Kambodzsa utazás - Angkor Vat és a tropikus paradicsom
2019-03-15-tól 2019-03-24-ig
Helian - túrázás
Egzotikus utazás
1
könnyű
van szabad hely
Helian - túraidőtartam
10

Helian - túraidőtartam
9
időtartam
Egy varázslatos utazás Kambodzsa csodálatos kulturális és természeti értékeire fókuszálva. Ezen az utazáson felkeressük az ősi Angkor romjait, kis khmer falvakban barangolunk, az utazás végén még egy igazi paradicsomi szigeten, bambusz bungalókban élvezhetjük az azúrkék tengert.

Helian
Normál ár
219.900 Ft / fő
Előleg 87.960 Ft / fő
Jelentkezési határidő 2019-01-31Felkeltette az érdeklődésed a túra? Szeretnél életre szóló élményekkel gazdagodni? Nincs más dolgod, mint kattints a "Jelentkezem" gombra és pár egyszerű lépéssel meg is vagy!

Részvételi díj

A részvételi díj tartalmazza: 

 • Szállást 3*-os hotelekben, 2 ágyas szobákban reggelivel
 • az utazást légkondícionált kisbusszal
 • a repülőtéri transzfereket, amennyiben a csoporttal repülsz
 • étkezést a program szerint
 • a Tuk-tukozás díját Angkorban
 • a belépőjegyek árát, kivéve a 3 napos Angkor Pass-t
 • a helyi vezetők díját, és a magyar nyelvű túravezetést
 • a kerékpárok és a sisakok bérlési költségét 1 napra
 • a szervezés költségét és az ÁFA-t

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • a repülőjegyet illetve a repülőtéri illetéket
 • a vízum díját (kb. 30$)
 • a biztosítást (kötelező!)
 • a 3 napos Angkor Passt (62 $)
 • a borravalókat
 • a további italok, étkezések árait, költőpénzt


Miért válaszd ezt a túrát?

Egy varázslatos utazás Kambodzsa csodálatos kulturális és természeti értékeire fokuszálva. Ezen az utazáson felkeressük az ősi Angkor romjait, de a thai fővárost Bangkok-ot is alaposan bejárjuk. Kis khmer falvakban barangolunk, megnézzük a Vörös Khmerek haláltáborait, és végén még egy igazi paradicsomi szigeten bambusz bungalókban élvezhetjük az azúrkék tengert, a hófehér homokot és a pálmafás tengerpartot. 

Látnivalók

 • az Angkor Vat templomeggyüttes, amely világörökségi helyszín
 • Kambodzsa fővárosa, Phnom Pen (királyi palota, ezüst pagoda, népirtás múzeuma)
 • egy tropusi sziget meglátogatása: Koh Rong Samloeun
 • úszó falvak a Tonle Sap tavon 

 

 

Hasznos Információk

Létszám: 8-16 fő

Utazás:  repülővel odafelé a Budapest–Bangkok-Siem Reap útvonalon utazunk, visszafelé pedig a Phnom Penh - Budapest útvonalon. A helyszínen légkondicionált busszal visznek minket.

Szállás: az elhelyezés 3*-os hotelekben lesz, 2 ágyas, külön fürdőszobás szobákban, reggelivel. Egyágyas felár: 41.000 Ft

Ellátás: a program ára a reggeliket tartalmazza, a többi étkezésre éttermekben vagy út menti kifőzdékben lesz lehetőség. Egy átlagos étkezés ára 1.400-1.800 Ft.

Költőpénz: átlagosan napi 3-4000 Ft költőpénz elegendő, de ez több és kevesebb is lehet, attól függ, ki hol eszik majd, mennyi szuvenírt szeretne venni és mik az igényei. Az Ankor Pass 3 napos belépő ára 62 $, amelyhez szükséges egy igazolványkép is. 

Vízum: Kambodzsába a turista vízum díja 30 $ és a repülőtéren, érkezéskor igénylehető, 1 db igazolványkép is szükséges hozzá. 

FIGYELEM! Az utazás részvételi díját 290 Ft/ 1 USD árfolyamon kalkuláltuk. Ha a dollár (USD) ára az utazás indulását megelőző 35. napon ezt meghaladja, akkor árkorrekcióra kényszerülhetünk.

Felszerelés/Ruházat/Időjárás: Lásd az oldal alján!

FONTOS: az utazáson való részvétel feltétele a biztosítás megléte. Ezt az idegenvezető ellenőrizheti induláskor!

Felszerelés/Ruházat/Időjárás: Lásd az oldal alján!

Hazsnos információk
Farkas Roland
Farkas Roland
túravezető
Roland négy földrész 34 országában járt, szenvedélyes utazó, főállású tűzoltó és életmentő, nyugodtan rábízhatod magad bármelyik túrán! Jó fotós, emellett Délkelet-Ázsia a specialitása, de Európában is sokfelé megfordult tapasztalt utazó.
Szereti a kihívásokat és szívesen pattan kerékpárra, hogy felfedezze a vidéket! Jó humorú ember, aki mellett biztosan nem fogsz unatkozni, ahol ő megjelenik, a remek hangulat garantált!

Részletes program

1. nap: utazás Budapest – Siem Reap repülővel

Indulás Budapestről Dubai átszállással Siem-Reapba, érkezés másnap.

2. nap: Érkezés Siem Reap-ba, Angkor Vat közelébe

Indulás Budapestről Bangkokon keresztül Siem Reap-ba érkezés a kora esti órákban, a szállás elfoglalása, pihenés, ha még maradna erőnk, akkor szabad program keretében tudjuk felfedezni Siem Reap-ot, amely az Angkori civilizáció jelenkori kiszolgáló városa gyakorlatilag a turizmus révén újult meg és ennek hatása lépten-nyomon tapasztalható. A városka ennek ellenére nagyon kellemes és élhető, az emberek pedig még nem felejtettek el barátságosnak lenni és mosolyogni. 


3. nap: Siem Reap – Angkor kerékpártúra az ősi khmer romok között

A mai napon kerékpárra szállunk, mert így lesz lehetőségünk a legtöbb helyszínt meglátogatni, ugyanakkor szemlélődésre is lesz lehetőségünk. A terep sík, semmi nehézséget nem fog jelenteni a kerékpározás. Ha valaki mégsem szeretne kerékpározni, akkor lehetőség van rá, hogy a mai napi útvonalat Tuk-tukkal tegye meg, ez esetben némi plusz kltséggel számolnia kell. Angkor – maga a kőbe vésett csoda, - a khmer birodalom fővárosához fogható látványosságot ugyanis aligha találunk még egyet a világon. Neve szó szerint fővárost vagy szent várost jelent. Ez volt a központja az időszámításunk szerinti 9. és 12. század között virágzó khmer birodalomnak. Angkor Vat építészeti szempontból azért különleges a hely, mert az egyes uralkodók alatt eltérő hatások érvényesültek, így aztán bőven találunk hindu és buddhista emlékeket is. A 13. század után a sorozatos thai támadások miatt a város fokozatosan kiürült, és az őserdő lassan körbefonta, magába olvasztotta. A romok mind különlegesek, amiket meglátogatunk, és mind más szempontból fog bennünket magával ragadni. Angkor Vat a lenyűgöző méreteivel és eleganciájával, Bayon a hatalmas kőarcaival, Ta Prohm, ahol a fügefák benőtték a romokat ezt meghagyták abban az állapotban, ahogy a felfedezők rátaláltak. Ez kétségkívül az egyik legnépszerűbb fotótéma, nem véletlen, hogy itt forgatták Angelina Jolie-val a Tomb Raidert.


4. nap: Tuk-tukkal Angkor körül

A legtöbb ember elfelejti az utazás lényegét, hogy letegyük a mindennapi gondokat, és hátrahagyjunk minden napi rutint. Ma éppen ezért beszállunk egy igazi helyi tuk-tuk-ba, és felkeressük ezúttal Wat Svay Romeat kolostorát, ahol a helyi szerzetesekkel fogunk találkozni, és el tudunk mélyedni a helyi vezetőink segítségével a buddhizmus világában. Ezután a Nagy-tóhoz – a Tonle Saphoz tuk-tukozunk. Felfedezzük a vidéki Kambodzsát, látjuk, hogy élnek a helyi emberek, a világ lelassul körülöttünk, az értékrendek átalakulnak, formálódik a világnézetünk. Megnézünk egy kis úszó falut a tó észak-keleti csücskénél. Ezek a családok még a mai napig is fából készült lakóhajókon élnek, és azzal, hogy betekinthetünk a napi életükbe egyúttal jobban megértjük az embereket, akik évszázadok óta sok emberöltőn keresztül szinte változatlan ritmusban élik mindennapjaikat. A helyi vezetőnk örömmel fog nekünk bármit tolmácsolni, ha szeretnénk kérdéseket feltenni a házigazdáinknak. Visszatérünk a kikötőbe, ahol várnak ránk a motoros riksáink, és egy kis pagodánál fogjuk az ebédünket elkölteni, egy kis piknik keretében. Innen ismét bringával térünk vissza Siem Reap-ba. A kerékpártúránk kb. 25 km hosszú, bárki által teljesíthető, ugyanakkor ezen a tájon életre szóló élményt fog jelenteni. Kis földes utakon haladunk, autentikus falvak mentén, láthatjuk, hogyan vetik, vagy éppen aratják a rizst, vagy terelgetik a bivalyokat, marhákat, gyakran derékig merülve a rizsföldek medencéibe. Gyakran megállunk, friss kókusztejjel oltjuk szomjunkat, vagy helyi finomságokat kóstolunk. Az Ang Kau Sai templomnál fejezzük be az utunkat, ahol a modern pagoda nagyszerűen illeszkedik az ősi khmer birodalom épületei közé. A közeli iskola lehetőséget ad, hogy a gyerkőcökkel is ismerkedjünk, hatalmas mosolyokat vigyünk magunkkal emlékbe.


5. nap: Siem Reap – Skuon – Kampong Kdei - Phnom Penh

Reggeli után elindulunk az ősi fővárosból, Angkorból a jelenlegi fővárosba Phnom Penh-be. Útközben megállunk néhány valóban érdekes helyen, mint pl. Skuonban, ahol megnézzük a Spider-market-et – az ún. „Pók piacot”, ahol a bevállalósak sült madárpókot is kóstolhatnak, de ez a helyiek által sok-sok éve látogatott piac számos érdekességet rejteget, ami bizonyosan örök élmény marad. Útba ejtjük Kambodzsa legősibb kőhídját is, amelyet még az Angkori birodalom idején építettek, de ma is használják. VII: Jayavarman építette mintegy 1000 évvel ezelőtt, 20 oszlop tartja a 86 méter hosszúságú khmer motívumokkal díszített kőpilléres hidat. A szállásunk Phnom Penhben lesz, este lehetőség nyílik kicsit még bebarangolni a khmerek fővárosát.


6. nap: Phnom Penh

A programot a királyi palotával kezdjük, amelyet a francia gyarmatosítók építettek 1866-ban a régi városban. A fő épület a koronázási épület, amelyet 1917-ben emelték tradicionális khmer stílusban, az 59 méter magas tornyot az Angkor Thom Bayon temploma ihlette. Az ezüst pagoda is itt található, a lépcsőit olasz márványból készítették. Ezután a Wat Phnom templomba megyünk, amely egy mesterségesen létrehozott 27 méter magas kis dombon áll. Ahhoz, hogy megérthessük a kambodzsai nép lelkét és a mérhetetlen szenvedést, amin a Pol Pot uralom alatt keresztülmentek nem hagyhatjuk ki a Toul Sleng börtönét a népirtás múzeumával. A börtönt a népnyelv úgy nevezte, hogy a hely, ahova az emberek bemennek, de soha nem jönnek ki. Az áldozatok számáról eltérő adatok vannak, a különböző források 12-17 ezer közöttire teszik a meggyilkoltak számát. Az áldozatok között külföldiek - amerikaiak, ausztrálok és franciák - is voltak. A börtönben sok korábbi vörös khmer vezető is megfordult, akit árulónak bélyegeztek elvtársaik. Kilátogatunk a „gyilkos mezőkre” is ahol 5000 emberi koponyából emeltek sztúpát. A khmer emberek ide térnek vissza és róják le kegyeletüket azok előtt a szerencsétlen honfitársaik előtt, akik a Pol Pot rémuralma alatt vesztették életüket. Egy kicsit vidámabb téma, ezután ellátogatunk az ún. „orosz” piacra is, ahol mindent lehet kapni a halott német katonán kívül, de talán még azt is.


7. nap: Phnom Penh - Sihanoukville – Koh Rong Samloeun

Transzfer Sihanoukvillbe, majd a komppal átkelünk egy igazi paradicsomi szigetre, ahol a fehér homok és a pálmafák, a türkizkék tenger a főszereplő. A sziget most olyan, mint Thaiföld 30 évvel ezelőtt, még nem rontotta el a tömegturizmus, még igazi tropikus paradicsom, amilyenről mindig is álmodtál. Itt feledhetetlen élményben lesz részed, ez a hely, ahonnan nem akarsz hazamenni.


8. nap: Koh Rong Samloeun welcome a paradicsomban!

A mai nap a pihenésről, a tengerben való fürdésről, napozásról és a buliról szól. Itt biztosan jól fogod magad érezni!

9. nap Koh Rong Samloeun – Sihanoukville – Phnom Penh

Komppal hagyjuk el a paradicsomi kis szigetünket, és autóbusszal indulunk Kambodzsa fővárosába. Transzfer a repülőtérre, utazás haza Magyarországra


10. nap: Érkezés haza Budapestre

Érkezés Budapestre menetrend szerint.

Fontos tudnivalók

Az ország:

Kambodzsa neve szinte összeforrt Angkor Vat-al az ősi Khmere királyság központjával. A thai-öböl (más néven Sziámi-öböl) partján fekszik. Az ország neve egy mimózaféle fa indonéz nevéből származik. Fővárosa Phnom Penh, mely egyben az ország gazdasági, kulturális és közigazgatási központja is.

 Az ország egyik különlegessége a tánca. A hozzá tartozó népviselet önagában is szemet gyönyörködtető látvány. Tradicionális zenéje is igazán különleges: nem mindennapi húros hangszerekből csalják elő dallamait, melyek gyakran kísérnek színházi előadást, esküvőt vagy egyéb ceremóniát. 

Az időeltolódás Magyarországhoz képest +6 óra - azaz amikor Budapesten déli 12 óra van, Kambodzsa, területén 18:00 óra a pontos idő. 

Térerő: A lakott településeken, és közelükben mindenhol van térerő. A magyar szolgáltatók telefonjai működnek. Szállásainkon többnyire van wi-fi. A nagyvárosokban internet kávézókban nagyon kedvező áron lehet internetezni!  

Elektromosság: Az elektromos hálózat feszültsége megfelel az itthoninak, (220 V), a kamerák és az egyéb elektromos berendezések akkumulátorait szállásainkon fel lehet tölteni. Az elektromos csatlakozók, konnektorok magyar szabvány szerintiek.  

Időjárás

Kambodzsa klímáját alapvetően a monszun befolyásolja, a március időszak a kicsit kellemesebb – európai ember számára elviselhetőbb száraz évszakra esik. Kambodzsában Angkorba korán reggel indulunk, amikor még kicsit hűvösebb a levegő, 12 – 15 Celsius fok. Napközben természetesen elérheti akár a 30-35 Celsius fokot is. Komolyabb esőzésekre tehát nem kell számítani, de egy-egy intenzív zápor előfordulhat. A tenger hőmérséklete kb. 25 fokos lehet. 

Felszerelés/Ruházat

 • Öltözet: strapabíró túraöltözet, esőkabát, kényelmes túra- vagy edzőcipő, fürdőruha, papucs vagy túraszandál, valamilyen fejfedő napszúrás ellen (kendő, sapka), tartalék meleg ruha.
 • Kisméretű hátizsák praktikus lehet napközben, elemlámpa, napszemüveg, napolaj, szúnyogriasztó. Gurulós bőröndök használata nem ajánlott; sokkal praktikusabb egy erős anyagból készült sporttáskába pakolni a felszerelésünket.
 • Nedves törlőkendő, könnyű törölköző

Szállás 

Szállásaink 3*-os hotelek lesznek, ahol 2 ágyas, saját fürdőszobás szobákban lesz az elhelyezés. A szállásunk Koh Rongon egy egyszerűbb szállás, de itt is tartozik külön fürdőszoba minden szobához. A szállodák tiszták, rendezettek, közepes kategóriájúak, természetesen a Délkelet-Ázsiai sztenderdnek megfelelően. 

Valuta, Költőpénz

Legcélszerűbb az amerikai dollár kivitele, amely bármelyik bankban vagy pénzváltónál beváltható a helyi fizetőeszközre. Nem árt azonban figyelni, hogy jobban bíznak az újabb bankókban, a régi, kisebb címleteket nem biztos, hogy beváltják. Kellemetlen, ha valaki a kivitt pénzét nem tudja beváltani. Kambodzsában a riel (KHR) a fizetőeszköz, de mindenhol fizethetünk dollárral is. 1 riel = kb. 6,5 Ft. Bankautomaták az országban rendelkezésünkre állnak és a legtöbb üzletben vásárolhatunk kártyával is.

Vízum, Vám, Beutazási feltételek: 

Kambodzsába történő utazás során útlevés (a belépéstől számított legalább 6 hónap érvényességgel), valamint vízum szükséges. Vízumot előzetesen valamelyik kambodzsai külképviseleten lehet beszerezni, vagy az országba érkezve nemzetközi repülőtereken, továbbá a turisták által gyakran használt szárazföldi nemzetközi határátkelőhelyeken. Belépéskor a határon csak turista vízum igényelhető, ehhez 30 $ és egy darab fénykép szükséges!

Repülőjegy 

A repülőjegyek megvásárlása történhet egyénileg és irodánkon keresztül is Ez azért praktikusabb, mert bármi előre nem látható probléma (sztrájk, fennakadás stb.) esetleg még tudunk segíteni, míg az egyénileg vásárolt repülőjegy esetén már nem tudunk mi sem mit tenni az utas érdekében. Emellett praktikusabb, ha a csoport együtt utazik.

Érdemes a jegyeket minél hamarabb megvenni, egyrészt az ár miatt, másrészt, mert egy idő után a kiszemelt járaton nem marad hely. Fontos azonban megjegyezni, hogy mielőtt megvásárolnád a jegyet egyénileg, mindenképpen konzultálj irodánkkal, hogy megvan-e a minimumlétszám, és csak akkor vásárold meg a jegyet, ha az út biztosan indul! A honlapunkon feltüntetett ár csupán tájékoztató jellegű, függ a választott légitársaságoktól, a foglalási időponttól, valamint az adott járat telítettségétől!

Aki az utazáshoz a repülőjegyét nem irodánkon keresztül vásárolja meg, kérjük, feltétlenül egyeztessen előtte a kollégáinkkal! Amennyiben érkezési és/vagy távozási időpontja nem esik egybe a csoportéval, akkor a reptér/ város megközelítése egyénileg történik, a túravezető útbaigazítása vagy segítsége alapján. Az itt fellépő költségeket az út ára nem tartalmazza. 

Étkezés – Higiénia 

Utazásunk csak a reggelit árát tartalmazza, a további étkezések önellátóak.

Kötelező védőoltást nem írnak elő, az alábbi betegségek ellen megfontolandó a védőoltás beszerzése: tetanusz, hepatitis A és B. További info: www.oek.hu

Kambodzsában az egészségügyi infrastruktúra elmaradottabb, az ellátás alacsony színvonalú.
A folyóvíz fogyasztásra alkalmatlan, lehetőleg ne használjunk jégkockát italaink hűtésére. Utcai árusoktól pedig ne vásároljunk tisztított nyers zöldséget vagy gyümölcsöt.

Gyógyszerek: A szokatlan konyha és mikroorganizmusok miatt hasmenés előfordulhat. Az esetleges bélfertőzések elkerülése végett Neurosan, Smecta, Bolus Adstringens, vagy egyéb gyomorfertőtlenítő készítmény, és nem Istentől elrugaszkodott dolog egy üveg jó erős hazai pálinka sem, amely jól fertőtlenít, és nem muszlim országokról lévén szó ebből probléma sem lehet.

Biztosítás

Kötelező! Szeretnénk felhívni a figyelmedet arra, hogy a részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. Fontos! A biztosítás érvényességét indulás előtt a túravezető ellenőrizheti. Érvénytelen biztosítás vagy nem megfelelő vízum (pl. világ területi hatállyal) hiányában a túrán való részvételt a túravezetők megtagadják. Kérjük, nézd meg, van-e érvényes utasbiztosításod! Ebben természetesen tudunk segítséget nyújtani, irodánk az AB-Aegon biztosítóval van kapcsolatban, és rajtunk keresztül is meg lehet kötni a biztosítást. Természetesen nem feltétlenül kell a mi általunk javasolt biztosítást megvásárolni, lehet máshol is, de biztosítással rendelkezni kell az utazás egész időtartamára!

Ugyancsak nagyon erősen javasoljuk a kedvező áru stornó biztosítás megkötését. Senki nem lát a jövőbe, sajnos előfordult, hogy betegség miatt az utolsó pillanatban nem tudott valaki részt venni az utazáson, ilyen esetben pedig a biztosító 100%-ban megtéríti a befizetett összeget, amennyiben utasbiztosítással is rendelkezel!

Általános tudnivalók: 

A későbbi esetleges észrevételek okán a következő tájékoztatást tartjuk szükségesnek a tapasztalatokból kiindulva:

Az egzotikus útjaink szinte kivétel nélkül a kalandtúrák kategóriájába tartoznak, Kambodzsa is a harmadik világ országai közé tartozik, amely az utóbbi évek hatalmas fejlődése ellenére is alapvetően egy fejlődő ország, ahol a közlekedési infrastruktúra és a viszonyok nem érik el az európai színvonalat. Azért jöttünk ide, hogy egy egzotikus országot ismerjünk meg, amely időnként más mentalitást igényel és néha bizony nem várt szituációk, kényelmetlenségek is előfordulhatnak. Ne felejtsük el, hogy a kilencvenes évek végéig itt egy véres polgárháború dúlt több millió áldozattal. Az időjárási anomáliák, előre nem látható események miatt a túravezető fenntartja magának a jogot az irodával egyeztetve, hogy szükség esetén – az utasok biztonságát szem előtt tartva – változtasson a programon. Ezek a döntések mindig a biztonságot helyezik előtérbe és ilyen döntés az utasokra kötelező érvényű. Természetesen ilyenkor igyekszünk alternatív programlehetőséget biztosítani. Amennyiben a jelentkezők száma az utazást megelőzően nem éri el a minimum létszámot, irodánk az utasoknál lemondhatja az utazást, a befizetett részvételi költséget pedig maradéktalanul visszatérítjük, vagy kérésre beszámítjuk másik túra árába.

Törzsutas kedvezmény
Törzsutas vagy?
Utazz Velünk és válj törzsutassá! Mi itt a Helian-nál megbecsüljük a hűséges túrázóinkat, ezért már a 3. utazástól számítva igényelhető az 5%-os kedvezményre feljogosító törzsutas kedvezményünk, ami az 5. utazástól számítva már 7%-ra rúg. Megéri Nálunk szervezni a túráid!


Jelentkezem!


Túra neve


Keresés
A Helian - utazási iroda Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Helian - utazási iroda Csapata