Utazás Amsterdamba - Portrék és Tulipánok között (4 nap/3 éj)
dátum: 2022-03-24 - 2022-03-27
Helian - túrázás
Egzotikus utazás
1
könnyű
van szabad hely
Helian - túraidőtartam
4

Helian - túraidőtartam
3
időtartam
Hollandia legnagyobb virágzó kertjébe, Keukenhof-ba és a mindig nyüzsgő Amszterdamba invitálunk a tavasz kezdetén. Utazásunkat a tulipánok és nárciszok mellett Rembrandt, Vermeer, és Van Gogh világhírű festményei színezik tovább. Kiscsoportos túránkon Németalföld képzőművészetén keresztül ismerkedünk a mai Hollandia kultúrájával, mindennapjaival. Utunkból természetesen nem hiányozhatnak a helyi sörök, sajtok, a holland palacsinta és téli finomságok kóstolója sem.

Normál ár
129.000 Ft / fő
Előleg 50.000 Ft / fő
Jelentkezési határidő 2022-03-07
Helian
Előfoglalási ár
119.000 Ft / fő
Előleg 47.000 Ft / fő
Előfoglalási határidő 2022-02-14Felkeltette az érdeklődésed a túra? Szeretnél életre szóló élményekkel gazdagodni? Nincs más dolgod, mint kattints a "Jelentkezem" gombra és pár egyszerű lépéssel meg is vagy!

Részvételi díj

A részvételi díj tartalmazza:

 • 3 éjszaka szállást Amszterdamban, 2 ágyas, 4 csillagos, városközponthoz közeli szállodában
 • bőséges reggelivel, idegenforgalmi adóval
 • hajózást az amszterdami csatornákon
 • sörkóstolót egy helyi kézműves söröket forgalmazó amszterdami sörfőzőnél
 • transzfer árát az amszterdami repülőtér és a szálloda viszonylatában
 • a szervezés és 4 nap idegenvezetés árát

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • a Bp.-Amsterdam-Bp. repülőjegyet (kb. 50.000 Ft)
 • a további étkezések díját
 • a városon belüli közlekedést
 • a belépőket (kb. 40€)
 • a biztosítás költségét


Miért válaszd ezt a túrát?

 • ellátogathatsz velünk Európa egyik legnagyobb virágoskertjébe, melyben évente 7 millió virághagymát ültetnek el, és 15 km gyalogösvény mentén több mint 800 féle tulipánt csodálhatsz meg
 • művészettörténész idegenvezetővel ismerheted meg a németalföldi művészet legnagyobb mestereit és több egyedülálló kiállítást

Látnivalók

 • Keukenhof, Európa virágos kertje
 • Királyi Palota
 • Rijksmuseum- Holland Nemzeti Múzeum, a legnagyobb németalföldi festménygyűjtemény
 • Van Gogh Museum - Vincent van Gogh és művészetét meghatározó kortársainak festményeit bemutató gyűjtemény
 • hajózható csatornák
 • úszó virágpiac
 • beginák udvara

Hasznos Információk

Létszám: max. 10 fő, KIS CSOPORT!

COVID info: Ha a vírus miatti szabályozások nem teszik lehetővé az utazást, akkor könnyű átfoglalást vagy visszafizetést biztosítunk!

Utazás: egyénileg közvetlen repülőjárattal Amsterdamba. A jegyvásárlásban szívesen segítünk!

KLM légitársaság járatát ajánljuk: 

Indulás Budapestről: 2022.03.24. (csütörtök) 12:50, Érkezés Amszterdamba: 15:05 (KL 1976 számú járata)

Hazautazás Amszterdamból: 2022.03.27. (vasárnap) 20:55, Érkezés Budapestre: 22:55 (KL 1981 számú járata)

A retúrjegy jelenlegi ára: 48.900 Ft/fő

Lemondás vagy átfoglalás esetén a KLM légitársaságnál nagyon kedvezőek a feltételek, további információ itt olvasható: https://www.klm.hu/information/faq/refunds-travel-vouchers

Szállás: 4 csillagos városközponthoz közeli szállodában, 2 ágyas szobákban

Étkezés: a csomag ára a reggelit tartalmazza

Belépők: a belépők egyénileg fizetendők. A program része a Rijksmuseum: 20 EUR/fő, Van Gogh museum: 19 EUR/fő, ezen kívül lesznek fakultatív múzeumok is. 

Fontos! A túra részvételi díját 370 Ft/1 EUR árfolyamig tudjuk tartani. Ha az euró (EUR) ára az utazás indulását megelőző 35. napon ezt meghaladja, akkor árkorrekcióra kényszerülhetünk.  

Idegenvezetés: Pusztai Tünde (ARTutazó)

Hazsnos információk
Pusztai Tünde
Pusztai Tünde
túravezető
Pusztai Tünde - ARTutazó - művészettörténész vagyok, szakterületem a 17. századi németalföldi festészet. 16 évet éltem Hollandiában, tanulmányaimat az utrechti egyetemen végeztem. Szakmámban a tárlatvezetéseket élvezem leginkább. Nagy öröm azt látni, hogy a téma iránti lelkesedésem a résztvevőket is inspirálhatja. Amikor megnyílunk a művészet felé, a múzeumlátogatások beszélgetésekké, személyes, mégis közösségi élményekké válnak.

Részletes program

1. nap Érkezés Amszterdamba, délután hajókirándulás a csatornákon

Érkezés egyénileg Amszterdamba. Találkozó a reptéren, ahonnan már együtt indulunk a hotelba. Séta a Dam téren és hajózás az amszterdami csatornákon, mely a várossal való ismerkedés leglátványosabb módja. Hajóról szemlélve Amszterdam legérdekesebb arcával találkozhatunk először és alapos bevezetést kapunk a város történetébe is. Rövid szabad program után együtt indulunk vacsorázni egy közeli étterembe.


2. nap: Rijksmuseum és sörkóstoló

Nagyszerű szállásunkon egy finom és bőséges reggeli után a délelőttöt a Rijksmuseum-ban töltjük, ahol Rembrandt legnépszerűbb festményei mellett tanítványai és kortársai alkotásaival, Németalföld 17. századi mesterműveivel ismerkedünk. Igazi művészeti csemegének számít, hogy szemtanúi lehetünk Rembrandt legismertebb képe, az Éjjeli őrjárat resturálásának. A hatalmas festményen ugyanis a munkálatokat a kiállítótér egy üvegfallal körülvett részén végzik. Délutáni belvárosi sétánk alatt ellátogatunk az úszó virágpiachoz és megtekintjük a nyüzsgő város legcsendesebb szigetét, a beginák udvarát. Majd egy elismert amszterdami sörfőző hangulatos sörbárjában különleges holland söröket kóstolunk.


3. nap: Keukenhof és tengerpart

A tavaszi időszak legvonzóbb látványossága a virágzó tulipánmezők. Aki repülővel érkezik Hollandiába az felülről is megcsodálhatja, hogy a tengerparthoz közeli 'Virághagyma vidéknek' nevezett országrész színes szőnyegnek látszik ilyenkor. Reggeli után indulunk Keukenhof parkjába, mely sok millió virágzó növénnyel, csatornákkal, szélmalommal, üvegházakkal mutatja be a holland virágkertészet hagyományait.

Miután végiggyönyörködtük a 15 kilométernyi gyalogösvényt és megcsodáltuk a számtalan virágfajtát ellátogatunk a közeli tengerparti városkába, ahol megkóstolhatjuk az Északi -tenger halkínálatát és a hollandok mennyei forró csokiját.


4. nap: Van Gogh múzeum, fakultatív programok és hazautazás

ARTtúránkból nem hiányozhatnak Vincent van Gogh remekművei sem, ezért napunkat a Van Gogh múzeum, Vincent legismertebb festményeinek megtekintésével kezdjük. Délutánra fakultatív programokat ajánlok, igény szerint tárlatvezetéssel. Megtekinthető még az Anne Frank ház, a Hermitage Amsterdam, a szentpétervári Ermitázs nyugat-európai kiállítóhelye illetve a Van Loon múzeum, egy 17. századi patrícius csatorna menti palotája, mely hű képet ad a korabeli lakberendezésről és életformáról. Különleges élménynek ígérkezik a ' Maison Amsterdam' divatkiállítás is, mely 150 kreációt vonultat fel az elmúlt évtizedekből, köztük a királyi esküvői ruhákat. A tárlat helyszíne is figyelemre méltó, az ország koronázási temploma, a Nieuwe kerk. A repülőtérre együtt utazunk ki az esti órákban hazautazás Budapestre.

 


Fontos tudnivalók

Amszterdam

Amszterdam a néhány napos városnéző túrák ideális célpontja. Sármját jellegzetes építészete, közvetlen lakói mellett élhető mérete adja. A gyalogosan bebarangolható város egyedülálló hangulata azonnal beszippantja a látogatót. Amszterdami túránk igazi időutazás hiszen az 'Arany évszázadnak' nevezett 17.század, Hollandia legprosperálóbb időszakának örökségével találkozunk lépten-nyomon. 

Biztosítás

A jelenlegi helyzetre való tekintettel nyomatékosan kérjük utasainkat az utasbiztosítás megkötésére! Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy betegség miatti útlemondásra szóló biztosítással is rendelkezzenek! Mi az Aegon Biztosításait ajánljuk, foglaláskor kérj ajánlatot tőlünk!

 

Felhívjuk figyelmedet, hogy amennyiben utazást megelőzően baleset, betegségtovábbá házastárs, élettárs, szülő és kiskorú gyermek balesete vagy súlyos betegsége, továbbá jelentős értékű káresemény (tűz, elemi kár, harmadik személy által okozott bűncselekmény) végett az utazáson nem tudna részt venni, úgy a Biztosító csak abban az esetben téríti meg az utazás árát, ha az Utas az utazásra való jelentkezéssel egy időben utazási irodánknál útlemondási biztosítást köt!

Van már COVID storno biztosításunk is, amely nagy segítség arra az esetre, ha mégis az utolsó pillanatban megbetegednél, vagy pozitív tesztet produkálnál. A „Z1” jelû záradék (covid storno) alkalmazása esetén biztosítási eseménynek számít a biztosított COVID-19 fertôzés miatti hatósági karanténba kerülése a kockázatviselés kezdetét követôen, de legfeljebb az elutazás elôtt 10 nappal. Ha a foglalásnál párok/házastársak jelentkeznek és csak az egyiküknek lesz pozitív a tesztje, akkor is mind a kettőjüknek fizet a biztosító, tehát párok esetében nem lesz gond, hogy az egyik utazik, a másik nem.

Belépők

A program során számos múzeumot meglátogatunk, ezek közül ez a kettő a legfőbb attrakció: 

 • Rijksmuseum: 20 EUR/fő
 • Van Gogh museum: 19 EUR/fő

Fakultatív múzeumok:

 • Anne Frank museum: 14 EUR/fő
 • Van Loon Museum:  12,50 EUR/fő
 • Hermitage Amsterdam: 21 EUR/fő
 • Maison Amsterdam: 27,50 EUR/fő
Törzsutas kedvezmény
Törzsutas vagy?
Utazz Velünk és válj törzsutassá! Mi itt a Helian-nál megbecsüljük a hűséges túrázóinkat, ezért már a 3. utazástól számítva igényelhető az 5%-os kedvezményre feljogosító törzsutas kedvezményünk, ami az 5. utazástól számítva már 7%-ra rúg. Megéri Nálunk szervezni a túráid!


Jelentkezem!


Túra neve


Keresés
A Helian - utazási iroda Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Helian - utazási iroda Csapata