2016 április - Úton Sagresbe - Portugália kerékpártúra

2016 április - Úton Sagresbe - Portugália kerékpártúra

A 4 napos kerékpártúránkon három különböző tengerpartot érintünk. Mindegyik gyönyörű, de teljesen más. Az első szakasz, amit az első napon láthatunk szép homokos beach-ekkel kísér bennünket.

Természetesen nem folyamatosan a part mentén tekerünk, az út párhuzamosan halad a tengerrel és gyakran eukaliptusz és paratölgy erdők között halad az utunk.

Időnkként kimegyünk a partra, ahol nagyon jó halételeket lehet kóstolni az éttermekben, majd visszatérünk az alsórendű utunkra, és tekerünk tovább dél felé.

Másnap már változik a kép, mert megjelennek a sziklák. Szép romantikus öblök, szigetecskék, sziklazátonyok tűnnek fel, kékre festett házikókkal tarkított településekkel.

A második napon a szállodánk teraszán érezzük a tenger sós illatát, érezzük a szellőt, és halljuk a tenger csobogását, látjuk a végtelen kékséget, amely a horizonton egyesül a gyönyörű kék égbolttal.

A harmadik napon a szépségek fokozódnak, a sziklás tengerpartok egyre drámaiabbá válnak, és elérjük a Sardao fokot, amely az egyetlen hely a vén Európában, ahol kedvenc madarunk a tavasz hírnöke a fehér gólya a sziklákra rakja a fészkét.

A negyedik nap az út Sagresbe lélegzetelállító, az első kilenc kilométeres szakasz annyi szépséget tartogatott, hogy ráment az egész délelőttünk, mert mindenki állandóan meg akart állni fényképezni, és csodálnia természet eme csodálatos alkotását a döbbenetesen szép Dél- Portugál tengerpartot.

Folytatás hamarosan tovább Sagresbe:

Ha szeretnél te is eljönni erre az útra, akkor itt találhatsz erről információt:

Oszd meg velünk te is véleményed!
Név *
E-mail *
Üzenet *
Elküldöm a véleményem!Hasonló bejegyzéseink


2017. „Szemtől szemben a szerelem szentélyével”
A Taj Mahal varázsa - Benovics Gábor a Helian túravezetőjének írása
Blog menü
Blog, hírek
Mégis mi értelme egy túrának vagy egy külföldi utazásnak, ha nem örökítjük meg azt az utókor számára? A blog oldalunk azért hoztuk létre, hogy Veled is megoszthassuk a túráinkon szerzett élményeinket.
Kategóriák
kerékpártúrák
Túra neve


Keresés
A Helian - utazási iroda Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Helian - utazási iroda Csapata