Kubai körutazás - Karibi kalandtúra
2019-06-01-tól 2019-06-14-ig
Helian - túrázás
Egzotikus utazás
1
könnyű
van szabad hely
Helian - túraidőtartam
14

Helian - túraidőtartam
13
időtartam
A Salsa, a Cha-cha-cha, a Son, a szivarok, a rum hazája, ahol még az 50-es évek Cadillac-jei róják az utcákat. Hófehér homokos strandok pálmákkal, ahogy mindig is álmodtad a karibi idillt, Hemingway szelleme, a Mojito, és Che Guevara, valamint a Castro fivérek. Ha az igazi ízeket még érezni akarod - egy pillanatig se várj, mert soha nem tudhatod, hogy ez a Kuba, ami a képzeleteidben él, meddig vár rád…

Helian
Normál ár
414.000 Ft / fő
Előleg 165.600 Ft / fő
Jelentkezési határidő 2019-04-01Felkeltette az érdeklődésed a túra? Szeretnél életre szóló élményekkel gazdagodni? Nincs más dolgod, mint kattints a "Jelentkezem" gombra és pár egyszerű lépéssel meg is vagy!
Lejárt a jelentkezési határidő.

Érdeklődöm!

Részvételi díj

A részvételi díj tartalmazza: 

 • Szállást Varaderon 4*-os hotelben all inclusive ellátással
 • a többi városban 3*-os hotelben, egyes helyeken magánszállásokon családoknál
 • Étkezéseket a program szerint
 • Jól képzett –magyarul beszélő helyi vezetőt
 • Transzfert a repülőtérről a városba és vissza
 • Kerékpárbérlés költségét Havannában
 • All-inclusive ellátást Varaderon
 • A túraszervezés költségét és az ÁFA-t

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • Repülőjegyet illetve a repülőtéri illetéket
 • Biztosítást (kötelező)
 • A vízum díját
 • Bármit, ami a fent említett „részvételi díj tartalmazza” felsorolásban nem szerepelt
Lejárt a jelentkezési határidő.

Érdeklődöm!Miért válaszd ezt a túrát?

Kuba a karibik gyöngye, ahol még ma is autómatuzsálemet láthatsz, és ihatsz egy Mojitót ott, ahol Hemingway is tette, ahol még él a szocializmus, és a tengerpartok porcukorszerű homokkal várnak, ahol a zene hatja át a málladozó épületeket, és a kubai emberek otthonába is beláthatsz velünk. Lesz snorkelezés, gyalogtúra, madármegfigyelés, all-inclusive nyaralás, zene és koktélok. Ott élő kubai magyarul beszélő vezető lesz veletek végig, mi kellhet még? 

Látnivalók

 • Havanna, a főváros látnivalói
 • Trinidad, amelynek belvárosa UNESCO Világörökségi helyszín
 • Vinales-völgy, amely szintén Világörökség és Kuba egyik legszebb tája
 • a Zapata-félsziget porcukorszerű tengerpartjai
 • Varadero - Kuba 20 km hosszú tengerpartja

Hasznos Információk

Létszám: A program indításához szükséges minimum létszám: 10 fő. Maximum létszám: 18 fő

Utazás: repülővel a Budapest-Havanna útvonalon, egy átszállással. A repülőjegy megvásárlásában utazási irodánk segítséget nyújt! A repülőjegy várható költsége kb. 250.000 Ft/fő-től illetékkel. A repülőjegy ára a vásárlás időpontjától függ, minél korábban foglalsz, annél kedvezőbbek az árak.

Szállás: középkategóriás hotelekben illetve magánházakban, 2 ágyas, többnyire zuhanyzós szobákban.  Varaderon 4*-os hotelben lesz a csoport, all inclusive ellátással. Kubában a szállások különböző színvonalúak lehetnek, de mindegyik kényelmes. Nem szabad tehát európai jellegű szállodát várni, de a helynek megfelelő jó lehetőséget mindig a legjobb tudásunk szerint biztosítjuk. A szobák mérete, felszereltsége, tájolása egymástól eltérő lehet. 

Ellátás: teljes ellátás van a programban (napi háromszori étkezés) kivéve Havannában. Kubában nagyon kevés élelmiszerbolt van és azok választéka is nagyon szegényes, erre számítani kell. A részvételi költség az italokat nem tartalmazza! Kizárólag palackozott víz fogyasztását ajánljuk, melynek ára 1-1,5 USD/ 1,5 liter.

Fontos! A túra részvételi díját 300 Ft/ 1 USD árfolyamig tudjuk tartani. Ha a dollár (USD) ára az utazás indulását megelőző 35. napon ezt meghaladja, akkor árkorrekcióra kényszerülhetünk.

Vízum: Kubába a magyar állampolgároknak szükséges vízum vagy turistakártya, melynek ára 22 €/fő.  Ennek igényléséhez minden információt elküldünk az utasainknak.                                                                                  

További információk/Felszerelés/Időjárás: lásd a lap alján!

FONTOS: a túra időtartamára biztosítás kötése kötelező, amit a túravezető a túra elején ellenőriz!

Túravezető: helyi, magyarul beszélő túravezetőt biztosítunk

Hazsnos információk

Részletes program

1. nap: utazás Budapest – Havanna

Indulás Budapestről repülőgéppel Havannába – Kuba fővárosába. A repülőtéren várja a csoportot a helyi magyarul beszélő idegenvezető, transzfer a Maleconon lévő szállásra. 

2. nap: Havanna (reggeli, ebéd)

A reggelit követően kerékpárra pattanunk, és és nekivágunk a kubai főváros felfedezésének eleinte kerékpárral keresztül a Vedado-n, és Centro Havannán (15 km). Megállunk a forradalom terén, a gyümölcs és zöldségpiacon, John Lennon szobránál, végighajtunk a híres tengerparti sétányon, a Maleconon. Ebéd a La Mina étteremben, majd gyalog járjuk be Havanna szívét  - Old Havanna-t. Végigsétálunk a gyarmati stílusban épült épületek között, az ódon utcákon és tereken. Meglátogatjuk a La Bodegitát, Hemingway kedvenc helyeinek egyikét, ahol ma is finom a Mojito. Egy igazi régi 50-es évekbeli amerikai autóval térünk vissza a hotelbe. Este vacsora egyénileg, fakultatív program egy salsa bárban.


3. nap: Havanna (reggeli)

Reggeli után a mai napon szabad program lesz. Érdemes megnézni a szivargyárat, vagy csak sétálgatni Havanna koloniális stílusú utcáin, beülni egy koktélra, jó zenét hallgatni, és nézni a járókelőket. Hamisíthatatlan kubai hangulat. Ebéd és vacsora egyénileg.


4. nap: Havanna – Soroa (reggeli, ebéd, vacsora)

Reggelit követően autóbuszra szállunk és Soroaba utazunk. A névadója egy francia kávéültetvényes volt a 19. századból, Soroa manapság egy igazi hegyi üdülőhely, amit a Havannaiak Kuba szivárványának is hívnak, szép vízeséssel, amelynek az aljában a helyiekkel úszhatunk – a jó hangulat garantált. Innen egy túrát teszünk az El Brujito-ra, ez egy kb. 5 órás nem túl megerőltető kirándulás. Útközben eséllyel láthatunk színpompás madarakat, akár kolibriket is, valamint buja esőerdőre emlékeztető növényvilág kíséri utunkat. Az időutazást teljesség téve megnézünk egy mezőgazdasági szövetkezetet, ahol ebédre egy kis harapnivalót is biztosítanak. Szállás Soroában vacsorával.


5. nap: Soroa – San Diego de los Banos – Vinales-völgy (reggeli, ebéd, vacsora)

Ma San Diego de los Banosba utazunk, amely a spanyolok által alapított fürdőváros. Útközben még meglátogatjuk a Cueva de los Portales-t amely Che Guevara főhadiszállása volt a híres rakétaválság idején. A környék híres a madarakról ma egy madármegfigyelő túrára indulunk, ebéd útközben. Folytatjuk utunkat a híres Vinales-völgybe, amely Kuba egyik világörökségi helyszíne - a dohánytermesztéséről, és a hihetetlen formájú kúpkarszt hegyeiről híres. Azok számára, akik szeretik a természetet és a nyugodt környezetet, Vinales kihagyhatatlan helyszín.  A szállás magánházaknál lesz, és a vacsorát egy igazi kubai Paladarban fogjuk elfogyasztani.


6. nap: Vinales-völgy (reggeli, ebéd, vacsora)

Ma egy kirándulást teszünk a Vinales-völgyben, a mogoték (karsztkúpok, boglyahegyek) között. 1999-ben az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította és sokak szerint ez Kuba leglélegzetelállítóbb tája. Leginkább a dél kínai Csilin mészkőhegységhez, vagy a vietnámi Halong - öbölhöz hasonlatos – persze a víz nélkül. A formák lenyűgözőek, tűpárna vagy boglya alakú sziklák és hegyek labirintusa trópusi esőerdős környezetben. Még a kréta korszakban, kb. 100 millió éve egy földalatti folyó- rendszer szabdalta keresztül barlangokkal a mészkő hegységet. Az évmilliók alatt a barlangfalak beomlottak és a cseppkövekkel borított járatok a szabad ég alá kerültek, majd az időjárás tovább mélyítette őket. A talaj termékeny, a jellemző növények a dohány, az ananász, a királypálma, az erdőket broméliák és orchideák lakják. Ezek a mogoték elszigeteltségük folytán amolyan Noé bárkájaként is funkcionáltak, van olyan növény-, illetve csigafaj, amely csak egy bizonyos mogotén található meg. Döbbenetes kiránduló hely! Meglátogatunk egy dohánytermelő farmot is. Ebéd csodálatos kilátással a völgyre egy organikus farmon a Finca Parison. Délután szabadprogram, kedvünkre fedezhetjük fel a környéket, vagy csak szemlélődünk egy gyönyörű helyen kilátással erre a paradicsomi tájra.


7. nap: Vinales-völgy – Zapata félsziget (reggeli, ebéd, vacsora)

Ma elindulunk az ország középső- déli részének a felfedezésére. 6 órás buszozással érjük el a Zapata-félszigetet. Ezt a részt sokan az ország legszebb helyének tartják, mivel a Karib-tenger itt tűnik a legörökkévalóbbnak, a tengerpart fehér porcukorszerű mintha csak egy poszteren lépkednél, ami eddig az ágyad felett volt. La Boca-nál megállunk egy krokodilfarmon, és ebédelünk is itt egyet. Cueva de los Peces talán a legjobb snorkelező hely, rengeteg a színes trópusi hal a kristálytiszta vízben. Egy kis hotelben lesz a szállásunk a Caleton beachen, itt is fogunk vacsorázni.  

8. nap: Zapata-félsziget – Playa Giron – Trinidad (155km) (reggeli, ebéd, vacsora)

Reggeli után egy rövid túrával indítunk, megnézünk egy látványos cenotét, egy nyitott kis karsztmedencét, ahol tudunk úszni egyet. Ezután megnézzük a híres Disznó-öböl múzeumot Playa Gironnál. Útközben bekapunk egy könnyű ebédet majd megállunk Cienfuegosban, amely település fekvéséből adódóan rászolgált a „La Perla del Sur” - dél gyöngye - jelzőre. A város belső részei nagyon szépen rendbe lettek hozva, a spanyol koloniális hangulatú terek, épületek, mint pl. a színház, amelyet egy gazdag cukorkereskedő végakaratából és hagyatékából építettek. A távolban feltűnnek az Escambray-hegység kékes körvonalai. Ma olyan érzésünk lehet, mintha a Vadnyugaton haladnánk, ez egy igazi Cowboy ország. Gyakran találkozunk lovasokkal az út mentén is. Este megérkezünk Trinidadba egy újabb UNESCO Világörökségi helyszínre. Az éjszakát egy magánszálláson töltjük, itt tudunk vacsorázni is.


9. nap: Trinidad (reggeli, ebéd, vacsora)

A mai napot Kuba leghangulatosabb városának szenteljük. A várost Diego Velázquez de Cuéllar alapította 1513-ban Villa De la Santísima Trinidad (a legszentebb Szentháromság városa) néven. Hernán Cortés innen indult arra az expedícióra, amely Mexikó felfedezéséhez vezetett. A 16. és 18. század között a dohány, cukor és szarvasmarha tenyésztés gazdaggá tette a várost, amelyet ugyan háromszor is kifosztottak a kalózok, de nem tudták tönkretenni. A 19. század közepéig Trinidad a cukor egyik legjelentősebb fellegvára volt Kubában. A város központja a Plaza Mayor, amely a - Casco historico - a történelmi mag központja, de az ősi gyarmati hangulatot árasztó utcákat járva egy egész napot kényelmesen el lehet itt tölteni. Itt sikeresen konzerválták az időt, és ebből szép ízelítőt kaphatunk az utcákon barangolva. Az utcákon 50-60 éves autómatuzsálemek parkolnak, amiket ma is ugyanúgy használnak a tulajdonosaik, mint a forradalom előtti időkben. A macskaköves utcákon végigsétálva érkezünk a főtérre, ahol a Szentháromság templom magasodik. Megnézzük a romantika múzeumot, majd megiszunk egy tipikus kubai koktélt a La Canchanchara bárban. Megnézzük egy helyi keramikus műhelyét a Valle de los Ingenios-ban (a cukormalmok völgyében), amely egy újabb UNESCO Világörökségi helyszín, az odavezető út is káprázatos a királypálmák szegélyezte utakkal, a régi épületekkel a cukornádültetvények között. Megkóstolhatjuk milyen a cukornádból frissen préselt ital, majd délután kilátogatunk a Karibi-tengerhez, és ott várjuk be a naplementét. Vacsora egyénileg ma este egy tipikus helyi paladarban a városka központjában, majd átadhatjuk magunkat a kubai zene élvezetének késő éjszakába nyúlóan.


10. nap: Trinidad (Táv: 5 km, Szint: +-250 m gyalogtúra) (reggeli, ebéd, vacsora)

 A délelőtt folyamán teszünk egy túrát a Topes de Collantes hegységben. Az úti célunk a Salto de Caburni a 62 méter magasból alázúduló vízesése, amelyet egy óra alatt érhetünk el. Itt a nagy melegben lehetőségünk van egy frissítő fürdőzésre, akár csobbanhatunk is a természetes medencében. Trinidadba visszaérkezve a város további felfedezésével tölthetjük az időt, míg este természetesen a zenés bárok, vagy szórakozóhelyek valamelyikében a helyünk, ahol élőzenével élhetjük át a hamisítatlan kubai hangulatot. Vacsora egyénileg ismét egy paladarban.


11. nap: Santa-Clara – Varadero

Ma elindulunk a kubai napfény és homokos tengerparti üdülésünk színhelyére, Varadero-ra. Útközben megállunk Sancti Clara városában, megnézzük Che Guevara mauzóleumát, az ebédet már a 4 csillagos hotelünkben fogyasztjuk el Varadero-n.


12. nap: Varadero Tengerparti nyaralás egy all inclusive hotelben Varaderon

Varadero-félsziget varázsa már több mint 100 éve vonzza ide a turistákat a világ minden tájáról. 20 km hosszú, csodálatos, fehérhomokos strand és kristálytiszta víz jellemzi Varadero környékét. A tenger felől érkező kellemes szellő és az árnyat adó pálmafák frissítik fel a nyaralókat a trópusi hőségben. A jellegzetes karibi hangulatról a strandon játszó együttesek, helyi ételeket és italokat kínáló kellemes éttermek és bárok gondoskodnak. Lehetőség van búvárkodni, paplanernyőzni, mélytengeri halászaton részt venni, vagy csak egyszerűen pihenni a homokos strandon a pálmafák alatt és hűsölni az azúrkék habokban. 

13.-14. nap: Varadero – Havanna - Budapest

Reggeli után repülőre szállunk és visszatérünk Budapestre.

Fontos tudnivalók

Az ország

Kuba a Karib-térség országa, és ugyan nem Ázsia, vagy Afrika, de alapjában egy szegényebb országra, és más kultúrára számíts! Mások a higiéniai és kulturális viszonyok, így ahogy felülsz a repülőre, felejtsd el Európát, ez más lesz.  Legyél nyitott, néha lehet, hogy szerényebb viszonyok várnak, mint azt itthon megszoktad.

Roppant barátságos ország, ennek ellenére Havannában, vagy a divatos üdülőhelyeken természetesen ügyelnünk kell magunkra és a csomagjainkra egyaránt. Ezt persze ma már itthon vagy a Balatonnál is elmondhatnánk. Az itteniek általában kedvesek és segítőkészek, de mint mindenhol, itt is előfordulnak nem feltétlenül barátságos arcok, Havanna egyes részein sötétedés után itt sem tanácsos egyedül kóborolni.  A beszélt nyelv a spanyol, de emellett sokan értenek valamennyire angolul is. Kubában kétféle elektromos szabvány van érvényben. Elterjedtebb az amerikai (110 V, amerikai típusú csatlakozó), de a szállodák némelyikében van 220 V és európai csatlakozó is. Az áramszünetek gyakoriak. Ezen az oldalon láthatod a helyben használatos csatlakozót: www.kropla.com/electric2.htm

Szeretnénk felhívni figyelmedet, hogy egy latin-amerikai, karibi utazásnál mindenképpen fel kell készülni az itthonitól eltérő mentalitásra, életritmusra, és tudni kell, hogy az emberek igényszintjei túránk országaiban messze eltér az európaitól, erre célszerű előre felkészülni lelkiekben. Előfordulhat, hogy útközben egyes programokat a viszonyokhoz rugalmasan alkalmazkodva módosítanunk kell, de általában ezek nem jelentősek, és nem befolyásolják a program értékét. Rendkívül fontos, hogy az esetlegesen kialakuló váratlan helyzeteket Ti is a megfelelő pozitív hozzáállással és megértéssel kezeljétek, és inkább a kaland és kihívás ízét érezzétek meg benne! Természetesen helyi partnereink és túravezetőink elsődleges célja az, hogy a tervezett programmenetet maximálisan teljesítsék, a kényszerű változtatások esetén megfelelő alternatív programokról gondoskodjanak, ugyanakkor a váratlan helyzetekkel való szembesülés a túra résztvevőitől is bizonyos alapvető alkalmazkodóképességet és csapatszellemet követel. Ne feledjétek rajtatok is múlik a túra sikere!

Időjárás

A Karib-térségben a hőmérséklet egész évben nagyjából állandó, kellemes szubtrópusi éghajlatát csupán az északkeleti passzátszél befolyásolja. A csapadékos évszak májustól októberig, a száraz novembertől májusig tart. A magasabb területeken az esték hűvösebbek, ez magyar viszonylatban májusi, szeptemberi esti hőmérsékletet jelent. Az átlaghőmérséklet július-augusztusban valamivel magasabb, mint január-februárban, de nappal természetesen általában nyárias az idő. A páratartalom egész évben 80% körüli. Vis Maior időjárás (pl. hurrikán) az általunk választott időszakban nem valószínű, mert ebben a térségben a hurrikánok keletkezése, az esős évszakban (májustól-októberig) várható. Június és szeptember a legveszélyeztetettebb hónapok. 

Túrák nehézsége

Ez az utazás nem az extrém túrázóknak lett kitalálva. Átlagos erőnléttel, némi túrázó tapasztalattal bárki tudja teljesíteni.

Felszerelés/Ruházat

 • Egy nagy bőröndre/sporttáskára szükség lesz, amibe a felszerelésedet pakolod. Legyen egy kisebb hátizsák is, amibe a túrák során a vizet, esőkabátot stb, teszed.
 • Esőkabát
 • Kényelmes cipő, trekking cipő vagy sportcipő (ami nem töri a lábad és strapabíró)
 • Ruházat: Hosszú és rövidnadrág, egy vastagabb és egy vékony pulóver, esőkabát az esetleges csapadékra való tekintettel meleg ruha, nedvszívó zoknik, pólók, fürdőruha.
 • Szandál vagy papucs
 • Fejfedő (kalap, sapka, kendő, sál)
 • Napszemüveg
 • Nedves törlőkendő, könnyű törölköző

Szállás 

Szállásainkon tisztálkodási, zuhanyozási lehetőség, WC minden esetben van.

Csomagolás

A nagy poggyász súlykorlátja - ritka kivétellel - a szokásos 20 kg-ot nem haladhatja meg, a kézipoggyászé 5 kg lehet. Az útleveled és minden értékes, törékeny dolgot (pl. fényképezőgép) a kézipoggyászba pakolj! Amikor felszállsz a repülőre, ne legyen nálad semmilyen szúró-vágó eszköz (olló, bicska, stb.), mert ezeket a repülőtér munkatársai elveszik. Pakold ezeket a nagy csomagba, amit feladsz a repülőn. Időnként sajnos előfordul, hogy a repülőn feladott csomagunk nem érkezik meg velünk együtt a célállomásra. Ezért elővigyázatosságból célszerű, ha rajtad van a bakancsod, és magadnál tartasz némi meleg ruhát, illetve az esőkabátod. Egy új szabály szerint a repülőre nem, vagy csak kis mennyiségben vihetők fel különféle folyadékok.

Valuta, Költőpénz

 • Kubában kétféle fizetőeszköz van érvényben. Emiatt Kuba egyszerre olcsó és drága ország egy külföldinek. A kubai lakosok a mindennapi életben a pesót használják, melynek értéke kb. 10 Ft. Ebben a pénznemben a mi pénztárcánknak fillérekbe kerül az utcán árult szendvics, fagylalt, ásványvíz, de amint a turisták által látogatott helyekre érkezünk (szállodák, éttermek, múzeumok ajándékboltjai), ott már csakis konvertibilis pesóval fizethetünk, melynek árfolyama az amerikai dollárhoz kötött. 1 konvertibilis pesó = kb. 200 Ft. Külföldi turista csak konvertibilis pesót válthat (repülőtéren vagy bankban), régi pesóhoz csak úgy juthatunk, ha valahol abban adnak vissza. Azokban az üzletekben azonban, ahol kizárólag konvertibilis pesóval fizethetünk, a régi pesót nem fogadják el a külfölditől sem. Ezen üzletek árszintje azonban nem alacsony, bennük nemzetközi árak érvényesek. Ugyanígy a szállodákban és éttermekben is csak a konvertibilis pesót használhatjuk, az árak a Nyugat-Európában megszokott szintet képviselik.
 • Kivitelre kizárólag az eurót (EUR) javasoljuk, melyet a repülőtéren és a bankokban válthatjuk be konvertibilis pesóra.  Az amerikai dollár (USD) átváltásakor ugyanis sokkal jelentősebb jutalékot vonnak le. Bank automaták használatát nem javasoljuk. 
 • Költőpénznek kb. 3-400 € ajánlunk (étkezés, innivaló, belépők, emléktárgyak, ajándékok, azaz szokásos kiadások esetén), természetesen ez sokkal kevesebb és több is lehet, egyéntől és vérmérséklettől függően. 

Biztosítás

Kötelező! Szeretnénk felhívni a figyelmedet arra, hogy a részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. Fontos! A biztosítás érvényességét indulás előtt a túravezető ellenőrizheti. Érvénytelen biztosítás vagy nem megfelelő vízum (pl. világ területi hatállyal) hiányában a túrán való részvételt a túravezetők megtagadják. Kérjük, nézd meg, van-e érvényes utasbiztosításod! Ebben természetesen tudunk segítséget nyújtani, irodánk az AB-Aegon biztosítóval van kapcsolatban, és rajtunk keresztül is meg lehet kötni a biztosítást. Természetesen nem feltétlenül kell a mi általunk javasolt biztosítást megvásárolni, lehet máshol is, de biztosítással rendelkezni kell az utazás egész időtartamára!

Ugyancsak nagyon erősen javasoljuk a kedvező áru stornó biztosítás megkötését. Senki nem lát a jövőbe, sajnos előfordult, hogy betegség miatt az utolsó pillanatban nem tudott valaki részt venni az utazáson, ilyen esetben pedig a biztosító 100%-ban megtéríti a befizetett összeget, amennyiben utasbiztosítással is rendelkezel!

 

 

Törzsutas kedvezmény
Törzsutas vagy?
Utazz Velünk és válj törzsutassá! Mi itt a Helian-nál megbecsüljük a hűséges túrázóinkat, ezért már a 3. utazástól számítva igényelhető az 5%-os kedvezményre feljogosító törzsutas kedvezményünk, ami az 5. utazástól számítva már 7%-ra rúg. Megéri Nálunk szervezni a túráid!


Lejárt a jelentkezési határidő.

Érdeklődöm!Túra neve


Keresés
A Helian - utazási iroda Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Helian - utazási iroda Csapata