Trópusi üdülés Sri Lankán {9 nap}
dátum: 2022-12-03 - 2022-12-11
Helian - túrázás
Egzotikus utazás
1
könnyű
van szabad hely
Helian - túraidőtartam
9

Helian - túraidőtartam
8
időtartam
Ha el akarasz menekülni az itthoni téli szürkeség, gondok elől, gyere egy igazi trópusi paradicsomba - Sri Lankára. Pihensz a tengerparton, jet-Skizhetsz, búvárkodhatsz, vagy csak élvezhetetd a napfényt, az aranlyló homokos partot és a türkizkék tengert. Mi kell még a boldogsághoz?

Normál ár
189.000 Ft / fő
Előleg 75.000 Ft / fő
Jelentkezési határidő 2022-11-06
Helian
Előfoglalási ár
185.000 Ft / fő
Előleg 74.000 Ft / fő
Előfoglalási határidő 2022-10-09Felkeltette az érdeklődésed a túra? Szeretnél életre szóló élményekkel gazdagodni? Nincs más dolgod, mint kattints a "Jelentkezem" gombra és pár egyszerű lépéssel meg is vagy!

Részvételi díj

A részvételi díj tartalmazza: 

 • Szállást kétágyas szobában 
 • Félpanziós ellátást (reggeli, vacsora)
 • Az utazást a repülőtérről a hotelbe és vissza
 • 25%-os kedvezményt minden vízisportból, étel, ital és szobaszervízből

A részvételi díj nem tartalmazza: 

 • Repülőjegyet illetve a repülőtéri illetéket (kb. 190.000 Ft)
 • Biztosítást (kötelező)
 • További italok, étkezések árait
 • Bármit, ami fent említett „részvételi díj tartalmazza” felsorolásban nem szerepelt


Miért válaszd ezt a túrát?

Ez most más, mint az eddigi túráink, itt nem arra mentünk rá, hogy megmutassuk hogy lehet felfedezi Sri Lankát kerékpárral és /vagy bakancsos túrával, itt azt gondoltuk, hogy a jelenlegi helyzetben talán az is elég, ha relaxálunk egy hetet egy trópusi szigeten édes semmittevésben

Látnivalók

 • Kókuszpálmák
 • A tenger élővilága
 • Egy trópusi paradicsom minden kelléke (napfény, homok, kék tenger)

Hasznos Információk

Létszám: 2-10 fő

Utazás: odautazás repülővel a Budapest-Colombo útvonalon. Srí Lankán belül helyi transzferekkel, légkondicionált járművekkel utazunk, illetve végig velünk tart a kísérőautó. A repülőjegy ára jelenleg  kb. 300.000 Ft illetékkel együtt.

Szállás: Pasikudah Marina beach hotel: https://lsrhotels.com/lsr-hotels/marina-passikudah

Ellátás: Reggeli és vacsora - félpanzió

Gyerekkedvezmény: 2-12 éves korig: 50%

Költőpénz: átlagosan napi 3-4000 Ft költőpénz elegendő, de ez több és kevesebb is lehet, attól függ, ki hol eszik majd, mennyi szuvenírt szeretne venni és mik az igényei. 

Felszerelés/Ruházat/Időjárás: Lásd az oldal alján!

Túravezető/idegenvezető: Nincs, ez egyéni utazás, már 2 főtől indítjuk!

FONTOS: az utazáson való részvétel feltétele a biztosítás megléte!

Hazsnos információk

Részletes program

1. nap utazás Sri Lankára 1 átszállással Budapestről

Érkezés a fővárosba Colomboba egy nappal később, transzfer a hotelbe. 


2.-8. nap pihenés a trópusi Pasikudah beachen

Szállásunk a Marina hotel a keleti parton, Srí Lanka egyik legjobb strandjával határos, egyedülálló hangulattal, nagyon nyugodt és csendes környezetben. A hotelhez egy vízi sport központ is tartozik, ahol a következő aktivitási lehetőségek vannak:

 

 • Jet-Skizés
 • Kenuzás
 • Windsurfözés
 • Bodysurfözés

 

Pasikuda, azaz „zöld-alga-öböl” Srí Lanka keleti partján található, Kalkuda és az Indiai-óceán között, körülbelül 35 kilométerre Batticaloa városától. Az öböl türkizkék vize erre a széles, homokos partra csábítja a helyi és külföldi turistákat, ahol számos szórakozási lehetetőség is színesíti a kínálatot a kite-szörfözéstől, a boogie-deszkázástól a szörfözésig és a kenuzásig.

 

A Srí Lanka-i polgári konfliktus miatt szerencsére már a múlté, már ismét a turizmusé a főszerepe. Kókuszpálmák szegélyezik a partszakaszt, és erősítik bennünk a trópusi nyaralás hangulatát.

PASIKUDA STRAND

A Pasikuda a képeslapszerű strandok egyik legszebb példája itt Sri Lankán a puha fehér homoknak és az áttetsző víznek köszönhetően. A legtöbb nap felhőtlen, az óceán meleg, a víz tisztasága pedig nagyon jó, ami ideálissá teszi sznorkelezéshez, búvárkodáshoz, vitorlázáshoz és számos egyéb vízi sporthoz. A Pasikuda-öböl íve azt jelenti, hogy egész évben élvezhető az úszás.

Pasikuda egy viszonylag új úti cél Srí Lankán a luxus tengerparti nyaralásokhoz, és a Pasikudát szegélyező üdülőhelyek, mint például az Uga-öböl, nagyvonalú gondozott kertekkel, szélesen nyitott tengerpartokkal és a legszürreálisabb óceáni kilátással rendelkeznek. Pasikuda eredeti faluja vendégházaival, árusító standjaival és halászhajóival helyi ízeket áraszt az öböl déli részén.

  

MILYEN KIKAPCSOLÓDÁSI LEHETŐSÉGEK VÁRNAK RÁD PASIKUDABAN?

 

Pasikuda legfőbb vonzereje a nyugodt nyaralási hangulat. A napokat lehet természetesen a tengerparton tölteni, vagy az öbölben számos vízi sportolási lehetőséget kipróbálni. Ha azonban egy kicsit távolabbra is merészkedtek még számos érdekességet lehet felfedezni a környéken. Utazz kicsit távolabbra, és rájössz, hogy a régió rengeteg kulturális és természeti látnivalónak ad otthont.

 

 • Béreljen kerékpárt

A keleti tartomány csendesebb útjainak kerékpáros felfedezése, különösen Batticaloa három lagúnájában és környékén, nagyszerű módja annak, hogy betekintést nyerjünk az itteni emberek életébe, és a belső területek természeti szépségeiről is kaphassunk benyomást. Száradó halászhálók, halásztelepek, hatalmas rizsföldek, bivalycsordák, sok vízi madár és kis falvak mellett lehet bringázni. A recepción tudnak erről információt kapni.

 • Látogassa meg Batticaloa városát és erődjét

Pasikudahhoz legközelebbi város Batticaloa, egy nyugodt holtág, amelyet három oldalról víz szegélyez. A város volt a hollandok első kikötőhelye 1602-ben, és még mindig láthatjuk a gyarmati korszak emlékeit nemcsak a holland, hanem a brit uralom idejéből is.  Anglikán templom, egy karcsú világítótorony és egy 1628-ból származó erőd is megtalálható itt

 • Fedezze fel a Batticaloa-lagúnát

A Batticaloa-lagúna 56 km hosszan húzódik Srí Lanka két fő kerülete – Batticaloa és Ampara – között. Ez a vízi élőhely vándorló, állandó és endemikus madarak káprázatos sokaságának ad otthont. A Valaichchenai és Vakari lagúnákkal együtt egy változatos vízi ökoszisztéma részét képezi, amely éltető elemként szolgál a rizst és kókuszt termesztő, valamint halászattal és ráktermesztéssel foglalkozó helyi közösségek számára.


9.nap utazás haza Budapestre

Reggeli után transzfer a repülőtérre, utazás haza egy átszállással Budapestre

Fontos tudnivalók

Az ország:

 Srí Lanka biztonságos ország, természetesen ügyelnünk kell magunkra és a csomagjainkra egyaránt. A helyiek általában kedvesek és segítőkészek. Fontos ugyancsak felhívni a figyelmet, az itthonitól eltérő mentalitásra, az egyszerű viszonyokra. Rendkívül fontos, hogy az esetlegesen kialakuló váratlan helyzeteket az utasaink is megfelelő pozitív hozzáállással és megértéssel kezeljétek, és inkább a kaland és kihívás ízét érezzétek meg benne! Természetesen helyi partnereink és túravezetőink elsődleges célja az, hogy a tervezett programmenetet maximálisan teljesítsék, a kényszerű változtatások esetén megfelelő alternatív programokról gondoskodjanak, ugyanakkor a váratlan helyzetekkel való szembesülés a túra résztvevőitől is bizonyos alapvető alkalmazkodóképességet és csapatszellemet követel.

Időeltolódás:

5 óra és 30 perc

 

Időjárás:

 

Utazásunk decemberben, ill. februárban a száraz évszakra esik. A trópuson természetesen előfordulhatnak nagyobb esők bármikor.  A hőmérséklet és a levegő páratartalma egész évben magas, a hőmérséklet ingadozása elenyésző.   Az évi középhőmérséklet az alacsonyabban fekvő területeken, óceánparton 25-30 C°, a hegyekben 14-17 C°. Májustól szeptemberig különösen magas az évi csapadékátlag. A száraz időszak novembertől márciusig tart, viszont előfordulhat ebben az időszakban is esőzés, igaz jellemzően kevés és rendszertelen.  

A tenger vize egész évben kellemes, átlagosan 27 C°.

 Beutazás, uti okmányok, vízum:

 

Ami szükséges a beutazáshoz:

 • Online vízum. Vízum online intézésére ezen a linken nyílik lehetőség: http://www.eta.gov.lk/slvisa/
 • Az útlevélnek a belépéstől számított további 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
 • Érvényes repülőjegy a visszautazásra.
 • A tartózkodásra elegendő anyagi fedezet igazolása.
 • Visszaigazolt szállásfoglalással valamely „Safe & Secured Certified Level 1” kategóriába tartozó hotelben 8 nap időtartamra. (Kivéve teljes oltottsággal rendelkező utasok)
 • Minden beutazó számára kötelező az egészségügyi nyilatkozat kitöltése és érkezéskor annak benyújtása az illetékes hatóság számára. A nyomtatvány letölthető innen: https://airport.lk/health_declaration/index  vagy innen https://sltda.gov.lk/storage/common_media/Health_Declaration_Form_061120202182760486.pdf    
 • Utazás előtt legfeljebb 72 órával korábban készített RT-PCR teszt, melynek negatív az eredménye. (Csak a két évnél fiatalabb gyermekek esetében tekintenek el a teszt benyújtásától). 
 • Érkezéskor a turistáknak igazolniuk szükséges, hogy rendelkeznek a kötelező helyi Covid biztosítással. (Kivéve teljes oltottsággal rendelkező utasok.) 
 • Ennek előzetes online intézése ezen az oldalon lehetséges: https://www.visitsrilanka.gov.lk
 • Érkezéskor a turistáknak (kivéve teljes oltottsággal rendelkező utasok) igazolniuk szükséges, hogy a belépés után kötelező PCR tesztet előzetesen kifizették. Ennek online intézése itt lehetséges: https://www.https://visitsrilanka.gov.lk/

Az említett biztosítás és az előzetes PCR tesztek ügyintézésekor az online rendszer minden regisztráló számára generál egy személyre szóló „Turista referencia számot”, amit később az online vízumügyintézés során meg kell majd adni.

A beutazási feltételekről részletes tájékoztatást itt talál: https://www.srilanka.travel/helloagain/

Kiegészítő információk teljes oltottsággal rendelkező utazók részére

(Bővebb információ: https://srilanka.travel/helloagain/documents/Fully-Vaccinated-Travellers-nov1.pdf)

Teljes védettséggel (oltottsággal) bíró személynek tekintik a Srí Lanka-i hatóságok azt a 18 évnél idősebb felnőtt személyt, aki az adott védőoltás második adagját utazás előtt legalább 14 nappal felvette és a Srí Lanka-i beutazás előtt legfeljebb 72 órával korábban levett RT-PCR tesztjének eredménye negatív.  

Teljes oltottsággal bíró személynek tekintik a Srí Lanka-i hatóságok azt a 12-18 év közötti kiskorú gyermeket, aki már legalább 14 nappal korábban egy adag Pfizer oltást kapott.

Teljes védettséggel / oltottsággal rendelkező személyek nem kötelező, hogy a helyi COVID19 utazási egészségbiztosítással rendelkezzenek, azonban olyan utazási biztosítással igen, mely minden egészségügyi – így többek közt COVID19-vel kapcsolatos - kiadásra is fedezetet nyújt. Teljes védettséggel / oltottsággal beutazó személyek utasbiztosítása ki kell terjedjen a velük utazó teljes oltottsággal / részleges oltottsággal / oltással nem rendelkező gyermekekre is.

Beutazás kizárólag útlevéllel, amelynek még 6 hónapig érvényesnek kell lennie belépéskor! Az útlevél legalább két üres oldalt kell, hogy tartalmazzon, ahova a vízum elhelyezhető!

Vízum:

A Srí Lankára való beutazáshoz vízum és egészségügyi nyilatkozat szükséges, ebben irodánk segíteni fog, a szükséges dokumentumokat minden jelentkezőnek elküldjük 30 nappal indulás előtt. A turistavízum ára 35 USD.

Ha valaki egyénileg szeretné intézni - úgy a vízumot  az Elektronikus Utazási Felhatalmazási Rendszerben (ETA) a következő weboldalon  www.eta.gov.lk/slvisa/ igényelhetik. 

Az ETA rendszerben történt bejelentkezést követően kapott hivatkozási számmal tudják majd felvenni a vízumot a colombói nemzetközi repülőtéren. Belépéskor a vízumfelvétel a magyar állampolgárok számára csak a colombói nemzetközi repülőtéren lehetséges. 

Vallási és viselkedési kultúra: 

Felhívjuk az utazók figyelmét, hogy a külföldieknek be kell tartaniuk a Srí Lanka-i szabályokat és rendelkezéseket, ezek megsértése börtönbüntetést vonhat maga után. Néhány ezek közül: a katonai, kormányzati építmények környékén tilos a fényképezés. Azonos neművel folytatott szexuális kapcsolat jogszabályba ütközik. Buddhista templomokba fedett fővel, sortban, miniszoknyában, ujjatlan pólóban tilos a belépés, a cipőt belépés előtt le kell venni. Buddha szoborral fényképezkedni tiszteletlenség, ami könnyen kivívhatja a helyiek erős, akár tettlegességig is fajuló nemtetszését.

A kábítószerrel való visszaélés minden formáját, így a birtoklást is szigorúan büntetik, akár egészen kis mennyiségek birtoklásáért is börtönbüntetés járhat.

A nudizmus és a monokini viselése nem javasolt, sértheti a helyieket.

Vizisport lehetőségek:

 • Jet-Skizés 
 • Kenuzás
 • Windsurfözés
 • Bodysurfözés

 Árak: 

Jet Scooter (Jet-skízés) 15 perc – Lassabb jármű – US $ 32.00

Jet Scooter (Jet-skízés) 15 perc – Közepesen gyors – US $ 40.00

Jet Scooter (Jet-skízés) 15 perc – Gyors, magasa sebesség - haladóknak – US $ 48.00

Kenuzás 1 óra - US$ 7.00 per fő

Wind Surfing 1 óra - US$ 15.00 per fő

Body Board - US$ 5.00 per fő

Kerékpárbérlés: US$ 15 per fő

Higiénia:

Csak palackozott víz fogyasztását javasoljuk, ami egyébként mindenütt kapható. Ezt a túra során a partnerünk biztosítani is fogja, ezen felül azonban az italokat mindenki maga fizeti. Ugyanez érvényes az ebédre, amelynél különösen a gyümölcsök esetén javasoljuk, hogy csak a hámozható gyümölcsökkel próbálkozzunk!  Ha odafigyelsz, jó eséllyel tudod elkerülni az emésztési jellegű kellemetlen szituációkat. Kötelezően előírt védőoltás nincs, de javasoljuk a Hepatitis A és esetleg a B védőoltást, sajnos ezek még itthon is jól jöhetnek. Az oltásokról háziorvosodnál tudsz érdeklődni. A teljes oltási sor hepatitis B esetében egy életre szóló védettséget jelenthet, hepatitis A esetében pedig 25 évig lehetünk védettek. Természetesen egy-két alapvető orvosságot érdemes magaddal hoznod: lázcsillapítót, fájdalomcsillapítót, valami székletfogó, görcsoldót valamint fertőtlenítőszert és ragtapaszt, esetleg egy fáslit ugyancsak célszerű betenni a csomagba. Sri Lankán sárgalázveszély nincs, malária csak ritkán üti fel a fejét. A malária ellen pedig ma már léteznek olyan gyógyszeres megelőzési lehetőségek, amelyek mellett nem tilos a napfürdőzés, és viszonylag kevés a kellemetlen mellékhatás.

 

Pénzügyek:

 Sri Lanka hivatalos pénzneme a rúpia. Jelenleg 1 rúpia = 1.88 Ft jelenleg, de az árfolyam változhat.

 Érkezés után érdemes mindjárt a repülőtéren pénzt váltani, ahol több bank is verseng a kegyeinkért. Szinte minden szállodában van lehetőség a pénzváltásra, de az árfolyam általában rosszabb, mint a bankokban.

 Javasolt itthonról kis címletet (pl. 1 és 5 USD) is magunkkal vinni, ezzel helyi pénz hiányában az utcán is tudunk apróbb ajándéktárgyakat, üdítőket vásárolni, esetleg borravalónak is adhatjuk. 3 csillagos vagy magasabb kategóriájú szállodákban, bankokban elfogadják az ismertebb dombornyomott hitelkártyákat (VISA, Mastercard, stb.).

 Hazafelé a Colombo-i repülőtéren visszaválthatjuk megmaradt rúpiánkat - az árfolyammal nem járunk jól -, de ehhez be kell tudni mutatni a pénzváltásról szóló igazolást, blokkot.

 

 Biztosítás:

 

A biztosítás megléte - kötelező! Szeretnénk figyelmedet felhívni arra, hogy a részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. Fontos! 
Ebben tudunk természetesen segítséget nyújtani, irodánk az AB AEGON biztosítóval van kapcsolatban, és rajtunk keresztül is meg lehet kötni a biztosítást. Természetesen nem feltétlenül kell a mi általunk javasolt biztosítást megvásárolni, lehet máshol is, de biztosítással rendelkezni kell az utazás egész időtartamára!

Törzsutas kedvezmény
Törzsutas vagy?
Utazz Velünk és válj törzsutassá! Mi itt a Helian-nál megbecsüljük a hűséges túrázóinkat, ezért már a 3. utazástól számítva igényelhető az 5%-os kedvezményre feljogosító törzsutas kedvezményünk, ami az 5. utazástól számítva már 7%-ra rúg. Megéri Nálunk szervezni a túráid!


Jelentkezem!


Túra neve


Keresés
A Helian - utazási iroda Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Helian - utazási iroda Csapata