravezető: Juhász Balázs fotóművész

Hazsnos információk
Juhász Balázs
Juhász Balázs
túravezető
Több mint 30 éve foglalkozik szenvedélyes fotografálással. Kezdetektől utazó, kutató fotográfusnak készült, de az idők során a fotózás szinte minden területén kipróbálhatta magát. Több sikeres könyv szerzője, munkáit hazai és nemzetközi kiállítások követték Budapesttől, Párizson és Delhin keresztül egészen Tokióig. Második könyve, az Álmom India nyitotta fel szemét a gyorsan változó világra, az eltűnő félben lévő kultúrákra. Azóta feladatának érzi ezek megörökítését, az értékek megőrzését.
2012 óta fotótúrákat szervez a világ különböző tájaira, kultúráiba. Ezeken az utakon igyekszik átadni tudását és tapasztalatait. 2017 óta FotoSherpa néven szervezi útjait, oktatásait. Munkái első kiteljesedése volt a 2005-ben megjelent fekete-fehér fotóalbuma a Paris flâneur, 2010-ben pedig elkészült a második könyve Álmom India címmel. Harmadik könyve, mely szülőföldjét mutatja be, 2018-ban jelent meg Kincses Baranya címmel. Munkáit, fotóit itt találod: www.juhaszbalazs.com

Részletes program

Részletes program

Budapestről indulva, másnap hajnalra érkezünk Delhibe.

A Himalája ébredését már a hajnali gépünkről fotózhatjuk, miközben Lehbe repülünk, Ladakh központjába.

Pihenés után megkezdjük az akklimatizálódást majd lassan belecsöppenünk egy mesebeli világba. Az időutazás garantált.

Az első napokban az Indus mentén fedezzük fel a hely híres kolostorait, (Leh, Thiksey, Shey, Stakna, Chemrey).

Majd nyugatnak fordulunk és eldugott falvakban, 3-4 fős csoportokban élvezhetjük a helyi családok vendégszeretetét. Két falu között gyalog túrázunk át, lábunk alatt is megérezve a hegy nagyságát.

Hamarosan megérkezünk az egyik legélőbb és legszebb kolostorba, Lamayuruba. Szállásunk is a kolostor hoteljében lesz. A Moonland fantasztikus alakzatait fotózzuk, részt veszünk a reggeli buddhista szertartáson.

Másnap délután vissza indulunk Lehbe, főhadiszállásunkra, de közben még érintjük Likir kolostorát.

9. napunkon, miután megszoktuk a hegyi levegőt, nekivágunk a világ legmagasabb, autózható hágójának, a Khardung-La-nak. Felkötve ima zászlóinkat, a hágót elhagyva jakokat fotózunk, majd megérkezünk Nubra völgyébe, Diskitbe.

Az éppen tartó misztériumi játékokon tanúja lehetünk egy több száz éves láma táncnak, a Cham-nak. A maszkos tánc fantasztikus színekben, figuráiban elevenedik meg előttünk. A völgy még sok meglepetést tartogat, hegyi sivatagot, tevéket melyeket megpróbálunk lencsevégre kapni.

Újra főhadiszállásunk felé vesszük utunkat és utolsó napunkat Lehben töltjük, vásárolgatunk, vetítünk.

Delhiben még egy napot élvezhetjük India nyüzsgését, most már fittyet hányva a kulturális sokknak. Megnézzük a Szikek egyik legnagyobb templomát, majd búcsút veszünk kelettől és hajnalban vissza indulunk Budapestre.

A 14-nap éppen elegendő arra, hogy beoltsuk magunkat Indiával. A ladakhi, tibeti emberek és a misztikus hely kisugárzása maradandó nyomokat hagy bennünk és mindig vissza fogunk térni, ha másképpen nem, lélekben biztosan!

Az utazás során mindenki tudásának megfelelően kap szakmai segítséget, hogy ne csak élményekkel, hanem gyönyörű képekkel is térhessünk haza. Itthon a túrához egy szakmai nap is tartozik, ahol együtt elemezzük ki képeinket, vetítünk, felelevenítjük utunkat.


Törzsutas kedvezmény
Törzsutas vagy?
Utazz Velünk és válj törzsutassá! Mi itt a Helian-nál megbecsüljük a hűséges túrázóinkat, ezért már a 3. utazástól számítva igényelhető az 5%-os kedvezményre feljogosító törzsutas kedvezményünk, ami az 5. utazástól számítva már 7%-ra rúg. Megéri Nálunk szervezni a túráid!


Lejárt a jelentkezési határidő.

Érdeklődöm!Túra neve


Keresés
A Helian - utazási iroda Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Helian - utazási iroda Csapata