Azerbajdzsán – körutazás a tűz országában
dátum: 2022-07-24 - 2022-08-01
Helian - túrázás
Egzotikus utazás
2
könnyű
van szabad hely
Helian - túraidőtartam
9

Helian - túraidőtartam
8
időtartam
Azerbajdzsán ősi birodalmak része és elszenvedője, a dollármilliárdoknak köszönhetően elképesztő változáson ment át. Kevesen tudják, de természeti szépségekben is hihetetlenül gazdag. Tekintsd meg Azerbajdzsán – az egzotikus tűz országa túránk részleteit. Itt minden információt megtalálsz a programról és a költségekről. Repülőjegy vásárlásban is segítünk!

Helian
Normál ár
235.000 Ft / fő
Előleg 94.000 Ft / fő
Jelentkezési határidő 2022-06-15Felkeltette az érdeklődésed a túra? Szeretnél életre szóló élményekkel gazdagodni? Nincs más dolgod, mint kattints a "Jelentkezem" gombra és pár egyszerű lépéssel meg is vagy!
Lejárt a jelentkezési határidő.

Érdeklődöm!

Részvételi díj

A részvételi díj tartalmazza: 

 • 7 éjszaka szállást 3*-os hotelekben 2 ágyas szobákban reggelivel
 • a transzfereket kényelmes autóbusszal
 • jól képzett magyar túravezetőt és helyi vezetőt
 • A belépőjegyek árát
 • Naponta egy palack ásványvizet
 • Transzfert a repülőtérről a városba és vissza
 • A túraszervezés költségét

A részvételi díj nem tartalmazza:  

 • a repülőjegyet (kb. 85.000 Ft)
 • a további étkezéseket 
 • a vízum díját (20 $)
 • a biztosítást
 • borravalót
 • Bármit, ami fent említett „részvételi díj tartalmazza” felsorolásban nem szerepelt
Lejárt a jelentkezési határidő.

Érdeklődöm!Miért válaszd ezt a túrát?

Azerbajdzsán a fekete arany és a tűz országa, amelynek fővárosát kelet Párizsának és a kaukázusi Dubajnak is nevezik. Itt fúrták a világ első olajkútját, és innen származik az orosz arisztokrácia kedvence, a legjobb minőségű kaviár. Két kontinens határán, sem Ázsia, sem Európa, de egy kicsit mindkettő. Ősi birodalmak része és elszenvedője, és mint volt szovjet utódállam, a dollármilliárdoknak köszönhetően elképesztő fejlesztések mennek itt végbe. Ugyanakkor - talán kevesen tudják, de természeti szépségekben is hihetetlenül gazdag. Mi ebből is próbálunk minél többet megmutatni.

Látnivalók

 • Baku, a "kis Dubaj" az olajmilliárdok városa
 • Yanardag, az örökké égő hegy
 • Sheki, az ország 2500 éves városa az ősi selyemút mentén
 • Kish falu - a kereszténység egyik legősibb építészeti emléke
 • Gobustan iszapvulkánok
 • Hinagli települése 2500 méter felett az azeri Shangri-La

Hasznos Információk

Létszám: A program indításához szükséges minimum létszám: 10 fő. Maximum létszám: 16 fő

Utazás: repülővel a Budapest-Baku fapados járattal küzvetlenül. A repülőjegy megvásárlásában utazási irodánk segítséget nyújt! A repülőjegy várható költsége kb.85.000 Ft/fő-től illetékkel. A repülőjegy ára a vásárlás időpontjától függ, minél korábban foglalsz, annél kedvezőbbek az árak. Az országon belül helyi transzferekkel, légkondicionált buszokkal utazunk. 

Szállás: középkategóriás szállodákban, 2 ágyas szobákban. Egyágyas felár: 65.000 Ft

Ellátás: a program ára a reggeliket tartalmazza. Ahol egyénileg kell megoldani az étkezést, ott mindig ajánlunk majd jó éttermeket!

Költőpénz: Mivel a túra ára tartalmazza a belépőjegyeket, ezért átlagosan napi 20-25 dollár költőpénz elegendő, de ez több és kevesebb is lehet, attól függ, ki hol eszik majd, mennyi szuvenírt szeretne venni és mik az igényei. 

Vízum: szükséges! Lásd lejjebb.

Felszerelés/Ruházat/Időjárás: Lásd az oldal alján!

FONTOS: az utazáson való részvétel feltétele a biztosítás megléte. Ezt az idegenvezető ellenőrizheti induláskor!

 

Hazsnos információk
Kiss Alexandra
Kiss Alexandra
túravezető
Szandra sokat látott utazó, többször bejárta Törökországot, járt Írországban, egy évet élt Franciaországban és a balkáni térséget is végig kerékpározta. Ezen kívül utazott Ausztráliában, Új-Kaledóniában és Balin is megfordult már.
Egyik kedvenc úticélja Grúzia, ahol több hetet eltöltött. Szívesen önkénteskedik távoli országokban és kedvenc közlekedési eszköze a kerékpár. Jól beszél franciául és angolul. ----------"Már kiskorom óta lelkesít, hogy új helyeket, és kultúrákat fedezzek fel. Akkoriban még főként képzeletben utaztam, s a falusi földutakat képzeltem Afrika szavannáinak, később azonban elkezdtem a valóság mezejére lépni. Sosem voltam az a kényelmes turista, utazásaim során szívesen alszom sátorban vagy szállok meg helyieknél, s fedezem fel gyalog vagy kerékpárral a környéket. Egyik legnagyobb és egyben legfrissebb élményem Új-Kaledóniai önkénteskedésem volt, mely lehetőséget adott egy teljesen más gondolkodásmód és élővilág megismerésére. Hiszem, hogy a világ rengeteg szépséget és meglepetést tartogat számunkra, az egyik legjobb érzés, amikor a világtérkép egy pontja valósággá válik illatokkal, hangokkal, nyüzsgő jelenével."

Részletes program

1. nap: utazás Budapestről Bakuba

Indulás az éjszakai órákban Budapestről Bakuba menetrendszerinti fapados járattal.

2. nap: Baku

Érkezés a kora reggeli órákban Bakuba, ahol a helyi vezető már vár bennünket a repülőtéren. Egy városnéző túrával indítunk, a város történelmi és építészeti nevezetességeire koncentrálunk először. Láthatjuk a város panorámáját a bakui öböllel, az Upland parkból. Ezután Baku Óvárosát nézzük meg, amely egy hamísíthatatlan keleti ékszerdoboz. Az utóbbi időben hatalmas erőforrásokat mozgósítottak és rendbe rakták az egészet, amely az UNESCO világörökség részévé vált. Az Icgeri sheher (belső város) nagyrészt a XIX. századi olajkonjunktúra eredménye, amikor lebontották a védelmet szolgáló városfalakat. Megnézzük a híres leányok tornyát, a karavánszerájokat, megnézzük a Sirvanshahok palotáját, és sétálunk a Kaszpi-tenger partján lévő Párizst idéző bulváron, a világ egyik legnagyobb és legszebb tengerparti sétányán. Az éjszakát itt töltjük Bakuban, amelyet a Lonely Planet a világ tíz legjobb bulivárosa közé sorolt.


3. nap: Baku – Atesgah szentély – Yanardag (égő hegy) – Mardakan erőd

A reggelit követően az Mardakan erődhöz látogatunk, amely a hősökről kapta a nevét, ez az egyik leglátványosabb tagja az Abseron-félsziget erődrendszerének. A rendkívül látványos tornyok, mint egy francia lovagvár a 13-14. században épültek. Kirándulás az Égő hegyhez (Yanar dag). A Yanar Dag, a felszín alatti gázszivárgásnak köszönhetően meglehetősen egyenletesen ég. Azt mondják, hogy Yanar Dag tüze csak az 1950-es években lobbant fel, amikor egy pásztor véletlenül lángra lobbantotta a szivárgó gázt, bár hasonlók lehettek már az ókorban is, mert az ország a nevét is innen kaphatta (a tűz országa). A lángok a vékony homokkő réteg nyílásain törnek elő, és akár 3 méter magasra is felcsapnak. Hálás fotótéma! Az Ateshgah szentély a következő állomás az Apsheron félszigeten Baku központjától mintegy 30 km-re. Ez egy időben a Zoroasztriánus, majd a Hindu és a Szikh vallás szentélye is volt. A tűzimádók temploma a tűz országában. A jelenlegi templom a 17. századból való, de az ásatások során nagyon régi eszközök is előbukkantak itt.


4. nap: Baku – Shemakha - Sheki

A mai napon elhagyjuk a fővárost és Shekibe utazunk. Útközben megállunk Samakiban. Azerbajdzsánnak számos titkos helyszíne van, amely képes az ősi szépségeket kifejezni. Ilyen hely Samaki is, amely hosszú időn keresztül volt Azerbajdzsán pontosabban a Shirvan birodalom fővárosa. manapság inkább a borászataáról híres. A városban meg lehet nézni a Yeddi Gumbez mauzóleumot, amelynek csodálatos kupolája kiemelkedik a csendbe és magányba burkolózott tájból misztikus környezetet teremtve. Hasonlóan izgalmas helyszn itt a Diri baba, amely egy híres sírhely. Egy sziklára épült, olyan mintegy sasfészek. Hogy közelebbről láthassuk egy elég meredek mászás vár ránk, de megéri, mert egy szent hely belsejébe tudunk betekinteni. A mészkő díszítésű ablakok érdekes megvilágítást adnak a belső tereknek, ahol keskeny, meredek kőlépcső vezet fel a második szintre és tovább a kupola peremére. Az emlékmű melletti barlangok szállást adtak a selyemút kereskedőinek, az idesereglő zarándokoknak és feltételezik,  hogy dervisek is éltek itt hajdanán.  Innen Shekibe utazunk, és ott is töltjük az éjszakát.


5. nap: Sheki

Sheki az ország legősibb városa - történelme a mai ismeretek szerint kb. 2.500 évre tekint vissza. A település fontos állomása volt a Selyemút kaukázusi szakaszának, amelyen a Fekete-tenger irányába szállították a keleti árucikkeket. Már a szovjet időkben is a legvonzóbb turisztikai célpont volt Azerbajdzsánban. A Kán nyári palotája a virágmotívumokkal díszített homlokzatával, iráni stílusú díszítésével valódi ékszerdoboz Két tükrös erkély (velencei tükör!) is található itt a hat pazarul berendezett szoba, amely mind más-más dekorációval rukkol elő. Állatokat, madarakat és paradicsomi jeleneteket ábrázoló élénk színekkel festett miniatűrök díszítik a helységeket. lehetőség nyílik a hamisíthatatlan keleti hangulatot árasztó Sheki bazárban egy kicsit „elveszni”, illetve betekintést nyerni a selyemhernyótenyésztés és a selyem készítés titkaiba, hiszen Sheki fontos állomás volt a néhai Selyemúton. Éjszaka Shekiben.


6. nap: Sheki – Kish – Ganja

Reggel teszünk egy kirándulást Kish (Kis) faluba, amelyet a kereszténység egyik legősibb építészeti emléke tett népszerűvé a turisták körében. Ez az albániai kereszténység fontos ereklyéje, a templom története a 6-7. századig vezethető vissza. A templomhoz közel egy ősi temető is található. Minden sírhely egy üveg kupola alatt látható. Láthatók az emberi maradványok, amelyek a méreteik miatt megdöbbentőek. Néha 2,5 méteresnek, vagy még magasabbnak tűnnek. Az ősi albánok állítólag hatalmas, világos bőrű emberek voltak arany színű hajjal. Nem hasonlítottak a kaukázusi népekhez, ezért is hívják a falut „Atlantisz földjének”. Ganjába – Azerbajdzsán második legnagyobb városába utazunk. Városnéző túra, Abbasz Sah mecset, Nizam Ganjavi mauzóleuma, a helyi bazár meglátogatása sem maradhat ki a programból. Szállás Ganjában.


7. nap: Ganja – Gobustan iszapvulkánok – Baku

Reggeli után Baku felé vesszük az irányt. Útközben Gobusztánban teszünk egy kirándulást. Gobusztán a Kaukázus hegycsúcsaitól szegélyezett térség, amely nyugatról a Pirsaat folyó, keletről a Kaszpi-tenger délről a harami és a Mishov hegység határol. Gobustán a sziklarajzokról híres, és szuper az is, hogy kiépített sétautakon egészen közelről láthatók, sőt meg is érinthetőek. Van zenélő kő is, amit természetesen ki kell próbálni - ha már az ősember az eredményes vadászat után vagy előtt, még nem dőlt el - megzenésítette sikerét. A fő látványosságnak számító iszap- és sárvulkánokat sem hagyjuk ki, a sok pár méter magas dombocska, tetején felbugyborékol a sár a vulkáni utóműködés hatására. Rendkívül fotogén. Visszatérés Bakuba. 


8. nap: Baku – kirándulás Gubába, Khinalugba

Úton Guba felé megállunk a a Besbarmag-hegy ősi kultuszközpontja, a Kurszán-kala erőssége alatti pihenőhelyen. Innen irány észak - Guba, a híres hegyi szőnyegek városa a Guba mecset meglátogatása, a helyi hammam (törökfürdő), zsidó negyed, majd a Krasznaja Szloboda – a „vörös falu”. Ebéd (fakultatív) egy helyi kávézóban. Látogatás egy hagyományos szőnyegkészítő manufaktúrában. Innen Azerbajdzsán legmagasabban fekvő falujába, Khinalugba megyünk, amely 2.500 m felett található. Rövid túrát teszünk a Shangri La világtól elzárt világában. Szép idő esetén a Kaukázus égbeszökő, 3-4.000 m közötti ormaira nyíló fantasztikus kilátással búcsúzunk. Visszatérés Bakuba.


9. nap: Baku – Budapest

Kora hajnalban kiutazunk a repülőtérre és visszatérünk Budapestre.

Fontos tudnivalók

Az ország:

Azerbajdzsán a Dél-Kaukázusban fekszik, 86.600 négyzetkilométer a mérete, azaz valamivel kisebb hazánknál. 9,9 millióan lakják (2018-as becslés), 93 százalékuk muzulmán, jóval passzívabb hitélettel, mint az arab országokban vagy Iránban.

Azerbajdzsán Örményországgal, Grúziával, Oroszországgal, Iránnal és rövid szakaszon Törökországgal határos. Az ország Európa és Ázsia határvonalának egy pontján található. Amikor náluk rendezték az Eurovíziós dalfesztivált, akkor nagyon iparkodtak hangsúlyozni az Európához tartozásukat. Azerbajdzsán a világbajnoki selejtezőkben is mindig európai csoportba kerül. (A sorsolásoknál mindig megoldják, hogy nehogy egy csoportba kerüljön a vele rettenetesen ellenséges viszonyban lévő Örményországgal. Gyűlölik egymást.)

Olajkincsének köszönhetően gyorsan fejlődő ország. Van honnan, mert a Szovjetunió tagállamaként annak idején elég nagy nyomorúság volt náluk. Az azeriek jól tudnak oroszul, de anyanyelvük az azeri, ami nagyon hasonlít a török nyelvre. Latin betűket használnak, ami megkönnyíti a turisták dolgát.

Az azeri főváros, Baku 2577 kilométerre van Budapesttől, az időeltolódás + 3 óra.

 

Az országban és annak fővárosában a közbiztonság jó. Bakuban a közrendőrök jelenléte meghatározó, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a város utcáin gyalogosan vagy gépjárművel jól láthatóak. Emellett az elmúlt évek során Bakuban több mint 4 ezer térfigyelő kamerát szereltek fel. Nem jellemző, hogy külföldiek ellen bűncselekményeket követnének el. A bűnüldöző szervek felderítési hatásfoka magas. 

Magyar külképviselet

Magyarországnak van Bakuban nagykövetsége és Konzuli hivatala:

 • Cím: Mirza Mansur 72, Icheri Sheher, 1004 Baku, Azerbaijan
 • Előhívó: 00-994-12
 • Telefon: (00-994-12) 497-4581 vagy 497-4582
 • Ügyeleti szám: 50-645-3520 (hétvégén, ünnepnapokon, illetve munkaidő után)
 • Konzuli ügyelet, magyar állampolgárok sürgős konzuli ügyében: 50-513-1777

Elektromosság

Azerbajdzsánban 220 voltos az elektromosság. A csatlakozó aljzatok megfelelnek a nálunk is használt európai szabványoknak. Néhány régi, "szovjetes" épületben még vannak másféle aljzatok. Nyilván nem a top hotelekben, de egyéb helyeken, olcsóbb szálláshelyeken előfordulhatnak áramkimaradások, ingadozások.

 

 Útlevél, vízum:

Az országba történő belépéshez útlevél szükséges, az útlevélnek még legalább 3 hónapig kell érvényesnek lennie az Azerbajdzsánból történő kiutazás után. Az útlevél legalább két üres oldalt kell, hogy tartalmazzon, ahova az azeri vízum elhelyezhető.


Azerbajdzsán 2017. január 10-től új, ASAN Visa nevű, online vízumkiadási rendszert vezetett be. A rendszer a www.evisa.gov.az honlapon érhető el, és harminc napos, egyszeri beutazásra jogosító turista vízum igénylésére ad lehetőséget egyének és családok részére. Az így kérelmezett vízumok díja 20.- USD, melynek megfizetése szintén a weboldalon, biztonságos formában megoldható. A beadott kérelmeket az azerbajdzsáni hatóságok 3 nap alatt bírálják el, és ennek eredményét a kérelmező által megadott e-mail címre megküldik. A megküldött e-vízumokat ki kell nyomtatni, és az utazónak magával kell hoznia. Az e-vízum igénylésénél rendkívül figyelmesen kell eljárni, mert a hibás adatokkal megkért, és kiállított e-vízum felmutatásakor az azerbajdzsáni határőrizeti szervek megtagadhatják az országba történő beléptetést! A belépés megtagadása esetén keletkező minden anyagi kár (beleértve az esetleges új repülőjegy vásárlásának költségét is) és kellemetlenség az utazót terheli. E-vízum egyelőre csak turizmus céljából igényelhető, az ettől eltérő célú vízumok kiadását továbbra is Azerbajdzsán Budapesti Nagykövetsége végzi. 

 

Valuta, Költőpénz:

 Hivatalos fizetőeszköz az azeri manat (AZN) Jelenleg 1 EUR=2 AZN, 1 USD=1.7 AZN Pénzt váltani szinte minden bankfiókban lehet, azonban a bankok között jelentős eltérések vannak az árfolyam tekintetében. Az árak nagyjából a magyarországi árszínvonalnak felelnek meg, a szolgáltatások döntően olcsóbbak. Azerbajdzsánban célszerű készpénzt magunknál tartani, mert bankkártyával nem mindenhol lehet fizetni.

 

Vám:

Nincs korlátozva az idegen pénznemek behozatala Azerbajdzsánba. Az ideérkezéskor kötelező kitölteni a vámnyilatkozatot. A kiutazáskor az országból legfeljebb 1000 dollárnak megfelelő valutát lehet kivinni készpénzben.
Szigorúan tilos a régiségek, kézzel gyártott szőnyegek, műemlékek, pénzérmék és bármilyen történelmi értékű tárgyak kivitele. Személyenként legfeljebb 800 gr. kaviárt lehet kivinni.

 

Időjárás:

Azerbajdzsánban szinte minden éghajlati zóna megtalálható, a félsivatagostól a hegyvidékiig. A nyár forró és száraz, még a Kaukázusban is meleg van. A tél enyhe és csapadékos, tavasszal és ősszel előfordulhatnak áradások és földcsuszamlások. Nyáron népszerűek a Kaszpi-tenger strandjai. A város közelében nem ajánlott fürdőzni, ott nagyon szennyezett a víz, viszont Bakut elhagyva számos jól kiépített, tiszta strandot lehet találni.

 

Túrák nehézsége:

Ez az utazás nem az extrém túrázóknak lett kitalálva. Átlagos erőnléttel, némi túrázó tapasztalattal bárki tudja teljesíteni. Ugyanakkor arra fel kell készülni, hogy fent a hegyekben a levegő oxigéntartalma valamivel alacsonyabb attól, amihez hozzászoktunk, így kicsit könnyebben el tudunk fáradni. Ugyancsak figyeltünk arra, hogy Azerbajdzsán legszebb tájait és nevezetességeit felfűzzük erre a túrára.

Felszerelés/Ruházat:

 • Hátizsák (kicsi a napi túrákra)
 • Esőkabát
 • Kényelmes cipő, trekking cipő vagy sportcipő (ami kényelmes és strapabíró)
 • Ruházat: Hosszú és rövidnadrág, egy vastagabb és egy vékony pulóver, esőkabát az esetleges csapadékra való tekintettel meleg ruha, nedvszívó zoknik, pólók, fürdőruha. A túrakabát legyen tartós (ne kelljen sajnálnunk), védjen a naptól és a tüskéktől. Ha hideg van, pulóvert vagy polárt lehessen alávenni.
 • Szandál vagy papucs
 • Fejfedő (kalap, sapka, kendő, sál)
 • Napszemüveg
 • Szúnyogriasztó – a nyáron sajnos a tundrán nem ritka, hogy szúnyogok támadnak
 • Nedves törlőkendő, könnyű törölköző

Szállás:

 Szállásaink három csillagos hotelekben kétágyas szobákban lesznek. Ha valaki egyedül jelentkezik, igyekszünk azonos neműekkel összepárosítani, hogy az egyágyas felárat elkerüljük.

Csomagolás:

A nagy poggyász súlykorlátja - ritka kivétellel - a szokásos 20 kg-ot nem haladhatja meg, a kézipoggyászé 5 kg lehet. Az útleveled és minden értékes, törékeny dolgot (pl. fényképezőgép) a kézipoggyászba pakolj! Amikor felszállsz a repülőre, ne legyen nálad semmilyen szúró-vágó eszköz (olló, bicska, stb.), mert ezeket a repülőtér munkatársai elveszik. Pakold ezeket a nagy csomagba, amit feladsz a repülőn. Időnként sajnos előfordul, hogy a repülőn feladott csomagunk nem érkezik meg velünk együtt a célállomásra. Ezért elővigyázatosságból célszerű, ha rajtad van a bakancsod, és magadnál tartasz némi meleg ruhát, illetve az esőkabátod. Egy új szabály szerint a repülőre nem, vagy csak kis mennyiségben vihetők fel különféle folyadékok.

Étkezés – Higiénia:

Utazásunk csak a reggelit árát tartalmazza, a további étkezések önellátóak. Az alap élelmiszerek, víz, üdítő stb. megvásárlására mindig lesz lehetőség a városokban és a nagyobb falvakban. A csapvíz fogyasztását egyáltalán nem ajánljuk.

Azerbajdzsán közegészségügyi helyzete jó. Különleges betegségek nincsenek. A meleg éghajlat miatt azonban előfordulnak ételmérgezések. Az orvosi ellátás jó, a gyógyszertárakban az esetleg szükséges gyógyszerek gazdag választékban elérhetők. Bakuban működnek jól felszerelt, jó színvonalú ellátást nyújtó magánklinikák is, oroszul és angolul is beszélő személyzettel. Ha megtörténik a baleset, célszerű ezeket felkeresni. E klinikák díjszabása azonban olyan magas, hogy egy egyszerű baleset is több százezer forintos költségvonzattal járhat, ezért ismételten felhívjuk a figyelmet az utas-illetve baleset biztosítás kötésének szükségességére.

A nyilvános WC-k tisztasága változó, de ez itthon is így van, ezért javasoljuk, hogy WC papír, zsebkendő, nedves törlőkendő legyen nálunk.  

 Biztosítás:

Kötelező! Szeretnénk felhívni a figyelmedet arra, hogy a részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. Fontos! A biztosítás érvényességét indulás előtt a túravezető ellenőrizheti. Érvénytelen biztosítás vagy nem megfelelő vízum (pl. világ területi hatállyal) hiányában a túrán való részvételt a túravezetők megtagadják. Kérjük, nézd meg, van-e érvényes utasbiztosításod! Ebben természetesen tudunk segítséget nyújtani, irodánk az AB-Aegon biztosítóval van kapcsolatban, és rajtunk keresztül is meg lehet kötni a biztosítást. Természetesen nem feltétlenül kell a mi általunk javasolt biztosítást megvásárolni, lehet máshol is, de biztosítással rendelkezni kell az utazás egész időtartamára!

Ugyancsak nagyon erősen javasoljuk a kedvező áru stornó biztosítás megkötését. Senki nem lát a jövőbe, sajnos előfordult, hogy betegség miatt az utolsó pillanatban nem tudott valaki részt venni az utazáson, ilyen esetben pedig a biztosító 100%-ban megtéríti a befizetett összeget, amennyiben utasbiztosítással is rendelkezel!

Törzsutas kedvezmény
Törzsutas vagy?
Utazz Velünk és válj törzsutassá! Mi itt a Helian-nál megbecsüljük a hűséges túrázóinkat, ezért már a 3. utazástól számítva igényelhető az 5%-os kedvezményre feljogosító törzsutas kedvezményünk, ami az 5. utazástól számítva már 7%-ra rúg. Megéri Nálunk szervezni a túráid!


Lejárt a jelentkezési határidő.

Érdeklődöm!Túra neve


Keresés
A Helian - utazási iroda Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Helian - utazási iroda Csapata