Új-Zéland - körutazás a Déli-szigeten
2019-09-16-tól 2019-09-29-ig
Helian - túrázás
Egzotikus utazás
2
könnyű
van szabad hely
Helian - túraidőtartam
14

Helian - túraidőtartam
13
időtartam
Új-Zéland a természetet kedvelő ember számára olyan, mint a muzulmánoknak Mekka – egyszer el kell oda zarándokolni, mert a teremtő különösen jó kedvében lehetett, amikor ezt a világvégi helyet odapottyantotta a Csendes- Óceánba.

Helian
Normál ár
675.900 Ft / fő
Előleg 270.360 Ft / fő
Jelentkezési határidő 2019-03-01Felkeltette az érdeklődésed a túra? Szeretnél életre szóló élményekkel gazdagodni? Nincs más dolgod, mint kattints a "Jelentkezem" gombra és pár egyszerű lépéssel meg is vagy!
Lejárt a jelentkezési határidő.

Részvételi díj

A részvételi díj tartalmazza:

 • az utazást Mercedes kisbusszal, üzemanyag, parkolási díjat
 • a reptéri transzfereket (kivéve a privát transzferek)
 • a szállásokat 2 ágyas elhelyezéssel
 • 5 Nemzeti Park látogatását
 • az útitervben szereplő programokat (a fakultativ programok kivételével)
 • magyar nyelvű idegenvezetést

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • az ellátást
 • a nemzetközi és belföldi repülőjegyet és a
  repülőtéri illetéket
 • a személyes kiadásokat
 • a biztosítás díját
Lejárt a jelentkezési határidő.


Hasznos Információk

Létszám: 8-15 fő

Utazás: Repülővel Budapesttől Christchurchig menetrend szerinti repülőjárattal, a helyszínen pedig 8 személyes Mercedes kisbuszokkal.

Szállás: szállásaink vendégházakban, 2 ágyas elhelyezéssel lesznek

Étkezés: a program ára étkezéseket nem tartalmaz. 

Felszerelés/Ruházat: lsd. a lap alján

 

Hazsnos információk

Részletes program

1. nap: Christchurch - Lake Tekapo

Reggeli találkozó a reptéren. Majd megkezdjük utunkat a Lake Tekapo gleccsertóhoz, ahol megtekintjük a Jó Pásztor történelmi kistemplomot és a híres Bronz kutyát. Túrázási lehetőség a Mt. Johnra ahol egy híres csillagaszati obszervatorium is található. Itt a világ egyik legjobb helyén vagyunk az éjszakai égbolt és a tejút fotózásához. Ha szerencsénk van akár a híres déli sarki fényt is lencsevégre kaphatjuk. Hobbit film eredeti helyszín látogatás.

Szállás: Lake Tekapo


2. nap: Lake Tekapo - Te Anau

A mai napon megállunk megcsodálni a különleges Tussock növényt és élőhelyét. Ezt követi egy magasföldi lazac farm látogatás, ahol a lazacok a hihetetlen neon kék színű gleccsertóban nőnek fel. Lazac etetés és fotózás. Megállunk a Pukaki gleccsertónál ahonnan kis szerencsével lehet fotózni az örök hó borította Mt. Cookot. Majd folytatjuk utunkat a Kawarau kanyonon keresztül, ahol magállunk a Wakatipu tónál.

Szállás: Te Ananu


3. nap: Tea Anau - Mifold Sound - Te Ananu

Fiordland Nemzeti Park. Kora reggeli indulás után látogatás a Tükör tavaknál és séta a The Chasmnél. Hatalmas és érintetlen őserdőkön keresztül jutunk fel a hóhatárhoz, fotómegállókkal különleges helyeken. Megállunk a Homer alagútnál ahol jó esélyünk van megörökíteni a Kea papagájt, ami az egyetlen alpesi papagáj a világon. Érkezés Milford Soundhoz, ami a világ egyik csodája! Hajós kiránduláson veszünk részt a fjord teljes hosszában (kb. 2 óra). Miközben telefotózzuk a maradék memória kártyáinkat az érintetlen és drámai táj szépségével, betekintést nyerünk a fjord csodáiba és az élővilág különlegességeibe ezen az igazán egyedi és elvarázsolt helyen. Gyűrűk Ura film eredeti helyszín látogatás.


4. nap: Te Anau – Queenstown

Queenstown, itt nincsen olyan őrült vagy kevésbé őrült sport, kaland vagy pihentető program amit ne lehetne kipróbálni. Pihenés és idő fakultatív programokra. Igény szerint ingyenes programot tudok biztosítani.

Szállás: Queenstown


5. nap: Queenstown

Ma délelőtt meglátogatunk egy anyarnyásó falvat, ahol történelmi betekintést hallgatunk meg az egykori anyarnyásók életéről, illusztrálva a korabeli épületekkel, melyek között sétálunk és csodás képeket készítünk ezen a korabeli helyen. Gyűrűk Ura film eredeti helyszín látogatás. Majd meglállunk a világhírű Kawarau Bridge-nél - The World Home of Bungy. Ezen a helyen volt az első hivatalos bungy ugrás. Lehetőség van bungy ugrásra (fakultatív) és fotózásra. Esti (fakultatív) programként pedig lehetőség van résztvenni egy hagyományos Maori Haka tánc és bemutatón, ahol teljes harci pompájukban van lehetőség az őslakosokat megörökíteni.

Szállás: Queenstown


6. nap: Queenstown

Utunk következő szakaszán keresztezzük a Déli-Alpokat: vízesések, szakadékok, hatalmas völgytavak várnak ránk. Megállunk a hatalmas Hawea és Wanaka tavaknál majd belépünk a drámai szépségű Mount Aspiring Nemzeti Park területére. Napunk további részében egy 2000 éves mocsári erdőben és egy lakatlan tengerparton teszünk fotós túrákat.

Szállás: Fox Glacier

7. nap: Fox Glacier

Westland Nemzeti Park. Folytatjuk kalandjainkat a nyugati parton sok fotózási lehetőséggel. Sétát teszünk a Matheson tónál ahonnan tiszta idő esetén a kékeslapba illő álomfotó vár ránk Mt. Cookról, Új-Zéland legmagasabb hegyéről, amint a tóban tükröződik. Utunk a Fox gleccser lábánál folytatódik gleccser fotózással. Lehetőség van gleccser repülésre (fakultatív).

Szállás: Fox Geccser

8. nap: Fox Glacier – Punakaiki

100 éves PUB fotózása egy apró aranyásó faluban. Majd ellátogatunk a kedves Hokitika városba, ahol rövid ismertetőt kapunk a híres Ponamu kőről és a helyi Maori történelemről. Megtekintjük, hogy hogyan készűlnek a kézi gyártású Ponamu (zöld kő) ékszerek a világhírű Jade Factoryban. Szabad fotózási lehetőségünk van biztosítva a kézműves műhelyben. Érkezés a vadregényes nyugati partra ahol igazi természeti ínyencségek várnak ránk a Paparoa Nemzeti Park felfedezése által. Szemeink előtt válik valósággá az Avatar filmekben szereplő táj.

Szállás: Punakaiki

9. nap: Punakaiki

Reggeli látogatás a közel 30 millió éves Palacsinta szikláknál. Ez a hely világhírű a különleges szikla formáiról. A különleges palacsinta rétegek ősi tengeri állatok kövületeiből állnak. Felejthetetlen fotózási élmény a körséta a morajló tenger fölé emelkedő különleges sziklaalakzatok között. Délutáni séta a dinoszauruszok kora óta érintetlen esőerdőkben. Majd ellátogatunk egy titkos tengerpartra.
Szállás: Punakaiki

10. nap: Punakaiki - Abel Tasman

Tovább utazva újabb ízelítőt kapunk a Déli-Alpok csodás tájaiból, szinte minden kanyar után más és más szépségben gyönyörködhetünk. Utunk alatt megállunk egy függőhídnál, ahol a bátrabbak egy sebes hegyi folyó felett sétálhatnak át egy kötél hídon ami újabb kalandos fotózási lehetőségre ad okot. Érkezés Új-Zéland talán legszebb partvonalával büszkélkedő Abel Tasman Nemzeti Parkba.
Szállás: Abel Tasman

11. nap: Abel Tasman

Ébredés a szubtrópusi paradicsomban: Abel Tasman Nemzeti Park. Ez a nemzeti park híres a gyönyörű tengerpartjairól, így a vizi kirándulás a legjobb módja megismerni ezt a térséget. Lehetőség van fotózásra a gyönyörű Nemzeti Parkban és pihenésre és strandolásra. Választható fakultatív programok: vízitaxi kirándulás vagy kajak túra. Meglátogatható sok képeslapba illő öböl: Anchorage, Bark Bay, Tonga Quarry, Awaroa és Totaranui Beach. Szabad délután.
Szállás: Abel Tasman

12. nap: Abel Tasman- Kaikoura

Ma utunkat a Marlborough borvidéken keresztül folytatjuk, ahol borkostolón vehetünk részt az egyik legjobb borászatban (fakultatív). Itt új tájképeket találunk a kameránknak, ahogyan a dombokon a gondosan manikűrözött szöllőültetvények hullámoznak a messzeségbe. Ezt követi egy butik csokoládégyár látogatás és csoki kóstoló, ahol a szemünk előtt kézzel készítik a finomságokat. Délután városnézés, majd a hófödte hegyek mögé bukó naplemente fotózása a félsziget végéről a tengeren keresztül, ami szintén nem egy hétköznapi kompozíció.
Szállás: Kaikura

13. nap: Kaikoura

Mai napon meglátogatjuk egy fóka kolóniát, ahol nagyszerű portrékat lehet készíteni ezekről a vadon élő állatokról. Fakultatív programok: delfin-bálna néző hajós kiránduláson vehetünk részt, vagy horgászkiránduláson ahol a helyi albatrosz madarakat lehet fotózni testközelből is. Délután szabad program.
Szállás: Kaikoura

14. nap: Kaikoura - Christchurch

Utunk a tengerpart mentén halad a déli sziget legnagyobb városa felé. Christchurch városnézés részeként a földrengést túlélő történelmi épületeket fotózzuk. Majd botanikus kert látogatás, ahol a helyi virágok sokasága fotózható. Reptéri transzport a délutáni órákban.

Törzsutas kedvezmény
Törzsutas vagy?
Utazz Velünk és válj törzsutassá! Mi itt a Helian-nál megbecsüljük a hűséges túrázóinkat, ezért már a 3. utazástól számítva igényelhető az 5%-os kedvezményre feljogosító törzsutas kedvezményünk, ami az 5. utazástól számítva már 7%-ra rúg. Megéri Nálunk szervezni a túráid!


Lejárt a jelentkezési határidő.


Túra neve


Keresés
A Helian - utazási iroda Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Helian - utazási iroda Csapata